mysz_ 28.06.03, 09:22 badałam wszystkie hormony tarczycy i wszysctko w normie, za to hormony męskie i żeńskie na pograniczu norm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_english Re: tsh 28.06.03, 09:40 Ja też zrobiłam sobie wczoraj badanie na TSH :) Wynik będzie w poniedziałek- ciekawa jestem... Właściwie mam wszystkie objawy nadczynności tarczycy, oprócz tego, że w ogóle nie chudnę. Dlaczego zrobiłaś badanie na poziom hormonów męskich i żeńskich? Czy to też daje objawy podobne do nerwicy? Odpowiedz Link Zgłoś
nina18 Re: tsh 28.06.03, 09:48 Tez kiedys robilam badanie hormonow tarczycy,ale w moim przypadku bylo wszystko w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
nina18 Re: tsh 28.06.03, 09:52 e_english napisała: > Dlaczego zrobiłaś badanie na poziom hormonów męskich i żeńskich? Czy to też > daje objawy podobne do nerwicy? Z tego co wiem to nadczynnosc wywoluje ojawy podobne do nerwicy tzn. zaburzenia nastroju niepokuj,bezsennosc. Niedoczynnosc: zmeczenie,ospalosc,depresje. To jest chyba takie bledne kolo zaburzenia hormonalne powoduja depresje,depresja zaburzenia hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_ Re: tsh 28.06.03, 22:30 niestety rozregulowany mam organizm :-( u mnie w zasadzie w ogóle nerwica pojawiła sie po ciąży. Przypuszczam ze może mieć to związek z zaburzeniami hormonalnymi albo depresją poporodową Odpowiedz Link Zgłoś
nina18 Re: tsh 29.06.03, 08:01 Zrob badanie hormonow,ale badanie poziomy wapna,megnezu i zelaza tez,szczegolnie,ze ciaza powoduje ich braki,a wplywaja one rowniez na poziom hormonow (szczegolnie wapn no i jeszcze cynk). Odpowiedz Link Zgłoś
e_english Re: tsh 30.06.03, 18:14 Odebrałam dziś wynik - 0,9 ?/ml. To dobrze czy źle? Odpowiedz Link Zgłoś
e_english Re: tsh 01.07.03, 09:38 weronika74 napisała: > norma o 0.46 do 4,9 czyli w normie Lekarz powiedział, że trochę za niskie mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś