jagodabed 31.05.09, 13:03 Czy ktoś może był z tym biurem na Kubie? Moi rodzice byli z nimi w Meksyku i wrócili zadowoleni. Chciałabym wiedzieć coś o organizacji wycieczki na Kubie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hania Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: 61.163.18.* 05.06.09, 11:11 To beznadziejne meksykankie biuro majace chamskich miejscowych przewodnikow po Meksyku. Lepiej wybrac Destino Mexico. Papaya Maya to jakas pomylka. Transport tez beznadziejny wynajmuja najtansze gruchoty i kierowcow, ktorzy nie maja pojecia gdzie jada. Porazka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubek Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 12:15 Haniu możesz podać jakieś szczegóły? My zamierzamy z nimi jechać we wrześniu ale jeszcze do końca nie wiemy, z tego co orientowaliśmy się cenowo jest całkiem nieźle i na miejscu też zapewniają super pobyt(opinia par, które już z nimi były). Porównując opis wycieczki Destino z Papaya jesteśmy zdania, Papaya ma lepiej dopracowane opisy, czego można się tam spodziewać. Nie chcemy lecieć w ciemno dlatego proszę o jakieś konkrety. ps. jak wrócimy to napiszemy z kim i jak było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 09:12 Może będziecie mieli udany urlop i tego Wam życzę, ale generalnie jest to biuro oszczędzające dosłownie na wszystkim. W hotelach są kiepskie śniadania, bo biuro zamawia jak najmniejszym kosztem, kolacje zresztą również. Bardzo rzadko trafia się bufet, własciwie tylko na pobycie w Cancun bądź w Acapulco. Często jak jest bufet to i tak pic na wodę, bo to poprostu w jednym naczyniu masz np. kurczaka, w drugim ryż, w trzecim pomidory, a nie de facto rózny wybór. Hotele w miarę, ale transport fatalny - kierowcy bez przygotowania, oczywiście firmy najtańsze, więc często wożące pracowników z jednej firmy do drugiej i kierowcy owszem znają trasę, ale po kilku ulicach, nie mówiąc o innych miastach. Tragedia. O aroganckich przewodnikach lokalnych już nie wspomnę, bo to oddzielny temat. Życzę udanego urlopu, tylko jeszcze się zastanówcie z kim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
papayamaya Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 17.09.09, 21:12 Proszę osobę, która podpisuje się jako hania o wskazanie sytuacji i wycieczki tak "malowniczo" opisanej w postach. Jest mi przykro komentować takie zachowanie osoby, której nie chcieliśmy przyjąć do grona naszych pilotów. Ewa Strzelec Papaya Maya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matuszewski Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 20:31 Niestety biuro, które przy pierwszym kontakcie wydawało się sympatyczne, okazało się nierzetelne. Do tej pory nie otrzymałem wynagrodzenia za dwie grupy pielgrzymkowe do Meksyku, które prowadziłem w lutym tego roku. Albo biuro jest niewypłacalne, albo po prostu nieuczciwe. W obu przypadkach bałbym się z tym biurem pojechać jako uczestnik wycieczki, bo mogłoby się to w każdej chwili skończyć katastrofą. Certyfikat rzetelności, którym Papayamaya afiszuje się na swojej stronie internetowej to czysta fikcja. Stanowczo odradzałbym kontaktów z tym biurem. W każdym razie zwrócę się z tym do Krajowego Rejestru Długów. Ryszard Matuszewski, pilot wycieczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.icpnet.pl 26.05.10, 22:03 Rzeczywiście nieciekawie,jak można tak oszukiwać swoich pracowników?Ja osobiście wolę korzystać z usług firm które rzetelnie traktują wspólpracujących.I nie wazne czy to firma turystyczna ,budowlana czy hydraulik pracujacy dla kogoś.Kto wie czy nie oszukają mnie, turystki?Skandal. Nie ma wytłumaczenia na takie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.ecritel.net 27.05.10, 16:15 Nawet do glowy by mi nie przyszlo kandydowac na pilota w tak szmatlawym biurze. Pracuje w zupelnie innej branzy a z Papaya Maya mialam watpliwa przyjemnosc bedac w Meksyku turystka organizowanej przez nich grupy. WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PYTAJACY Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: 187.136.19.* 31.05.10, 02:25 A COZ TAKIEGO CI ZROBILI?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany głupiec Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 04.09.12, 13:12 pieniądze wpłacone do tego biura nie zostały przelane do organizatora z którego miał być wyjazd w związku z tym zostałem skreślony z listy wyjazdu. Po wielkiej awanturze pieniądze oddała lecz wycieczka odjechała ale bez nas tj.4 osoby OSTRZEGAM PRZED TYM BIUREM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 20:39 Dzisiaj 30- osobowa grupa nie wyleciała na Kubę!Po raz kolejny nabraliśmy się,znając opinię klientów poprzednich wyjazdów.Włścicielka Ewa Strzelec zdefraudowała około 300 tyś. zł naszych pieniędzy.Jest to złodziejka,którą wreszcie powinna się zająć prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 27.11.11, 02:55 A jakże, zajęła się już tą panią prokuratura z Bydgoszczy. I o ile mi dokładnie zresztą, wiadomo jest toczona przeciwko niej sprawa. Bo to, że nam oddała wyłudzone wcześniej pieniądze nie oznacza, że sprawa w sądzie przeciwko niej została zamknięta. Tylko dziwnie się jakoś składa, że ona (p Ewa Strzelec) wciąż zdąża dopuścic się oszustwa zanim wpadnie na dobre w sidła sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 21:42 Podobnie ja i moi przyjaciele (łącznie nas pięć osób) zaczynamy wątpic w uczciwośc tegoż biura. Prawie pół roku czekaliśmy na wyprawę do Peru i Boliwii. Wycieczka zaplanowana była na dzień 6-go listopada. Jednakże na 4 tygodnie przed tym terminem, a tydzień po wpłaceniu wymaganej kwoty końcowej otrzymaliśmy wiadomośc, że dzień 6-go listopada nie wchodzi w grę. Zaproponowano nam wylot w późniejszym terminie o całe trzy tygodnie!!! Wyjaśnienia ze strony biura były praktycznie żadne. Docierało do nas bardzo mgliście, że w związku z wylotem przedstawiciela tego biura na Dominikanę,w nakładającym się terminie z naszą wycieczką, nastąpi "okrojenie" grupy. Dodam, że właśnie ten przedstawiciel miał lecieć z nami do Peru. W związku z tym cała nasza wyprawa w takim układzie przestała być dochodowa dla biura... Zrezygnowaliśmy z wycieczki ze względu na proponowany póżniejszy termin. Teraz czekamy na zwrot wpłaconych, w końcu nie takich małych pieniędzy. Biuro dało sobie, bo przecież nie nam, czas do końca pażdziernika. Nie omieszkam poinformować, czy słowa danego na piśmie dotrzyma. Danuta Sabiniarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stzelec nie oszust Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 22:13 Ludzie. Nie wdawajcie się w żadne konszachty z tą oszustką licząc, że zorganizuje wam ponownie wycieczkę. Przecież ona już nie ma waszych pieniędzy i kolejny raz zrobi was na szaro. Jak ponownie okaże się, że na lotnisku znowu "DUPA", to do kogo będziecie miec pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.bus. Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 23.08.12, 21:45 Też zostałem wystawiony przez Panią Ewę Strzelec z biura PAPAYAMAYA w Częstochowie sprawę kieruję do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukay Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 26.08.12, 11:56 nie czytając wcześniej o tym biurze zostałem też oszukany przez Panią Ewę S.na kwotę ponad 6000 zł Omijajcie to BIURO.!!!!! Będę zgłasza do prokuratury o popełnienie przestępstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 21:43 Biuro podróży Papaya Maya niestety nie dotrzymało słowa!!!!! Na tę chwilę nikt z mojej grupy nie otrzymał należnych nam pieniędzy( czytaj wcześniejszy wpis...) Co prawda miesiąc październik jeszcze trwa, ale banki już zawiesiły swoją pracę do końca tego m-ca. A we wtorek już listopad!! I jak Pani teraz wygląda Pani Ewo Strzelec, właścicielko biura podróży Papaya Maya???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 09:28 Nie znam tego biura, ale po paru kliknięciach napewno bym nic u nich nie zamówił. Lubię wiedzieć z kim podpisuje umowę a tu nie dokońca wiadomo 1. Papaya Maya Tour Operator Spółka Akcyjna Oddział w Polsce al. Kościuszki 10/12, 42-200 Częstochowa - Wg ich strony Certyfikat KRD mają w porządku na dziś. 2. Certyfikat ubezpieczenia jest tylko na kwotę 122 772,00zł ale wystawiony na Papayamaya Sp. z o.o. 3. Wszystkie dokumenty mają na stronie na Papayamaya Sp. z o.o. a w kontakcie podają PAPAYA MAYA TOUR OPERATOR S.A de C.V. Meksyk Oddział w Polsce 4. Centralna Ewidencja Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych figuruje PAPAYA MAJA TOUR OPERATOR S.A. jako wykreślony z rejestru "decyzja Marszałka Woj. Śląskiego z 12.05.2010 o zakazie prowadzenia działalności, prawomocna 25.05.2010, zakaz na okres 3 lat do 25.05.2013" Nie wiem z kim miałbym podpisać umowę z firmą jako Sp. z o.o. czy firmą jako S.A. Jak ktoś zmienia formę i przechodzi np ze Sp. z o.o. na S.A to informuje że firma jest w trekcie reorganizacji, a takie zmiany nie wróżą nic dobrego. Ja po prostu bym w ten produkt nie zainwestował żadnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 20:16 Informujemy, iż firma Papaya Maya Tour Operator Spółka Akcyjna Oddział w Polsce Częstochowa NIP: 2050001706 przystąpiła do Programu Rzetelna Firma, jednak na chwilę obecną nie spełnia warunków uczestnictwa w programie. W celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji proszę skontaktować się z ww. firmą. Rzetelna Firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec z cz w Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 04.09.12, 13:04 certyfikat może i mają ale biuro wraz z Panią Dyr. Ewą Strzelec to wielka lipa OSTRZEGAM!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaintrygowany Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 17:12 WOW tak się zastanawiam dlaczego nie wnosicie spraw do sądu??? Przecież jeśli jest tak ewidentnie to wyrok w 4 mce. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 27.09.11, 22:17 Dokładnie rok temu wpłaciliśmy do biura Papaya Maya kwotę 48 tyś zł. za wycieczkę do Peru za cztery osoby, która nigdy później w przyszłości nie doszła do skutku. Pani EWA STRZELEC okazała się zwykłą OSZUSTKĄ i ZłODZIEJKĄ. Pieniędzy do tej pory nie odzyskaliśmy. Już rok temu przestrzegałam wszystkich chętnych przed zawieraniem umów z ta panią. Nasza sprawa znalazła swój finał w Sądzie. Jednakże prawo naszego kraju jest tak skonstruowane, że jakoś dziwnie daje przyzwolenie na uprawianie oszukańczego procederu niektórym firmom. Jesteśmy już po kilku sprawach i... przed kolejną. Zatem do wiadomości wszystkich poszkodowanych podaję, że najbliższa kolejna sprawa odbędzie się 30 września b. r. o godz. 13 przed Sądem w Bydgoszczy. Dokładny adres podam jutro. Mój adres kontaktowy elda1960@interia.pl Z poważaniem dla wszystkich oszukanych przez panią EWĘ STRZELEC z biura PAPAYA MAYA Danuta Sabiniarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 13:00 Podzielam zdanie innych klientow, że Pani Ewa Strzelec z Biura Podróży to zwykla oszustka i zlodziejka. Przestrzegam rownież przed wyjazdami z teego Biura. Wszystsko to wielka improwizacja i nic wiecej. Wszystko okaze się na miejscu, innne hotele, nie takie swiadczenia jak w umowie. To Biuro nie powinno istnieć w branzy turystycznej. Najlepiej wychodzi Pani Ewie mydlenie oczu i zapowiedzi o wspaniałych wakacjach. Nie wierzcie absolutnie. Sprawą działalności tej osoby powinien zająć się prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez biu Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 26.08.12, 13:15 OSTRZEGAM WSZYSTKICH KTÓRZY CHCĄ SKORZYSTAĆ Z TEGO BIURA BIURO TO PRANIE PIENIĘDZY ZAPŁAĆ PEŁNĄ KWOTĘ A NA PEWNO CIĘ WYKIWA NA 100 PROCENT oszukany przez panią Ewę S.(dyrektora biura papayamaya) z Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek i Ania Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 13:02 Byliśmy w Meksyku, nie polecam tego Biura ze wzgledu na oszustwo jakiego doświadczylismy na miejscu. Brak fachowej obsługi pilota, kiepskie hotele, wszystko do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 27.11.11, 02:59 Bardzo proszę spróbowac tak szybko to załatwic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K&M Travel Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 14:50 Wpłaciłem do firmy PAPAYAMAYA Sp. z. O. O. BIURA PODRÓŻY w Częstochowie reprezentową przez właścicielkę biura p.Ewę Strzelec na pielgrzymkę do Meksyku w terminie 15 –30.11.2011 r. w imieniu siedmiu osób zaliczkę w kwocie 38.000 zł. W dniu 07.11.2011 odwołała pielgrzymkę podając jako powód zbyt malą ilość osób. Poprzednii termin wyjazdu 03- 20.11.2011 ok.10 dni przed wyjazdem też odwołała, argumentując to również zbyt małą ilością osób bo podobno jakaś grupa 20 osobowa Jej odmówiła.Zadałem wtedy p.Ewie Strzelec – jedno krótkie pytanie,czy jest Pani pewna że nasza impreza się odbędzie. Uzyskałem odpowiedź że tak,że nie widzi żadnych przeszkód. Ostatnią dużą wpłatę w wys.30.000 zł uiściłem 11 października 2011 W kontekście odwołanej w niedługim czasie po wpłacie 11 października imprezy trudno jest teraz uwierzyć że p.Ewa Strzelec jako doświadczony tutoperator nie wiedziała że impreza będzie odwołana. Od 07 listopada telefonów i sms-ów p.Ewa Strzelec ode Mnie nie odbierała jak również nie odpisywałw na e-maile.Szereg razy dzwoniłem do Jej biura w Częstochowie i rozmawiałem kilka razy z pracownikiem biura p.Eweliną Banaś i prosiłem o przekazanie informacji żeby p.Ewa Strzelec się ze Mną skontaktowała ,nie było żadnego odzewu ze strony p.Ewy Strzelec. Sprawę skierowałem do Prokuratury,ale czytasjąc opinie na forum o p.Ewie Strzelec widać że sobie drwi z Prokuratury.Można jedynie mieć nadzieję że znajdzie się prokurator który zada sobie trud przeanalizowania opinii o tej Pani na blogach internetowych i skieruje Ją wreszcie na dłuższy czss w miejsce odosobnienia. Może liczy na starą rzymską Lex posterior derogat legi priori (łac. akt późniejszy uchyla moc obowiązującą aktu) i że Jej działania ulegą w pewnym stopniu przedawnieniu i uzyska swojego rodzaju Abolicję polegająca na odstąpieniu od ścigania określonej kategorii przestępstw. Krzysztof Wojsiat Jeżeli Ktoś z forum lub z poza mógłby coś doradzić w tej sprawie to bardzo proszę.Mój adres e-mailowy kmwojsiat@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: 212.87.241.* 21.01.11, 14:51 Nie polecam. Fatalne podejście do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.tvgawex.pl 25.01.11, 20:24 To są oszuści, biorą pieniądze i ich nie oddają pomimo, że wycieczka nie dochodzi do skutku. Tak oszukali ludzi na wycieczkę do Peru i Bolwii. Nie można z nimi zawierać umów. Odpowiedz Link Zgłoś
globttroter Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 26.07.11, 16:34 Wątpliwości nie ma żadnej, Ewa Strzelec to OSZUSTKA i ZŁODZIEJKA. Jej Meksykański przewodnik Efrain Salinas to absolutny chuligan. Coś nieprawdopodobnego.!!!!!! Wyrzuca ludzi z autobusu bo nie chcą mu dać 50 dolarów napiwku, ot tak sobie. Zostawili nas w Meksyku bez środków do życia przez 48 godzin. Bez jedzenia i picia , bo ten meksykański przewodnik ukradł pieniadze. Kazał nam zapłacić naszymi kartami kredytowymi za hotel w CANCUN, twierdząc, że nie ma na to pieniędzy. Nie mówiąc już o dramatycznie słabym przygotowaniu przewodnika Efraina SALINASA i jego chamskim zachowaniu. Coś niesamowitego , absolutny HORROR. Polska przewodniczka a tak naprawdę nie wiadomo kto, była DRAMATYCZNIE SŁABA. Iwona Kiełbasa dukała, chichotała tylko nie tłumaczyła jak trzeba. Ot takie młode dziewcze, które za nasze pieniądze przyjechało sobie na wycieczkę do Meksyku. Dziewczyna nie uprawnień ani przewodnika ani tłumacza. KOSZMARNA !!!!!! Powinna pozostać w podkarpackiej chałupie. Brakuje jej obycia, nie posiadała żadnej wiedzy na temat Meksyku. Naturalnie kierujemy sprawe do sądu ale nie w Czestochowie !!!! Uwaga na Urzad Turystyki w Katowicachm który wie o przestepstwach Ewy Strzelec i ją kryje. Ten BABSZTYL ma zakaz prowadzenia działalności do 2013 roku i dlatego zmieniła nazwę firmy. Tym razem jednak nie podarujemy ani jej ani temu bandycie Efrainowi. Odpowiedz Link Zgłoś
htsb Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 06.08.11, 00:33 "Osoba, która obraża kogoś obraża siebie." Więcej informacji na temat osoby, która napisała powyższy tekst: 1. www.rankinglekarzy.pl/lekarz/15660/Maria-Lisiecka/alergolog-alergolog_dzieciecy/Warszawa 2. www.atopowe.pl/lekarze/38/maria-lisiecka/ Efrain Salinas - w oparciu o moje prawo do wyrażania własnej opinii. Bez używania brzydkich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 27.09.11, 22:23 Trzymam kciuki, aby się powiodło. Brak reakcji na złodziejstwo daje przyzwolenie do dalszych kradzieży. Proszę o kontakt na elda1960@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 27.09.11, 22:28 Trzymam kciuki, aby się powiodło. Brak reakcji na złodziejstwo daje przyzwolenie do dalszych kradzieży. Proszę o kontakt na elda1960@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArCeD Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 21:04 Organizujemy wyprawę na Kubę i na Półwysep Jukatan z biurem Papayamaya. Jeśli jest Pani zainteresowana to prosimy o kontakt na poczcie: arced@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 27.09.11, 22:27 Jeszcze mało nakradło to biuro Papaya Maya z EWĄ STRZELEC na czele????????????? Myślę, że to kolejna próba autoreklamy i szukanie kolejnych ofiar... Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 28.09.11, 16:54 Sprawa w Sądzie przeciwko pani Ewie Strzelec odbędzie się w Bydgoszczy 30 września o godz. 14 ( a nie jak wcześniej informowałam o 13) przy ul. Stary Rynek 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleq Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.rev.masterkom.pl 31.10.11, 15:07 i jak zakonczyla sie sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 31.10.11, 20:29 Nie wiem jakie losy czekają biuro Papaya Maya (czyt. panią Ewę Strzelec) jednakże muszę napisac, że odzyskaliśmy!!! WSZYSTKIE należne nam pieniądze:)) Zatem do wytrwałych świat należy. Bo wierzę, że tylko naszej wytrwałości udało się sprawę doprowadzic pozytywnie dla nas do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 08:49 Dzisiaj 30-sto osobowa grupa nie wyleciała do Meksyku, ponieważ biuro PAPAYA MAYA kolejny raz dopuściło się oszustwa. Wykupili bilety jedynie w jedną stronę!!!! Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.11.11, 13:49 Moi rodzice przez tą k*** złodziejkę nie polecieli. Czekali na to rok czasu, zbierali pięniądze i stracili blisko 25tyś. Zabić to mało, teraz zamiast podziwiać widoki z samolotu siedzą na komendzie w Warszawie i się zastanawiają jak odzyskać kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 17:27 Biuro i jego właścicielka oszukują kogo się da. Kradną pieniądze,gdyż "wycieczki" przez nich organizowane nie dochodzą do skutku. Dzisiej to"Biuro" też normalnie funkcjonowało, pomimo, że w ubiegłą sobotę 30 osób zostało oszukanych. Czyżby kolejne zastawianie sieci na nastepnych naiwnych? Ludzie nie dajcie się więcej robić na mikado ze szlaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana!!!! Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.siedlce.domtel.com.pl 26.11.11, 14:13 Ja również miałam znaleźć się dzisiaj na Kubie niestety okazało się, że bilet na samolot nawet nie został wykupiony przez nasze "RZETELNE" biuro podróży papaya maya ,a rezerwacja biletu została anulowana już 1 listopada. Bardziej pasuje PAPA ROBI w YAYA przynajmniej odpowiadało by stosunkowi organizatorów do klientów. żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głopia baba Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 18:30 Wiersz o oszustach z PAPAYAMAYA Raz była sobie oszustka... ...Była bardzo nie miła i ukradła konta wszystkim pandom na panfu. To było straszne...!! Obiecywała Złote Członkostwo za hasło danej pandy. Nawet mnie chciała nabrać oto jej zdjęcie przy Elli! Ona żartuję! I patrzcie jak przyszykowana żeby pandom konta ukraść! To już koniec wiersza jest bo ja bardzo zmęczyłam się ;). Papatki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K&M Travel Biuro Papaya Maya-opinia IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 14:47 Wpłaciłem do firmy PAPAYAMAYA Sp. z. O. O. BIURA PODRÓŻY w Częstochowie reprezentową przez właścicielkę biura p.Ewę Strzelec na pielgrzymkę do Meksyku w terminie 15 –30.11.2011 r. w imieniu siedmiu osób zaliczkę w kwocie 38.000 zł. W dniu 07.11.2011 odwołała pielgrzymkę podając jako powód zbyt malą ilość osób. Poprzednii termin wyjazdu 03- 20.11.2011 ok.10 dni przed wyjazdem też odwołała, argumentując to również zbyt małą ilością osób bo podobno jakaś grupa 20 osobowa Jej odmówiła.Zadałem wtedy p.Ewie Strzelec – jedno krótkie pytanie,czy jest Pani pewna że nasza impreza się odbędzie. Uzyskałem odpowiedź że tak,że nie widzi żadnych przeszkód. Ostatnią dużą wpłatę w wys.30.000 zł uiściłem 11 października 2011 W kontekście odwołanej w niedługim czasie po wpłacie 11 października imprezy trudno jest teraz uwierzyć że p.Ewa Strzelec jako doświadczony tutoperator nie wiedziała że impreza będzie odwołana. Od 07 listopada telefonów i sms-ów p.Ewa Strzelec ode Mnie nie odbierała jak również nie odpisywałw na e-maile.Szereg razy dzwoniłem do Jej biura w Częstochowie i rozmawiałem kilka razy z pracownikiem biura p.Eweliną Banaś i prosiłem o przekazanie informacji żeby p.Ewa Strzelec się ze Mną skontaktowała ,nie było żadnego odzewu ze strony p.Ewy Strzelec. Sprawę skierowałem do Prokuratury,ale czytasjąc opinie na forum o p.Ewie Strzelec widać że sobie drwi z Prokuratury.Można jedynie mieć nadzieję że znajdzie się prokurator który zada sobie trud przeanalizowania opinii o tej Pani na blogach internetowych i skieruje Ją wreszcie na dłuższy czss w miejsce odosobnienia. Może liczy na starą rzymską Lex posterior derogat legi priori (łac. akt późniejszy uchyla moc obowiązującą aktu) i że Jej działania ulegą w pewnym stopniu przedawnieniu i uzyska swojego rodzaju Abolicję polegająca na odstąpieniu od ścigania określonej kategorii przestępstw. Krzysztof Wojsiat Jeżeli Ktoś z forum lub z poza mógłby coś doradzić w tej sprawie to bardzo proszę.Mój adres e-mailowy kmwojsiat@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 28.11.11, 20:54 Absolutnie nie chcę nikomu prawic morałów...Lecz kiedy czytam kolejne wpisy o nieuczciwości biura Papaya Maya, to muszę przyznac, że zadaję sobie pytanie: Dlaczego nie wyciąga się wniosków z tego, co inni piszą na forum? Kiedy ja chciałam skorzystac z usług tego biura, to najpierw zajrzałam właśnie tutaj... Jednak opinii negatywnych było bardzo niewiele, a takich wszędzie się można doszukac... No i umowę z biurem zawarłam... Skutki były opłakane i przestrzegałam przed Papaya Maya przez rok cały na okrągło. Jakoś nikt nie dał wiary moim słowom, choc podpisałam się imieniem i nazwiskiem. Czy naprawdę zawsze sami musimy się sparzyc, żeby już więcej tego nie dotykac?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie zakonnik Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 22:05 takie biura to czysta fikcja, ale ich dyrektorzy to gady nieczyste w całym słowa tego znaczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjanina Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 20:24 Dzisiaj,tj.26.11.2011r,na godzinę przed odlotem dowiedzliśmy się ,że nie wylecimy na Kubę, ponieważ właścicielka biura Ewa Strzelec nie wykupiła biletów lotniczych.Po nocnej podróży jesteśmy zmęczeniu,zdegustowani i wściekli,że daliśmy się nabrać po raz kolejny tej oszustce.Sprawą zajęła się warszawska Policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 20:43 Biuro -szit,ludzie ale jesteście głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 21:37 Turystka - bardzo budująca wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustrzelona Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 18:17 Zostałam oszukana przez biuro Papayamaya z Częstochowy,gdyż wycieczka na Kubę i do Meksyku nie doszła do skutku. P. Ewa Strzelec (dyrektorka biura) nie wykupiła biletów i przywłaszczyła sobie pieniądze należące do 30 uczestników niedoszłej wycieczki. Mam nastepujące pytania: - dlaczego organy ścigania tolerują praktyki p. Strzelec, skoro ma ona zakaz wykonywania usług turystycznych do 2013 roku ? - jak to jest możliwe, że powyższe biuro często zmienia swoją strukturę organizacyjną z SA na Sp z o.o. - czyżby to było zależne od palącego się gruntu pod nogami tej pseudorganizacji ? - jak to jest możliwe, ze po zawiadomieniu policji o oszustwie w ubiegła sobotę, p. Strzelec pracowała normalnie w poniedziałek 28 listopada i być może naciągała nastęonych naiwnych ? - jaka rolę odegrał pseudoprzewodnik, który nigdy nie była na Kubie i dla którego też nie zostały wykupione bilety - był tez oszukany, czy sam należął do oszukujących ? Ludzie nie dajcie się naciągać i omijajcie to pseudobiuro szerokim łukiem. Biuro powinno nazywac się papaya oszukuje i robi z klientów (głupich) YAYA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.11, 18:44 ustrzelona a jak to się dzieje, że ktoś, kto pisze takiego posta jak Ty , kupuje w ogóle wycieczkę w tym biurze? jakąkolwiek i kiedykolwiek? oto jest pytanie :) nie zazdroszczę sytuacji,tylko bardzo bardzo się dziwię :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustrzelona Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 21:38 Też się sobie dziwię, ale wycieczkę załatwiał ksiądz z Olsztyna i to mnie zmyliło. Z tym księdzem jeździłam już parę razy na piękne wycieczki. Nigdy bym nie przypuszczała,że za pośrednictwem księdza można oszukać tylu ludzi. Ta cała Strzelec jest albo krzaknięta, albo taka wyrafinowana i bez sumienia. Sądze, że jak sie to mówi Pan Bóg nierychliwy i cały personel papai i jai ze szczególnym uwzględnieniem tej strzelec szlag jak najprędzej trafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu się nie ma co Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 21:51 przede wszystkim składamy pozew zbiorowy do sądu przeciwko temu specbiuru i tej oszustce Strzelec. Poza tym wszyscy byliśmy przesluchani na komisariacie Policji portu lotniczego Okęcie. Najdłużej był przesłuchiwany ksiądz, bo składał zawiadowmienie o przestępstwie. Był też przesłuchiwany pseudopilot Myslę, że wreszcie sąd dobierze się do tyłka oszustce i cała sprawa znajdzie finał w więzieniu dla oszustki i nikt już przez nią nie zostanie zrobiony na perłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gama57 Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 20:23 Nie wylecieliście, ponieważ pani ewa strzelec wystarcząjąco nie nakradła na naszej wycieczce do Meksyku.Wspominała NA LOTNISKU w Berlinie w piątek 25 listopada, że w sobotę rano musi być w Warszawie, ale my "ufni" jej turyści, jeszcze nie byliśmy świadomi przekrętów i kłamstw szefowej Ewy.Dzisiaj oczy przecieramy czytając prawdę o biurze i szczęśliwi jesteśmy, że wylądowaliśmy w Berlinie. Dwanaście godzin wcześniej horrorem powiało, gdy pani Ewa przepadła z szalonym pilotem meksykańskim i nie dawała znaku życia. Coś kombinowali i tego nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż ksiądz Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 22:01 Normalnie oddawajcie sprawy do sądu i nieważne ksiądz, czy nie ksiądz, ale oszustke trzeba napiętnować i robix tak, aby ludzie wiedzieli, że to biuro to tylko Jaja ,a strzelec to synonim oszustwa i naciągania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Jezu Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 22:32 tyle pieniędzy poszło się je...,to znaczy straconych, że mój mąż powiedział, że na następne lata jak będę chciała lecieć na wycieczkę to tylko gołą du,znaczy się pupą po nieheblowanej desce. I dlatego to całe pohuśtane biuro papayamaya i tę oszustkę Strzelec nalezy podaćdo sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAKA SOBIE Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.11, 05:35 To nie jest żadne biuro,tylko totalna porażka i złodziejski miot wyciagający od naiwnych forsę. Podczas wczorajszego spotkania p. Strzelec była całkowicie niewzruszona, nic nie obiecywała, siedziała z kamienną twarzą i była nieobecna duchem. Jedyną jej troską było to, aby z internetu zniknęły niepochlebne wpisy dotyczace pseudobiura i jej przestępczej, oszukańczej działalności. na spotkaniu był też obecnyp.Tomuś niby - przewodnik, a w istocie pomagier i też całkowicie utopiony w tym szambie. LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ - TO SĄ OSZUŚCI I ZOABACZYCIE KARAIBY JAK ŚWINIA SWOJE USZY LUB DUPĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyoszust Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.11, 08:54 wczorajsza próba porozumienia się księdza z oszustką przypomina meksykańską przeróbkę bajki o myszce i żółwiu: żałowała myszka zółwia, że w skorupce siedział. mam cię w d...e łajzo głupa - żółw jej odpowiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUREK Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.11, 09:57 PAPAYA MAYA Szanowni Państwo, zabierzemy Was do magicznych miejsc, pełnych barw, światła, smaków, zapachów, historii i przygody. Pokażemy Wam najwspanialsze dziedzictwo starych cywilizacji i największe cuda przyrody. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi propozycjami - ALE TYLKOWE ŚNIE BO I TAK WAS OSZUKAMY - E. STRZELEC. OPOWIEDZ NAM O SWOICH MARZENIACH ZWRÓĆCIE UKRADZIONE PIENIĄDZE. Mamy wielką przyjemność zaprosić Państwa do naszych magicznych podróży i dołożymy wszelkich starań, aby spotkać się z Państwem wielokrotnie- W CELU WYŁUDZENIA WASZYCH CIĘŻKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY Ewa Strzelec Dyrektor Oddziału Papaya Maya w Polsce DLACZEGO Z NAMI? BO TAK WAS OSZUKAMY, ŻE SIĘ NAWET NIE ZORIENTUJECIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ski Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.11, 16:15 Kontrola instytucjonalna organizatora turystycznego Po pierwsze: krajowy rejestr biur podróży Działalność gospodarcza w zakresie organizowania imprez turystycznych oraz pośredniczenia na zlecenie klientów w zawieraniu umów o świadczenie usług turystycznych jest działalnością regulowaną w rozumieniu przepisów ustawy o swobodzie działalności gospodarczej i wymaga wpisu w rejestrze organizatorów turystyki i pośredników turystycznych (art. 4 ust. 1 ustawy o usługach turystycznych). Oznacza to, że aby móc wykonywać ten rodzaj działalności należy spełnić szczególne warunki, określone w ustawie o usługach turystycznych i w przepisach wykonawczych. Należy pamiętać, że działalność biur podróży wiąże się ze znacznym ryzykiem dla klientów – płacą oni z góry za świadczenia, które mają otrzymać w przyszłości, i to najczęściej za granicą. Wspomniany wyżej rejestr jest prowadzony przez marszałka województwa właściwego ze