Dodaj do ulubionych

mdłości - 38 tc

10.06.05, 10:17
od jakichś 3 dni mam uczucie mdlości przez cały dzień - nie jakieś silne, ale
mi towarzyszy... czy wam też tak się działo na końcówce ciązy??? Rozwarcia
jeszcze nie mam, pobolewa mnie lekko podbrzusze na okres i mam lekkie skurcze
(twardnienie brzucha) ale nieregularne...

Kasia
Obserwuj wątek
    • ewa2233 Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 10:23
      Na pewno zgaga jest normalna, bo dziecko coraz bardziej uciska żołądek.
      Nie wiem jakiego rodzaju są mdłości, ale ogólne pogorszeniue się samopoczucia
      zwiastuje rozwiązanie smile
      Powodzenia! smile
      ------------------------------------------------------
      çççççççççççççççççççççĂçççççç
      • sylwia.74s Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 10:49
        Dziś w nocy nie spałam 3 godziny. Miałam bezbolesne skurcze i właśnie było mi
        niedobrze, prawie jak na początku ciąży. Wyczytałam w książce, że tak może być
        czasami przed rozwiazaniem. Chyba zaczynam się trochę denerwować, ale i cieszę
        się (tak na przemian!). Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • popinka Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 12:42
          Ja mam podobne odczucia. Zaczoł się 40 tydzień i ja nie moge się już doczekać.
          Jeżeli do czwartku nie urodzę to musze położyć sie do szpitala czego sobie nie
          wyobrażam. Od dwóch dni mam mdłości w nocy i lekkie nieregularnw skurcze. Czy
          myślicie że poród tuż tuż ?????
          pozdrawiam
    • aniarad1 Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 12:47
      Pytalam ostatnio lekarza czym spowodowane były mdłości przy porodzie (właściwie
      odkąd złapały mnie bóle było mi niedobrze), które omal nie doprowadziły mnie do
      wymiotów. W tym przypadku rozwieraniem się szyjki. I może u Ciebie powolutku
      się zaczyna...
      Ale wcześniej nie przypominam sobie, żeby mdliło ponownie pod koniec ciąży, ale
      może juz zapomniala jak to było.
      Pozdr.
      Ania
      • popinka Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 13:02
        a może wiecie czy samemu da się rozpoznac że szyjka zaczyna się skracać ?
        Jeżeli tak to napiszcie
        • popinka Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 14:37
          dzisiaj nawet w ciągu dnia mam silne mdłości. Prawie zakończyły się
          zwracaniem . W sumie to fajnie może to oznacza że zaraz poród ?
    • esterka8 Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 14:43
      ja też mam mdłości od jakiegoś czasu, zaczęły sie ok. 38 tyg. Teraz mam 40 tc i
      jakoś do porodu daleko... a mdłości to moim zdaniem nacisk dziecka na...
      wszystko łacznie z żołądkiem...
      Pozdrawiam Aga + 40 Tyg. Igorek
      • j04nn4 do popina 10.06.05, 15:03
        sama nie ustalisz twgo to ustali sie tylko przez badanie ginekologiczne ja w 32
        tyg juz miałam skróconą szyje 50% i nawet nic nie czułąm oprócz częstych
        twardnien brzuszka
    • j04nn4 Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 15:00
      Ja jestem w prawie 37 tyg ale jestem w pogotowiu bo grozi mi przedwczesny porod
      tez od niedawna od jakiegos tyg mam uczucie mdlenia czy zjem cos czy nie jakby
      mi sie chcialo wymiotować, w sobote dostałam takich bóli i skórczy co 15 min
      przez jakies 4 godziny, że myślałam, że rodze ale nasilenie zamiast wzrastać to
      malało po woli we srode byłam u mojego gin zrobił usg przepływowe mała waży
      2900 wszystko w jak najlepszym pożądku i zrobił mi ktg jak opowiedziałam o moim
      sobotnim przeżyciu i wyszły wyrażne skórcze na ktg co jakies 10 minut lekkie
      skórcze powiedział, że poród tuż tuż i mam być w pogotowiu także czekam 15
      odstawiam fenoterol, powiedział, że może tak być, że nie doczekam 15 ale to juz
      będzie prawie 38 tydzien pozdrawiam Asia i Maja
    • kate781 Re: mdłości - 38 tc 10.06.05, 16:03
      dzięki za odpowiedzi smile kurczę ten ostatni m-c jest faktycznie najgorszy przez
      to wyczekiwanie... nigdy nie wiesz kiedy TO sie zacznie... może za bardzo sie w
      siebie wsłuchuję suspicious no ale nie chciałabym niczego przegapic ;D w każdym razie
      mam dziwne wrażenie że "coś się zbliża" big_grinDD

Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka