seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 15:37 Od lewej: Arkadiusz Myrcha, Borys Budka (PAP) W piątkowy wieczór w willi mecenasa Romana Giertycha w Józefowie pod Warszawą odbyła się impreza, na której pojawiło się wielu celebrytów i polityków. Wśród zaproszonych gości znaleźli się m.in. polityk PO Borys Budka, Tomasz Nałęcz (doradca Bronisława Komorowskiego), Kazimierz Marcinkiewicz (były premier w rządzie Prawa i Sprawiedliwości), a także Ryszard Kalisz (minister spraw wewnętrznych w rządzie Sojuszu Lewicy Demokratycznej Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 15:39 Od lewej: Arkadiusz Myrcha, Borys Budka (PAP) W piątkowy wieczór w willi mecenasa Romana Giertycha w Józefowie pod Warszawą odbyła się impreza, na której pojawiło się wielu celebrytów i polityków. Jak donoszą media, goście byłego lidera Młodzieży Wszechpolskiej i Ligi Polskich Rodzin bawili się przy donośnej muzyce z saksofonu. Nie mniej hałaśliwe miało być również lądowanie na podwórku helikopterów. Jak twierdzi "Super Express", właśnie w taki sposób na spotkaniu pojawiła się gwiazda programów kulinarnych Magda Gessler. Budka: w sieci czytam, że była to jakaś studencka impreza - Nie wiem, jak mam to komentować. Po pierwsze nie ma tam miejsca na lądowanie helikoptera, a po drugie w ogródku rozstawiony był namiot - mówi WP Borys Budka. - Generalnie spotkanie, chociaż bardzo udane, było spokojne - zapewnia. Polityk dodaje, że śmieszy go "medialny szum wokół całej sprawy". - Wchodząc na spotkanie widziałem przed bramą dwóch fotografów i kamerzystę. Potem byłem już w środku i do ostatniej minuty nie słyszałem o żadnej interwencji policji. Byliśmy z żoną na kulturalnym spotkaniu, a dziś czytamy w sieci, że była to jakaś studencka impreza. Po prostu nas to bawi - komentuje Budka. Była wzywana policja Nadkom. Anna Kędzierzawska z Komendy Stołecznej Policji potwierdza w rozmowie z WP, że "w związku z zakłócaniem ciszy nocnej, policja była wzywana na miejsce dwukrotnie". - Po pierwszym zgłoszeniu o godz. 22:18 funkcjonariusze udali się pod wskazany adres i zakończyli swoją interwencję pouczeniem - informuje. Wśród zaproszonych gości znaleźli się m.in. polityk PO Borys Budka, Tomasz Nałęcz (doradca Bronisława Komorowskiego), Kazimierz Marcinkiewicz (były premier w rządzie Prawa i Sprawiedliwości), a także Ryszard Kalisz (minister spraw wewnętrznych w rządzie Sojuszu Lewicy Demokratycznej Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 15:47 Ostatnie chwile Amber Gold i OLT Express to odsprzedaż 10 kg sztabek złota, gorączkowe próby przepisania majątku na matkę, żonę czy szwagra. Ale też spotkania na cmentarzu oraz żonglerka kartami telefonicznymi. Sposób, w jaki Marcin P. starał się ratować majątek, ujawniło ABW w stenogramach z jego licznych rozmów i SMS-ów. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 15:53 Bronisława Komorowskiego musiał się wynieść z lokalu przy Zamku Królewskim. Przedstawiciele zamku: "Po prostu skończyła się umowa". Współpracownicy byłego prezydenta: "Nie chciano jej przedłużyć po naciskach Ministerstwa Kultury". Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 15:54 To o Instytut chodzi Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 15:59 Sejmie RP powstała „ukraińska grupa parlamentarna”. W jej skład weszło 11 posłów i jeden senator. Do „ukraińskiego klubu” należą parlamentarzyści, którzy „mają korzenie ukraińskie bądź są związani z ukraińskim społeczeństwem, kulturą i tradycjami” – informuje „Słowo Polskie” na Ukrainie, powołując się na inicjatora utworzenia grupy, posła ukraińskiego pochodzenia, działacza Związku Ukraińców w Polsce, Mirona Sycza. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 17:43 Marcin Kierwiński: minister Błaszczak daje zielone światło dla bandytyzmu na ulicach Bartłomiej Bublewicz dzisiaj 15:08 – Mamy do czynienia z atakiem skrajnej prawicy na legalnie protestujących. To atak skierowany w kierunku oponentów politycznych. W tej sprawie państwo milczy. Zwracamy się do pana ministra Ziobry, aby wszczął postępowanie w tej sprawie, by bronił dobrego imienia państwa polskiego. Nie może być tak, że minister Błaszczak swoim zachowaniem daje zielone światło dla bandytyzmu na polskich ulicach – powiedział w rozmowie z Onetem poseł PO Marcin Kierwiński. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 26.06.17, 18:12 22 czerwca był ostatnim dniem dwudniowego szczytu szefów sztabów Polski, Czech, Węgier i Słowacji. Gospodarzem spotkania w Centrum Operacji Lądowych był szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. broni Leszek Surawski. Do Krakowa przyjechali jego odpowiednicy z krajów Grupy Wyszehradzkiej: z Czech – gen. Josef Bečvář, ze Słowacji – gen. Milan Maxim, a z Węgier – gen. Tibor Benkő. Drugiego dnia obrad dołączyli także szefowie sztabów z Litwy, Łotwy i Estonii – gen. broni Jonas Vytautas Žukas, gen. dyw. Leonīds Kalniņš i gen. Riho Terras, a także przedstawiciele Ministerstwa Obrony Ukrainy. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 27.06.17, 02:13 Pogrom kielecki: projekcje filmów poprzedzą obchody rocznicy masakry Projekcje filmów dokumentalnych, dotyczących pogromu kieleckiego z 4 lipca 1946 r., poprzedzą główne obchody rocznicowe w Kielcach – zaplanowano modlitwę na cmentarzu żydowskim, uroczystości pod pomnikiem „Menora” i przed kamienicą przy ul. Planty, gdzie doszło do pogromu. Podczas pogromu w kamienicy, z rąk cywilnych mieszkańców miasta, milicjantów i żołnierzy, zginęło 37 Żydów. Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 27.06.17, 14:59 Zła wiadomość dla Donalda Tuska. Wyznanie syna pogrążyło byłego premiera Donald Tusk mocno traci w najnowszym sondażu prezydenckim przeprowadzonym na panelu Ariadna dla Wirtualnej Polski. Zaufanie do niego spada po ostatnich zeznaniach jego syna przed komisją. W tej sytuacji Andrzej Duda ma większą szansę na reelekcję. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 27.06.17, 16:10 W trakcie wizyty podpisano wspólną deklarację dotyczącą strategii partnerstwa i współpracy gospodarczej między Polską a Azerbejdżanem. Ilham Alijew weźmie m.in. udział w forum ekonomicznym, na które przyjechało 50 przedsiębiorców z Azerbejdżanu. Prezydent Azerbejdżanu Ilham Alijew rozpoczął oficjalną wizytę w Polsce. Alijewa powitał prezydent Andrzej Duda na dziedzińcu Pałacu Prezydenckiego. Następnie prezydenci odbyli rozmowę w „cztery oczy” a potem rozmowy plenarne. Prezydenci podpisali w Pałacu Prezydenckim „Wspólną deklarację w sprawie mapy drogowej dotyczącej strategii partnerstwa i współpracy gospodarczej między Rzeczpospolitą Polską a Republiką Azerbejdżanu” oraz inne dokumenty, które jak podkreślił Andrzej Duda, zmierzają do intensyfikacji współpracy gospodarczej, naukowej oraz politycznej między oboma krajami. Polski prezydent wyraził nadzieję, że wymiana handlowa pomiędzy Azerbejdżanem a Polską, która obecnie jest bardzo skromna, przy wsparciu prezydentów osiągnie rozmiary odpowiadające potencjałowi gospodarczemu obu krajów. Intensyfikacji kontaktów gospodarczych obu państw ma służyć forum gospodarcze z udziałem obu prezydentów, które odbędzie się po południu. Weźmie w nim udział 50 przedsiębiorców, którzy przylecieli z Alijewem do Polski. Andrzej Duda podziękował Azerbejdżanowi za poparcie kandydatury Polski przy wyborze niestałego członka Rady Bezpieczeństwa ONZ. Podoba Ci się ta strona? Wesprzyj nas. Przekaż 10 zł Podczas wizyty planowane jest także spotkanie Ilhama Alijewa z marszałkiem Senatu Stanisławem Karczewskim. Wieczorem Andrzej Duda podejmie gościa uroczystym obiadem wydanym na jego cześć. Zdaniem szefa kancelarii prezydenta Krzysztofa Szczerskiego wizyta prezydenta Azerbejdżanu jest dowodem na powrót Polski do aktywnej polityki w rejonie Kaukazu. Traktujemy tę wizytę, jako powrót do aktywnej polityki Polski w regionie Kaukazu Południowego. Nie tak dawno prezydent Duda złożył wizytę w Gruzji; Azerbejdżan, to drugie państwo Kaukazu, z którym spotykamy się na poziomie głów państw, po to, żeby powrócić do tradycyjnego obszaru polskiej polityki zagranicznej – powiedział Szczerski Polskiej Agencji Prasowej. Szczerski zapowiadał, że tematem rozmów z azerskimi gośćmi oprócz spraw ekonomicznych będą kwestie stabilizacji w regionie Kaukazu. Poprzednia wizyta prezydenta Azerbejdżanu w Polsce miała miejsce w 2008 roku. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 27.06.17, 19:38 Dane Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Katowicach pokazują, że groźne pajęczaki przenoszą się do miast. W Warszawie "tylko" co drugi kleszcz przenosi boreliozę, na Śląsku jest gorzej. Według naukowców ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego ponad 80 proc. kleszczy, które przynoszą im mieszkańcy regionu, jest nosicielami krętków boreliozy. Odpowiedz Link
black_jotka Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 28.06.17, 00:16 Koniec sporu polskiej spółki Orlen Lietuva z litewskimi kolejami państwowymi. Jutro obie strony podpiszą porozumienie. Konflikt dotyczył wysokich taryf, jakie strona litewska nakładała na polską spółkę za przewóz towarów ropopochodnych. Fakt ten i przyjęta we wtorek na Litwie rezolucja, w której zaapelowano do polskich parlamentarzystów o wzmacnianie strategicznego dialogu, to krok w kierunku poprawy polsko-litewskich relacji. Do przełomu jednak jeszcze daleko. 171 ‹ wróć Spory udział w wypracowaniu porozumienia miała prezydent Litwy Dalia Grybauskaite i premier Saulius Skvernelis Z kolei przyjęta dziś rezolucja dotyczy głównie tematów, które interesują Litwinów. Zaapelowano też do Rosji o współpracę z rządem PiS przy wyjaśnianiu przyczyn katastrofy smoleńskiej Dr Paweł Sobik: nie da się tworzyć strategicznego partnerstwa polsko-litewskiego pomijając prawa mniejszości narodowych Odpowiedz Link
nefretete993 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 28.06.17, 00:52 Andrzej Duda spotkał się z prezydentem Azerbejdżanu. Pod Pałacem Prezydenckim protesty Bartosz Dajnowski wczoraj 22:56 Uczestnicy protestu przeciwko wizycie prezydenta Azerbejdżanu Ilhama Alijewa nie przestraszyli się małej frekwencji i chcieli głośno zadać pytanie, czy nasze państwo powinno robić interesy z krajami, w których ciągle łamane są standardy demokracji i podstawowe prawa człowieka. 24 ‹ wróć Manifestujący zarzucali prezydentowi Azerbejdżanu m.in. tłumienie wolności słowa, prześladowanie obrońców praw człowieka, opozycyjnych polityków i dziennikarzy. Według Human Rights Watch 25 krytyków autorytarnych rządów w Azerbejdżanie pozostaje niesłusznie więzionych. Polskie władze muszą zdawać sobie z tego sprawę, jednak przyjmują taktykę podobną do wielu krajów zachodnich, robiących interesy, chociażby z Chinami, Rosją czy Arabią Saudyjską. Dla Polski Azerbejdżan może w niedługim czasie stać się strategicznym partnerem biznesowym. Najistotniejszą inwestycją wydaje się gazociąg z tego kraju, którym Azerowie będą transportować gaz do Europy Zachodniej. Przez Polskę. Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 28.06.17, 14:46 Marcin P. odmówił odpowiedzi na trzy pierwsze pytania, m.in. na pytanie o to, kiedy zdecydował się na stworzenie Amber Gold i skąd pochodziły środki na założenie tej działalności. Świadek zeznał, że nie starał się skontaktować z politykami, ale to oni dążyli do kontaktu. Nie chciał również zatrudnić Michała Tuska, bo nie chciał politycznej ingerencji. Marcin P. powiedział również, że "nie ma Polakom nic do zwrócenia". 878 ‹ wróć Marcin P. powiedział, że w jego opinii działalność Amber Gold była "jasna i klarowna" Świadek zeznał, że miał przecieki z ABW, a część z nich pochodziła od dziennikarzy Michał Tusk nie był żadnym kamuflażem – powiedział twórca Amber Gold. - Sam zgłosił chęć pracy w OLT Marcin P. potwierdził, że w 2011 roku otrzymał propozycję kupienia LOT-u Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 28.06.17, 14:49 odmawiam odpowiedzi na pytanie, czy byłem "słupem" Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 28.06.17, 14:50 Marcin P: odmawiam odpowiedzi na pytanie, czy byłem "słupem" Odpowiedz Link
nefretete993 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 28.06.17, 16:34 Fala ataków ransomeware. Petya zaatakowała także polskie firmy Szereg firm został dotknięty atakami hakerskimi typu ransomeware. Analitycy firmy Kaspersky Lab informują, że tym razem użyto złośliwego oprogramowania o nazwie Petya. Ucierpiały także polskie firmy. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 28.06.17, 21:17 Jeden z najważniejszych świadków ws. Amber Gold odpowiadał dziś przez ponad pięć godzin na pytania komisji. Choć o początkach spółki i jej finansowaniu mówić nie chciał. Członkom komisji nie udało się wydobyć od Marcina P. żadnych nazwisk polityków, które mogłyby rzucić nowe światło na aferę Amber Gold. - Czy pan się obawia o swoje bezpieczeństwo? - zapytał Marek Suski. Na sali zapadła wymowna cisza. Po czym padło sakramentalne już w przypadku tego przesłuchania: odmawiam odpowiedzi na to pytanie. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 29.06.17, 08:03 Tak b. szef Amber Gold tłumaczy zatrudnienie Michała Tuska - Mi to było bardzo nie na rękę, żeby zatrudniać Michała Tuska. Z tego względu, że to był syn premiera. Nie chciałem, żeby polityka mieszała mi się w działalność biznesową spółek - stwierdził Marcin P. przed komisją śledczą ds. Amber Gold. Podkreślił też, że "nigdy nie było takiego założenia", by syn Donalda Tuska miał być kamuflażem dla jego działalności. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 29.06.17, 08:27 Właśnie pojawiły się 1 nowe informacje - pokaż "Pan Marcin P. powiedział o wiele ciekawszą rzecz" "To się musi źle skończyć" "Przesłuchanie posuwa sprawę do przodu" "W kluczowej sprawie przesłuchanie wniosło niewiele" "Czy pan się obawia o swoje bezpieczeństwo?" "Pani zapoznała się z wyrywkiem materiałów i sugeruje... Podstęp Marka Suskiego. "Specjalnie się przejęzyczyłem" Marcin P.: Spotkałem posła Suskiego w sklepie. Czy to znaczy,... Marcin P.: nie przypominam sobie, żeby zależało mi na... Marcin P. o przeciekach z ABW Marcin P.: tak, miałem przecieki z ABW Marcin P. o roli Michała Tuska Poseł Zembaczyński pyta o kontakty z politykami Marcin P. odpowiada na pytania posła Zembaczyńskiego Marcin P. wymienił spółki, w których pełnił funkcję prezesa Marcin P: odmawiam odpowiedzi na to pytanie Marcin P. nie skorzystał z prawa do swobodnej wypowiedzi Początek przesłuchania Marcina P. przez komisję badającą... Pełnomocnik: założenie jest takie, że Marcin P. bedzie odpowiadał Sejmowa komisja śledcza przesłucha Marcina P. Wyrok komisja wydała jeszcze przed przesłuchaniem Michała... "Trzeba było tę komisję powołać po to, żeby politycznie... Michał Tusk: zajmuję się prowadzeniem swojej spółki przewozowej Giertych: wnoszę o uchylenie tego pytania. Wassermann: A ja... Tusk: nie pamiętam żebym rozmawiał z ojcem o podjęciu pracy... Tusk: to standardowa robota PR-owa Tusk: Pana Marcina P. poznałem w listopadzie 2011 roku Rozpoczęcie posiedzenia komisji śledczej do sprawy Amber Gold Michał Tusk przed komisją śledczą. "Nie wiem, dlaczego... Michał Tusk zostanie dziś przesłuchany ws. Amber Gold Znalazły się brakujące dyski ze sprawy Amber Gold. Były w... Znalazły się brakujące dyski ze sprawy Amber Gold. Były w... Zna pan Jana ze Stogów? Znam Jana z Kolna. Sławomir Nowak... "Jestem po to, by pomóc, a nie toczyć utarczki" Spięcie między Nowakiem a Wassermann na komisji śledczej Wassermann dzwoni do Nowaka. Komisja śledcza ds. Amber Gold Małgorzata Wasserman dzwoni do Sławomira Nowaka Były prezes NBP przed komisją śledczą "To nieprawda, panie pośle Suski" Gowin przed komisją: Tusk miał pretensje do szefa ABW Komisja ws. Amber Gold. Jarosław Gowin zeznaje Gowin: Tusk miał pretensje do szefa ABW Sędzia Milewski: dałem się nabrać i poniosłem za to konsekwencje Kurator szefa Amber Gold: czuję się jego ofiarą, zostałem... Wassermann: Seremet przyznał, że ustawa o prokuraturze była zła Seremet: podejrzewaliśmy, że Amber Gold to piramida finansowa Seremet: Tusk był mocno poirytowany, o jego synu nie... Były prokurator generalny o postępowaniach dyscyplinarnych Seremet o piśmie od KNF Seremet: nadzór wobec postępowania takiego jak to wobec Amber... Wassermann: przesłuchanie Tuska ws. Amber Gold co najmniej za rok Przesłuchania przed komisją ds. Amber Gold Komisja ds. Amber Gold tworzy listę świadków Wassermann: najpierw przesłuchamy prokuratorów Komisja śledcza ds. Amber Gold rozpoczęła prace "My nie będziemy zajmować się polityką" "Zaczyna się ring polityczny" "Albo poseł Brejza nie wie, o czym mówi, albo po prostu kłamie" "Zrobimy to szybko, sprawnie. Nie będziemy nikogo grillować" "Są ślady, że ABW wiedzę miała" "Dlaczego przez trzy lata nikt nie stanął małżonkom P. na... "Mam wrażenie, że ktoś celowo wyhamowuje prace tej komisji" Foto: Tomasz Gzell/PAP | Wideo: tvn24 Były szef Amber Gold przed komisją śledczą W środę około godziny 15:50 sejmowa komisja śledcza zakończyła przesłuchanie byłego szefa Amber Gold Marcina P. Przesłuchanie rozpoczęło się około godziny 10:00. 15:52 Komisja śledcza zakończyła przesłuchanie Marcina P. 15:51 Możdżanowska do Marcina P.: jest pan bezczelny. Wyprowadzam pana z równowagi, dlatego, że zadaję szczegółowe pytania i pan jest tym poirytowany. 15:50 Możdżanowska dopytywała ponownie jaką kwotę świadek zarobił na działalności Amber Gold. - Powiedziałem już około 20 milionów złotych na całej działalności. Ja nie wiem, czy pani jest głucha? - odpowiedział Marcin P. 15:49 - To skąd się biorą kwoty 4-5 milionów złotych w OLT Express? - dopytywała Możdżanowska. - Proszę mi je okazać, bo ja takich kwot nie kojarzę i ja nie umiem się do tego odnieść bez okazania mi wydruku tych 4-5 milinów złotych. Pani w tej chwili próbuje mi rzeczy wmówić, których nie ma i które sobie pani wymyśla - powiedział Marcin P. 15:49 W OLT Express nie zarobił pan ani złotówki? - dopytywała Możdżanowska. Marcin P. potwierdził. 15:48 Marcin P.: na pracy w OLT Express zarobiłem zero złotych 15:48 Marcin P.: zarobiłem około 20 milionów złotych w ciągu całej działalności Amber Gold. 15:47 - Jakie gadżety reklamowe posiadało OLT Express? - pytała Możdżanowska. - Ja się nie zajmowałem gadżetami, tym się zajmowali szeregowi pracownicy, nie wiem jakie gadżety, było ich mnóstwo - odpowiedział świadek. 15:47 - Czy posiadał pan wspólność majątkową z żoną? - pytała Możdżanowska. - Posiadam od roku 2008 rozdzielność majątkową z żoną - odpowiedział Marcin P. 15:47 Andżelika Możdżanowska pytała, czy świadek kiedykolwiek przekazywał jakąś gotówkę babci. Marcin P. odmówił odpowiedzi na to pytanie. 15:45 Marcin P.: Żadnej darowizny na członków rodziny nie przekazałem 15:44 Były szef Amber Gold: nie pamiętam od kiedy miałem świadomość, że mój telefon jest na podsłuchu. 15:42 - Czy jest pan w sporze, z którymkolwiek członków komisji? - pytała Możdżanowska. - Nikogo z państwa nie znam, poza panem Suskim, którego spotkałem w sklepie - odpowiedział Marcin P. 15:41 Stanisław Pięta pytał świadka, czy miał jakieś kontakty, relacje z osobami, które kierowały urzędami skarbowymi. Marcin P. zaprzeczył. 15:40 Marcin P.: jeżeli miałbym ocenić pracowników Urzędu Skarbowego w Gdańsku, to ja bym tych pracowników nigdy nie zatrudnił. 15:33 Marcin P.: pomysł Amber Gold narodził się w 2008 roku. 15:32 Pierwsza reklama Amber Gold. Zamiast nazwy Amber Gold jest polskie złoto. Dlaczego? - pytał Brejza. - Przedsiębiorstwo może sprzedawać różne marki. Pod różnymi nazwami chcieliśmy sprzedać ten sam produkt. 15:27 - Czy organizując spółkę pomagał świadkowi ktokolwiek ze SKOK Stefczyka? - pytał Brejza. - Nie, ja nie znam nikogo ze SKOK Stefczyka - odpowiedział Marcin P. 15:25 Krzysztof Brejza pytał z jakiej instytucji Marcin P. miał środki na rozruch spółki Amber Gold. Marcin P. odmówił odpowiedzi na to pytanie. 15:22 Marcin P.: każdy, kto zawiera umowę powinien mieć świadomość konsekwencji, jakie ponosi 15:15 Krajewski pytał, czy świadomie nawiązywano w kampanii reklamowej do polskich linii lotniczych LOT? - Było to sformułowanie takie, że faktycznie były to nowe polskie linie lotnicze - odparł Marcin P. 15:14 Marcin P.: nazwa OLT express nie nawiązywała do LOT-u. 15:09 Czy Michał Tusk był informowany o wyrokach karnych Marcina P.? - pytał Jarosław Krajewski. - Na pewno ze mną na ten temat rozmawiał, czy dotyczyła ona jednego wyroku czy kilku nie wiem, ale wiedzę na pewno miał - powiedział Marcin P. 15:06 Marcin P.: ja się z politykami ani w politykę bawić nigdy nie chciałem 15:03 Czy to zagrożenie życia jest nadal realne? - dopytywała komisja. Marcin P. również odmówił odpowiedzi na pytanie. 15:03 Kto mógł zagrażać życiu świadka? - pytała komisja. Marcin P. odmówił odpowiedzi na to pytanie. 14:43 Był potencjalny klient na zakup OLT, był to Air Berlin - Marcin P. 14:36 Dopytywany, czy boi się o swoje życie, Marcin P. odmówił odpowiedzi. 14:35 Marcin P. na pytanie Zembaczyńskiego, czy próbował popełnić samobójstwo: każde moje zadrapanie jest traktowane jako samookaleczenie. 14:19 Marcin P.: na pewno na liście osób, które lokowały środki, było nazwisko Pawła Adamowicza, na pewno była Kopacz Ewa, na pewno był znany polityk PiS. Żadna z tych osób nie potwierdziła, że tak było, to mogła być zbieżność nazwisk. Nazwiska trzeba porównać z numerami PESEL. 14:15 Marcin P.: odniosłem wrażenie, że nikomu nie zależało na prowadzeniu tej sprawy. 14:13 Marcin P.: informację o aresztowaniu przyniósł mi funkcjonariusz ABW na tydzień albo półtora przed aresztowaniem, żebym się przygotował. 14:09 Marcin P.: ABW nie potrafiło sko Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 29.06.17, 14:42 Nowy sondaż Wirtualnej Polski: złe wiadomości dla komisji ds. Amber Gold Większość Polaków źle ocenia prace komisji śledczej ds. Amber Gold i nie orientuje się, o co chodzi w tej aferze - tak wynika z sondażu przeprowadzonego dla Wirtualnej Polski na panelu Ariadna Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 29.06.17, 19:24 Wałęsa i Frasyniuk razem na kontrmanifestacji. Kukiz: będzie dym, ale za to przykryje parę rzeczy "Bolkowanie" i "sadurskowanie" - to zdaniem lidera Kukiz'15 Pawła Kukiza zostaną przykryte przez inny temat - kontrmanifestację miesięcznicy smoleńskiej, która odbędzie się 10 lipca. Polityk w ten sposób skomentował informację, że w wydarzeniu wspólnie z Władysławem Frasyniukiem pojawi się Lech Wałęsa. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 29.06.17, 21:32 Gowin : Amber Gold i SKOK-i ??!! Czym innym jest prowadzenie działalności przestępczej, a czym innym legalnej, która przynosi straty. Tę złotą myśl Gowina sobie zapamiętam Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 29.06.17, 21:33 Gowin : Amber Gold i SKOK-i ??!! Czym innym jest prowadzenie działalności przestępczej, a czym innym legalnej, która przynosi straty. Tę złotą myśl Gowina sobie zapamiętam Hihi Odpowiedz Link