mala200333 Ewa Kopacz 27.09.12, 21:15 Nie muszę myśleć o tym, że skończy się mój świat, jeśli skończy się moja przygoda z polityką. Ja mam świetny zawód - jestem lekarzem. A marszałkiem jestem z woli parlamentu. Jeśli parlament zdecyduje inaczej, to nim nie będę - odpowiada Ewa Kopacz. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Piotr Duda 28.09.12, 00:24 "Porównując nas do faszystów sam wystawił sobie ocenę. Oburzyło mnie, gdy powiedział, że przyjadą podemonstrować, a on będzie przez to w korku stał. Do Warszawy zjedzie kilkadziesiąt tysięcy ludzi ze swoimi problemami, a pan minister martwi się, że utknie w samochodzie. Zamarłem. Arogancja władzy nie zna granic Piotr Duda Odpowiedz Link
technik888 Re: Piotr Duda 15.10.13, 23:15 Zwiazki Zawodowe to najgorsza swlocz.Nie dosc,ze sa aroganckie i wulgarne to na dodatek sprzedaja wlasnych czlonkow. Moze przeczytasz co nawyprawialy w RPA podczas walki Zwiazkow Zawodowych polala sie krew i ludzie ginely. Przedstawiciele Zwiazkow Zawodowych glosza slogany ktore nic nie maja wspolnego z rzeczywistoscia. Derek Disley sprzedal mnie za stanowisko w Sadzie Pracy przysiegal na Biblie i klamal to tylko przedstawicie ZZ potrafia -dlatego uwazam,ze Zwiazki zawodowe nalezy zdelegalizowac a dzialaczy pognac do pracy i zabrac im przywileje. Dlaczego w Polsce coraz jest mniej czlonkow ZZ- ludzie po prostu maja dosyc oszustow i przekretow. Zwiazki Zawodowe sa gorsze od dzumy i cholery razem wzietych. Uratowalem juz duzo ludzi przed zapisaniem sie do tej przestepczej organizacji i moim celem rozpragowac ich przestepcze dzialania . W sadzie moze z nimi nie wygram bo sa bardzo bogate a Wielkiej Brytanii kto ma pieniadze ten ma racje niepokornizdaleka.blog.onet.pl/2012/11/03/przeklenstwo-zwiazkow-zawodowych/ www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?p=116079&sid=f0abf1de3e2c88b40df3367507145a87 Odpowiedz Link
jane_doe_hej Kopacz__Tusk___wotum nieufnosci___ 28.09.12, 00:36 Marszałek Sejmu Ewa Kopacz poinformowała, że zwróci się do opozycji o podanie terminu, w jakim chce zgłosić wniosek o konstruktywne wotum nieufności dla rządu. Nie wykluczyła, że wniosek byłby rozpatrywany razem z zapowiadanym na październik tzw. expose premiera. Odpowiedz Link
mala200333 Nic mi po takich przeprosinach, słowa niewiele .. 28.09.12, 17:10 Nic mi po takich przeprosinach, słowa niewiele kosztują, zwłaszcza polityków, którzy wielokrotnie mijali się z prawdą - czwartkowe wystąpienie i przeprosiny Ewy Kopacz komentuje Jacek Świat (PiS), wdowiec po posłance PiS Aleksandrze Natalli-Świat. - To były przeprosiny wymuszone - dodaje Mariusz Błaszczak (PiS). Przewodniczący stwierdza jednak, że nie o przeprosiny chodzi. - Ewa Kopacz nie sprawdziła się w Moskwie jako minister i tym bardziej nie powinna awansować na marszałka Sejmu. Gdyby miała odrobinę honoru, to by odeszła ze stanowiska - mówi Błaszczak. Odpowiedz Link
mala200333 Na słowa Stefana Niesiołowskiego o tym, ... 28.09.12, 17:02 Na słowa Stefana Niesiołowskiego o tym, że sekcje zwłok ofiar katastrofy smoleńskiej są "bezsensowne, a rodziny powinny za nie zapłacić", ostro zareagowała Małgorzata Wassermann. Córka Zbigniewa Wassermanna mówiła w TVN24 o nienawiści Niesiołowskiego do tych, którzy nie myślą tak, jak on. - Obrzydliwe - skomentował jej słowa poseł PO. Odpowiedz Link
