margala 15.10.04, 13:13 czy istnieje coś takiego jak kuchnia warszawska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: czy istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA ? 15.10.04, 13:35 Warszawska i nawet mazowiecka. Wiem to z nazw przepisow. Ksiazki nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
gourmet48 Re: czy istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA ? 15.10.04, 13:43 > Warszawska i nawet mazowiecka. Wiem to z nazw przepisow. Ksiazki nie mam. a co ty wiesz na temat kuchni warszawskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: czy istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA ? 15.10.04, 13:47 A co to sprawdzian? Niewiele. Flaki po warszawsku, filety z ryby po warszawsku, babka ziemniaczana mazowiecka... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: czy istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA ? 15.10.04, 13:56 Makłowicz prezentował kiedyś kuchnię warszawską. Ponoć Warszawa była w XIX wieku centrum handlu kawiorem. I dzięki temu nie był aż takim rarytasem. Ale jeszcze coś całkiem dziwnego - minogi rzeczne tylko nie wiadomo co się z tym robiło - marynowało? Piekło, czy jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: czy istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA ? 21.10.04, 12:05 a śledź po warszawsku? Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA . 21.10.04, 21:23 Mam gdzieś w zbiorze taka książkę kucharską z XIX wieku "Kucharz Warszawski ..." Jesli Cie to bardzo interesuje i Mała Muu mi każe to poszukam ją dla Ciebie! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA . 26.10.04, 16:25 Flaki po warszawsku, schab po warszawsku, sledzik to mi sie kojarzy, ale sama chetnie dowiem sie czegos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA . 26.10.04, 23:04 margala napisał: > interesuje mnie Coś nie mogę znaleźć, czuję że dzieci mi wyprowadziły z domu. jak znajdę to sie odezwę. A. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA . 27.10.04, 06:49 W "Kuchni staropolskiej" (Lemnis, Vitry) sa fragmenty o kuchni warszawskiej z różnych źrodeł. Wynika z tego, ze miala sie bardzo nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Istnieje KUCHNIA WARSZAWSKA . 28.10.04, 11:42 giezik napisał: > W "Kuchni staropolskiej" (Lemnis, Vitry) sa fragmenty o kuchni warszawskiej z r > óżnych źrodeł. Wynika z tego, ze miala sie bardzo nieźle > miała się bardzo nieźle.... ale teraz chyba już nie istnieje :-( Odpowiedz Link Zgłoś