seremine Re: TAK TO SOBIE 27.02.18, 14:59 "Przedszkole. Po zajęciach nauczycielka pomaga założyć botki jednej z dziewczynek. Męczy się, bo botki są ciasne ale w końu - weszły. Spocona siada na ławce obok a dziewczynka mówi: - A butki są na złych nóżkach! Rzeczywiście, lewy na prawy. Ściąga je więc, zakłada znowu, morduje się sapie... wreszcie! - A to nie są moje buciki... - mówi nagle dziewczynka. Pani zaciska zęby, sciaga botki, ociera pot z czoła... - ... to są buciki mojego brata, ale mama kazała mi je nosić. Pani zaciska pięści, liczy do dziesięciu... Wciąga botki znowu na nogi dziewczynki. Uspokaja oddech. Zakłada jej płaszczyk, czapeczkę... - Masz rękawiczki? - pyta dziewczynkę. - Mam, schowane w butkach!" Odpowiedz Link
seremine Re: TAK TO SOBIE 27.02.18, 15:07 Icek spotyka panią Salcie, (w której się od dawna kocha) i mówi: - Pani Salcie! Pani mąż wyjechał w delegację, może ja bym do pani przyszedł wieczorkiem na kolacyjkę ze śniadankiem, nie będzie się pani czuła samotna... Na co pani Salcia z oburzeniem: - Ależ panie Icek! Ja nie jestem kobietą lekkich obyczajów! - Ależ pani Salcie! Któż tu mówi o pieniądzach Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: TAK TO SOBIE 27.02.18, 20:44 Rapaport podaje papiery na wyjazd do Izraela. - Dlaczego chce pan wyjechać? - pyta urzędnik. - Z dwóch powodów. Po pierwsze - mój sąsiad jak się upije, to wrzeszczy: "Jak skończymy z władzą ludową, to weźmiemy się za was, żydków!" - Ale władza ludowa nigdy się nie skończy - mówi urzędnik. - I to jest ten drugi powód - konkluduje Rapaport. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: TAK TO SOBIE 27.02.18, 20:44 Wczoraj wieczorem wsiadłem do windy z taką babeczką, która miała takie piersi, że nie mogłem od nich odwrócić wzroku. Zapatrzyłem się, zamyśliłem, a babeczka mówi: - Proszę pana! Może by pan w końcu nacisnął! No i od tego momentu coś poszło nie tak. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: TAK TO SOBIE 27.02.18, 20:45 Do rabina przychodzi Rosenduft: - Rebe, powiedz mi, ty wszystko wiesz, ja znalazłem w gojowskiej gazecie takie trudne słowo: alternatywa. Co to ma być? Rebe głaszcze się po brodzie. - Wyobraź sobie Chaim, że masz dwa jajka, z tych jajek wykluwa ci się kogucik i kurka. Po pewnym czasie, kurka znosi następne dwa jajka, z których znowu wykluwa się kogucik i kurka. I tak po roku, masz już całe podwórko kurek i kogucików. No i wtedy przychodzi wielka powódź i zalewa ci całe gospodarstwo. - No dobrze, rebe, ale gdzie ta alternatywa? - Kaczki… Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: TAK TO SOBIE 27.02.18, 20:46 Podejrzewam, ze w naszej lodówce ktoś mieszka - mówi pacjent u psychiatry. - A dlaczego tak pan sądzi? - Bo żona ciągle nosi tam jedzenie. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: TAK TO SOBIE 27.02.18, 20:49 Pani pyta się Jasia: - Kiedy odrabiasz zadanie domowe? - Po obiedzie - To czemu nie masz zadania domowego? - Bo wczoraj nie jadłem obiadu Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: TAK TO SOBIE 28.02.18, 17:14 Chaim,wiesz jaka jest najliczniejsza i najpotężniejsza organizacja na świecie mająca wszędzie swoich ludzi? -Złodzieje? -Nie! -Masoni? -Nie! -Więc kto? DEBILE!!! Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: TAK TO SOBIE 01.03.18, 17:27 Z netu... Dworzec nadziei W dworcowej kafejce siedziała samotnie Czekała na pociąg którego wciąż nie ma Sączyła łyk kawy mijał czas bezpowrotnie - jak długo tu jeszcze ma czekać? Do miasta miłości wykupiła bilet Na stacji tęsknoty on czekać ma na nią Bo jeszcze w swym życiu chce poczuć motyle - a lata samotnie mijają Nad torem semafor jest ciągle zamknięty Lecz ona przychodzi na dworzec codziennie Przed snem wciąż się modli - och święty Walenty - niech pociąg mój wreszcie przyjedzie Choć lata mijają jak strumyk czas płynie Na stacji nadziei samotnie tam czeka Bo przecież przyjedzie! - już może za chwilę - do stacji nadziei z daleka Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: TAK TO SOBIE 02.03.18, 02:24 W czwartek wieczorem doszło do pożaru w warsztacie samochodowym na warszawskim Służewie. W obiekcie wybuchały auta, ogień zajął też pobliski budynek mieszkalny. Strażacy dogaszają pożar warsztatu. Jak poinformował asp. Piotr Rżysko z warszawskiego oddziału Państwowej Straży Pożarnej, nie ma ofiar ani osób poszkodowanych. Odpowiedz Link
black_jotka Re: TAK TO SOBIE 02.03.18, 16:04 W tej kwestii nie ma narodu całkowicie niewinnego. Grabili wszyscy. Jedni marzyli o stworzeniu monumentalnego muzeum. Inni traktowali to jako przedłużenie reparacji wojennych. Czy można wskazać, kto wziął najwięcej? Przeczytaj fragment książki Normana Daviesa ”Europa walczy 1939-1945. Nie takie proste zwycięstwo". Odpowiedz Link
black_jotka Re: TAK TO SOBIE 02.03.18, 17:24 żona do męża: Mój drogi,czy ty wiesz,ze samica królika zmienia futerko pare razy do roku?... Tak, ale to dlatego,ze u niej nigdy nie boli glowa Odpowiedz Link
black_jotka Re: TAK TO SOBIE 02.03.18, 18:13 Ciepło powoduje, że krew zaczyna szybciej krążyć, a to może pomóc w rozładowaniu napięcia bądź bólu mięśni. A dodanie do gorącej kąpieli soli Epsom zmniejsza stan zapalny w stawach i ma pozytywny wpływ na osoby cierpiące na choroby metaboliczne - na przykład takie jak cukrzyca typu 2. Odpowiedz Link
black_jotka Re: TAK TO SOBIE 02.03.18, 18:39 Monika Jaruzelska: żałuję, że to nie minister Macierewicz zdegraduje ojca Władza twierdzi, że ustawą degradacyjną przywraca sprawiedliwość. Monika Jaruzelska uważa, że tylko odwracają uwagę od tego, co naprawdę ważne. - To działa na elektorat, który ma psychologiczną potrzebę zemsty i linczu - mówi w rozmowie z Wirtualną Polską. Odpowiedz Link
black_jotka Re: TAK TO SOBIE 02.03.18, 18:42 -Marku,jesteście mądrym człowiekiem,wiec czy możecie mi powiedzieć,czym się odróżnia młodość od starości?. To jest bardzo proste pytanie: młodość, to rozpięty rozporek,a starość niezapięty Odpowiedz Link
jutta_t Re: TAK TO SOBIE 03.03.18, 13:44 4 marca 2018 roku będzie ostatnią symboliczną "wolną niedzielą". Ustawa o ograniczeniu handlu zaproponowana przez "Solidarność", a przyjęta przez większość parlamentarną Prawa i Sprawiedliwości wprowadza zakaz powoli. Najpierw w 2018 roku wyłączenia będą dotyczyć w założeniu dwóch niedziel w miesiącu, w przyszłym roku już trzech, a w następnym - wszystkich. Wyjątki będą nieliczne, np. tuż przed świętami czy w trakcie letnich wyprzedaży. Która niedziela będzie wolna, a która z zakazem? Jednej zasady praktycznie brak. W praktyce będzie to wyglądało tak, że na przykład w kwietniu sklepy otworzą się w niedzielę tylko raz, tuż przed długim majowym weekendem. W grudniu natomiast zakaz będzie obowiązywał tylko w jedną niedzielę. Odpowiedz Link
jutta_t Re: TAK TO SOBIE 03.03.18, 14:12 "Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w naszym życiu. Jeśli uparcie chcemy tkwić w nim dłużej niż to konieczne, tracimy radość i szansę poznania tego, co przed nami" ( P. Coelho) Odpowiedz Link
jutta_t Re: TAK TO SOBIE 03.03.18, 16:48 Skomentuj 00 dzisiaj 11:20 Rynek motoryzacyjny otworzył się na kobiety w Arabii Saudyjskiej. Po decyzji rządu o zniesieniu zakazu jazdy samochodem dla kobiet firmy rozpoczęły kampanie reklamowe, dostosowane do saudyjskich realiów. Działania obejmą też np. powstanie specjalnych damskich stref w salonach samochodowych Odpowiedz Link