mala200333 Kaczynska - Powinni podac sie do dymisji! 28.09.12, 17:04 Prokurator generalny Andrzej Seremet i marszałek sejmu Ewa Kopacz powinni podać się do dymisji - powiedziała Marta Kaczyńska, odnosząc się do ostatnich wydarzeń związanych z informacjami o pomyłkach przy identyfikacji ofiar katastrofy smoleńskiej. Odpowiedz Link
rawik-is-me Stefan Niesiołowski nie wycofuje się ze swoich .. 28.09.12, 17:43 Stefan Niesiołowski nie wycofuje się ze swoich słów o tym, by za ekshumacje, które nie potwierdziły błędów przy identyfikacji ofiar katastrofy, zapłaciły ich rodziny. Tłumaczy, że "użył słów tysiąc razy łagodniejszych" niż osoby krytykujące dzisiaj rząd. - Trwa nieprzytomna nagonka na panią Kopacz i zaszczuwanie jej. Ja się zaszczuć nie dam - zapewniał poseł PO. Odpowiedz Link
dunant Poseł PO John Godson może zmienić polityczne barwy 29.09.12, 01:01 Poseł PO John Godson może zmienić polityczne barwy. Jak ustaliła Superstacja, John Godson rozmawiał z politykami PiS o przejściu do tej partii. Odpowiedz Link
mala200333 Z pl. Trzech Krzyży w Warszawie Traktem Królewskim 29.09.12, 16:48 Z pl. Trzech Krzyży w Warszawie Traktem Królewskim na pl. Zamkowy wyruszyli uczestnicy marszu "Obudź się Polsko". Jak mówią, protestują przeciw brakowi dialogu społecznego, podnoszeniu wieku emerytalnego oraz w obronie swobód obywatelskich i pluralizmu mediów. Odpowiedz Link
mala200333 - Prawo do prawdy i sprawa Telewizji Trwam są .. 29.09.12, 16:51 - Prawo do prawdy i sprawa Telewizji Trwam są sprawami centralnymi dla polskiej demokracji - powiedział na konwencji PiS lider tej partii Jarosław Kaczyński. - W umysłach i sercach musimy mieć wspólnotę solidarności. Będziemy razem, bo Polska się budzi. Przebudź się Polsko! - apelował. Odpowiedz Link
mala200333 - Życzymy, by pan to wszystko wytrzymał, .. 29.09.12, 18:06 - Życzymy, by pan to wszystko wytrzymał, pan da siłę swojemu ludowi. Alleluja i do przodu! - zwrócił się do Jarosława Kaczyńskiego dyrektor Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk podczas mszy świętej na placu Trzech Krzyży, poprzedzającej marsz "Obudź się Polsko". Odpowiedz Link
mala200333 Zyta Gilowska - to nazwisko najczęściej ... 29.09.12, 18:09 Zyta Gilowska - to nazwisko najczęściej wskazywali respondenci pytani o kandydata PiS na szefa rządu fachowców w zleconym przez "Newsweeka" sondażu IIBR. Odpowiedz Link
mala200333 - Najwyraźniej respondenci zdają sobie sprawę, .. 29.09.12, 18:11 - Najwyraźniej respondenci zdają sobie sprawę, że w obecnej konfiguracji politycznej zmiana premiera jest praktycznie niemożliwa. Dlatego prezentowane kandydatury zyskały śladowe zainteresowanie. Poza tym zarówno zwolennikom, jak i przeciwnikom PiS trudno sobie wyobrazić, by kandydatem tej partii na premiera był ktoś inny niż Jarosław Kaczyński - komentuje dr Robert Alberski, politolog z Uniwersytetu Wrocławskiego. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: _________POLSKA_________WODZOWIE________ 29.09.12, 18:46 Teraz znów szaleje Duda Odpowiedz Link
seremine Tak mówił Krzysztof Szczerski, poseł PiS, podczas 29.09.12, 19:25 Tak mówił Krzysztof Szczerski, poseł PiS, podczas konwencji, która w sobotę odbyła się w Warszawie. Szczerski ocenił, że państwo pod rządami Donalda Tuska jest "złe i słabe" i z roku na rok coraz więcej kosztuje, a sam premier podejmuje niekonsekwentne, ryzykowne decyzje. ... Odpowiedz Link
seremine Sroda 29.09.12, 19:38 Gdyby ta wolność była motywem uczestnictwa w manifestacji, to wśród rozlicznych haseł powinno się znaleźć roszczenie dotyczące większego zasięgu TOK FM. Gdy jadę przez Polskę, TOK FM gubię już przez Wyszkowem, wszędzie natomiast słyszę Radio Maryja. Stacja ta włącza się często automatycznie, przebijając innych nadawców z powodu siły nadajników. Możemy więc mówić o dominacji Radia Maryja, a nie o krępowaniu jego swobody. Nie chce mi się też wierzyć, że manifestującym ludziom zgromadzonym w Warszawie chodzi o multipleks. Podejrzewam nawet, że większość nie ma pojęcia, czym jest multipleks, a program "Trwam" ogląda - gdy chce - na co dzień i bez przeszkód. Czy więc przyszli, by "obudzić Polskę"? A co to właściwie znaczy, prócz tego, że hasło to ma genezę nacjonalistyczną i narodowosocjalistyczną? Ku czemu chcą budzić Polskę zwolennicy PiS? Zapewne ku obaleniu obecnych rządów i ustanowieniu hegemonii swego lidera. A jeśli tak, to wolałabym, żeby Polska sobie spała, bo lepiej spać, niż budzić się w koszmarze. Odpowiedz Link
dunant - Ojciec Tadeusz Rydzyk tę demonstrację szlachetny 30.09.12, 02:05 - Ojciec Tadeusz Rydzyk tę demonstrację szlachetnych ludzi, którzy mają problemy, wykorzystał dla swoich interesów i promował swój interes medialny - tak o roli redemptorysty podczas sobotniego marszu "Obudź się Polsko" mówił w "Faktach po Faktach" w TVN24 Jerzy Wenderlich z SLD. Dyrektora Radia Maryja bronił Joachim Brudziński z PiS. - Ojciec Rydzyk jest charyzmatycznym kapłanem, który robi bardzo dużo dobrego dla Polski i polskiej demokracji - mówił poseł PiS. Odpowiedz Link
rawik-is-me Zyta Gilowska czy Ryszard Bugaj? Zdaniem ekspertów 30.09.12, 07:19 Zyta Gilowska czy Ryszard Bugaj? Zdaniem ekspertów jedno z nich może zostać kandydatem PiS na premiera Odpowiedz Link
mala200333 _Sandra Lewandowska 30.09.12, 16:46 - Z wieloma ludźmi z Samoobrony utrzymuję kontakty. Ubolewamy nad upadkiem Samoobrony Andrzeja Leppera. To, co zostało z tej partii, to nawet nie szyld. Bardzo podoba mi sie nowy projekt polityczny: Stowarzyszenie Ruch Ludzi Pracy. Jestem współzałożycielem tego projektu. Dobry program, mądrzy ludzie z doświadczeniem politycznym oraz ambitna młodzież. Te działania będę wspierać. Odpowiedz Link
mala200333 Zyta Gilowska, Ryszard Bugaj, Michał Kleiber, ... 30.09.12, 23:24 Zyta Gilowska, Ryszard Bugaj, Michał Kleiber, a może Jadwiga Staniszkis - jutro PiS ujawni swojego kandydata na premiera. Ma to być człowiek, który przekona Sejm do poparcia wniosku o wotum nieufności wobec rządu Tuska, a sam stanie na czele rządu technicznego. Odpowiedz Link
black_jotka Zbigniew Ziobro 01.10.12, 01:17 - Uważamy, że w tej chwili nie ma czasu na eksperymenty. Cała sprawa mogłaby skończyć się kompromitacją prawicy. My tego nie chcemy. W związku z tym jeszcze raz wyciągamy rękę, proponujemy człowieka sprawdzonego, znanego, ekonomistę z wykształcenia, symbol wrażliwości społecznej - mówił Zbigniew Ziobro proponując kolejny raz Prawu i Sprawiedliwości poparcie kandydata Solidarnej Polski na premiera - Tadeusza Cymańskiego. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: _________POLSKA_________WODZOWIE________ 01.10.12, 10:44 Wychodząc z pomysłem konstruktywnego wotum nieufności dla rządu, Kaczyński myślał, że będzie mieć poparcie części PO skupionej wokół Schetyny albo Gowina. Przeliczył się. Kandydat na premiera, którego dziś pokaże PiS, to tylko outsider, który zgodził się firmować nieudany projekt polityczny w zamian za pierwsze miejsce na liście w wyborach do europarlamentu - mówi Jacek Kurski, gość Kontrwywiadu RMF FM. Odpowiedz Link
