tristezza 22.12.06, 18:09 i autorow podobnych inwokacji: czyzby Panstwo nie zauwazyli, ze w pieknej mowie polskiej istnieje cos takiego jak deklinacja? ps.przepraszam, ze tradycjnie sie czepiam, ale mnie to wyjatkowo wku.wia pani_be_wszystko_zle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_fascisto Re: do Tristezza 22.12.06, 20:08 euforyjka napisała: > a co to jest deklinacja??? :D Jesteś beznadziejna:/ Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 18:11 no pewnie że wiem tylko podaj mi przykłady gdzie popełniłem błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 18:14 wyguglać? czyli w google.pl wpisać coś? tylko co... a tak na serio co Ci to przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 18:15 to nie bylo Suchy do Ciebie przeciez. pamietam taki tytul watku skierowanego do Ciebie Twoja polszczyzna prawie nienaganna jest. odpusciles juz nawet nareście Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 18:17 musiałem sprawdzić w słowniku Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 18:27 chyba tarja, a nie tajra Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 18:36 alez ja tylko cytuje tytuly watkow forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=54370845 nie da sie wykluczyc, ze Kasia nie zna nicka ciotki Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 18:46 aha. jak tak, to tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 19:17 Jestem przywiązana do poprawnej polszczyzny, ale tutaj deklinację uznałabym jednak za drugorzędną :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 20:46 ale tutaj deklinację uznałabym > jednak za drugorzędną :) tutaj to Pani ma najwyrazniej inne priotytety :-) coz, jak widac kazdy ma swoje drobne dziwactwa u ojciec Rydzyk trzeba siac siac siac a u Pani Siwa ciac ciac ciac tez pozdrawiam tudziez zyczenia swiateczne dokladam Odpowiedz Link Zgłoś
el_fascisto Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 22:02 Ale śmiesznie, tristezzo- też masz "psią" sygnaturkę :D ! A te niektóre priorytety to chyba dotyczą mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 22.12.06, 23:31 fajne masz problemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 23.12.06, 11:02 jestes beznadziejny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marenta Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 23.12.06, 14:08 a po kropce piszemy z dużej litery. nie, zeby mi to przeszkadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 23.12.06, 14:12 mi się nie chce. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: do Tajra, do Siwa, do Suchy.... 23.12.06, 14:25 ooo Marenta! odezwala sie po latach, witaj:-) pewien mlody (a przy okazji piekny) geniusz informatyczny wyjawil mi kiedys, ze w necie duza czy mala litera to wsio ryba, a znaki diakrytyczne sa calkowicie zbedne, czasem wrecz utrudniaja czytanie. w pierwszej chwili wydawalo mi sie to ekstrawaganckie i szpanerskie, ale jak sobie tak na probe poklikalam to polknelam haczyk. Odpowiedz Link Zgłoś