jerzy_55 09.06.11, 15:51 www.youtube.com/watch?v=bHXuEyq3EUw Jacek Kaczmarski - Obława Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerzy_55 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 09.06.11, 15:53 www.youtube.com/watch?v=NTNcxGVgn9I&feature=related Nasza klasa Niedawno dowiedzialem sie o smierci kolegi z mlodosci...ot... Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 09.06.11, 15:54 www.youtube.com/watch?v=fp8UsxCitqw&feature=related Mury Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 09.06.11, 15:55 www.youtube.com/watch?v=3Rb3XKj2ARU&feature=related " Ballada o Janku Wiśniewskim" Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 09.06.11, 15:56 www.youtube.com/watch?v=47_5LiGWPgg&feature=related Pijmy wino Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 09.06.11, 15:58 www.youtube.com/watch?v=gV_yOsFTRuo&feature=related Seweryn Krajewski "Kiedy mnie już nie będzie" , tak prazy okazji. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 18:19 Te slowa, ach te slowa! Odpowiedz Link
seremine Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 18:30 jutta_t napisała: > Te slowa, ach te slowa! Nasz polski bard! Odpowiedz Link
samanta_ewa Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 18:44 Nieszczesciem wszystkich polskich mlodych artystow jest to, ze daja sie wciagnac w szalenstwo alkoholowe. Nasz bard tez temu ulegl. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 18:49 Wystarczy poogladac polskie filmy, a w nich alkohol leje sie strumieniami. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 19:01 Ogladajac filmy z youtube tez to zauwazylam. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 19:18 Bogami młodości Kaczmarskiego, którzy przyczynili się do ukształtowania jego twórczości, byli między innymi Włodzimierz Wysocki – aktor, pieśniarz, poeta rosyjski narkoman i alkoholik, oraz Bob Dylan – amerykański piosenkarz, kompozytor, pisarz i poeta pochodzenia żydowskiego, który nie bał się występować przeć publicznością nawet pod silnym wpływem marihuany. Prawdopodobnie owi bogowie mieli wpływ nie tylko na twórczość Jacka Kaczmarskiego. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 13.08.11, 16:47 A taki byl utalentowany, wielka strata. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 19:04 Kaczmarski był tzw. artystą pełną gębą, posiadał zdolności poetyczne, prozaiczne, muzyczne, plastyczne oraz patologiczne. Pierwszy raz upił się już w wieku 7 lat, później starał się utrzymywać poziom wypracowany z tego okresu życia. Poważny problem z alkoholem pojawił się kiedy Kaczmarski pracował w RWE. W tym czasie codzienne libacje alkoholowe przerywał jedynie na czas swojego programu radiowego Kwadrans Jacka Kaczmarskiego. nonsensopedia.wikia.com/wiki/Jacek_Kaczmarski Odpowiedz Link
mala200333 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 19:05 "Pierwszej małżonce mojej, Ince, Nim się wyrazi o mnie szpetnie, Zostawiam nasze wspólne sińce - Pamiątki z wojny wieloletniej. Ja się przeglądam w tych orderach, Bo to, co boli - nie umiera. Zaś drugiej mojej połowicy Niczego nie zapiszę za nic, Bo choćbym nie wiem jak policzył - I tak mnie za rozrzutność zgani; Więc nim się zrobi krótkie spięcie - "Kocham cię" - piszę w testamencie. " Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 10.06.11, 19:17 "Jak nie patrzeć - jestem Polak: Wolny duch i wolna wola; Berlin, Paryż czy Mediolan Nie sięgają mi do kolan. I am Polish! Ich bin Pole! Spełnię swą dziejową rolę, tak, czy siak! Byle jak! Byle jak! Byle przeszkód było brak! Byle chęć się pojawiła I się jeszcze opłaciła! Tak, czy siak... Wot Poliak!..." Odpowiedz Link
mala200333 Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 16.08.11, 00:07 Bardzo lubie "Obławę". Odpowiedz Link
seremine Re: ++++PIOSENKI JACKA KACZMARSKIEGO+++++ 14.08.12, 20:10 Najbardziej lubie OBLAWE. Odpowiedz Link