nanarella1 14.11.04, 14:12 Co o nich sadzicie...? Nie wiem zupelnie dlaczego akurat one mi tak bardzo sie podobaja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 14.11.04, 14:38 Raczej Ksawery, Ksymena. W wydaniu z "ks" faktycznie bardzo ladne, zwlaszcza Ksawery. Daria tak sobie, niestety nie mam zbyt ciekawych skojarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
nanarella1 Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 14.11.04, 15:20 Bardziej wole w wersji x ....Xawery, Xymena... Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 14.11.04, 16:28 Rzumiem sympatie do X ,ja wole jedkak ks i wówczas Ksawery jest prześliczne Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 14.11.04, 18:53 Ksawery podoba mi sie, Ksymena mniej a Daria kompletnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 14.11.04, 22:29 Ksawery OK, mój drugi syn będzie miał tak na drugie reszta taka sobie, Daria trochę lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 16.11.04, 10:38 Nie podoba mi się ani Ksawery (Xsawery) ani Ksymena (Xymena). Daria - owszem . Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 17.11.04, 00:32 Ksawery i Ksymena podobają mi się, Daria wcale. Rozumiem sentyment do "X" - to takie staropolskie Dunikowski był Xawery własnie i w tej formie zetnęłam sie po raz pierwszy z tym imieniem. Małe są jednak szanse na rejestrację imienia z "X" (przynajmniej jeśli trafisz na sensowny USC), chyba ze wykażesz sie stosowną rodzinną tradycją. Odpowiedz Link Zgłoś
nanarella1 Re: A imiona...Xawery,Xymena,Daria? 18.11.04, 22:16 Dziekuje ale i tak sprobuje popertraktowac...hm...od dawna mi sie te imona b. podobaja.... Nie znam nikogo kto sie obecnie tak nazywa, wiec nie utozszamiam imienia z osoba... Jakos nie mam szczescia do Joann i Katzrzyn (bez urazy) zawsze poznaje niesamowite zozly....wiec nigdy nie nazwalabym dziecka tymi imionami choc przyznam ze imiona sa fajne... Odpowiedz Link Zgłoś