13.07.06, 12:09
Nie wytrzymam tego pieła dłużej. Mam dosyć i to coraz bardzeij. Błagam neich
toś mnie zamnie w szpitalu psyhiatrycnym, ponieważ ja juz na prawde nei mam
sił. N

Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: co pieło 13.07.06, 12:12
      poproś rodziców żeby pojechali z Tobą do psychiatry.
      • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 12:15
        oni juz gdzieś pojechali z bratem do kogoś z rodziny , a zresztą nei zawieźliby
        mnei . jak na złość mojej lekarki dzisiaj nei ma , a wiyte mam dopiero w
        najbliższą środe. Ja do tego czasu nie wytrzymam. Żeby chociaż mógł mnei
        przyjąć jakiś inny lekarz.
        • lucyna_n Re: co pieło 13.07.06, 13:48
          może zadzwoń do jakiejś koleżanki żeby z Tobą pogadała albo do Ciebie przyszła, będzie Ci raźniej.
          Nie martw się, w taką pogodę wszyscy się gorzej czują, ale jutro ma być dużo chlodniej.
          • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 15:28
            W kostrzynie nie mam żadnych koleżanek. To jzie nigdy nei skończy.
      • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 12:16
        Chyba jestem zdana tylko an siebie.
    • edytunia86 Piekło ciąg dalszy 13.07.06, 12:12
      Nie n awidze siebie . boje sie , że zaraz będe mieć straszne myśli.
    • to_jaaa Re: co pieło 13.07.06, 12:31
      wiesz, edyta, zapewne większość twoich problemów bierze się z tego, ze siedzisz
      w domu, nic nie robisz, tylko myslisz i się tymi myślami zatruwasz
      co z twoja szkołą?
      co z pracą?
      • sneeper Re: co pieło 13.07.06, 13:15
        Edytunia, jak bedziesz wiedziec ,jakim programem tanio zastąpić IBM via voice
        -ja też mam dość literówek ,a kiedyś prawie biegle pisałem na tradycyjnej
        maszyniem do pisania, to napisz -,będziemy dyktować ;((
        ;)
        • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 15:35
          Ja mam juz wszystkiego dosyć.
      • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 15:34
        Jeżeli chodzi o szkołę to nie ma żadnej szkoły, któłra by mnie zainteresowała,
        a jeżeli chodzi o prace to mojqa rod\zinan już postarała , żebym nei została
        przyjęta do żadnej pracy załatwiając mi rente co jest jednozaczne z
        niezdolnością do pracy. Czego nie potrzebuje do szczęścia. Ja che iść nawet
        zrywać porzeczki do jakiegoś ogrodnika i chociaż w ten sposób zarobicpare
        groszy. Co kolweik , ale i zrobiłabym wszystko co w mojej mocy, żeby mi ją
        odebrano,ale już sama nie weim co można by zrobic w tym kierunku.
        • to_jaaa Re: co pieło 13.07.06, 16:00
          edytunia86 napisała:

Ja che iść nawet
          > zrywać porzeczki do jakiegoś ogrodnika i chociaż w ten sposób zarobicpare
          > groszy. Co kolweik , ale i zrobiłabym wszystko co w mojej mocy, żeby mi ją
          > odebrano,ale już sama nie weim co można by zrobic w tym kierunku.

dlaczego chcesz zrobić wszystko, żeby ci odebrano pracę?????

jeśli będziesz siedziec w domu, to dalej będziesz ubezwłasnowolniona,
          uzależniona od rodziny, bez wykształcenia, bez zawodu... i nic się w ten sposób
          nie zmieni
          • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 16:28
            Miałam na myśli , że che , żeby mi odebrano rente. Przez , tóą m.in twięw tym
            domu.
            • to_jaaa Re: co pieło 13.07.06, 16:29
              edytunia86 napisała:

Przez , tóą m.in twięw tym
              > domu.

?????????????????????????
            • mar_kotka Re: co pieło 13.07.06, 16:32
              edyta, nawet mając rentę możesz podjąć jakąś pracę
              to, że ci ją przyznano nie znaczy, że nie wolno ci wychodzić z domu, pracować i żyć
            • lucyna_n Re: co pieło 13.07.06, 17:47
              Edyta, możesz pracować mając rentę, a już zbierać porzeczki to na 100% możesz, miałabyś satysfakcję z
              samodzielnie zarobionych pieniędzy i pewnie poczułabyś się lepiej, chociażby dlatego że nie bylabyś cały
              czas w domu w atmosferze ktora Cię męczy. Spróbuj porozmawiać z sąsiadkami czy nie znają kogoś kto
              mógłby Ci dać taką sezonową pracę.
    • mskaiq Re: co pieło 13.07.06, 15:23
      Mysli Edytunku pojawiaja sie nieustannie, szkodliwe sa tylko wtedy kiedy nic
      nie robisz. Kiedy zajmniesz sie czymkolwiek te mysli odejda bo Twoja uwaga
      bedzie zajeta czyms innym.
      Przejdz sie po sklepach, idz do kolezanki, nie wolno lezec, te mysli ktore
      przychodza sa depresyjne, sa nie do zniesienia.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 15:37
        Niemam już an to wszystko sił. Nie mam żadnej koleżanki w Kostrzynie. Wszystko
        jest nie do zniesienai . Włąćznei z admosferą w domu.
        • dolor Re: co pieło 13.07.06, 16:01
          "Wszystko można przeżyć oprócz własnej śmierci." Może spróbuj skonstruować
          zdanie nie zaczynające się od "nie"? Jak chcesz, możesz sobie mnie
          ponienawidzić, albo Maska, ma pancerne ego. Siebie zostaw na potem.
          • edytunia86 Re: co pieło 13.07.06, 16:28
            Niedajerady , niemam sił.
            • mskaiq Re: co pieło 13.07.06, 16:49
              Masz Edytuniu sile, ale robisz wszystko co jest przeciwko Tobie. Co sie dzieje
              Edytunku w domu, na czym polega ta nieznosna atmosfera?
              Serdeczne pozdrowienia.
              • edytunia86 Re: co pieło 14.07.06, 11:15
                Na tym ,że moi rodzice,a zwłaszcza mama krzyczy na mnie jak zaczynam
                popłakiwac i mówi takei są efekty terapii. Babcia mnei strawszy. Tyle na ten
                temat.
            • dolor Re: co pieło 13.07.06, 17:24
              Dobrze znam tę niemoc, częściowo ustępuje po kilku wiecznościach, nie przeoczyć
              tego momentu, to jedyne co można. W przeczeniach jesteś perfekcyjna, ale i tak
              staraj się stworzyć zdanie bez "nie", te pozostałe można mnożyć bez końca,
              zbędny wysiłek.
              • lucyna_n Re: co pieło 13.07.06, 17:44
                sprobuj dostosować wypowiedz do wątku, bo to co napisałeś jest niezrozumiałe.
              • marenta Re: co pieło 13.07.06, 18:11
                swietnie ujete
                jak z ta przyslowiowa butelka napelniona do polowy
                niby to samo a wszystko jakby zaczarowane
                • zyrafa46 Re: co pieło 13.07.06, 18:30
                  Edyta, czy nie masz wujka lub cioci by u nich zamieszkać? Choć na 2, 3
                  tygodnie. Dobrze by było, gdyby oni mieli wiele pracy a Ty pogotowałabys im
                  obiady na po pracy. Albo poszła na porzeczki. Oni by temu przyklasnęli. Oni
                  może potrafili wykreślić z Twojej głowy choc na trochę Twoje NIE. Nie poddaliby
                  sie Twojej NIEmocy. Udowodniliby Ci, że jesteś mocna. BO JESTEŚ, tylko o tym
                  nie wiesz.
                  Wyobraź sobie taka sytuację:
                  Zakładam, że boisz sie pająków. Leżysz sobie "zdechła" na łóżku a tu nad Twoją
                  głową półmetrowy pajączek. Czy mozesz sobie wyobrazić ile byś miała siły w
                  nogach? Pewna pani podniosła kidyś kolaskę. Sama. Bo miała POWÓD.
                  Cholera jasna, dziewczyno, wyobraź sobie, że grozi Ci do końca życia
                  wegetowanie. Bycie na rencie. Umieranie na żywca. Jesteś bardzo młoda. Noooo,
                  jakbys miała 98 lat, to mozna trochę poodpoczywać. Trochę. Ale w Twoim wieku
                  taka perspektywa.....
                  Policz. Le to minut, ile godzin, ile dni, ile LAT....
                  Inni w tym czasie żyją pełnią życia. Czasem bładzą, dostaja wciry, rozpaczają.
                  Potem w końcu wychodza z tego i dalej żyją. Oni żyją. A Ty wegetujesz.
                  Jesteś dorosła. NIE MUSISZ oglądać się na Rodziców. Oni w swej mołości wstawili
                  by Cię w klosz. I kurcze blade młoda dziewczyno u progu życia wegetuj tam i
                  więdnij. Bo POD KLOSZEM SIĘ NIE ROŚNIE TYLKO DOŻYWA SWYCH DNI. Kiedy myślę o
                  Tobie - jestem przerażona. Autentycznie.
                  Żyrafa
                  • zyrafa46 Re: co pieło 14.07.06, 02:37

• edytunia86 Re: co pieło 14.07.06, 11:24
                      ja wsiebie nei wierze po oblanej probnej maturze w zeszłym roku
                      kalendarzowym wczoraj nie było mi do śmiechu.
                      • zyrafa46 Re: co pieło 14.07.06, 13:38
                        Moja siostra oblała maturę. W następnym roku zdała a potem dostała się na
                        studia. Oczywiście ukończyła je. (Politechnikę)
                        • edytunia86 Re: co pieło 14.07.06, 14:23
                          To gratuluje twojej siostrze zdanai matury i ukończenai studiów.
                  • edytunia86 Re: co pieło 14.07.06, 11:20
                    Mam ciocienie jedna i nie jednego wójka, ale u nich raczej nie zamieszkaąłbym.
                    jeżeli chodzi o przygotowywanei objadów to nie umiem gotowac,ajauważam , że
                    jestem sła. Nawwt coraz bardziej słaba.
                    Nie nawidze pająków i nei wyobrażam sob ie czegos takie, ale sam teznei
                    potrafie ich zabić i wtedy prosze o to kogoś innego zmojej rodziny.
                    ja sam jestem tym co się we mnei dzieje przerażoana.
          • ollaboga77 Re: co pieło 13.07.06, 19:14
            Edyta coś Ci powiem.......

zachowujesz się dośc infantylnie... ale to chyba taka Twoja cecha charakteru...

Jesli Ci źle na serio idz do pracy byle jakiej nawet byle byś poszła.... zarób
            sobie na swoje sprawki a potem zobaczysz...

Jesteś w tej dobrej sytuacji, ze masz 20lat !!! To dopiero początek !!!

Wbrew pozorom praca to genialna sprawa... nawert w sklepie czy gdziekolwiek, bo
            daje rozpznania co się dalej kce !!

Ludzie często robią błąd i idą na studia np. dzienne które ich nie rajcują... a
            mają mają ich rajcować!!!

Więc dbaj o swoję i racje i psyche i wolność!!
            Praca daje wolność!

• lucyna_n Re: co pieło 13.07.06, 19:37
              twoja ocena jest jak zwykle cholernie budująca.
              Jak już koniecznie musisz dzisiaj po kimś pojechać nartami to możesz jechać po mnie, Edytę zostaw w
              spokoju.
            • euforyk Re: co pieło 14.07.06, 08:46
              > Praca daje wolność!

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.inidia.de/arbeit_macht_frei_auschwitz.jpg&imgrefurl=www.inidia.de/arbeit_macht_frei.htm&h=219&w=349&sz=10&tbnid=yX9iRJaruvSEZM:&tbnh=72&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Darbeit%2Bmacht%2Bfrei&start=3&sa=X&oi=images&ct=image&cd=3

i coś z całkiem innej beczki czyli, ładna piosenka na początek dnia :

www.quarlo.com/audio/bobby.mp3
              • euforyk Re: co pieło 14.07.06, 08:47
                za fługi link i nie działą, to daj krotszy

www.inidia.de/arbeit_macht_frei_auschwitz.jpg
              • lucyna_n Re: co pieło 14.07.06, 09:32
                o matko i corko!!! nie doczytałam do końca tej epistoły, teraz dopiero mnie poraziło to cudowne zdanie o
                pracy.
                Zawsze mialam w podejrzeniu "empatycznych", teraz widzę że slusznie.
                • zyrafa46 Re: co pieło 14.07.06, 10:51
                  Ja też bym nie doczytała ;-).
                  Ale to z serca było pisane, z serca. A wielkie jest ;-).
                  • edytunia86 Re: co pieło 14.07.06, 11:31
                    Dzisqaj jak zaczęlam czytać troche forumto chyba nawet trochemi się poprawiła
                    nastruj. pytanei tylko na jak długo np.; biorąc pod uwage pogode.
              • edytunia86 Re: co pieło 16.07.06, 14:01
                Dokładnie. Czepianie się mnie.
                • edytunia86 Re: co pieło 16.07.06, 14:03
                  Przepraszam, ale ten post miał być na końcu.
            • edytunia86 Re: co pieło 14.07.06, 11:27
              Jeżeli chodi o to co napisaąłś o tym jak się zachowuje to się nei zgadzam z
              tobą.
    • edytunia86 Re: co pieło 14.07.06, 11:35
      O zmianei leków ani tak myslę . Mam na dzeije , że lekarka przepisze mi w
      najbliższą środe coś innego, poniewazwlaśnei wtedy mam najbliżśzą wizyte imam
      juz dosyc tych tego mi przepisala do tej pory lekarka.
      • mskaiq Re: co pieło 15.07.06, 03:41
        Czujesz sie lepiej kiedy jestes zajeta. Zaczelas czytac forum i od razu zrobilo
        Ci sie lepiej. Musisz byc aktywna bo bedziesz miala coraz wiecej problemow ze
        Soba. Mozesz zajac sie przygotowaniem do matury, moze warto poszukac pracy.
        Unikaj za wszelka cene samotnosci, nie mozna rowniez zbyt wiele spac bo to
        powoduje ze czujesz sie fatalnie.
        Serdeczne pozdrowienia.
        • edytunia86 Re: co pieło 15.07.06, 11:32
          Nie weim jak, ale wczoraj udało mi sie wyciągnąć rodzicó an zakupy i jak na
          nie to chyba trochę zaszaleć i przy okazji wydac troche pieniędzy w różnych
          sklepach i jak an razie nie jest źle. Zresztą lubie robic zakupy chyba w
          przeciwieństwei do mojej mamy i nie wiem skąd mi się to wzięło W tym dniu w
          którym się źle czułam rano zadzwoniła do mnei moja koleżanka i chwile
          rozmawiałyśmy. Ostatniej nocy spaąłam nawwet dobrze i chyba lepiej niż
          powszedneij nocy.
          Pozdrawiam.
    • gosc1987 Re: co pieło 15.07.06, 03:55
      Nie jestem psychologiem, ale wiem i czuję to.
      ten świat Cię kocha! Kochaj ten świat. Strony medalu są dwie, ale
      najważniejsze, żeby nie skupiać się na tej złej. Staraj się myśleć o rzeczach
      dobrych pozytywnych. Nie poddawaj się.
      a wiesz.. Głęboki upadek prowadzi często do wielkiego szczęścia. Tak ktoś
      powiedział kiedyś i najważniejsze, żeby się podnieść.
      Otoczenie nas kształtuje.
      Rozmawiaj z dobrymi ludźmi:) Tu jest dużo fajnych ludzi co zdążyłem zauważyć:)
      Nie jestem mądry, ale życzę Ci zdrowia:)
      • edytunia86 Re: co pieło 15.07.06, 12:30
        Dzięki. Ja też życze Ci zdrowia.
        • ida37 Re: co pieło 15.07.06, 12:38
          Edyta, to strasznie smutne, co piszesz...jesteś taka młoda...przykro mi...

Kurczę "ja w Twoim wieku" nie wiedziałam, co to lęki i schizy...Skąd to świństwo
          się bierze????????????????
          • edytunia86 Re: co pieło 15.07.06, 14:43
            Nie wiem. Jedyne co mi wiadomona pewno na temat przyczyn depresji to
            to,żejednąz przyczyn jest obniżśony poziomseratoniny Ito chyba tyle. Może
            poprostu mamy skłonności do popadanai w depresje,aleaj nie jestem
            specjalistą,aletrochęna ten temat czytałam.
      • mskaiq Re: co pieło 15.07.06, 14:29
        Jestes bardzo madry Gosciu1987. Masz wiele milosci a to najwieksza madrosc
        swiata.
        Serdeczne pozdrowienia.
    • edytunia86 Re: co pieło 16.07.06, 10:15
      To już Chyba jest koniec. Jak wstałam dzisiaj rano bolało mnie kolano do tego
      jeszcze to zmęczenie, senność. J\estem załamana . U mnie się ochłodziło sa
      cmury , ale świeci też słońce. Miłej niedzieli.
      • mskaiq Re: co pieło 16.07.06, 10:37
        Sprobuj isc na spacer. Po spacerze kolano przestanie bolec, nie bedzie Ci sie
        chcialo spac i mozesz zmienic dzien w bardzo udany.
        Serdeczne pozdrowienia.
        • gosc1987 Re: co pieło 16.07.06, 10:50
          edytunia86 Przejmujesz się małymi niepowodzeniami/ niepomyślnościami. Jakiej
          muzy słuchasz? Muzyka. Wpływa na człowieka. Mogę Ci coś polecić, coś co lubię
          może i Tobie się spodoba :)
          • edytunia86 Re: co pieło 16.07.06, 13:48
            Słucam czegos spokojnego, ale raczej po polsku.
        • edytunia86 Re: co pieło 16.07.06, 13:47
          Z tego co wiem mama cyba chciałaby się z znami przejecać do ogrody botaniczneg.
          Więc jeżeli cos z tego wyjdei to z nimi pojade, po potem nie mma zbytwiele
          planó do końca wakacji. Mam tylko jakieś plany na 30 lipca, a potem na końcówke
          wakacji, a dokładneij od 27 - 30 sierpnia, a co z resztą jeszcze nie wiem.
          Pozdrawiam.
      • to_jaaa bzdura!!! 16.07.06, 11:14
        edytunia86 napisała:

> To już Chyba jest koniec. Jak wstałam dzisiaj rano bolało mnie kolano do tego
        > jeszcze to zmęczenie, senność. J\estem załamana .

od bólu kolana się nie umiera
        od bólu palca -również
        od bólu głowy - również
        od bolu pięty - również

jestes zalamana, bo chcesz
        biadolisz - bo chcesz
        pieścisz się ze sobą - bo chcesz
        marudzisz - bo chcesz
        nudzisz - bo chcesz

weż się wreszcie za siebie i przestań narzekać
        a jak jutro będzie padać i zaboli cię powieka to co? skoczysz do studni?
        no już, idz nakarm świnkę i przestań się mazgaić
        • gosc1987 Re: bzdura!!! 16.07.06, 11:19
          Ja jeszcze dodam:
          jesteś w porządku - mimowolnie:)
        • edytunia86 Re: bzdura!!! 16.07.06, 13:54
          O d bólu kolana byc może nie. Ja cyb amiałam cyba cos innego na mysli pisząc ,
          że to już cyba koniec.
          Nie mam jeszcze takic mysli. Przynajmniej na ten moment. Więc to o co pytasz
          odpada.
          Jeżeli codzi o świnke morską to ona już cos dostała nawet juz dzisiaj dwa razy
          i teraz leży. Wiec cyba jest najedzona, a zreszta juz chyba jest wystarczająco
          przy kości.
          Nie nudze sie nie marudze, ani nic z tych rzeczy.
          • zyrafa46 Re: bzdura!!! 16.07.06, 21:47
            Edytuniu, lubię Cię.
            • edytunia86 Re: bzdura!!! 17.07.06, 09:52
              Zastanawiam sie za co, ale fajnie.
              • zyrafa46 Re: bzdura!!! 17.07.06, 12:09
                Nie za co, ale dlaczego, Edytuniu.
                Dlatego, ze wzrusza mnie Twoja delikatność i wrażliwość.
                • edytunia86 Re: bzdura!!! 17.07.06, 13:14
                  Acha. Chociaż kogos to wzrusza na tym forum. Dzisiaj to chyba się wkurze
                  podwójnie. Bo nie dosyc , że nei najlepiej się czuje psychicznie to do tego
                  cyba boli pobrzusze, a przynajmniej te okolice, ale na to to ja wpływu nie mam,
                  ponieważ to nei jest przez stres,ale z innego powodu i jedyne co mogę zrobić to
                  chyba wziąść jakąś tabletke przeciwbólową i cyba sie położyć , albo sobie to
                  olać, a to akurat nei jest nic czym mogłabym się chyba zaniepokoić.
                  • zyrafa46 Re: bzdura!!! 17.07.06, 15:41
                    Nie olewaj - mimo upału.
                    Możesz się zaziębić.
                    Uwaga: To miał być dowcip na poprawienie humoru.
                    Pozdrawiam Cię serdecznie Edytuniu :-).
                    Żyra
                    • edytunia86 Re: bzdura!!! 17.07.06, 19:16
                      Ja ciebie też pozdrawiam. Do tego oed jakiegos czasu pokichuje, mam mikewam
                      katar, a teraz to chyba najgorzej chyb a jest z kichaiem a testy alergiczne
                      nic nei wykazały i alergolog zasufgerował wizyte laryngologa i tak się wybieram
                      i wybieram do tego laryngologa i nie mogę sie wybrać. Chociaż wiem, że byc może
                      powinnam , poniewaą dostałam nawet wczerwcu skierowanie od lekarza rodzinnnego.
                      Na razie koniec narzekania na swoje zdrowie w tym poście.
                      Tym bardzeij, że teraz juz mi ten ból przeszedł po wzięciu tabletki
                      przeciwbólowej i po tym jak poleżałam.
        • sneeper Re: bzdura!!! 16.07.06, 14:14
          to_jaaa napisała:

> edytunia86 napisała:
          > To już Chyba jest koniec. Jak wstałam dzisiaj rano bolało mnie kolano do
          tego
          jeszcze to zmęczenie, senność. J\estem załamana .
          > od bólu kolana się nie umiera
          > od bólu palca -również
          > od bólu głowy - również
          > od bolu pięty - również
          >
          > jestes zalamana, bo chcesz
          > biadolisz - bo chcesz
          > pieścisz się ze sobą - bo chcesz
          > marudzisz - bo chcesz
          > nudzisz - bo chcesz
          >
          > weż się wreszcie za siebie i przestań narzekać
          > a jak jutro będzie padać i zaboli cię powieka to co? skoczysz do studni?
          > no już, idz nakarm świnkę i przestań się mazgaić

a ile masz lat?
          ja teraz bede mial prawie 40
          napisalem kiedys, ze przed zima wypuscilem na łaczke 5 chomiczków,
          bo sie gryzły i jedren zagryzł dwa, wiec mysle- do zimy pozyja

pozniej ucieszyłem s,bo przeczytałem,ze one zyja w zimie kopia norki i spia jak
          niedzwiadki :)).

Ale :) miałem wczesniej 4. Jedenzdechł z głodu jak,byłemchory ,załamany,
          drugiego puszczałem,żeby pobiegal i jak uciekał ,niechcąco go dzrzwiami zmiażdżyłem,
          trzeciego zabiłem,bo chorował,a nie mówilijeszcze wtedyze eutanazji sie nie robi,
          ostatniego wciągłem do odkurzacza, "...niby?", niechcąco, jak go wyąłem i
          wykąpałem to żył jeszcze tydzień ,ale peewnie bardzo cierpiał

i jak tu nie marudzic, Jak to jest takie smuutne , niedługo podziele może los
          ktoregos z nich,
          albo wyląduje samotnie na łące
          • edytunia86 Re: bzdura!!! 16.07.06, 15:49
            Do kogo miało być pytanei : Ile masz lat? Jeżeli to jest do mnei pytanie to ja
            w październiku kończe 20 lat, a jeżeli to putanei nei było do mnei skierowane
            to przepraszam.
    • mars43 Re: co pieło 16.07.06, 11:47
      Oj,czepiacie się dziewczyny, ona jest z rodu Tych księżniczek co ziarnko grochu
      przeszkadzało, gdy spała pod 20 materacami.Ja podejrzewam,że Edytunia jest
      kolejnym nieślubnym dzieckiem księcia Monako, Rainiera.(Edytunia-chyba się nie
      gniewasz,to żart).Pozdrawiam Cię i nie zmieniaj się , bo inaczej na forum
      wszyscy byśmy byli do siebie podobni.Ty jestes z innej bajki...
      • edytunia86 Re: co pieło 16.07.06, 13:57
        Coś podobnego mi kiedys powiedziałą moja terapeutka i nei bardzo weim jak to
        miało si ewtedy do sesj, ale opowiedziała mi tą bajke. ja poprostu jestem
        bardzo wrażliwa jakby to powiedziała moaj terapeutka i tutaj musze się z nią
        zgodzić.
        • mskaiq Re: co pieło 17.07.06, 02:42
          Mysle Edytunku ze Ty zyjesz pod bardzo silnym terrorem strachu. Kazda zmiana,
          kazda rzecz ktora dzieje sie inaczej w Tobie wywoluje ten strach. Kiedy jest
          strach kazdy czuje sie beznadziejnie.
          Musisz nauczyc sie akceptowac to co sie dzieje z Toba. Czasem potrafi bolec
          kolano, czasem zab i dzieje sie to bez powodu. Po godzinie czy dwoch znika ten
          bol znika, szczegolnie kiedy nie masz czasu zwracac na niego uwage.
          Serdeczne pozdrowienia.
          • edytunia86 Re: co pieło 17.07.06, 09:52
            , a do tego jeszcze krwawią dziąsła podczas mycia zębó z nie wiadmomyc
            powodów. Ja cyba teo taka łatwo nie zaakceptuje. nei nawidze tego i wścieka.
            pozdrawiam.
            • mskaiq Re: co pieło 17.07.06, 16:04
              Czy Ty jesz dostatecznie duzo owocow i warzyw. Zwykle dziasla krwawia kiedy nie
              dostarczasz dostatecznej ilosci witamin.
              Serdeczne pozdrowienia.
              • edytunia86 Re: co pieło 17.07.06, 19:30
                Napisze Ci , że jem yle warzyw owoców i ile dam rade zjeść, ale też też z tym
                nie przesadzam. Tak poza tym pije jakąś rozpuszczalną multiwiotamine z
                minerałami. Byłam w z wiązku z tym dzisaj w aptece i i coś na to dostałam i jak
                na razie jest ok. Więc nie nei wiem co to było i oby tak delej. Zrezta juz mi
                się trochę nazbierałao tych leków na różne problemy zdrowotne , ale chyba
                najwiecej na jakieś problemy skórne , ale naszczęście to chyba nie są żadne
                poważne problemy i, że przymują lekarze różnych specjalizacacji. Wiem tylko
                tyle, ,że jak mi znowu jakieś dawki leków nie pomylą tak jak to sie raz
                zdażyło to będzie dobrze, ale chyba nie mam innego wyjśc nniz sie leczyc jka
                coś się, żeczywiście zaczyna dziać z moim zdrowiem.
                Pozdrawiam.
              • edytunia86 Re: co pieło 17.07.06, 19:35
                , ale z tego co mi wiadomo nie ja pierwsza i nie ostatnia mam tego typu
                problemy zdrowotne. i chyba musze zrobić sobie liste leków , które biorę wraz z
                dwakami leków, żeby uniknąć pomyłek. To juz na razei konoec , ponieważ juz sam
                mam dosyc pisania i myślenai o tym.
            • ida37 Re: co pieło 17.07.06, 21:08
              Edytko, nie czytasz postu przed wysłaniem (literówki)?
              • lucyna_n czepiasz się 17.07.06, 21:32

• ida37 Re: czepiasz się 17.07.06, 21:41
                  a co, poczepiać się już nie wolno?
              • marcja2 Re: co pieło 17.07.06, 22:31
                Mnie też to denerwuje,dziwie sie,ze nikt na to nie zwrócił uwagi do tej pory...

Ido,udało sie,jestem nad morzem:)
                Róznie jest,raz zle,raz kiepsko ale ciesze sie,ze zdobyłam sie na odwage.

