kusia40 09.11.08, 23:36 wzielam dzis po raz 1 w zyciu antydepresant Cipralex 10, przez kilka godzin bylam jak nacpana a potem zaczelam odczywac potworny bol miesni zwlaszcza barkow i ramion. czy cos jest nie tak? prosze pomozcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bertrada Re: pomocy!! 09.11.08, 23:43 Lepiej skonsultuj to z lekarzem zanim weźmiesz następną tabletkę. A w ulotce nic nie pisze na temat podobnych efektów ubocznych? Odpowiedz Link Zgłoś
kusia40 Re: pomocy!! 10.11.08, 00:25 co za gowno, mialam sobie pomoc na bole miesni rzekomo od depresji, a tylko zaszkodzilam.., boli mnie mocniej niz wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: pomocy!! 10.11.08, 00:49 W ulotce, jaką znalazłam w sieci pisze, że bóle mięśni mogą wystąpić. Ale jak żyć ci to nie daje, to skonsultuj się jak najszybciej z lekarzem i nie zażywaj kolejnej dawki. Moze ten lek jest za silny dla ciebie. Co prawda zachwalany jest jako nowoczesny i niezawodny, ale sądząc z ulotki, to nieciekawie się prezentuje. Inne leki nie mają takich efektów ubocznych. tiny.pl/s2fx Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu ...badz z farmaceuta! 22.12.08, 14:18 A na czym polega, cytuje z twojego postu, nowoczesnosc leku oraz jego niezawodnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Bądzź dokładny 22.12.08, 14:44 marouder.eu napisał: > A na czym polega, cytuje z twojego postu, nowoczesnosc leku oraz jego niezawodn > osc? ...w cytowaniu. Bertrada napisała "zachwalany jest jako nowoczesny i niezawodny". Na czym polega jego nowoczesność i niezawodność (o niezawodność chyba nie trzeba pytać ?) musisz więc zapytać zachwalających ten lek na ulotce, czyli najprawdopodobniej - producenta. Ja odpowiedzi się domyślam. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: pomocy!! 10.11.08, 01:08 Tlenoterapia napisała "Nie oglądajcie tego"... Zainteresował mnie ten post. Mocno. Pasuje (niestety) do Twojego, Kusiu. Żyra Odpowiedz Link Zgłoś
kusia40 Re: pomocy!! 10.11.08, 14:28 bylam dzis u lekarza, ktory kazal odstawic ten lek, cipralex jest antydepresantem o dzialaniu natychmiastowym- dziala juz w 1 dniu wziecia, dla mnie to bylo za silne chyba. tak czy inaczej zapisal mi cos innego ktore dziala nieco wolniej.. dzieki za posty Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: pomocy!! 10.11.08, 17:18 o a co to za nowe cudo? pierwsze słyszę o natychmiastowych antydepresantach? taki postęp by byl a na forum cisza? oj chyba coś ci ściemnił ten wracz. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_upadla Re: pomocy!! 10.11.08, 17:30 Też się zdziwiłam. Sprawdziłam w googlach. Faktycznie jest coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: pomocy!! 10.11.08, 17:50 No nie! Chyba nie zrobicie tego snajperowi. Sam TU by się zapłakał. Żyra Odpowiedz Link Zgłoś
loserka Re: pomocy!! 10.11.08, 18:33 Z tym jednym dniem, to jednak chyba przesada: www.przychodnia.pl/psychiatria/index20.php3?d=24&s=3&t=20 Odpowiedz Link Zgłoś
kusia40 Re: pomocy!! 10.11.08, 21:57 po 1 to jestem zagranica (gdyby to mialo jakies znaczenie i tu ten lek jest popularny), po 2- byl to moj pierwszy antydepresant w zyciu i moze dlatego tak silnie podzialal na mnie ( bylam dosc mocno rozluzniona i jakby lzejsza z problemow zyciowych, no i rano mialam wieksza ochote wstac niz zwykle).. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: pomocy!! 22.12.08, 12:55 Cześć Cipralex nie działa od razu. Zanim zacznie działać upływają najczęściej 2- 4 tyg. Ma różne efektu uboczne na początku kuracji, które potem zanikają. Podobno nie każdy ich doświadcza. Ale o tym jest szerzej w ulotce. I w jakim przypadku należy skontaktować się z lekarzem. To pobudzenie pierwszego dnia to może efekt placebo? Ja jeszcze nie wiem czy działa, choć minęło już 1,5 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś