twiggykarina 01.01.07, 22:59 Napiszcie coś o Lexapro. Dla mnie zawsze najlpepszy był bioxetin, dobrze go tolerowałam i mnie uspokajał. Czy ktoś porównywał te dwa leki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Lexapro 01.01.07, 23:03 nie polecam lexapro, już lepiej cital. jeżeli dobrze tolerowałaś bioxetin to nie ma powodu żeby go nie brać, to nadal powszechnie stosowany , całkiem skuteczny lek. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Lexapro 01.01.07, 23:16 lexapro-z opinii ludzi ogłupia i powoduje senność i wyciszenie,bioxetin-w opinii ludzi powoduje po jakimś czasie kopa i daje energii-zdecyduj co wolisz-jak nerwowa i bezsenna to lexapro a jak apatyczna to bioxetin ale oczywiście każdy lek działa inaczej na danego człowieka więc może być inaczej no i decyzję podejmuje lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
t_lempicka Re: Lexapro 05.01.07, 11:49 hej, jestem na lexapro od 1.5 miesiaca i to moje pierwsze doswiadczenie z lekami psychiatr. mam zaburzenia lekowo-depresyjne. na pewno pod wzgledem lekow jest duzo lepiej, niz jak zaczynalam terapie - przynajmniej wrocilam do pracy. ale nie czuje jeszcze sie na 100% komfortowo mimo zwiekszenia dawki do 20mg. ze sktutkow ubocznych to obserwowalam silne bole glowy w pierwszych dwoch tygodniach. nie wiem jak dlugo mam dac sznase teu lekowi? moze na inny poprawa bylaby duzo bardziej widoczna? co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Lexapro 05.01.07, 12:03 Cital jest świetnym lekiem bo praktycznie nie powoduje objawów ubocznych no chyba że na początku ale potem mijają.Jedyna wada tego leku to cena chyba że się mieszka w dużym mieście no i to że nieraz trzeba ponad miesiąc czekać na działanie ale potem to już lajtowo jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
t_lempicka Re: Lexapro 05.01.07, 12:28 lexapro tez nie jest tani ok 100 zl. moj lekarz tewierdzi ze ma bdb doswiadczenia z tym lekiem u inncyh pacjentow i ze wlasnie nie ma efektow ubocznych oprocz spadku libido Odpowiedz Link Zgłoś
neme_s Re: Lexapro 05.01.07, 12:32 nie oceniaj tak od razu staram sie nie podawac nikomu czegos czego sam nie sprobowalem chociaz blbo sie nie uda z powodu niedoskonalosci albo jet KONIECZNOSC koniecznosc co to jesty koniecznosc ?? bdb powiadasz? tyle wie co zje jake sie to owrocic moze Odpowiedz Link Zgłoś
neme_s Re: Lexapro 05.01.07, 12:34 denerwuja mnie literowki, 25 lat emu pisalem prwie biegle wszystkimi palcami na maszynie do piksania / i tu sie powstrzymuje zeby szpetnie nie zaklac Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Lexapro 05.01.07, 21:17 Dla mnie skutki uboczne po tym leku były równie okropne jak sama depresja, więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwowa_79 Re: Lexapro 05.01.07, 22:07 witam jestem nowa na forum.Biorę lexapro od 2 miesięcy,wcześniej brałam dużo innych antydepresantów,w sumie już 6 lat zmieniam leki bo dotychczas żaden mnie nie wyleczył.Teraz na lexapro jest tak sobie,w sumie brak skutków ubocznych ale strasznie usypia.Śpie po 15 godz.na dobę a i tak jestem niewyspana.Poczekam jeszcze miesiąc i chyba znowu zmienię lek. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_czlowiek Re: Lexapro 10.01.07, 18:03 biore 20 mg Lexapro i dobrze na mnie dziala, zniknely moje natrectwa poprawil sie nastruj, jest drogi ale dobry Odpowiedz Link Zgłoś