szpiczak 16.08.04, 12:34 kiedys jadlam kotlety z jajek i byly naprawde pycha.postanowilam zrobic sama ale cos chyba nie tak.zna ktos przepis?? bede bardzo bardzo wdzieczna bo bym zrobila dzis na obiadek. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: kotlety z jajek jak to sie robi??? 16.08.04, 14:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=10987653&wv.x=2&a=14952597 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: kotlety z jajek jak to sie robi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:33 Ja znam fajny przepis na pasztet z jajek. Jak lubisz kotlety, to pewnei tez Ci posmakuje. Oto przepis: 12 jajek (10 jajek ugotowac na twardo i posiekac) 30 dkg pieczarek i 2 cebule pokroic w kostke i podsmazyc na patelni. Dodac je do jajaek, oprocz tego dodac jeszcze puszke groszku zielonego (nieobowiazkowo) i 2 surowe jajka. Mozna jeszcze bulke dodad namoczona w mleku lub wodzie, jezeli konsystencja tego wymaga. Wymieszac, przyprawic i piec w formie keksowej w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez godzine. Dobre z sosem pomidorowym lub keczupem. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: kotlety z jajek jak to sie robi??? 16.08.04, 18:27 dzieki dzieki!!! uwielbiam jajka i wszystkie potrawy z nimi.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: kotlety z jajek jak to sie robi??? IP: 81.15.254.* 16.08.04, 22:15 hej. ja kiedyś robiłam kotlety z jajek i to dość często. ostatnio jakoś zapomniałam o tej potrawie ale przepis mam. Tak więc: 5 jajek gotuję na twardo a potem trobniutko je kroję lub przepuszczam przez maszynkę ( może być przez prackę - jeśli masz). Dodaję do tego surowe jajko i bułkę tartą, szczypiorek lub inna zieleninkę ( może też być podsmażona cebulka). Przyprawiam solą, pieprzem i lepię kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej i smażę. Jeśli lubisz takie wymyślne i trochę inne kotleciki to polecam kotlety z jajek i ryżu, z grochu albo kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Odpowiedz Link Zgłoś