kkobieta 05.11.03, 20:09 Hej, Eksperci!!! Co to za lek Amitriptylinum i jak się po nim czuliście? Biorę trzeci dzień, oszołomienie, zawroty głowy, kłopoty z pamięcia... Kompletny odjazd! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starowinka40 Re: Amitriptylinum 06.11.03, 08:32 Nie wiem, kogo tak wzywasz, jako ekspertow, ale ja powiem moje zdanie. Mialam to cudo przez pare miesiecy - spalam stale, mialam zawroty glowy, zupelnu zanik koncentracji, a na dodatek mialam taki apetyt, ze jadlam nawet w nocy. Efekt - 20 kg w krotkim czasie. To, jak sluszalam, lek starej generacji, nie stosowany raczej w przypadku depresji "nabytej". Ale ekspertem nie jestem:-) A 20 kg dalej zrzucam;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: Amitriptylinum 06.11.03, 12:54 Amitriptylinum należy do grupy leków przeciwdepresyjnych trójpierścieniowych (tzw. starsza generacja). Na mnie w dawkach mniejszych nie działała - chociaż bez dokuczliwych objawów ubocznych - mogłam tylko lepiej spac i wyciszyły mi się stany lękowe trochę. A po podwyższeniu dawki dziennej dostałam takiej tachykardii, ze o mało sie nie wykończyłam, więc trzeba było odstawić. Ostatnio lekarka powiedziała mi, że amitryptylinę i podobne jej leki przepisuje pacjentom "jak już nic innego nie działa". Odpowiedz Link Zgłoś