Dodaj do ulubionych

Ręczny laktator ISIS czy elektryczny MEDELA???

09.10.04, 23:08
Zastanawiam się, który laktator kupić: ręczny, nagrodzony laktator Avent
ISIS, czy elektryczny firmy Medela? Proszę o pomoc :-)

Obserwuj wątek
    • mmmonika Re: Ręczny laktator ISIS czy elektryczny MEDELA?? 10.10.04, 23:23
      Kiedyś miałam ten sam problem i niestety nie uzyskałam odpowiedzi na forum,
      więc wypróbowałam oba. Dla mnie 100 razy lepszy jest Avent: ściągam nim więcej
      mleka, ma nakładkę masującą przez co zwiększa laktację i nie buczy tak jak
      Medela (okropność!!) no i nie jestem przywiązana kablem, bo niby Medela działa
      też na baterie, ale one wysiadają po ok 30 min, więc raczej drogi interes.
      Jedyną wadą Aventy jest to, że musisz się namachać, ale idzie się przyzwyczaić -
      ja swojego czasu dałam radę ściągać nim 8x dziennie. Jak masz jakieś pytania
      to pisz.
      Pozdrawiam
      Monika
      • marta.28 Re: Ręczny laktator ISIS czy elektryczny MEDELA?? 11.10.04, 21:08
        Brak odpowiedzi mógł wynikać z tego że większość ma laktatory AVENT tak jak ja,
        ale ja potrzebuję tylko wtedy jak chcę małą zostawić - sporadycznie.
    • mama_szymka Re: Ręczny laktator ISIS czy elektryczny MEDELA?? 11.10.04, 23:18
      Ja mam ręczny AVENT ISIS i jestem zadowolona (korzystam sporadycznie np.gdy
      muszę pilnie wyjść i nie mogę zabrać dziecka), ale nie mam porównania z
      laktatorem elektrycznym.
      POZDRAWIAM :-))
    • peggy1 Re: Ręczny laktator ISIS czy elektryczny MEDELA?? 12.10.04, 13:26
      A ja karmie sciaganym mlekiem i mam Avent
    • paulajal Re: Ręczny laktator ISIS czy elektryczny MEDELA?? 13.10.04, 03:05
      Ręczny każdej firmy to jednak męczarnia, ja mam elektryczną medelę i polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka