justina34 22 lata temu Jak je usunąć? Gotowanie i ACE nie pomogło. Please... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Efelynka Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.netfriend.org / *.netfriend.org 22 lata temu Też mam czasami z tym problem - żółte plamy od antyperspirantu, ale ja sobie z tym radzę, używam odplamiacza w sprayu Amway, puszcza również inne plamy jak: kilkudniowe plamy po jagodach! ma 400 ml pojemności i satrczy na 2 lata lub dłużej...służe pomocą, polecam,,efelynka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edta Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 22 lata temu Żółte plamy pojawiają sie od zawartego w antyperspirantach aluminium.Rada na przyszlosć to sprawdac składnikach czy on wystepuje. Mialam podobny problem z koszulami męża, teraz gdy zmienil dezodorant problemy zniknęły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu nie polecam odplamiacza w sprayu Amway,nic nie daje a do tego cale pranie poprostu smierdzi tym srodkiem. co do antyperspirantow to kupilem CLARINSa podobno mial nie pozoztawiac sladow na ubraniach,podobno a koszt 80zl,skutecznosc bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
amwayowiec Re: Żółte plamy po antyperspirancie 22 lata temu Ale mnie rozbawiłas :-)) od kiedy cytrynka śmierdzi:-)) a ten preparat ma cytrynowy zapach. Plamy nie schodzą?? bo żle używasz. Sprzedałem tych preparatów bardzo dużo i nikt z moich klientów nie podał takich banalnych powodów aby go nie kupaować:-) Gdybyś napisała że jest za drogi to jeszcze bym milczał, albo że ma nieporęczną butelkę w która nie mieści się w Twojej dłoni ale zapach cytrynowy śmierdzi?? :-) to nie pij herbaty z cytryna:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do oszoloma/ki amwayowca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu skoro twierdziswzze pranie po tym gownie ladnie pachnie to z checia wsadzil bym ci ten preparat w d...!!! skutecznosc monimalna jak masz ochote to moge ci go oddac i pohandluj nim sobie i nie cytrynowy a cytrusowy to moze jest widok na opakowaniu. nie jest to tylko moja opinia gdyz cala rodzina zostala obdarowana tym gownem przes siostre ktora oszalala na punkcie amweya i popadla w straszne dlugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22 lata temu NIE WIEM CZYM USUNAC PLAMY,ALE NIE UZYWAJ ANTYPRESPIRATOW ,PONIEWAZ MAJA DODATEK RTECI SA NIEZDROWE.MOZESZ CZUC SIE NAWET OSLABIONA PO ICH UZYCIU. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDALENA Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22 lata temu PRZEPRASZAM POWINNAM NAPISAC SA SZKODLIWE PRZECIEZ DEZODORANT NIE JEST DO JEDZENIA,ALE I TAK PEWNIE ZROZUMIALAS PA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justina34 Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.autocom.pl 22 lata temu Dzięki wszystkim. Teraz używam Vichy, poradzony mi na forum, nie żółci. Ale plamy po poprzednim zostały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.net.pl / *.crowley.pl 22 lata temu Żółte plamy po atyperpirancie ze zwykłych, białych, bawełnianych bluzek można usunąć gotując je np. razem z ręcznikami! :) Wszystko schodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justina34 Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.autocom.pl 22 lata temu U mnie gotowanie (max w pralce) nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu spróbój potraktować te plamy 10%kwaskiem cytrynowym,tj;1łyżeczka kwasku plus 10 łyżeczek wody.Tym roztworem polewać kilka razy,powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka A talk? IP: 217.153.116.* 22 lata temu A może ktoś wie, jak usunąć talk (kłania się dezodorant firmy Oriflame) wżarty w materiał? Nie dośc, że plama jest żółta, to jeszcze sztywna. Wiem, że może być trudno, bo talk to krzem, a tego - według mojej wiedzy - nic nie bierze. Bo czy ktoś słyszał, żeby dał się jakoś rozpuścić piasek na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.devs.futuro.pl 22 lata temu Kiedyś przeczytałam w poradniku, że najlepszą metoda na te trudne plamy jest ..proszek do pieczenia. Należy namoczyć tą rzecz w wodzie z proszkiem do pieczenia. Wypróbowany równiez jako znakomity sposób na lekko nieświeże staniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.net.pulawy.pl 22 lata temu Proszek do pieczenia nie pomógł. Plamy nie zmniejszyły się ani trochę, chociaż bluzka moczyła się całą noc i pół dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga24 Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Ostatnio przed pranie ręcznie czyściłam te plamy płynem do naczyć i włożyłam do pralki-wyprałam i zeszły...ale nie wiem czy twoje plamy to przyjmą Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Żółte plamy po antyperspirancie 22 lata temu Sprawdziłam skład dezodorantu mężą i okazało się, że jest tam aluminium, które powoduje plamy. Dezodorant wylądował w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Żółte plamy po antyperspirancie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Moich plam po antyperspirancie pozbywam sie w nastepujacy sposób: Najpierw psikam te plamy odtluszczaczem uniwersalnym (mam taki produkcji chyba wloskiej) i zostawiam na 10 min, potem posypuje plamy proszkim do prania i lekko mocze a nastepnie pocieram i wrzucam do pralki i piore w temperaturze 40 lub 50 stopni. Po dwoch trzech praniach tym sposobem pozbylam si wszystkich plam. Odpowiedz Link Zgłoś