Jak u Ciebie,działa lek?Ja pojutrze zwiększam dawke.
                Serdecznie pozdrawiam:)
                • marcja2 Re: co pieło 17.07.06, 22:32
                  miało być,raz dobrze,raz kiepsko:)
                  • ida37 Re: co pieło 17.07.06, 23:04
                    Cieszę się, że pojechałaś! Ja też przechodzę na całą tabletkę od jutra. Odezwij
                    się po powrocie, to pogadamy. Pa. Pozdrawiam :)))))
                    • ich11 ach, Ty oponko ;-) 18.07.06, 00:12
                      zapomniałem dzisiaj rano mojego citalopram-biomo, to pozwoliłem sobie
                      na "jedną" lampkę wina. :-))))))
              • edytunia86 Re: co pieło 17.07.06, 23:20
                Przepraszam Cię , ale ja sam nie weim , który swój post dzisij czytałam.
                • bhuzdur leki 17.07.06, 23:47
                  Biore od 8miec paroxetine 60mg wczesniej fluoksetyne od20mg do 60mg. Czuje sie
                  bez zmian. efektow ubocznych raczej powaznych nie mialem. ale nie mam depresji.
                  to znaczy mam czasem 1h godzina depresji, potem 3 hyperactive. dowiedzialem
                  sie wiele o sobie. o moim zyciu. Wiem jedno nikt i nic mnie nie zmieni. Moj
                  umysl po prostu dziala inaczej. zyje z dnia na dzien, nic mnie nie cieszy ale i
                  nic juz nie przeraza. Tam gdzie jestem:"There are no more barriers to cross.
                  All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and
                  the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I
                  have now surpassed. My pain in constant and sharp and I do not hope for a
                  better world for anyone. In fact I want my pain to be inflicted on others. I
                  want no one to escape. But even after admitting this there is no catharsis. My
                  punishment continues to elude me and I gain no deeper knowledge of my self. No
                  new knowledge can be extracted from my telling. This confession has meant
                  nothing."

• edytunia86 Re: leki 18.07.06, 10:39
                    A mnie to przeraża w jakim potrafie być stanie. Jeżeli codzi o skutki uboczne
                    leków to ja sama cyb nie mam. Ja cyba cos się zmieniłam, ale tyc zmian nie ma
                    zbyt wiele jak na razie. Jutro mam wizyte u swojej lekarki i jutro zobaczymy co
                    dalej. Czy w końcy moja lekarka przepisze mi inne lekki czy nie, ale jutro jej
                    ponarzekam na lekki, na co się ze mną dzieje i na reakcje rodziców np.: na mój
                    obniżony nastój. Myślę nawet o tym,żeby zapytać się czy nei mogłby mi przepisać
                    czegoś innegoi czy nei mogłaby porozmawiać z rodzicami i inie mówiąc im , że ją
                    o to poprosiłam, ponieważ innaczej mogą mieć do mnein o to,a ja czuje, że
                    potrzebuje tutaj jakiegoś wsparcia. chociaż by tqakeigo , zeby ktoś z nimi
                    porozmawiał, ponieważ czuje, że to mnie niszczy, męc\y i porarsza moje
                    samopoczucie. Czuje, że ja tak już dłużej mogę nei dac rady, że poprostu mogę
                    nie wytrzymać kiedyś w tym domu. Mam już dość.
    • pierdu_pierdu Re: co pieło 18.07.06, 12:52
      Wszystko fajnie ale co oznacza ten nagłówek?
      • mars43 Re: co pieło 18.07.06, 12:56
      • mars43 Re: co pieło 18.07.06, 12:57
        pierdu_pierdu napisała:

> Wszystko fajnie ale co oznacza ten nagłówek?

Za c wstaw t , po e wstaw k
        • pierdu_pierdu Re: co pieło 18.07.06, 13:02
          chyba nie
          za dużo tych kombinacji
          • edytunia86 Re: co pieło 18.07.06, 13:13
            Dla mnie też to było by za dużo kombinacji.
        • depresyjka4 Re: co pieło 18.07.06, 14:24
          hehehe, mars jesteś cudowny!!! :D
      • edytunia86 Re: co pieło 18.07.06, 13:11
        W moim przypadku możn ato nazwac tez koszmarem jakim jest dla mnei przeżywaqnei
        trudnych uczuc wtedy kiedy to sie zaczyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka