Dodaj do ulubionych

źle źle źle

02.07.07, 18:10
Jest fatalnie. Schodzę z mocnych trójpierścieniowców na słabsze SSRI. Od trzech dni biorę Cital i jest kiepsko. Za 7 dni zwiększe dawkę z 20 do 40 mg. Ale teraz cierpię. Niech to szlag!!! wszystko mnie wq**ia, czuję się jak na początku brania pierwszych leków. Muszę to przetrwać ale w głowie kołacze się myśl "zrób to, zrób to"
Pokłóciłam się z facetem, nie poszłam na imprezę do znajomej (obiecałam że będę). Palę za sobą wszystkie mosty. A jak!
Niczego nie lubię a najbardziej siebie. Już nie daję rady. I nie dam. Boże.
Obserwuj wątek
    • proba_kwasu Re: źle źle źle 02.07.07, 18:15
      klotnia z facetem i brak impry czyli wszystkie mosty plona ( z pamietniaczka
      nastolatki)

o boże!
      • czekolada_z_orzechami Re: źle źle źle 02.07.07, 18:17
        bardzo zabawne. lepiej ci już?
        • clandestino Re: źle źle źle 02.07.07, 19:30
          próba kwasu w oranżadzie to bardzo kiepska książka - tak samo jak post napisany
          przez próbe kwasu. czekolada, wiem, że to trudne, ale próbowałaś sie trochę
          poruszać? pobiegać, zmęczyć fizycznie? mnie to bardzo pomogło, biorę SSRI od 3
          miesięcy, ale chyba nic innego mi tak nie pomogło. Jesteś chora, pamiętaj to,
          że jest źle to tylko chemia mózgu. zawsze było tak samo bez sensu czy 1000 lat
          temu czy 1000000 lat temu - a jednak się kręci, więc nie poddawaj się chemii
          mózgu, tylko z tym walcz. aha, mi pomogło jeszcze takie podejści, aby wszystko
          olewać i sie niczym nie przejmować.
          • proba_kwasu Re: źle źle źle 02.07.07, 19:33
            clandestino napisał:

> próba kwasu w oranżadzie to bardzo kiepska książka - tak samo jak post napisany
            >
            > przez próbe kwasu.

abacha w spodniach wraca na forum. nie wpie..j sie synu w rodzine
            • ocki2 Re: źle źle źle 02.07.07, 19:41
              trzymaj się czekoladko, niestety takie są te okresy zmiany leków.Przeszedłem to
              już kilka razy i za każdym razem było jednakowo nieprzyjemnie. Jedyna nadzieja,
              że potem jest już tylko lepiej.
            • sukienka-lila Re: źle źle źle 02.07.07, 19:44
              miało cię nie być.
              • proba_kwasu Re: źle źle źle 02.07.07, 19:48
                wlasnie zdycham, moje flaki juz sie pruja o kaloryfer, ale sa straaasznie dlugie
                ciagna sie jak makaron. krew tryska , smierc bliska.
            • czekolada_z_orzechami Re: źle źle źle 02.07.07, 19:47
              i nicki pomyliłam. :| Jezuśku.
    • lucyna_n Re: źle źle źle 03.07.07, 11:00
      Cital, to mocny lek, ale dziala inaczej niż trójpierścieniówki, efekty narastają powoli i nie tak
      spektakularnie, ale w rezultacie można osiągnąć samopoczucie bardziej zbliżone do naturalnego, bo po
      trójpierścieniowych czlowiek jest jakiś taki znieczulony i odcięty, a może ja tylko taka to odczuwałam.
      Dasz radę, ale póki co mów sobie że musisz wytrzymać tylko tą chwilę, ten jeden dzień, nie wybiegaj
      myślami w przyszłość, wytrzymaj tylko "tu i teraz".
      będzie dobrze, nie podejmuj żadnych decyzji, daj sobie czas, nie zmuszaj się na razie do żadnych
      towarzyskich wizyt. Jakbyś miała grypę też byś nigdzie nie chodziła, a to poważniejsze niż grypa.
      Czym się, będzie dobrze.
    • mskaiq Re: źle źle źle 03.07.07, 11:22
      Czy nie uwazasz ze wiele problemow stwarzasz Sobie sama. Klotnia z facetem, nie
      pojscie na impreze nie biora sie ze zmainy lekow a z tego ze nie potrafisz
      kontrolowac Swoich emocji.
      Potym zaczynasz nie lubic siebie, obwiniasz sie za wszystko co zrobilas. W
      takiej sytuacji trudno aby bylo dobrze.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • gosiorek11 Re: źle źle źle 03.07.07, 11:35
        przechodzilas to juz tyle razy wiec sama wiesz ze w koncu bedzie ok ja tez sie
        trzymam chociaz czasami mam dosc ale sa dzieci ty tez wytrzymasz jestes
        silniejsza niz myslisz bedzie w koncu db i pewnego dnia obudzisz sie i
        stwierdzisz ze jest super i wszystko minelo
        • czekolada_z_orzechami Re: źle źle źle 03.07.07, 11:57
          Jest tak źle, że już ledwo trzymam się tu przy kompie, żeby nie pójść szukać żyletek. Zaraz przyjedzie do mnie kolezanka. Wsiadła przed chwilą w samochód jak tylko dowiedziała się co się dzieje:(((((((
          Deszcz zaczął padać.
          kap
          kap
          kap
          kap
          jak krople..
          • czekolada_z_orzechami Re: źle źle źle 03.07.07, 12:02
            boję się być sama.
        • amadeusz80 Re: źle źle źle mskaiq 03.07.07, 12:00
          Nie rozumiesz co to jest depresja że takie rzeczy wypisujesz. W depresji
          człowiek cierpi, nie może sobie poradzić sam ze sobą, może leki pomogą może nie
          pomogą, a Twój post wprowadza tylko i wyłącznie DOŁA.
          • sneeper_1 Re: źle źle źle mskaiq 03.07.07, 12:04
            To jest odwrotna strona medalu,
            LECZENIE DEPRESJI.
            I tutaj medycyna jest mniej genialna,

latwiej zgasic czlowieka niz przywrocic do zycia, ...z prostych powodow
            "techniocznych"
            • sneeper_1 Re: Nie wiem kimjestes czekoladko_z_orzechami 03.07.07, 12:09
              Czekolada, a ty zes nie rozpedzila sie z uzywanie inhibitora wychwytu dopaminy ?
              To sa fajne prochy...tylko ze dzialaja szybko acz mocno, i nie jestem pewny czy
              trwale odwracaja depresje.Sa jednak przydatne bo jesli powoduja zaleznosc to
              okres abstynencji trwa tylko kilka dni.

Leki trojpierscieniowe trwale odwracaja depresje,
              (u niektorych szczesciarzy)
    • c10 Re: źle źle źle 03.07.07, 12:30
      >>> Jest fatalnie. Schodzę z mocnych trójpierścieniowców na słabsze SSRI. Od
      trzech dni biorę Cital i jest kiepsko. Za 7 dni zwiększe
      dawkę z 20 do 40 mg. Ale teraz cierpię. Niech to szlag!!! wszystko mnie wq**ia,
      czuję się jak na początku brania pierwszych leków. >>>

SSRI nie są słabsze, tylko działają bardziej punktowo. Działanie każdego leku
      zależy od indywidualnej reakcji organizmu - ja po lekach trójpierścieniowych
      nie czułem prawie nic, po pół tabletki solianu nie mogłem podnieść głowy.

Pozdrawiam.
      ---
      Nowe forum o depresji
      • clandestino Re: źle źle źle 03.07.07, 14:27
        czekolada nie pękaj. miałem tak wiele razy i ty pewnie też. Któregoś dnia
        przyszła do ciebie depresja, któregoś pójdzie. Mówienie choremu na depresję,
        aby nie kierował sie emocjami jest trochę jak mówienie niewidomemu, aby wytężył
        wzrok. Ale pamiętaj to tylko chemia w mózgu, minie na pewno. życie, giełda,
        koniunktura, miłość itp. to sinusoida, raz u góry, raz na dole
        wyjdź z domu jeśli sie boisz, idź do kina, księgarni, na zakupy albo...do
        lekarza. pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka