nie.tak 27.02.05, 09:59 Czy macie konto w innych krajach UE lub poza nią? Jak wygląda rejestracja i ile kosztuje obsługa? Czy isnieja niemieckie, brytyjskie, czeskie, amerykanskie ... - "mbanki" ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedrus58 Re: bankowość internetowa w innych krajach 02.03.05, 17:58 Bankowosc internetowa w Niemczech, jest od dawna. Sam mialem juz ok.1991 roku konto iternetowe. Oplaty sa zroznicowane. Od zerowych w internetowym Bank24 (Deutsche Bank.Do okolo 6Euro w innych. Wspolna cecha jest to ze przelewy w Niemczech nie kosztuja ani grosza w przeciwienstwie do polskich. Bank ktory by cos takiego wprowadzil pozbylby sie szybko klientow. Takze miedzynarodowe przekazy stanialy. Max. 5Euro bez wzgledu na sume. Polaty pobieraja raz na kwartal. Mam konto we Volksbanku i jestem zadowolony, choc zmienie niebawem do Bank24 albo innego internetowego. Bo tam place jeszcze za obsluge konta 4.50. Nie mozna patrzec na to ze to 18 zl. Nie w tej relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.tak Re: bankowość internetowa w innych krajach 08.03.05, 23:45 www.bank24.de wlasnie przeczytalem oferte do 30 roku zycia - konto za free ciekawe jak jest w innych bankach? Odpowiedz Link Zgłoś
perygeum Luxembourg--bankowość internetowa w innych krajach 30.03.05, 00:11 Witaj. Mieszkam od niedawna w Luxembourgu i zmuszony ylem do otwarcia rachunku. Tu jest 160 placowek bankowych i nie sposob wszystkich sprawdzic;) Zalozylem konto w ich narodowym banku SPUERKEESS.Taki ichni PKO BP. W kazdm wybranym pakiecie jest e-banking.Cena za prowadzenie 2,5 do 8 Eurosow. Wykonuje przelewy zagraniczne i luksemburskie bez oplat.W kazdym masz karte debetowa i kredytowa, ubezpieczenie,rabaty w restauracjach,hotelach,biurach podrozy i wiele innych bzdurek.Bilingi dwa razy w miesiacu.Nie wiem czy sa gdzies takie stricte internetowe rachunki bez oplat za prowadzenie i miesiecznyc wplat z tyt. zatrudnienia.Pewnie tak.Trzeba poszukac. polecam ich stronke. www.bcee.lu/ Pozdrawiam.Gregor Odpowiedz Link Zgłoś