względu na siedzibę przedsiębiorcy, a w przypadku przedsiębiorcy zagranicznego, przez wybranego przez niego marszałka województwa. Rejestr ten jest jawny, każdy może żądać udzielenia informacji objętych wpisem do rejestru, przez złożenie zapytania w dowolnej formie w odniesieniu do konkretnych przedsiębiorców. Po drugie: Centralna Ewidencja Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Drugą instytucją, gdzie można sprawdzić wiarygodność organizatora wyjazdu turystycznego jest Centralna Ewidencja Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, prowadzona przez Ministra Właściwego do spraw Turystyki. Jest ona tworzona na podstawie informacji gromadzonych w rejestrach, przesyłanych przez marszałków poszczególnych województw. Ewidencja ta jest prowadzona w formie elektronicznej i dostęp do niej zapewnia wyszukiwarka na stronie www.turystyka.gov.pl/. Zawarte tam informacje pozwolą ustalić, czy przedsiębiorca prowadzi działalność zgodnie z prawem, na podstawie wpisu do rejestru, czy zakres jego działalności obejmuje kraj naszego wyjazdu (grupa I obejmuje Polskę, gr. II większość krajów europejskich, gr. III – m.in. Wyspy Kanaryjskie, a gr. IV – kraje, z którymi graniczy Polska, w Rosji jedynie obwód kaliningradzki), czy przedsiębiorca zawarł umowę gwarancji bankowej albo ubezpieczenia na rzecz klientów, wysokość gwarancji bankowej albo wysokość sumy gwarancyjnej ubezpieczenia, termin ważności gwarancji bankowej lub polisy ubezpieczeniowej. Ponadto w Ewidencji można znaleźć wykazy przedsiębiorców, których wykreślono z rejestru oraz którzy wykonywali działalność bez wymaganego wpisu. Podstawą do wykreślenia przedsiębiorcy jest orzeczenie wobec niego, w drodze decyzji administracyjnej, trzyletniego zakazu wykonywania działalności w zakresie organizowania imprez turystycznych oraz pośredniczenia na zlecenie klientów w zawieraniu umów o świadczenie usług turystycznych, na skutek naruszenia warunków wykonywania tej działalności. Po trzecie: Polska Izba Turystyki Ponadto klient może również ustalić, czy organizator wyjazdu lub pośrednik turystyczny należy do Polskiej Izby Turystyki (PIT). Co prawda, organizacja ta nie ma wglądu w kondycję finansową swoich członków, jednak same kryteria przyjęcia w poczet członków organizacji pozwalają wykluczyć najmniej wiarygodnych przedsiębiorców. Aby uzyskać certyfikat PIT należy bowiem prowadzić działalność gospodarczą przez co najmniej jeden rok, złożyć kserokopie dokumentów stwierdzających podstawę prawną działalności, otrzymać pisemną rekomendację dwóch członków PIT oraz regularnie opłacać składki. Organizacja ta dbając o swoją reputację, sama wyklucza nierzetelnych i niewiarygodnych przedsiębiorców. Spełnianie kryteriów członkostwa jest weryfikowane w grudniu każdego roku. Podjęcie powyższych czynności pozwoli do pewnego stopnia ustalić wiarygodność organizatora wyjazdu turystycznego, oraz ustalić wysokość posiadanej przez niego gwarancji bankowej lub sumy gwarancyjnej ubezpieczenia, które powinny spełniać minimum określone w przepisach rozporządzeń wykonawczych do ustawy o usługach turystycznych tj. rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie ubezpieczenia na rzecz klientów w związku z działalnością wykonywaną przez organizatorów turystyki i pośredników turystycznych oraz rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie minimalnej wysokości sumy gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej wymaganej w związku z działalnością wykonywaną przez organizatorów turystyki i pośredników turystycznych. Natomiast podjęcie powyższych czynności nie pozwoli nam na ustalenie kondycji finansowej przedsiębiorcy i nie uchroni nas przed jego nieoczekiwanym bankructwem. Zarówno w rejestrach, jak i w ewidencji nie umieszcza się informacji na temat kondycji finansowej przedsiębiorcy. Firmy nie mają obowiązku udzielać takich informacji. Kontrola finansowa organizatora wyjazdu turystycznego Klient, który chciałby zbadać kondycję finansową organizatora wyjazdu, może zażądać takich informacji od przedsiębiorcy. Jeżeli przedsiębiorca odmówi, zasłaniając się tajemnicą przedsiębiorstwa, klient może jedynie zwrócić się do jednego z biur informacji gospodarczej takich jak Krajowy Rejestr Długów, gdzie za opłatą otrzyma informację, czy organizator wyjazdu figuruje w rejestrze dłużników. Jeżeli przedsiębiorca organizujący wyjazd podlega wpisowi do Krajowego Rejestru Sądowego, wówczas klient może przejrzeć akta przedsiębiorcy w sądzie rejestrowym i zapoznać się ze składanymi przez niego co roku sprawozdaniami finansowymi. Żaden jednak ze wskazanych wyżej sposobów nie daje 100% pewności, jeżeli chodzi o wiarygodność organizatora wyjazdu turystycznego, ani gwarancji, że nie zbankrutuje on przed lub w trakcie trwania zakupionej wycieczki. Dopóki ustawodawca nie wprowadzi skuteczniejszych instrumentów kontroli i lepszych gwarancji zwrotu kosztów wyjazdu dla klientów, zakup wycieczki zawsze będzie obarczony pewnym ryzykiem. W niektórych przypadkach może okazać się, że gwarancje bankowe lub sumy gwarancyjne zawarte w ubezpieczeniu będą zbyt niskie w stosunku do liczby osób poszkodowanych. Ponadto, zgodnie z przepisami ustawy o usługach turystycznych, pokryciu polegają jedynie koszty powrotu klienta do kraju oraz zwrot wpłat wniesionych przez klientów w razie niewykonania zobowiązań umownych przez organizatora wyjazdu lub pośrednika turystycznego. Natomiast obowiązkiem zwrotu nie są objęte dodatkowe koszty poniesione przez klientów oraz straty moralne – stres, napięcie, z powodu zmarnowanego urlopu. Umowa gwarancji bankowej i ubezpieczenia Zgodnie z przepisem art. 5 ust. 1 ustawy o usługach turystycznych, każdy przedsiębiorca wykonujący działalność w zakresie organizowania imprez turystycznych oraz pośredniczenia na zlecenie klientów w zawieraniu umów o świadczenie usług turystycznych jest obowiązany, m.in. zawrzeć umowę gwarancji bankowej albo umowę ubezpieczenia na rzecz klientów w zakresie pokrycia kosztów powrotu klienta do kraju, w wypadku, gdy organizator turystyki lub pośrednik turystyczny wbrew obowiązkowi nie zapewnia tego powrotu, a także na pokrycie zwrotu wpłat wniesionych przez klientów w razie niewykonania zobowiązań umownych. W trakcie postępowania o uzyskanie wpisu w rejestrze przedsiębiorca jest obowiązany przedłożyć oryginał umowy gwarancji bankowej lub ubezpieczenia. Jeżeli przedsiębiorca nie wykona tego obowiązku, nie uzyska wpisu do rejestru. Prowadzenie działalności w zakresie organizowania imprez turystycznych i pośredniczenia na zlecenie klientów w zawieraniu umów o świadczenie usług turystycznych bez wpisu do rejestru jest niezgodne z przepisami i naraża przedsiębiorcę na umieszczenie w wykazie Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych. Jeżeli przedsiębiorca wbrew obowiązkowi nie miał gwarancji bankowej, ani ubezpieczenia, wówczas klientowi, który pomimo zapłaty nie otrzymał należnego świadczenia, pozostaje wytoczenie powództwa o odszkodowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany głupiec Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 26.08.12, 11:44 Ostrzegam przed tym biurem Pani Ewa S. dyrektor PAPAYAMAYA jest wielkim oszustwem!!!!!!!!! z uśmiechem na ustach wykiwała wiele osób sam jestem ofiarą tego biura sprawę będę zgłaszał do prokuratury J>J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 17:30 www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001203304134 - P. Ewa Strzelec ma taki ładny profil na facebook'u i w dalszym ciągu promuje swoje złodziejskie biuro !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 18:17 ale jeśli To !!!! biuro ogłasza sie jeszcze, to "niedoszli" turyści mają dupiatego prawnika w tej sytuacji - warto zatrudnić najlepszych, bo: pieniądze niemałe, grupa też niemała, oczekiwania - niespełnione, generalnie- wszystko: do d.... i wycieczka - przepadła - więc wieeeeelkie rozczarowanie urlopem ludzie ... teraz to kaska się liczy, nie marzenia :) :( życzę wytrwałości ... i wygranej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GENOM Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.11, 11:20 Ciekawe co dzisiaj załatwi ksiądz. Moim zdaniem to kolejna lipa. Oszuści to oszuści. A w ogóle to ciekawe połaczenie : ksiądz i oszustka. To tak, jak co wyjdzie, jezli skrzyżuje sie glistę z jeżem: - DRUT KOLCZASTY. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 01.12.11, 21:59 Jeżeli czytaliście Państwo moje wcześniejsze wpisy, to wiecie, że i ja wraz z moimi znajomymi znaleźliśmy się w ubiegłym roku w podobnej sytuacji. Wpłaciliśmy pieniądze na imprezę, ta nie odbyła się, po czym długi rok czekaliśmy, aby w końcu wyjśc z tego zwycięsko. Pieniądze odzyskaliśmy. Wprawdzie mieliśmy nadzieję, że w stosunku do p. Ewy Strzelec zostaną zastosowane bardziej zaostrzone sankcje, ale to tylko nadzieje. Sąd widac lekko potraktował tą osobę, co skutkowało dalszymi jej oszustwami, a których to oszustw staliście się Państwo ofiarą. Tyle, co się orientuję, to w sprawach o wyłudzenie ( a tego właśnie dopuściła się p. Ewa Strzelec) nie występują pozwy zbiorowe. Radzę wszystkim składac pozwy o wyłudzenie indywidualnie. Oto kilka rad, które mogą się przydac, mam nadzieję, w odzyskaniu(?) przywłaszczonych pieniędzy przez p. Ewę Strzelec. Pierwsza droga, to iśc na policję i zgłosic wyłudzenie pieniędzy. Nadmieniam, że w naszym kraju, chcąc odzyskac tą drogą pieniądze, paradoksalnie osoba poszkodowana musi udowodnic, że faktycznie jest to wyłudzenie pieniędzy!!! Poza tym prokuratura najczęściej odrzuca sprawę, aby nie miec pracy. Tak właśnie było w naszym przypadku. Wówczas należy odwołac się od decyzji prokuratury do sądu z prośbą o ponowne wszczęcie dochodzenia o wyłudzenie pieniędzy. Jak widac droga długa, zważywszy, że wszystkie organa dają sobie na załatwienie sprawy określony bardzo długi czas, zresztą zgodnie z przepisami. Druga droga, to od razu iśc do sądu i wystąpic z wnioskiem o nakaz zapłaty. Należy wpłacic 5% wartości wyłudzonej kwoty i po otrzymaniu nakazu z sądu skierowac sprawę do komornika. Jeżeli ktoś z Państwa chciałby jeszcze raz pofatygowac się na policję, czy od razu do prokuratora, to można podac, że w Bydgoszczy toczyła się już sprawa przeciwko p. Ewie Strzelec. Proszę podac, że sprawę prowadził Sąd Rejonowy w Bydgoszczy XVI Wydział Karny przy ul. Nowy Rynek 10. Podaję numer telefonu do tegoż Sądu: (52) 32 53 332 i fax (52) 32 53 330. Sygn. akt XVI K 1494/11/Ł Myślę, że jest jeszcze jedna droga, którą można się udac, aby nagłośnic sprawę... O ile mi wiadomo wycieczka miała miec charakter pielgrzymkowy. Co stoi na przeszkodzie pożalic się do Radia Maryja? Te media mają wielką siłę perswazji i mogą nagłośnic sprawę. Ale to tak przy okazji przyszło mi do głowy... Nie radzę natomiast korzystac z usług biur windykacyjnych. Są bardzo kosztowni i nie są skuteczni. A poza tym p. Ewa Strzelec jest na te biura bardzo odporna. Zero reakcji!! Proszę Państwa, uwagi moje, które tutaj zawarłam są poparte moimi i mojej grupy doświadczeniami, a przede wszystkim rokiem pracy i cierpliwości. Gdyby ktoś z Państwa potrzebował pomocy, to proszę o kontakt na adres elda1960@interia.pl Życzę cierpliwości i powodzenia. Danuta Sabiniarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.11, 13:04 Witam Czytam i sama nie wierze w to co czytam. Pare dni temu wróciłam z objazdówki po Meksyku, na której była pilotem P. Ewa Strzelec. Wyjazd jak najbardziej udany, hotele dobre 4 **** a na wypoczynku w Acapulco super hotel przy plaży z all inclusive. Cały program został w pełni zrealizowany i szczęśliwie grupa 50 osób wróciła do domu. A jeśli P. Ewie Strzelec cos sie nie udało, jak różnie bywa w tej branży, to udowodniła,że nie jest osoba ktora zawija sie i chowa głowe w piasek, tylko jednak grupa wyleciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.tel.tkb.net.pl 02.12.11, 13:42 Pani lucyno, skąd pani wie, że grupa wyleciała? Nikt tego nie napisał. Chyba , że została Pani poproszona o wpisanie takiej opinii na forum. Grupa może i wyleciała. I co z tego. Liczy się fakt. Nie ma "cos sie nie udało". To sa zbyt duze pieniądze na takie stwierdzenie. moze szkoda, że p. Ewa nie chowa głowy. Może wartoby rozliczyć się z ludźmi i na zawsze schować głowe w piasek, zaprzestając działalności. Nie wierzę w grupe 50 osób i żadne pani słowo i proszę wierzyć mam mocne podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.11, 15:50 Witam, po pierwsze Nie zostałam poproszona o wpisanie żadnej pochlebnej opini na temat biura Papaya Maya. Po drugie nie jestem przypadkową osobą, tylko uczestnikiem wycieczki objazdowej po Meksyku ( 15 dni) i na temat organizacji moge dużo powiedzieć. Było nas 50 osób i byliśmy zwartą i znajacą się nawzajem grupą, z której każdy wrócił zadowolony, nie mamy zadnych negatywnych odczuc, a wręcz przeciewnie była to udana podróż naszego życia, P. Ewa bardzo się postarała i jesteśmy jej wdzięczni za obsługę. Każde biuro może mieć jakieś podknięcia, ponieważ wszyscy jestesmy tylko ludzmi, a ważne żeby umieć to poźniej zrekompensować i naprawić. A grupa wyleciała napewno, bo świat wbrew pozorom jest mały........................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.tel.tkb.net.pl 02.12.11, 16:12 pani Lucyno, prosze przeczytać wszystkie wpisy. To nie była jedna wpadka. Wam się udało z czego bardzo sie cieszę. Mysle, że nie chciałaby pani byc wtedy jako uczestnik na lotnisku. Profesjonalne biuro nie ma wpadki typu "ktos zapomniał kupic bilet dla prawie połowy uczestników" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.68.73.76.debica73.tnp.pl 15.12.11, 23:21 Witam, muszę wpisać swoje uwagi bo nie mogę czytać waszych opinii, byłam jedną z osób niby oszukanych, ale wycieczka się odbyła i była tak wspaniała, że długo bedę ją miała w pamięci a Pani Ewa profesjionalnie nas wprowadziła w kulturę i zwyczaje odwiedzanych krajów. W przyszłości chętnie skorzystam z usług biura Pani Ewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 10:29 Turystko, a dostałaś już pieniądze za te 5 dni, które Wam uciekły przez świetną organizację Pani Ewy? Dalej będziesz tak zachwycona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 23:50 Uczestnicy pielgrzymki !Przestańcie pisać o swoich wspaniałych doznaniach,impreza była zorganizowana tak sobie,prezentowała średni standart.Atmosferę zatruwały chyba niedalekie wspomnienia z lotniska w Warszawie.Niech p.Ewa nie myśli sobie,że skandaliczna wpadka z biletami ,jednak niegodna organizatora turystyki,została zatuszowana podarunkami i innymi działaniami w autokarze podczas przejazdów.Jesteśmy katolikami - cel podróży czyli czynny udział w odpuście w Guadalupe,teraz po upływie jakiegoś czasu pozwala zachować dystans do całej sprawy....Myślę,że z tym biurem już nigdzie nie pojadę i nie polecę go znajomym...Czekamy na wypełnienie zobowiązań finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.jjs.pl 21.09.12, 12:54 a tą opinię napisała sama pani ewa Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 02.12.11, 20:03 Coś Pani powiem. Aż mnie skręca, gdy to czytam:(( Już na samym wstępie zaprzecza Pani wszystkiemu. Jak może byc udaną wycieczka składająca się z aż tylu osób... Po drugie pisze Pani, że wróciła kilka dni temu z jakiejś tam wyprawy. O ile mi wiadomo, to właśnie kilka dni temu p. Strzelec miała wyleciec na Kubę. Chyba że ma sobowtóra... Po trzecie, co może pani wiedziec o rekompensacie ze strony p. Strzelec wobec uczestników nieodbytych wycieczek... Żenadą jest to, co Pani tutaj wypisuje. A p. Strzelec faktycznie powinna schowac głowę w piasek ze wstydu. Chyba, że należy do takiej grupy ludzi, którzy go nie posiadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielgrzym Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 17:55 Danutaemilia- prawdą jest, że p. Lucyna była na takiej wyprawie. Impreza jej zakończyła się 25.listopada,a ta która się nie odbyła miała rozpocząć się 26.listopada. P.Lucyno ja też byłem na tej pielgrzymce, gdzie pilotem meksykańskim był słynny Efraim a przewodnikiem p.Ewa, a jeżeli uważasz że wszystkie sprawy organizacyjne były zapięte na ostatni guzik to chciałem Ci przypomnieć tylko kilka, a mianowicie czekanie pół dnia na autokar zamiast wykorzystać go na zwiedzanie, czy horror w dniu wylotu w Guadelupie, gdzie na dwie godziny przed odlotem czekaliśmy na w/wymienionych, (którzy nie dawali znaków życia) pod sanktuarium, aby nas zabrali na lotnisko. Całe szczęście że samolot przyleciał z opóżnieniem z Paryża ,więc udało nam się zabukować i wrócić szczęśliwie.Dlatego dziękujmy niebiosom że dobrze się skończył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.tel.tkb.net.pl 03.12.11, 21:26 Może zapomniała zapłacić za autokar dlatego czekaliście poł dnia :-). No proszę jeszcze trochę a wyjda inne wpadki owej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Traveller Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.rdsnet.ro 04.12.11, 09:43 Unprofessional customer service, neglecting and ignoring approach. Lack of response to e-mails and telephones. VERY POOR organization. I DO NOT recommend Papaya Maya Poland. if you want to have good vacations, buy yourself a ticket to Mexico, and book your trip with one of many travel companies DIRECTLY IN MEXICO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 18:56 OK. I klecha też do dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D & P Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 19:20 to biuro jest do d..y A co to oznacza oto poniżej: Dupa służy do przekazywania zdecydowanych sygnałów niewerbalnych – dobrze wymierzony, solidny kopniak w dupę jest wyrażeniem uczuć negatywnych wobec adresata takiego gestu. Dupa, podobnie jak ciała niebieskie układu planetarnego, ma skłonności do obrotu wokół własnej osi, ponieważ można nieustannie zawracać dupę. Kolejne potwierdzenie na fakt ważności dupy w układzie planetarnym to zwrot 'masz dupę jak księżyc w pełni'. Dupa, zwłaszcza goła, jest źródłem promieniowania w zakresie światła widzialnego. Wszak wiadomo, że można świecić dupą (np. pod kołdrą). Dupa w ujęciu filozoficznym ukształtowała pogląd sceptyków mówiący że 'nie można wyżej sr... niż się dupę ma'. Dupie można również przekazać emocje pozytywne, np. całując kogoś w dupę. Uniwersalność dupy nie kończy się na tym, jest ona bowiem funkcjonalnym pojemnikiem o praktycznie nieograniczonej objętości: w dupie można mieć całe osoby, a nawet społeczności; można nosić w niej różne przedmioty, np. zegarek – jak robił to ojciec Butcha z Pulp Fiction, dupa może tez pomieścić całe planety. Dupa ma szeroki potencjał turystyczny, albowiem można pojechać do dupy na raki, lub pójść w trzy dupy Dupa jest także dzielnicą wielu miast na całym świecie. Zamiast „uptown” albo „przedmieście”, można mówić „zadupie”. Dupa służy nieraz jako etalon: wiele rzeczy jest do dupy, tym samym dupa spełnia rolę uniwersalnego wzorca porównawczego. W dupę (lub po dupie) można również dostać. Czynność ta umacnia więzi emocjonalne między rodzicami i dziećmi. Określenie „dawał (dał) dupy” funkcjonuje w dwóch znaczeniach: erotycznym i wartościującym, jednak „ściągnąć kogoś z dupy” tylko w tym pierwszym. Można również chronić swoją (lub czyjąś) dupę, co kolejny raz potwierdza ważność dupy w otaczającym nas świecie. Zabrał się do czegoś od dupy strony oznacza podejście niewłaściwe, od końca; dupa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności. Dupa jest również cenionym materiałem do wyrobu instrumentów muzycznych np. z koziej dupy trąbka. Dupa jest także warunkiem istnienia wielu dowodów nauk ścisłych (np. matematyki). Wiele twierdzeń, założeń, dowodów i praw jest wyciągniętych z dupy, co wskazuje na to, że dupa jest cennym źródłem informacji, pomocy naukowych i dydaktycznych. Pozostając przy matematyce, w przeciwieństwie do koła można udowodnić kwadraturę dupy. Nie bez powodu najstarsi górale tłuką gliniane garnki do robienia oscypków o kant dupy. Dupa pełni również rolę uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś dupy. Określenie to nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności. Dupa może też być wykorzystana w formie mieszkania lub schronu, gdyż można wejść/włazić komuś w dupę. W dupie można z powodzeniem przechowywać samochód, bo jak powszechnie wiadomo można komuś zrobić z dupy garaż. W niektórych dupach można przechowywać ubrania, gdyż można mieć dupę jak trzydrzwiowa szafa. Dupa jest cennym źródłem organów (np. do przeszczepów), stąd powiedzenie „nogi ci z dupy powyrywam” lub „upie... Ci łeb przy samej dupie”. Simy wyciągają narzędzia znikąd, więc pewnie mają je w dupie. Dupa (zwykle z odpowiednim przyimkiem) jest także odpowiedzią na pytania retoryczne zaczynające się od 'Skąd...', 'Gdzie...', 'Dokąd...'. Np. 'Skąd on je wziął?' lub 'Dokąd idziemy?' Dupa jest świetnym sposobem płatniczym (bezgotówkowym) oraz pozyskania korzyści materialnej w różnych postaciach, np: 'Dawać dupy za tazosy' – tu wzbogacają się kolekcjonerzy Pokemonów, 'Dawać dupy za talerz zupy', 'Dawać dupy za talary', 'Dawać dupy za dychę i peta'. Dupa jest jednostką miary upojenia alkoholowego. Można przykładowo „najebać się w cztery dupy”. Dupa jest również środkiem lokomocji – można jechać dupą po nieheblowanej desce. Dupa jest oznaką niezadowolenia – ale to wszystko jest do dupy lub proste, niewyraźne dupa, które również jest postrzegane jako niechęć. Dupa może być używana w sporcie, przede wszystkim w pływaniu – Pływać po warszawsku – dupą po piasku, lub "Pływać po angielsku - dupą po zielsku". Dupa może stać się także ośrodkiem dla wędkarzy hobbystów o czym świadczy tekst „Dokąd idziesz? Do dupy na raki łapać szczupaki!”. Dupa może być również użyta w aspekcie etnograficznym, np. „Chłop śląski, w barach szeroki, w dupie wąski”. Dupa może służyć do samoobrony, oczywiście z odpowiednimi kwalifikacjami, np. „Chcesz dostać z gołej dupy w pysk?”. Istnieje wiele ciekawych konwersacji o dupie, np. rozmowa o dupie Maryni. Dupa może także służyć do określania czyjegoś wyglądu, np. Wyglądasz jak pół dupy zza krzaka lub Masz ryja jak pół dupy spod pierzyny. Dupą można również grozić skąd powiedzenie: ,,Wydupczyć cię!? Wysłannicy Allaha w chwili wykonywania detonacji mawiają: ,,Allah Akbar!", co znaczy: ,,Allahu rozdupcam!" [edytuj] Przysłowia Pół Dupy w oknie nigdy nie zmoknie. Fajna dupa z twarzy jesteś. Życie jest jak papier toaletowy – długie, szare i do dupy. Gdyby w dupie rosły grzyby, to dupa z czasem stałaby się lasem. W dupie byłeś, gó... wiesz i gó... widziałeś. Od przybytku dupa nie boli. Co dwie dupy to nie jedna. Dupa z wozu – koniom lżej. Cisza, jak dupą zasiał. Z małej dupy – duże gó.... Wpadła bomba do chałupy, rozwaliła kawał dupy. Gadała dupa do obrazu, a kupa nie wyszła ani razu. Idziesz ze mną w dupę ciemną? Mieć trzy dupy do wykarmienia. Baba w progi, dupa w nogi. Bez ludzi i dupa się nudzi. Ten papier jest do dupy! Dziadek wsiadł, babka wsiadła, dziadek pierdnął, dupa spadła. Darowanemu koniowi w dupę się nie zagląda. Oko nie dupa – można zamknąć. Lepiej dupę mieć na głowie, niż mieć w dupie mleko krowie. Do dupy z taką robotą! Wszystko to o kant dupy roztrzaskać. Mów do słupa, a słup jak dupa. Gadaj z dupą to Cię osra. Kto Cię wyciągnął z wody za dupę, temu będziesz pilnować chałupę. Wyglądasz jak pół dupy zza krzaka. Żal Ci dupę ściska. Ręka nie dupa, dwa razy nie daje. Jak się nie obrócisz - dupa zawsze z tyłu. Ale z ciebie dupa! Wełna nie wełna, byle dupa była pełna. Ty masz dupę jak chałupę I Herkules dupa gdy ludzi kupa (z łac. nec Hercules contra plures) Wyglądasz jak pół dupy w krzakach Żyć czy rzyć? - oto jest pytanie! W starej dupie diabeł pali. Dupa blada, dupa blada, nie ma cwaniaka na Polaka W dupie Ci się poprzewracało, kolego! Nie sposób uciec, gdy w dupie sztuciec Na dworze dupa może, a w domu po kryjomu [edytuj] Mądrości rzyciowe (o dupie) Dupa to najbardziej miękka część ludzkiego ciała. Mówi się, że mężczyźni patrzą w oczy...jasne... Dupa to największy mięsień ciała – tyle ma do wypchania! Dupa jest okrągła, a pośladki są dwa. Kiedy wieczorem swędzi cię dupa, rano może śmierdzieć ci palec. Życiowe wyniki, w przypadku sportsmenek, oznaczają pozytywne lub negatywne wyniki testów ciążowych. Racja jest jak dupa, każdy ma swoją Z prawdą jest jak z dziurą w dupie - każdy ma swoją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toże towariszcz Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 19:05 jednemu gosciowi zza buga podpieprzyli na kubie walizy. ma mniał na imie Wiesław - i co z tego wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 10:26 Czekamy na zwrot pieniędzy. A jak nie, to do sądu :) A może jakaś firma "windykacyjna" pomoże :) Odpowiedz Link Zgłoś
torunfan0 Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 28.12.11, 21:29 Pomimo kłopotów z dnia 26.11.2011, wyjazd na Kubę - Meksyk z kilkudniowym opóźnieniem, doszedł do skutku i przebiegał wzorowo. Pani Ewa Strzelec - Dyr.Biura, jednocześnie pilot, wykazała się doskonałą sprawnością organizacyjną, perfekcyjnym przewodnictwem, a swoim wyjątkowym zaangażowaniem zasłużyła na pochwałę. Życzę jej i Papay May w nadchodzącym Nowym Roku wszelkiej pomyślności i wielu sukcesów zawodowych. Uczestnik pielgrzymki z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 10:59 Torunfan0 - mam Pytanie . Czy Pani Ewa oddała już Panu pieniądze za te stracone 5 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:00 Witam! Po przeczytaniu tych wszystkich opinii zastanawiam się czy wybór wycieczki do Chin proponowanej przez to biuro to dobry pomysł? Czy jest może ktoś kto korzystał z usług biura w tym kierunku turystycznym? Czy może ktoś pomóc mi w wyborze biura organizującego wyjazdy w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
danutaemilia Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 25.01.12, 00:26 Stanowczo odradzam!..Prosze skorzystac z uslug innego biura.Wiarygodnego biura, np.Rsinbowtours, czy Logostour. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly klient Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: 192.131.85.* 30.01.12, 11:36 W Papaya Maya niektore imprezy "wypalaja", niektore nie... Moim zdaniem w ich przypadku istnieje zbyt duze ryzyko wynikniecia przykrych problemow podczas wycieczki. Jesli chcecie miec PEWNOSC co do jakosci wycieczki, to polecam sprawdzone biura z duzym doswiadczeniem i bardziej profesjonalnym podejsciem do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 17:29 U Pani Ewy Strzelec "wypalają się" jedynie nasze oszczędności. Natomiast impreza to ją czeka, ale w sądzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jyrek Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 23.08.12, 21:41 OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Pani Strzelec to straszna OSZUSTKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pobiera pieniądze ale nie przesyła do konkretnego biura z którego się wyjeżdża Pośredniczy w pobieraniu tylko pieniędzy Tak było z ze mną i trójką kolegów Idę do prokuratury w Częstochowie zgłosić oszustwo Zapamiętajcie ten wpis jeszcze raz ostrzegam Omijajcie to paskudztwo PAPAYAMAYA w Częstochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobo Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.prod-infinitum.com.mx 16.04.12, 03:00 Co do Azji to sprawdź sobie oferty Opal travel i Orient Travel oni się specjalizują w Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
luizka_85 Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 25.01.12, 10:47 Ecco Travel, Itaka, Trade&Travel, Sigma Travel - to są sprawdzone biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek z Cz-wy Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 04.09.12, 12:55 Witam Ostrzegam przed tym biurem Omijajcie wielkim łukiem jak nie chcecie iść do sądu po zwrot wpłaconych pieniążków Czytajcie na forum co to za biuro Miało kilka spraw sądowych za oszustwa sam jestem ofiarą tego biura OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek z Cz-wy Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.net.stream.pl 04.09.12, 12:58 Witam Ostatnio Biuro oferuje wczasy do Bułgarii za 1390 zł na 21 dni Nie dajcie się nabrać Odpowiedz Link Zgłoś
yyymmm Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 20.12.12, 17:59 Czy ktoś się orientuje czy p. Strzelec dalej prowadzi swoje biuro? Strona internetowa papayamaya nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.12, 22:34 W Merlin X ich nie ma www.merlinx.pl/touroperatorzy.php Na BlueVendo jeszcze jest ikonka bluevendo.pl/p/partners Na Tom też jeszcze jest ikonka www.24tom.pl/touroperators Z CEOTiPT też zniknęli turystyka.gov.pl/ceotipt/strona_glowna_p_84.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 19:24 My zaś nie otrzymalismy zapłaty za wykonane podróże lotnicze na rzecz biura. Niestety, dzisiaj pod adresem biura spotkała nas niespodzianka: miesci się tam sklep komputerowy, który był uprzejmy nas poinformować, że przychodza do nich pielgrzymki niestety nie po sprzet komputerowy, ale aby szukać tego biura. Czy ma ktoś jakieś informacje gdzie ona mieszka lub gdzie mogli sie wyprowadzic, jakis punkt zaczepienia? Wg danych z KRS nic w adresie nie zostało zmienione... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 21:36 Zgłaszaj wyłudzenie na policję i do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 22:51 to jedno, interesuje mnie natomiast czy ktos wie gdzie ich teraz mozna znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
yyymmm Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? 26.02.13, 18:46 Gdyby byli Państwo uprzejmi podzielić się informacją kiedy i na jaką kwotę była ta transakcja, za którą nie otrzymaliście zapłaty? Pytam, ponieważ znajduję się w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:49 Witam, znam Strzelec osobiście mieszka w 98-355 Działoszyn, ul. Sadowska 2 z moich informacji mieszka i ma się dobrze również mam nie zapłacone faktury. może uda się komuś ją dorwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 10:26 wielkie dzieki, widze, ze powinnismy klub jakis załozyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 17:44 ul. Sadowska 2 w działoszynie nie istnieje. Nie ma takiego numeru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIDES Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.wegorzewo.mm.pl 06.06.13, 10:30 Witam Proszę wszystkich poszkodowanych przez biuro podróży Papayamaya do kontaktu ze mną. Mam pewien pomysł na odzyskanie pieniędzy, ale chciałbym najpierw wiedzieć jaka jest skala problemu. W celu otrzymania bliższych informacji proszę o kontakt emailowy na adres fides@kancelaria-znin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro Papaya Maya- jakieś opinie ? IP: *.ibs.net.pl 27.03.13, 23:23 Rety co to za biuro? Odpowiedz Link Zgłoś