guziczek1978 10.07.09, 12:44 proszę o opinie na temat następnego połączenia leków: lerivon 60 mg na noc plus sulpiryd 50 mg w dawkowaniu 1 - 1 - 0, przy rozpoznaniu depresji połaczonej z niepokojem i bezsennoscią, z góry wielkie dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_wolga Re: lerivon plus sulpiryd 10.07.09, 13:37 Nie najnowsze to leki mające duzo skutkow ubocznych. Możesz sprobowac moze akurat na ciebie dobrze zadzialają. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: lerivon plus sulpiryd 11.07.09, 21:21 moja wina. no i niech mysla co chcą, jestem niewdzieczna rozejdzie sie po kosciach zawsze mozna powiedziec ze juz jest dobrze, poza tym ludzie sie zmieniaja, a czy moja wina ze jestem taka popie...na, btw 3 lata nie bylam u dentysty nie liczac razu jak mnie zab bolał no i mam 8 ubytkow. wiem co ku... zrobie chachacha Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: lerivon plus sulpiryd 12.07.09, 22:31 Fakt, to sa leki starej daty, sulpiryd to nie antydepresant tylko neuroleptyk lek przeciwpsychotyczny antyautystyczny. Lerivon zwykle zapisuja przy bezsennosci w depresji,ale sulpiryd??? Spytaj swego leka.czy widzi w Tobie jakies zaburzenia z kregu schizofrenicznego bo to zagadka ten lek przy takiej jak masz diagnozie. Odpowiedz Link Zgłoś
nic-10 Re: lerivon plus sulpiryd 13.07.09, 13:41 Sulpiryd bierze sie również na nerwice i stany lękowo depresyjne (napisane jest to w ulotce leku) dawkowanie leku jest różne w zależności na co sie bierze. Ja mam nerwice niestety która uderza w żołądek i dla tego biore sulpiryd w minimalnej dawce bo on dobrze działa na objawy somatyczne, psychitra powiedział mi że lek ten przepisuje sie równiez w chorobie wrzodowej żołądka, więc widac że jego działanie jest szerokie. Guziczek ja po sulpirydzie czuje się ok, apetyt wrócił :) dodatkowo biore jeszcze zotral i jest ok. Lerivon brałam pare lat temu jak zaczełam miec problemy nerwicowe i kłopoty ze snem, bardzo mi pomógł, spałam po nim jak niemowlak :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: lerivon plus sulpiryd 14.07.09, 16:25 Znam Lerivon, jest dobry na sen i nie uzależnia, ale 60 mg, to konska dawka. Ja brałem 10 mg przed snem i palulu było ok. Sulpirydu nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
jancio.wodnik Re: lerivon plus sulpiryd 19.07.09, 09:59 Lerivon jest bdb lekiem, ale UWAGA: powoduje b. szybki przyrost wagi. Na zaburzenia nerwicowe jest najczęściej zapisywany z sertraliną (Zoloft, Asentra, Luxeta). Jeśli Twój lekarz wybrał sulpiryd to widać ma ku temu powody. Odpowiedz Link Zgłoś