rawik-is-me - Solidarna Polska odwraca uwagę od ważnych ... 01.10.12, 10:52 - Solidarna Polska odwraca uwagę od ważnych wydarzeń i przysługuje się tym samym rządzącym - mówi Adam Hofman, rzecznik PiS. I dodaje: to pożyteczni idioci Donalda Tuska. Odpowiedz Link
mala200333 To prof. Piotr Gliński będzie kandydatem PiS .. 01.10.12, 16:20 To prof. Piotr Gliński będzie kandydatem PiS na premiera w pozaparlamentarnym rządzie. Za kilka tygodni partia Jarosława Kaczyńskiego ma zgłosić w Sejmie wniosek o konstruktywne wotum nieufności dla gabinetu Donalda Tuska. Nazwisko Piotra Glińskiego pojawiało się już na giełdzie kandydatów w ubiegłym tygodniu. Wspomniała o nim Monika Olejnik. "Podobno prof. Gliński jest kandydatem PiS na premiera. Uważa, że jesteśmy w »aksjologicznej otchłani« i rządzą nami ludzie, którzy są gotowi sprzedać honor. Yes yes yes..." - napisała na Facebooku. Odpowiedz Link
mala200333 Re: To prof. Piotr Gliński będzie kandydatem PiS 01.10.12, 16:23 PSL nie poprze kandydata PiS na premiera, prof. Piotra Glińskiego - zapowiedział poseł PSL Eugeniusz Kłopotek. Jak zaznaczył, najlepszym sposobem na zmianę rządzących są wybory. - Nie ma takiej opcji. Jest koalicja PO-PSL, my opozycji nie będziemy pomagać ani odwoływać ministrów, ani tym bardziej odwoływać premiera - powiedział Kłopotek. Jego zdaniem PiS, będąc w opozycji i proponując jednocześnie kandydata na premiera, tak naprawdę "bawi się" w PR. - PiS jednoznacznie mówi: to jest kandydat na krótką metę, po to, żeby doprowadzić do obalenia rządu, przyspieszonych wyborów i postawienia Jarosława Kaczyńskiego na czele rządu. Jeśli tak to jest przedstawiane, to kto pójdzie w taką awanturę? - pytał retorycznie poseł. Odpowiedz Link
mala200333 - Nominacja Glińskiego zaprzecza wizerunkowi PiS.. 02.10.12, 03:51 - Nominacja Glińskiego zaprzecza wizerunkowi PiS jako partii dążącej głównie do centralizacji - uważa socjolog, prof. Andrzej Rychard. - To wszystko to jest jakiś dowcip - stwierdza politolog prof. Radosław Markowski. Markowski inicjatywę PiS ws. konstruktywnego wotum nieufności nazywa "kompletnie niedorzeczną". - Nie rozumiem w ogóle terminologii, co to jest pozaparlamentarny rząd? Przeżyłem kilkadziesiąt lat w pozaparlamentarnych rządach za komuny i nie chcę powrotu do tego. Nie rozumiem, w jaki sposób on ma być pozaparlamentarny; nawet jeśli w wielu krajach są rządy mniejszościowe, to one się opierają na tym, że jest jakiś neutralny, sensowny kandydat, który próbuje w różnych sprawach zbierać większość - zaznacza politolog. Odpowiedz Link
jutta_t Kandydat PiS na szefa nowego rządu prof. Piotr... 01.10.12, 20:58 Kandydat PiS na szefa nowego rządu prof. Piotr Gliński zapowiedział, że o poparcie zwróci się do wszystkich partii sejmowych. Z deklaracji klubów wynika, że inicjatywa ta nie znajdzie wystarczającego poparcia w Sejmie. Odpowiedz Link
jutta_t Migawki o kandydacie PISu 01.10.12, 21:32 Dziś Prawo i Sprawiedliwość zaprezentowało swojego długo zapowiadanego kandydata na premiera. - Ktoś, kto podpowiedział prezesowi ten pomysł, jest albo kretem, albo kretynem - tak kandydaturę prof. Piotra Glińskiego komentuje Marek Migalski na swoim blogu w Onecie. Zdaniem europosła cała sprawa "po raz kolejny pokazuje największą słabość PiS: niezdolność do zwyciężania". Migalski kandydaturę Glińskiego uważa za pomyłkę, choć kilka zalet zauważa. Odpowiedz Link