Dodaj do ulubionych

Fibromialgia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:42
Podobno mam fibromialgie, diagnoze postawiono na podstawie wywiadu - bez
zadnych badan - nie przemawia to do mnie , prosze o rade co dalej , bola mnie
rozne stawy na zmiane , raz biodro ,raz kolana , kregoslup itp.Przepisano mi
Amitriptylinum - jest to srodek antydepresyjny. Ja mysle ze jest to forma
pozbycia sie pacjenta i oszczednosc na diagnostyce.
Obserwuj wątek
    • beciulka1 Re: Fibromialgia 22.09.04, 15:06
      hej oto krótki opis
      Co to jest fibromialgia? Fibromialgia to prze­wlek­ła cho­ro­ba cha­rak­te­ryzująca
      się licz­nymi rozlanymi bólami kostno-mięś­niowymi, bólem i sztyw­nością,
      tkliwością tkanek mięk­kich, ogólnym zmęczeniem i zaburzeniami snu. Najczęściej
      bóle obej­mują szyję, kark, ple­cy, łopatki, grzebień miednicy i ręce. Jednak
      każda część ciała może być zajęta. Cho­rzy z fibro­mial­gią doznają całego szeregu
      objawów o różnym stopniu intensywności, które z czasem rosną lub maleją.

Kto choruje? Ocenia się, że około 3 - 6% populacji cierpi na fibromialgię.
      Chorobą dotknięte są przede wszystkim kobiety, atakuje ona również mężczyzn i
      dzie­ci w różnym wieku. Fibromialgia prowadzi do upośle­dzenia sprawno­ści
      chorych, co ma również istotny wpływ na rodziny chorych, ich przyjaciół i praco­
      daw­ców, jak również na całe społeczeństwo.

Jakie są objawy? Fibromialgia charakteryzuje się obec­no­ś­­­cią wielu tkliwych i
      bolesnych miejsc i konste­lacją obja­wów.

Ból. Ból w fibromialgii jest głęboki, rozlany i przewlekły. Nie ma konkretnych
      ograniczeń i może wędrować do wszy­st­­kich części ciała i zmieniać swą intensyw­
      ność. Bóle są opi­sy­­wa­ne przez chorych jako głębokie bóle mięśni, pulsu­jące,
      świd­ru­ją­ce, wykrę­cające, kłujące i strze­lające. Dolegliwości neu­rolo­gicz­ne
      takie, jak drętwienie, mrowienie, pie­czenie są częste i nasilają dyskomfort
      chorych. Największe jest po­ranne nasilenie bólu i sztyw­ności. Zimna i wilgotna
      pogoda, za­burzenia snu, zmę­cze­nie fizyczne i/lub psychiczne, wy­czer­pujący
      wysiłek fizycz­ny, brak aktywności fizycznej oraz stres nasilają dolegliwości.

Zmęczenie. W dzisiejszym świecie wielu ludzi uskarża się na zmęczenie, jednak
      zespół przewlekłego zmę­cze­nia w fibro­mialgii to coś znacznie więcej niż tylko
      bycie zmęczonym. To jest wszech­ogarniające wyczer­pa­nie, które zaburza nawet
      najprost­sze codzienne czynności. Z czasem może dopro­wa­dzić do ogranicze­nia
      zdolności chorego do działania zarówno fizycznego jak i w sfe­rze mentalnej.

Problemy ze snem. Wielu chorych ma za­bu­rzenia snu unie­możliwiające im uzyskanie
      głębokiego, re­ge­ne­ru­ją­ce­go snu. Badania dokumentują specyficzne i wyraźnie nie­
      pra­widło­wo­ś­ci w fazie REM1 głę­bo­kiego snu chorych na fibro­mialgię. Sen osób
      cierpiących na fibromialgię jest stale przery­wany przez "wybu­chy”
      aktywności "obu­dzonego” mózgu, ogra­niczając ilość czasu, które spędzają one w
      fazie REM snu.
      1REM - rapid eye movement, faza szybkich ruchów gałek ocznych

Inne objawy mogą obejmować: nad­wraż­li­wość jelit i pę­che­rza moczowego, bóle
      głowy, zespół “nie­spokojnych nóg”, za­bu­rze­nia pamięci i kon­centracji,
      nadwrażliwość skóry i wy­syp­ki, su­chość oczu i jamy ustnej, niepokój, depresja,
      dzwo­nienie w uszach, zawroty głowy, za­burze­nia widzenia, ze­spół Ray­naud, objawy
      neurologiczne i za­bu­rzenia koordynacji.

Jak ją rozpoznać? Nie ma badań laborato­ryj­nych, które poz­woliłyby rozpoznać
      fibromialgię. Lekarz musi opierać się na wy­wia­dzie oraz badaniu przed­mio­towym
      i wła­ściwym pal­pa­cyj­nym badaniu bolesnych punktów. Rozpoznanie opie­ra się na
      kry­teriach ACR - Amerykańskiej Unii Reuma­to­lo­gicz­nej2. Właściwie przeprowadzone
      badanie poz­wala ustalić obec­ność mno­gich bo­­les­nych punktów w cha­
      rakterystycznych lokali­za­cjach.
      2American Collage of Rheumatology

Ocenia się, że potrzeba około pięciu lat trwania cho­roby, aby ustalić jej
      rozpoznanie. Wielu lekarzy nie ma odpowiedniej wiedzy nt. tej choroby ani jej
      świado­moś­ci. Badania labo­rato­ryjne są negatywne, zaś objawy fibro­mialgii często
      nakładają się na objawy innych chorób prowa­dząc do znacznych kosz­tów badań
      diagnostycz­nych.

Roz­poz­nanie fibromialgii musi być przepro­wa­dzone na podstawie stwier­dzenia jej
      cha­ra­kte­ry­stycz­nych cech. Aby ustalić roz­poz­na­nie fibromialgii, chory musi
      spełnić nastę­pu­jące kryteria diagno­stycz­ne:

Ból roz­prze­st­rze­niony we wszy­st­kich kwad­ran­tach ciała, trwa­ją­cy co naj­mniej
      przez okres 3 mie­się­cy.

Tkliwość lub ból po ucisku w co naj­mniej 11 z 18 cha­ra­k­te­ry­sty­cz­nych punktów
      (patrz rysunek).

Jakie są przy­czy­ny? Nieznana jest przyczyna wywołu­jąca fibromialgię. Większość
      badaczy zgadza się, że chorzy z fi­bro­mialgią doznają wzmocnienia bólu z po­wo­du
      niepra­wid­łowego prze­twa­rza­nia bodźców czuciowych w centralnym układzie ner­wo­
      wym. Badania chorych na fibromialgię wy­kazują liczne niepra­widło­wości m.in.:
      pod­wyż­szony poziom sub­stan­cji P w rdzeniu krę­go­wym, niski przepływ krwi w
      okolicy wzgó­rza móz­gu, nie­do­mogę osi przy­sad­kowej, niskie po­ziomy sero­to­niny i
      tryp­to­fanu oraz nieprawidłową funkcję cytokin. Czynniki genetycz­ne mogą pre­
      dyspo­nować do zachorowania na fibromialgię.

Jak się leczy? Jednym z najważniejszych elementów ła­go­dzenia objawów
      fibromialgii jest zrozumienie przez chorego potrzeby zmiany stylu życia. W
      przypadku fibro­mialgii, zmia­ny mogą przynieść istotną poprawę w fun­k­cjo­nowaniu
      cho­rego i w jakości życia. Poznanie fibro­mial­gii przez chorych da­je im więcej
      szans na poprawę. Waż­nym jest pozytywne na­sta­wie­nie chorego i lekarza, który
      musi współpracować z chorym. Może to być lekarz ro­dzin­ny, internista lub lekarz
      specjalista (reumatolog lub neurolog). Kon­wencjo­nalne le­czenie może być tylko
      częścią programu terapeutyczne­go. Właściwe ży­wie­nie, techniki re­lak­sacyjne i
      ćwiczenia odgrywają również istot­ną rolę w leczeniu fibromialgii. Każdy chory
      powinien, razem z fizy­koterapeutą opracować program tera­peuty­czny, który będzie
      najbardziej skuteczny.

Wsparcie psychologiczne. Życie z przewlekłą chorobą jest wy­zwa­niem dla chorego.
      Chorzy na fibro­mialgię po­trze­bują pro­gra­mu, który stanowiłby wsparcie psy­chicz­
      ne i poprawił, komu­ni­kację z rodziną i oto­cze­niem. Sesje tera­peu­tyczne pomagają
      poprawić ko­munikację i ro­zumienie schorzenia oraz zbudowanie zdrowszych relacji
      w rodzinie chorych.

Inne leczenie. Leczenie uzupełniające może obej­mo­wać: fizykoterapię, masaż,
      hydroterapię, aku­presurę, stosowanie ciepła i zimna, akupunkturę, jogę, ćwi­
      czenia relaksacyjne, techniki od­dechowe, psycho­te­ra­pię oraz dietę.

Myalgan w zwalczaniu fibromialgii. Myalgan® został opracowany tak, aby łagodzić
      liczne objawy fibromialgii oraz działać na poten­cjalne przyczyny tej cho­ro­by
      oraz przeciwdziałać dalszemu jej rozwojowi. Myalgan® daje chorym uczucie
      przypływu energii oraz wpływa na po­prawę samopoczucia. Myalgan® zmniejsza
      przede wszystkim napięcie mięśniowe, poprawia krążenie oraz uśmierza bóle.

pozdrawiam beata
      • Gość: Anna Re: Fibromialgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:42
        Dziekuje bardzo za wyczerpujace informacje , pozdrawiam
        • Gość: ALICJA Re: Fibromialgia IP: *.043-35-73746f32.cust.bredbandsbolaget.se 07.10.04, 10:09
          Witam-Aniu.Tez mam te chorobe od 1994 roku.Od 1999 mam stala rente
          chorobowa,gdyz w tym roku postawiono moja diagnoze.Zajelo to,jak widzisz, wiele
          lat,zeby mnie zdiagnostyzowac.Tak,jak napisala Beata-to kompleks
          dolegliwosci.Leki nie pomagaja.Najlepsza terapia jest wyeliminowanie stresu,sen!
          Jest to- smiem okreslic- odmiana inwalidztwa.Pozdrawiam i korzystaj z cieplego
          klimatu,kapieli w podgrzewanym basenie,lekki masaz -gwarantowany relax! :))))
        • Gość: Myalgan Re: Fibromialgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 17:06
          Polecam Myalgan na fibromialgię. Informacje o preparacie można znaleźć na
          stronie www.almedica.pl; sa tamn linki do innych stron. Specyfik naprawdę
          działa i jeśli ma pomóc to efekt jest szybko. Cena w aptece około 30 złotych za
          30 tabletek. Przeciętnie Myalgan stosuje się następująco: Początkowo bierze się
          1 tabl. rano ok. 10-tej i 1 na noc ok. 22-ej. Po dwóch tygodnia tylko jedną na
          noc. Jeśli chodzi o fibromialgię to rozpoznaje się ją z wywiadów, z badania
          chorego i faktu, że w badaniach laboratoryjnych, radiologicznych nic poważnego
          nie ma.
          Badania naukowe nad fibromialgią podnoszą niedobór serotoniny (stąd próby
          stosowania leków antydepresyjnych np. amitryptyliny, ale raczej bez lub słaby
          efekt) i nieprawidłowy metabolizm substancji P i innych neurotransmiterów
          bodźców bólu. Myalgan ma unikalne, wielokierunkowe działanie - jest w 100%
          naturalny i w 100% bezpieczny. Dobry bardzo dobry efekt stwierdza się o 3/4
          leczonych.
          • pia.ed Re: Fibromialgia 08.10.04, 00:29
            To teraz rozumiem, czemu nie dostalam od lekarza zadnego leku mimo silnych
            bolow.
            Ten myalgan to jeszcze jeden srodek naturalny, o ktorym zawsze mozna powiedziec
            ze jesli komus nie pomogl, to znaczy ze ta osoba nalezy do tej 1/4 czesci,
            u ktorych nie widzi sie efektu!
            Moje proby uzywania preparatow naturalnych zawsze konczyly sie wlasnie na tym!
      • Gość: Halina SWIETNA INFORMACJA o FIBROMIALGI! IP: *.ip-pluggen.com 08.10.04, 10:18
        Najgorsze jest to, ze tak jakby skladala sie z 20-tu innych chorob.
        Ludzie lecza sie na poszczegolne choroby bez efektu!

Czytam wlasnie takie pytania: "Boli mnie lokiec, co mam zrobic?"
        Odpowiedz jak zawsze: "Idz do lekarza".

Kobiety obleca 20 roznych specjalistow, po ktorych to wizytach nic nie
        zostanie stwierdzone.

Czasem ktoras "madrzejsza" napisze, ze lekarze to glupcy i konowaly bo nic
        u niej nie znalezli!

Powinno sie ksztalcic lekarzy pierwszego kontaktu w rozpoznawaniu tej choroby.
        Jesli ma najmniejsze podejrzenie, to powinien wyslac kobiete do REUMATOLOGA,
        bo oni najwiecej o fibromialgii wiedza i potrafia ja rozpoznac, oczywiscie tez
        pod warunkiem ze sie doksztalcaja.

Za granica ta choroba byla kiedys nazywana "choroba kobiet w okresie
        przekwitania", bo wtedy najczesciej sie pojawiala.
        Na rozwiniecie tej choroby miedzy innymi wplywala zmieniajaca sie sytuacja
        kobiety w tym wieku: dzieci sie wyprowadzaly, okazywalo sie ze z mezem nie ma
        juz o czym rozmawiac, w pracy byly problemy bo przychodzily mlodsze
        pracowniczki, problemy z przekwitaniem itd itp
        • Gość: asdfgh Re: SWIETNA INFORMACJA o FIBROMIALGI! IP: *.anon-online.org 11.10.04, 15:03
          Dzieki za info
        • Gość: synergy Re: SWIETNA INFORMACJA o FIBROMIALGI! IP: *.west.biz.rr.com 11.10.04, 16:14
          Halina napisał(a):

> Najgorsze jest to, ze tak jakby skladala sie z 20-tu innych chorob.
          > Ludzie lecza sie na poszczegolne choroby bez efektu!

To nie 20 chorob a ZATRUCIE RTECIA!

> Czytam wlasnie takie pytania: "Boli mnie lokiec, co mam zrobic?"
          > Odpowiedz jak zawsze: "Idz do lekarza".
          >
          > Kobiety obleca 20 roznych specjalistow, po ktorych to wizytach nic nie
          > zostanie stwierdzone.

Kobiety obleca roznych lekarzy ktorzy na ten temat NIC NIE WIEdZA
          udajac SPECJALISTOW!

> Czasem ktoras "madrzejsza" napisze, ze lekarze to glupcy i konowaly bo nic
          > u niej nie znalezli!

Ta choroba czesto jest nazywana "It i all in your HEAD bo imbecyle
          ktorzy odmawiaja diagnosy zatrucia rtecia nie chca jej rozpoznac jako
          powazny uraz neurologiczny!

> Powinno sie ksztalcic lekarzy pierwszego kontaktu w rozpoznawaniu tej
          > choroby.

Powinno sie ksztalcic lekarzy w MEUROTOKSYKOLOGI i rozpoznawac
          zatrucie rtecia szczegolnie jak pacjent ma "srebrne" plomby zawierajace
          toksyczna trujaca wolno dzialajaca rtec!

Leczyc moze tylko lekarz ktory rozumie zatrucie rtecia!

> Jesli ma najmniejsze podejrzenie, to powinien wyslac kobiete do REUMATOLOGA,
          > bo oni najwiecej o fibromialgii wiedza i potrafia ja rozpoznac, oczywiscie tez
          > pod warunkiem ze sie doksztalcaja.

REUMATOLODZY nie wiele wiedza o FIBROMYALGIA i MYOFACIAL SYNDROM,
          ta dziedzina zajmuje sie neurotoxicologist!

REUMATOLODZY chca wszystkich pacjentow cierpiacych na bole bo to staly
          dochod gotowki, nie zaleznie ze nie potrafia leczyc zatrucia metalami
          ciezkimi!

Warunek doksztalcania wsrod lekarzy to problem swiatowy.

> Za granica ta choroba byla kiedys nazywana "choroba kobiet w okresie
          > przekwitania", bo wtedy najczesciej sie pojawiala.

FIBROMYALGIA pojawia sie jak plomby a rtecia zaczynaja rdzewiec
          najczesciej po okolo 15 lat zatrucia rtecia!

Detoksyfikujaca jest zmiana diety i GLUTHATIONE !!!
          www.cfspages.com/mouth.html

> Na rozwiniecie tej choroby miedzy innymi wplywala zmieniajaca sie sytuacja
          > kobiety w tym wieku: dzieci sie wyprowadzaly, okazywalo sie ze z mezem nie ma
          > juz o czym rozmawiac, w pracy byly problemy bo przychodzily mlodsze
          > pracowniczki, problemy z przekwitaniem itd itp

Na rozwiniecie choroby wplywa akumulacja rteci w mozgu, dlatego nie
          mozna jej rozpoznac po przez zadne badania serologiczne!

BRAIN SPECT SCAN moze ujawnic obrazenia w zaburzeniu cyrkulacji krwi
          w mozgu.

Inne naazwy i objawy znajdziesz:

hometown.aol.com/andycutler

Jeff Clark pracowal z najlepszymi ekspertami na swiecie aby sie
          wyleczyc z zatrucia rtecia:

www.cfspages.com

www.cfspages.com/apical.html

www.cfspages.com/mouth.html

• Gość: synergy Re: Fibromialgia IP: *.west.biz.rr.com 11.10.04, 15:54
        Ale bajdur!

Fibromyalgia NIE jest choroba tylko powazny URAZEM na skutek zatrucia
        rtecia!

FIBROMYALGIA and MYOFACIAL SYNDROME jest to uszkodzenie sytemu
        metabolizmu mozgu (neurotransmisja - neurotransmitter cholisteranase)
        ktory powoduje uszkodzenie systemu nerwowego i konsekwentne twardnienie
        GEL ktory otacza tkanki nerwowe jak i miesnie.

Tak zwana diagnosa FIBROMYALGIA i MYOFACIAL SYNDROME to tylko
        niektore objawy wiazace sie z komplexowym zatruciem rtecia.

Doskonala ksiazke na tem temat napisal Andy Hall Cutler PhD:

Mercury poisoning fibromyalgia chronic fatigue chemical sensitivity autism
        hyperactivity

Amalgam Illness: Diagnosis and Treatment
        What you can do to get better
        How your doctor can help
        by Andrew Hall Cutler, PhD, PE
        ISBN 0-9676168-0-8

Ty opisujesz OBJAWY z bledna metoda zarowno rozpoznania po przez
        niewyksztalconych lekarzy w zwiazku z konspiracja ktora zabrania
        lekarzom rozpoznanie zatrucia rtecia, (do tego stopnia ze lekarzy ie
        uczy sie toksykologii rteci i rozpoznawania jej objawow zatrucia, i nie
        pozwala sie im o tym mowic!) jak i niewlasciwa metoda leczenia.

Fibromyalgia i myofacial syndrome leczy sie chelatia (CHELATION) i w
        HYPERBARIC CHAMBER saturacja tlenu pod cisnieniem!

Jezeli chodzi o ulge to uzywa sie lek FENESIN 600 mg raz dziennie
        ktory troche pomaga !

Nie znajac powodu URAZU nie mozesz go skutecznie leczyc!
      • Gość: Ewa Re: Fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 18:07
        czy ktos stosował ten Myalgan?Kupiłam to wczoraj ale nie zauwazyłam jak dotąd
        zmiany na lepsze,może działanie zauważe po dłuzszym czasie stosowania leku?30
        tabl.kosztuje 34 zł wiec wystarczy tylko na 15 dni-troche drogo bo 60zł
        miesiecznie-ale gdyby pomogło????
    • Gość: Ewa Re: Fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:52
      Ja tez mam zdiagnozowana szpitalnie ta chorobę.Nie wiem jak inni ale ja mam
      takie napady bólu,kilka dni lepiej a potem 2 tygodnie w ciagłym bólu dosłownie
      wszystkiego /wszystkie stawy, miesnie/.Mam tak potworne,obezwładniajace bóle ze
      sa nie do wytrzymania a przy tym uczucie zimna to znów goraca i słabość.Budze
      sie z bólu i kłade sie spac z bólem.Trudno jest z tym zyc,tymbardziej ze w
      sumie nie ma dowodów diagnostycznych o tej chorobie.Może ktos wierzyc lub
      nie.Lekarze tez niewiele o tej chorobie wiedza-i dlatego trudno jest uzyskac
      jakąś pomoc.Nie mam nikogo znajomego kto cierpiałby na ta chorobe-czyli jest
      rzadko spotykana.Ucieszyłam sie ze istnieje ten lek Myalgan-nie wiem jeszcze
      czy skuteczny.Do tej pory brałam zastrzyki Diprophos i srodki przeciwbólowe od
      Majamilu do Tramalu,które stosowane na dłuzsza mete sa szkodliwe.Przykre jednak
      jest to ze lekarze tak mało wiedzac na temat tej strasznej choroby czesto
      uznaja chorego za zdrowego.Pozdrawiam
      • Gość: synergy Re: Fibromialgia IP: *.west.biz.rr.com 11.10.04, 19:10

Niestety lekarze to sprzedawcy oleju z wezy!

Jak lekaz nie widzi powodow to najczesciej bredzi.

Zacznij brac glutathione!

Pomysl o usunieciu rteci z zebow, a potem pomysl o chelation jezeli nie
        za pozno.

• Gość: Myalgan Re: Fibromialgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:39
          To dopiero bzdura z tym zatruciem rtęcią.
          Fibromialgia i zespół przewlekłego zmęczenia mają międzynarodową klasyfikację
          wśród chorób reumatycznych i są uznane za choroby przez wszyskie liczące się
          gremia naukowe. Niestety nie wszędzie w Polsce. Mimo, że jesteśmy trochę
          ciemnogrodem i dlatego fibromialgię rozpoznaje się znacznie rzedzeij niż to ma
          miejsce w rzeczywistoiści. Można przyjąc, że na fibromialgię choruje w Polsce
          1 - 2 miliony osób, przede wszystkim chorują kobiety, ale również mogą chorować
          mężczyźni i nawet dzieci.
          W przypadku fibromialgii uważa się że przyczyną bólów i wzmożonego napięcia
          mięsni jest nieprawidłowe przetwarzanie bodźców bólowych. Jest to związane z
          nieprawidłowym metabolizmem neurotransmiterów (chemicznych przekaźników) takich
          jak przede wszystkim substancja P odpowiedzialnej za przewodzenie bólu (P or
          pain substance) oraz serotonina i melatonina. Serotonina wpływa również na
          nastrój, bóle głowy itp.
          • Gość: synergy Re: Fibromyalgia IP: *.west.biz.rr.com 16.10.04, 09:14
            Myalgan napisał(a):

> To dopiero bzdura z tym zatruciem rtęcią.
            > Fibromialgia i zespół przewlekłego zmęczenia mają międzynarodową klasyfikację
            > wśród chorób reumatycznych i są uznane za choroby przez wszyskie liczące się
            > gremia naukowe.

Nie pal BZDUR jak nic nie wiesz! poczytaj sobie o ciezkich metalach i
            demyelacji (demyelation) i twardnieciu Myelin.

Fibromyalgia do reumatyzmu to jak ryba do roweru!

> Niestety nie wszędzie w Polsce.
            > Mimo, że jesteśmy trochę ciemnogrodem i dlatego fibromialgię rozpoznaje się
            > znacznie rzedzeij niż to ma miejsce w rzeczywistoiści.

Ty to "nie troszke" jestes ciemnogrodem ale troszke glebiej grzebiesz
            w tym ciemnogrodzie.

> Można przyjąc, że na fibromialgię choruje w Polsce 1 - 2 miliony osób,
            > przede wszystkim chorują kobiety, ale również mogą chorować mężczyźni i nawet
            > dzieci.

Tez bzdury klepiesz.
            To noe wazne ile choruje a co powoduje ten bardzo powazny uraz.
            Odpowiedz ZATRUCIE RTECIA! To nie epidemiologia a neurotoksykologia.

U dzieci w mlodym wieku to sie zaczynalo od Pink Disease a potem sie
            nazywalo ACRODYNIA.
            A wszystko w latach 50 zaczelo sie od zatrucia Calomel. !!!!

> W przypadku fibromialgii uważa się że przyczyną bólów i wzmożonego napięcia
            > mięsni jest nieprawidłowe przetwarzanie bodźców bólowych. Jest to związane z
            > nieprawidłowym metabolizmem neurotransmiterów (chemicznych przekaźników)
            > takich jak przede wszystkim substancja P odpowiedzialnej za przewodzenie bólu
            > (P or pain substance) oraz serotonina i melatonina.

Tu sie nie mylisz to sa wlasnie typowe efekty toksyczne RTECI,
            rozregolowane neurotransmitry (cholisteranase) a potem reaktivity SH grupy.

Dodaj do tego inhibicje anti CHOLISTERANASE i masz rozregolowane
            neurotransmitry!

> Serotonina wpływa również na nastrój, bóle głowy itp.

Nie serotonina a serotonin (stad SSRI).

Nastrój i bóle głowy nie sa fibromyalgia, ale moga towarzyszyc
            fibromyalgi i myofacial syndrome.

naucz sie jednej rzeczy, jak nie wiesz gdzie dzwonia to sie pytaj o droge
            abys nie bladzil. Nastepnym razem nie wypowiadaj sie w sparawach o ktorych
            NIC nie wiesz.

Chcesz sie doksztalcic to zacznij od:

przeskocz i przeczytaj wszystko na
            bioprobe.com
            przelec na
            melisa.org
            zawadz o
            toxicteeth.org
            potem pozegluj na
            cfspages.com
            zaparkuj na

amalgam.org
            i idz po rozgrzeszenie na solitary release!

Jedyna choroba genetyczna jest glupota wszystkie inne sa nabyte, sa to
            urazy srodowiskowe.
            A jak zmadrzejesz to zacznij polecac GLUTHATIONE.

Raz ci juz odpowiedzialem grzecznie, a drugi raz jak jestes uparta jak
            osioł to juz nie musze!

Chcesz robic z kogos idiote zacznij od siebie.

chcesz byc blondyka wsadz łeb do wiadra z zółta farba, to ciebie
            odmłodzi intelectualnie!

Jak podchodzisz do ogiera od tylu to badz przygotowana ze pocalujesz go
            albo pod ogonem albo w kopyta.

Głupota zaczyna sie od syndromu ja wim lepiej, ja nie musze słuchac
            ale moge ciagle paplac i udawac poraz 123 dziewice!

• Gość: synergy Do Myalgan IP: *.west.biz.rr.com 16.10.04, 09:38
            Myalgan napisał(a):

> To dopiero bzdura z tym zatruciem rtęcią.

PONIEWARZ TWOJ PRZYPADEK JEST TROCHE INNY POLECE CI LEPSZA KURACJE.

To miesieczna komplex kuracja:

Musisz poprosic o recepte na 60 pigulek Viagry, 60 duzych chopkow, i 120
            pigulek SeraFem.

co 4 godziny bierz SeraFem, rano i weczorem lykaj czopki i popijaj
            sokiem z kapusty kwaszonej.

Na noc przed snem bierz 2 pastylki VIAGRY, jedna wkladasz w lewe
            ucho, a druga w prawe ucho.

Jezeli to ci nie pomoze to przejdz po 30 dniach na dzienne dawki PROZAC,
            jedna pastylke przed snem, i zwiekszaj dawke co 30 dni o 10 mg!

To ci troszeczke podregoluje neurotransmisje i bedziesz sie czula lepiej.

OSTRZEZENIE!

Inni nie powinni stosowac tej kuracji bo to jest bardzo intensywne
            leczenie dla bardzo specyficznych przypadkow ludzi bardzo cierpiacych.
            • Gość: Kicia Re: Do Myalgan IP: *.tvp.pl 03.11.04, 17:22
              Dlaczego ludzie naprawdę chorzy zamiast sobie pomagać są złośliwi - czy to
              objaw psychiczny fibromialgii
    • Gość: Ewa Re: Fibromialgia-MYALGAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:15
      Czy ktos stosował juz ten Myalgan.Czy to nalezy brac cały czas?Kiedy zauwaze
      poprawę?Za 30 tabl. zapłaciłam 34 zł a to wystarczy na 15 dni wiec miesieczna
      kuracja troche kosztuje/68zł/czy warto?
      • Gość: synergy Re: Fibromialgia-MYALGAN IP: *.west.biz.rr.com 16.10.04, 09:17
        Ewa napisał(a):

> Czy ktos stosował juz ten Myalgan. Czy to nalezy brac cały czas?
        > Kiedy zauwaze poprawę? Za 30 tabl. zapłaciłam 34 zł a to wystarczy na 15 dni
        > wiec miesieczna kuracja troche kosztuje/68zł/czy warto?

Nie nie warto!

Myalgan to jest tylko "krem na glupote", smarujesz nim konta bankowe
        oszustow!
        • Gość: Myalgan Re: Fibromialgia-MYALGAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:25
          Warto spróbować! Jeśli ma pomóc to pomoże szybko, jeśli w ciągu kilku dni nie
          będzie chociaż pewnej poprawy, to raczej już nie będzie. Więc nie ma ryzyka,
          aby płacić za coś co nie działa. Ryzyko to zakup 1 opakowania. Poza tym w
          większości przypadków po 2 tygodniach zmniejsza się dawkę do 1 tabl. 1x
          dziennie na noc. Koszt miesięcznego leczenia to trzydzieści kilka złotych i
          tylko wtedy gdy pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka