Dodaj do ulubionych

Propozycja dla Mirka

08.03.11, 13:26
znasz dobrze Młociny i - tak wyczuwam w Twoich postach - że masz dużo sentymentu do tej dzielnicy.
Pomyślałam, czy nie zorganizowałbyś wycieczki = spaceru po Młocinach dla przynajmniej nowych mieszkańców?. Sama pochodziłam ale nawet nie wiedziałam co oglądam i jaką historię ma jakiś 'domek' (np. pałac) czy miejsce.
Chadzam czasami na wycieczki po Warszawie z różnymi przewodnikami-pasjonatami i są to bardzo cenne spotkania.
Obserwuj wątek
    • m3rkury Re: Propozycja dla Mirka 08.03.11, 13:44
      Jestem za :) taki chociaż krótki spacer :) mieszkam tutaj 13 lat (dokładnie dzisiaj mija rocznica) :)) a muszę przyznać, że są rejony Młocin, które znam bardzo kiepsko, zwłaszcza wschodnią część wokół Farysa.
      • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 08.03.11, 13:51
        Oczywiście, musimy tylko skrzyknąć się na forum. Służę swoja wiedzą i pamięcią. Młociny mają bardzo ciekawą historię, a im więcej ludzi tu mieszkających poczuje się z nimi związanych tym lepiej dla nas. Jak to się mówi " gdzie ludzi kupa i Herkules d....".
        • 2-bielanka Re: Propozycja dla Mirka 08.03.11, 18:46
          Bardzo, ale to bardzo się cieszę, że zgadzasz się.
          • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 09.03.11, 12:20
            Trzeba tylko uzgodnić konkretny termin. Najlepiej chyba którąś sobotę. Spacerek może potwać trochę dłużej niż zakładacie. W Młocinach jest sporo ciekawych miejsc związanych z historią osiedla lub mieszkańców, a pogadać to ja sobie lubię.
            • m3rkury Re: Propozycja dla Mirka 09.03.11, 14:36
              Sobota jest super! A skoro jest tyle do opowiadania, to może jakiś cykl spacerów :)
              • turnplayer Re: Propozycja dla Mirka 09.03.11, 20:39
                Dorby pomysl.
                Jesli czas pozwoli to bede.
                Mozliwe ze zabiore rodzicow, wychowywali sie na mlocinach, wiec na pewno ten pomysl im sie spodoba, a moze i dorzuca swoje trzy grosze.
                • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 09.03.11, 21:38
                  Ustalmy konkretny termin i miejsce.
              • 2-bielanka Re: Propozycja dla Mirka 09.03.11, 23:21
                też sobota mi odpowiada - nawet kilka sobót - ale NIE o 9-10 rano!!!!!! Później, proszę jestem śpiochem
                Poczekamy na cieplejsze dni?
                • rulatka Re: Propozycja dla Mirka 10.03.11, 19:01
                  Ja jestem bardzo zainteresowana! Może jak zrobi się troche cieplej fajnie byłoby coś zorganizować? Ja jestem po operacji i jeszcze z tydzień muszę oszczędzać nogę.
                  • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 10.03.11, 21:47
                    Termin, czas, miejsce- to zależy od Was. Postaram się dopasować.
                    • czaki58 Re: Propozycja dla Mirka 12.03.11, 09:24
                      Witam , a może byśmy zaprosili po takim spacerze jakaś sędziwą mieszkankę albo mieszkańca Młocin na spotkanie przy ognisku z kiełbaską w parku .
                      • czaki58 A może wycieczka rowerowa . 22.03.11, 17:01
                        Propozycje .....
                    • 2-bielanka Re: Propozycja dla Mirka 11.04.11, 21:58
                      co byście powiedzieli na 'wycieczkę' po Młocinach w niedzielę - 17.4?. Podobno ma byc ładna pogoda
                      • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 12.04.11, 08:08
                        Oczywiście, mi pasuje. Godzinę i miejsce tylko musimy ustalić.
                        • 2-bielanka Re: Propozycja dla Mirka 12.04.11, 21:15
                          to czekamy na innych chętnych
                          • lukasz.1978 Re: Propozycja dla Mirka 13.04.11, 07:46
                            Jak ustalicie godzinę, to dajcie też info na forum Bielany, to może więcej osób zajrzy, bo nie każdy z innych części Bielan śledzi forum Młocińskie.

Ja jestem wstępnie zainteresowany, sugeruję godzinę 11, ale jak wybierzecie inną,to postaram się dostosować.
                            • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 13.04.11, 09:28
                              Czas- 17. 04. godz 14. Miejsce przy zbieg ul. Pułkowej i Papirusów. Jesli nastąpią jakieś zmiany przystosuję się.
                              • rulatka Re: Propozycja dla Mirka 13.04.11, 11:03
                                Ile czasu zarezerwować?
                                • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 13.04.11, 11:48
                                  Myślę, że ok 4 godz powinno wystarczyć ale to zależy od tematów i tego co chcemy zobaczyć. Można ewentualnie rozbić na dwa razy. Zabiorę książkę.
                              • m3rkury Re: Propozycja dla Mirka 13.04.11, 14:11
                                Super! mi ta pora odpowiada, chociaż nie wiem, czy będę mógł uczestniczyć do końca. Ewentualnie będę musiał się zmyć trochę wcześniej.

Może założymy osobny wątek, jak już ostateczna godzina będzie znana, żeby więcej osób się dowiedziało?
    • 2-bielanka Re: Propozycja dla Mirka 13.04.11, 21:34
      Mnie 14. bardzo odpowiada. Będę.
      Przypominam, że ktoś w tym wątku zaproponował zakończenie spotkania ogniskiem i kiełbaskami....
      • rulatka Re: Propozycja dla Mirka 14.04.11, 07:23
        Ja osobiście wolałabym dłuższe spotkanie po Świętach. Dzieciaki mam cały tydzień chore i z pracami domowymi i świątecznymi jestem do tyłu. No i ta pogoda! Jestem za rozbiciem wycieczki na dwa dni. Ode mnie napewno ktoś będzie, bo chcę zrobić zdjęcia do naszej strony.
        • 2-bielanka Re: Propozycja dla Mirka 14.04.11, 23:11
          trzeba coś ustalić, dzisiaj już czwartek. Chętne są 2 osoby plus częściowo rulatka.
          Czy przenosimy na po Świętach czy w niedzielę się spotykamy?
          • m3rkury Re: Propozycja dla Mirka 14.04.11, 23:54
            Ja mogę poczekać. Chyba faktycznie lepiej jak będzie większa grupa. Może jak wyznaczymy bardziej odległy termin, ludziom będzie łatwiej zarezerwować sobie czas?
            • lukasz.1978 Re: Propozycja dla Mirka 15.04.11, 10:36
              Ja się dostosuje. Mnie odpowiada niedziela o 14 jakby co, ale jeśli nie wypali w tę niedzielę, no to trudno.
              • rulatka Re: Propozycja dla Mirka 15.04.11, 13:51
                Ja bardzo chcę być. Można by ogłosić wycieczkę na tablicach ( Pani Mira ma chyba taką możliwość) i ja nie ukrywam, wolę po Świętach, bo teraz trochę dużo świątecznych zajęć. Na majówkę pewnie też troche osób wyjeżdża. Oczywiście, jeżeli w tą niedzielę to też będziemy. Trzeba napewno te ciekawe informacje o Młocinach uwiecznić na zdjęciach z komentarzami.
                • miroslaw7 Re: Propozycja dla Mirka 16.04.11, 11:54
                  Jutro o 14- będę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka