Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu

15.09.05, 16:54
    Ponieważ Masa to przejazd pojazdów napędzanych siłą mięśni, a większość
    naszych imprez ma profil rowerowy, nadszedł czas aby pomyśleć także o innych
    pojazdach. Z tej okazji zapraszam na 6 Poznań Maraton, w którym mam nadzieję,
    zobaczymy silną reprezentację warszawskiej Masy. Wyjazd nastąpi w sobotę, 15
    października, gdzie na miejscu będzie na nas czekać kolacja z makaronu, a w
    nocy bezpłatny nocleg. Osoby startujące po raz pierwszy lub 6 sa zwolnione z
    opłaty startowej (o innych zwolnieniach mozna poczytac w regulaminie
    maratonu).
    Jeśli zbierze się wystarczająca grupa wrotkarzy startujących w kamizelce lub
    koszulce Masy, chętnie zrezygnuje z walki o czołowe miejsca i
    popilotuje/poholuje grupe, aby wspólnie się pięknie prezentowała. szczegóły
    dotyczące maratonu są na stronie: www.marathon.poznan.pl/
    Jak ktoś nie ma rolek, możliwy jest start w samych butach, jednak ostrzegam,
    że może to być trochę męczące ;-> (dla osoby, która pobiegnie w barwach Masy
    i poprawi mój czas z 3 Maratronu - nagroda ;-)
    Moja propozycja wspólnego dojazdu:
    sobota, Ex o 14:25 lub 17:25 do Poznania; niedziela, Ic o 18:40 do Warszawy -
    koszt biletów - 72zł w 2 strony (superbilety - trzeba szybko kupić), lub
    zniżka 50% dla uczestników Maratonu od normalnego biletu (razem ok. 96zł).
    Na miejscu większość potrzeb jest zaspokajana przez organizatorów - rok temu
    dokupiłem sobie jedynie troche słodyczy na kolacje ;-)
    Obserwuj wątek
      • ppyzel Re: 16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu 16.09.05, 12:10
        Ano.
        Skoro w całym Warszawskim Festiwalu Biegowym nie ma NIC dla rolkarzy...
        pozostaje Berlin (ale tam już lista zamknięta) i Poznań :)
      • skeler Re: 16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu 29.09.05, 03:09
        > sobota, Ex o 14:25 lub 17:25 do Poznania; niedziela, Ic o 18:40 do Warszawy

info dla osob, ktore nie zglosily sie w terminie, a chcialy by jechac razem:
        do Poznania jedziemy w wagonie 2 klasy nr 7, przedzial 4, a wracamy wagonem 1
        kalsy nr 6, przedzial 1 - moze jeszcze beda bilety...

na miejscu w programie przewidziane jest poza punktami juz opisanymi, spotkanie
        z lokalnymi rowerzystami
      • skeler Re: 16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu 13.10.05, 00:00
        wg najswierzszych informacji z poznania na starcie ma stanac 200 wrotkarzy i
        osiagnieto regulaminowy limit zgloszen (pewnie znowu go podwyzsza). jesli ktos
        jeszcze sie tam wybiera z wawy, to moze probowac podlaczyc sie pod nasza grupe -
        zbiorka przed wyjazdem na nowogrodzkiej o 13:45.

Co roku tez frekwencja na poznanskim maratonie pozwala mi okreslic frekwencje
        na masie w nadchodzacym roku, bo jak do tej pory co roku osiagalismy lepsza
        frekwencje na masie niz na maratonie sprzed roku - dlatego szykujmy sie na
        przekroczenie 3000 uczestnikow w 2006 roku ;-> chyba, ze sie jakas selekcje na
        masie wprowadzi...
        • ppyzel Re: 16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu 14.10.05, 15:04
          Skeler, piszesz do wszystkich chętnych czy do wąskiego kręgu swoich znajomych?
          Domyślam się, że chodzi Ci o sobotę.
          Nowogrodzka ILE??????????????????
          Nie lepiej spotkać się w pociągu?
          A jeśli ktoś jedzie w innym terminie, a chce pojechać w grupie WMK?
          • skeler Re: 16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu 14.10.05, 17:20
            forum jest dostepne dla wszystkich, a napisalem to na forum... jakbym chcial
            pisac tylko do znajomych, to bym wyslal im to na maila.
            Nowogrodzka 46/6 - tak jak jest podane na stronie Masy - a spotkanie tam ma na
            celu ustalenie wspolenj identyfikacji wizualnej (czyli koloru koszulek lub moze
            jakis inny pomysl sie pojawi).
            Spotkac sie mozna nawet w poznaniu, bo docelowo wszyscy zainteresowani tam
            beda - tyle, ze na nowogrodzkiej najlatwiej sie odnalezc, bo w pociagu bedzie
            kilkaset innych osob, a w poznaniu kilkanascie tysiecy...

przy okazji mala ciekawostka - jak dojedziemy do poznania, to bedzie sie tam
            odbywal alleycat ;->
            • mozarela Re: 16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu 17.10.05, 17:19
              Było Was chłopaki widać!!!!

Nie wiem jak wypadliście na mecie, ja sie zmiesciłam w trzeciej pięćdziesiątce
              rolkarzy ale wpadłam na metę przed pierwszym biegaczem :-)
              Jak na pierwszy raz to nieźle - uważam.
              Acha, i dobrze że pojechałam na masę w sierpniu bo sie nauczyłam jeździc po
              chodniku i po torach tramwajowych co bardzo mi sie przydało na maratonie!

A co to jest alleycat??
              • grzechu244 Re: 16-X - maraton wrotkarski w Poznaniu 17.10.05, 18:25
                No ja byłem w grupie masowej.
                No cóż grupa była zupełnie przypadkowa i ogromnie zróżnicowana (od człowieka
                który trenował kiedyś na poważnie łyżwiarstwo-wrotkarstwo, po całkowitego
                ignoranta czyli mnie). Do tego dopadła nas niestety awaria sprzętu co w sumie
                pypadkowo (tzn. przez nieuwagę) doprowadziło do rozbicia grupy. Dlatego na metę
                dotarła w kawałkach.
                Ale poza tym jechało nam się wspaniale!!!
                No i jeśli chodzi o mnie to chyba mnie wzięło i nie będzie to mój jedyny występ
                na takiej imprezie.
                A, chciałbym też oczywiście podziękować wszystkim za wsparcie i Skelerowi za
                tzw. nadanie tematu!

Serdecznie Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka