Dodaj do ulubionych

zasmażana kapusta kiszona, PILNE, POMOCY !!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:14
Witam !
POstanowilam po raz pierwszy w swoim zyciu zrobic na obiad żeberka z
ziemniakami i zasmazaną kapustą kiszoną. Zeberka juz sie robia, ziemniaki
obrane, problem z kapustą. Jadlam kiedys pyszna, chuba ze sloninką wedzoną
ale nie jestem pewna.
Prosbę mam do WAS, prosze o sprawdzony przepis na zasmażaną kapustę kiszoną.
Bardzo bym prosila o przepis krok po kroku poniewaz nigdy tego nie robilam.
Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: zasmażana kapusta kiszona, PILNE, POMOCY !!!! IP: 213.227.80.* 05.01.05, 11:54
      ja podsmażam na tłuszczu (może byc ta wytopiona słoninka), posiekaną cebulę,
      kapustę odciskam jak jest za kwaśna ( a jak nie to nie), kroję, wrzucam na
      cebulkę, dodaję troche vegety, pieprzu, podlewam lekko wodą, przykrywam, dusze
      do miękkości.
    • zonazofia1 Re: zasmażana kapusta kiszona, PILNE, POMOCY !!!! 05.01.05, 15:20
      Jeśli jeszcze nie zrobiłaś, to mój przepis jest taki:
      na tłuszczu (może byc wytopiony z wędzonej słoninki) podsmażam 1 cebulę
      pokrojoną w kostke, na to wrzucam pokrojoną kapuste kiszoną (ja nie odciskam,
      bo lubię kwaśna), dodaję kminek, ziele angielskie i liść laurowy, vegetę i
      dusze do miekkości. Na koniec robię zasmażkę z łyżki margaryny i łyżki mąki,
      zalewam ją zimną woda i szybko wlewam do kapusty. nie martw sie grudkami -
      rozpuszczą się. chwile duszę z zasmażka i to już koniec! Pycha, ale trochę
      tuczące ...
    • dorqi Re: zasmażana kapusta kiszona, PILNE, POMOCY !!!! 05.01.05, 16:47
      Witam,
      Jeżeli jest dobra kapusta kiszona to ja daję na patelnie oliwę z oliwek, na
      rozgrzany tłuszcz wrzucam troche posiekanej drobno cebulki, potem dodaje
      kapustę i podsmażam aż sie kapusta zrumieni. Pychotka!!
      pozdrawiam.dorqi
    • Gość: ivetka Re: zasmażana kapusta kiszona, PILNE, POMOCY !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:35
      dziekuje bardzo wszystkim

pozdrawiam
      • jacekm22 Re: zasmażana kapusta kiszona, PILNE, POMOCY !!!! 05.01.05, 20:49
        Podam moj przepis na zeberka z kiszona kapusta :
        Zeberka ( powinny byc te z miesnych - nie same kosci!!) podsmazyc w zeliwnym
        rondlu , gdy sie podrumienia podlac woda i dusic pod przykryciem , w trakcie
        gotowania dodac pokrojona cebule solac i pieprzac.
        Kapuste kiszona ( dobra nie za kwasna ! ) zalewam zimna woda , w trakcie
        gotowania dodaje kostke warzywna Knorra . Z dobrymi ziemniakami z wody proste i
        doskonale danie!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka