feliscatus 05.11.04, 10:23 Mój potrafi długo siedzieć w wannie i czekać aż ktoś wejdzie i odkręci kran. Nawet czasem z nudów się położy w tej wannie. Z miski pije w ostateczności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: Czy Wasz kot też pije wodę z kranu? 05.11.04, 10:33 tak, mój kot lubi pić wodę prosto z kranu, a jak z kranu nie leci, to razem z drugim kotem piją wodę z miski psa - którę bardzo częst wymieniamy na świeżą. Ta w kociej miseczce (przykro mi) - jest rzadziej wymieniana. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: Czy Wasz kot też pije wodę z kranu? 09.11.04, 08:35 Witam! Kot musi mieć stale czystą wodę w dużej misce (1-2 litry). Wtedy pije ją chętnie i nie czeka na krople z kranu, które mają właśnie tę właściwość, że są czyste, w przeciwieństwie do wody w małej miseczce, w której namnażają się bakterie po jednym zamoczeniu kociego języka. Lepiej też ustawić miskę gdzieś wyżej, wtedy woda mniej się kurzy. U mnie stoi na blacie w kuchni, myję miskę i zmieniam wodę co najmniej raz dziennie. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Czy Wasz kot też pije wodę z kranu? 09.11.04, 19:02 Moje kociczki też piją wodę z kranu.Teraz zrobię tak jak Juliusz polecił.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Czy Wasz kot też pije wodę z kranu? 10.11.04, 08:25 też tak robię. Miseczka kotów jest zaraz koo zlewu kuchennego, wodę im zminiam raz dziennie, ale psu zmieniam 2,3 razy dziennie :))) więc koty wolą psią miskę z wodą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś