ulpe 28.06.07, 20:11 Na mnie nie działa pół tabletki Estalozanu. Juz drugą noc oka nie zmruzylam. Czy od tego można się uzależnić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tristezza Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 28.06.07, 20:33 estazolam to kompletne dziadostwo. glownie ma ulatwic zasypianie i nic poza tym. pol tabeltki to niewiele, cala tez na ogol nie dziala. a uzaleznic sie oczywiscie mozna, bo to benzodiazepina Odpowiedz Link Zgłoś
me_lisaa Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 28.06.07, 20:48 Ja nie brałam, ale znam kogoś kto czasem bierze. Śpi podobno potem jak suseł. i twierdzi, że się nie uzależnił, ale nie zażywa tego codziennie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 01.07.07, 20:23 Ja zaczęłam brać całą tabletkę i dobrze zasypiam. Ale i tak budzę sie o 3, 5 nad ranem i już usnąć nie mogę, co mnie wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
pamirk Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 18.10.07, 21:44 Miałem tez takie okresy, ale nie brałem nic. Po pewnym czasie przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
c10 Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 02.07.07, 15:50 Estazolam też na mnie nie działał. Na początku brałem Stilnox - przestał działać po jakimś miesiącu, może trochę dłużej. Potem chyba diphergan. Zresztą - po tych lekach i tak miałem kiepski sen, płytki. Uzależnić się można, ale nie po dwóch dniach, po dwóch miesiącach raczej też nie. Pozdrawiam. --- Depresja.ws Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 02.07.07, 15:56 po dwoch miesiącach raczej już tak, chociaż bywają wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 18.10.07, 20:54 ja biore ten lek często ale bywa,że zasypiam bez niego a przychodzi taka noc,że muszę brać:( na mnie dziala,dobrze sie po nim pozniej czuje Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 18.10.07, 20:57 Remik ma rok i 6 miesięcy , a małżeństwem jesteśmy 33 dni hmmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 18.10.07, 22:06 był taki okres w moim życiu (podczas poprzedniej depresji), kiedy brałam estazolam, na przemian z imovane (i od czasu do czasu stilnoxem) non stop przez 3 miesiące. doszłam do 2 tabletek, po mniejszej dawce nie mogłam zasnąć. nie uzależniłam się, po tym czasie przestałam brać i na kilka miesięcy zapomniałam o tego typu lekach. a teraz biorę - od jakichś 2 miesięcy i nieregularnie - stilnox lub imovane- i już czuję się uzależniona, każdego wieczora obiecuję sobie że to już ostatni raz... nie wiem, od czego to zależy. chyba jako pierwsze następuje uzależnienie psychiczne, a dopiero długo później - fizyczne. 2 czy 3 miesiące łykania to jeszcze dobry moment, żeby odstawić. problem leży chyba głównie w psychice (przynajmniej u mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 19.10.07, 02:10 chciałem tylko napisać że o 2:08 w nocy tytuł wątku jest irytujący :( Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 19.10.07, 03:11 o 3:09 też jest irytujący idę spać 2 raz o 24 to było zdecydowanie za wcześnie a na forum pustki... Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 19.10.07, 04:11 ale z was mięczaki chyba mój zegar w kompie sie późni 2 minuty myślałem że będą jż jakieś niwe artykuły do poczytania na gazeta peel a tu same starocie w wieczora:( Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 19.10.07, 05:10 lalalalalal ide coś zjeść pa Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 19.10.07, 09:40 Nie martw się Eizo, po 10 latach depresji będziesz wiedział dokładnie jaki zestaw poloży Cię spać o wybranej przez Ciebie godzinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 19.10.07, 09:41 albo wiesz co, pociągnij jeszcze trochę i wyjdzie Ci deprywacja snu, czy jak to tam się nazywa, ponoć czasem skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 ?lucyna_n 19.10.07, 11:38 a co ma jedno z drugim wspólnego ile ma moje dziecko a ile jestesmy małżeństwem ,bo nie rezumiem,widzisz jakiś problem??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: ?lucyna_n 19.10.07, 13:24 to tylko taka lużna, niezobowiązująca dygresyjka była. Widzisz jakis problem w zapisaniu tych ogólnodostępnych danych? Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Czy ktoś brał środek nasenny? 19.10.07, 12:08 nie no tak e to ze mną nie jest te 3 godzinki spałem od 7:30 do10:30 :) Odpowiedz Link Zgłoś