Dodaj do ulubionych

Subrau Legacy co o nim sądzicie ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 11:04
Obserwuj wątek
    • Gość: Milos Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.crowley.pl 06.01.05, 11:43
      że jest super. A ty ?
      • Gość: marchew Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 12:27
        Witam
        A i jeszcze musze dopowiedzieć że planuje jego zakup i chce wiedziec czy nie
        lepiej rozglądnac sie za czymś innym
        Pozdrawiam
        • Gość: z uśmiechem Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:28
          To sobie kup.
          I rozglądaj się za dupami.
        • Gość: Michu Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:30
          A jaka wersja? Ja jeździłem ostatnio 2,0 najtańszą i była bardzo wporzo,bardzo
          elastyczny silnik jak na tą pojemność i świetne zawieszenie,bardzo fajnie się
          prowadzi,autko świetnie się słucha kierowcy.Nieżle wykończony w środku ale tu
          raczej nie szukał bym przewag nad konkurencją w klasie.
          • rzeznia_nr_5 Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? 06.01.05, 20:41
            Gość portalu: Michu napisał(a):

> A jaka wersja?Ja jeździłem ostatnio 2,0 najtańszą i była bardzo wporzo,bardzo
            > elastyczny silnik jak na tą pojemność i świetne zawieszenie,bardzo fajnie się
            > prowadzi,autko świetnie się słucha kierowcy.Nieżle wykończony w środku ale tu
            > raczej nie szukał bym przewag nad konkurencją w klasie.

A tak z ciekawości co jest dla Ciebie konkurencją w tej klasie?
            • Gość: Michu Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:08
              Jeśli chodzi o tzw wnętrze to chodzi mi o tzw auta klasy średniej, do której ze
              względu na wielkość można to auto zaliczyć. Kilka z nich mi się bardziej
              podobały(chodzi o wnętrza of kors)a kilka zdecydowanie mniej, jesli chodzi o
              całokształt absolutna czołówka:)))
              • Gość: pabby Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.chello.pl 06.01.05, 23:27
                wow! bedziesz kandydowal? bo gadasz juz jak rasowy polityk.
        • filut Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? 08.01.05, 07:59
          Gość portalu: marchew napisał(a):
          > A i jeszcze musze dopowiedzieć że planuje jego zakup i ....

A kaskę masz, czy tylko snujesz marzenia .... Jak wielu na tym forum:)))
    • Gość: Karakalla Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 00:00
      + świetny napęd 4x4, zawieszenie, układ kierowniczy, w końcu ładne nadwozie i
      wnętrze, wysoki poziom bezpieczeństwa biernego, dobre wyposażenie w stosunku do
      ceny, silniki 2.5 i 3.0, niezłe ładowność i maks. masy przyczep, fajny image
      marki

- w wyposażeniu jednak brak ESP i kurtyn w wersjach słabszych niż 3.0 (znaczy
      kurtyny w tej bogatszej 2.5 chyba są, ale ESP już nie), raczej słabe możliwości
      konfigurowania tego wyposażenia, brak ksenonów w którejkolwiek wersji, poziomej
      regulacji kierownicy, automaty mogłyby być lepsze, podstawowy 2.0 może trochę
      za słaby, szkoda, że nie ma 2.0 Turbo
      • marekatlanta71 Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? 07.01.05, 05:58
        Jest 2,5 turbo - Legacy GT...
        • Gość: Karakalla Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.05, 00:28
          Jest, ale w Atlancie, a nie u nas ;-) I ESP też nie ma.
      • Gość: leśniczy Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:56
        > - w wyposażeniu jednak brak ESP

A to jest właściwie wada czy zaleta? Subaru twierdzi, że ich samochody nie potrzebują ESP, bo po
        prostu symetryczny AWD + doskonałe wyważenie obu osi sprawia, że bardzo trudno tymi
        samochodami się pośliznąć czy stracić panowanie nad pojazdem. To może brzmieć jak typowe
        marketingowe robienie dobrej miny do złej gry, ale... tylko dla kogoś, kto nigdy nie jeździł Subaru po
        śliskiej nawierzchni. Rzeczywiście, utrata przyczepności wymaga sporego wysiłku a jeszcze większego
        wymaga utrzymanie tej utraty (samochód bowiem błyskawicznie odzyskuje sterowność niejako "za"
        kierowcę, pracują nad tym VCU i LSD). Dlatego ESP zakładają tylko w najcięszym Outbacku z
        najmocniejszym silnikiem. Osobiście trochę jeździłem Legacy na jazdach próbnych ale w końcu
        kupiłem Forestera - Legacy zacna bryka, ale miałem wrażenie, że to raczej samochód dla kogoś 10 lat
        starszego ode mnie. Pewnie kiedyś się przesiądę, na razie mam dużo radości z Forysia.
        • Gość: Michu Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:37
          Świete słowa, a tak co do oponek Panie Leśniczy to te Wranglery UG się
          sprawdziły znakomicie więc bez obaw, zresztą Foryś tyż.Pozdro
        • Gość: Karakalla Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.05, 23:21
          Dla porządku - ESP montowane jest we wszystkich wersjach z 3.0, nie tylko w
          Outbacku.
    • marekatlanta71 Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? 07.01.05, 05:57
      Car & Driver zaprosil mnie tego lata na testowanie Legazy 2.5 GT - jezdzilo sie
      trzema pojazdami - Legacy, 325i i S70 na kilku torach probujacych udowodnic
      wyzszosc Legacy nad reszta. Niestety mi najbardziej spasowal 325 - moze nie mial
      tyle zrywu, ale byl najbardziej przewidywalny w poslizgu - Legacy nie dawalo
      zadnych znakow ze bedzie zle az do kiedy bylo zle i sunelo sie bezradnie
      czterema kolami. Obiektywne wyniki (czas przejazdu) byly najlepsze dla Subaru,
      ale BMW dawalo przyjemnosc z jazdy no i przede wszystkim mozliwosc wyczucia
      granic przyczepnosci. W Subaru w zakrecie na piasku skonczylem zatrzymaniem sie
      boko-tylem, BMW udalo mi sie przejechac zakret poslizgiem. O Volvo nie pisze bo
      to nieszczescie na kolach...
    • Gość: Ogniomistrz Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: 195.245.217.* 07.01.05, 14:08
      Mam znajomego, który jeździ taką furką. Twierdzi, że jest super i nie może
      powiedzieć o niej złego słowa. Parę razy z nim jechałem i zgadzam się z tym w
      100%. Znajomek tylko narzeka na serwis. Seriwsuje samochód w W-wie i Krakowie.
      Spece z subaru nie mają pojęcia o samochodach, które serwisują. Przy każdej
      awarii najchętniej wymieniliby wszystko, zamiast zastanowić się i naprawić.
      Ostatnio był u nich ze skrzynią biegów. Zaczęła szarpać na 2-ce i 3-ce.
      Postawili diagnozę i oszacowali koszt na 12 tys. złotych!!! Koleś będąc w
      Niemczech zgłosił się z tą przypadłością do serwisu w Hanowerze i okazało się,
      że koszt naprawy nie przekroczył 200 euro.
    • Gość: kierro Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:31
      jesli chcesz kupic subaru legacy to goraco polecam napisz jakim jestes
      zainteresowany. moge cie jedynie utwierdzic w twoim wyborze poniewaz wiem co to
      za samochod moj ojciec ma takiego 1995 2,2 awd (oczywiscie)i po przejechaniu
      400tysiakow w samochodzie byly wymieniane amortyzatory , wiadome to skutek jazdy
      po naszych pieknych wspanielych (dziurawych)drogach i oczywiscie naprawy biezace
      czyli wymiana przegubow oslon sworzni ale to normalka wydech jest ten sam od
      poczatku wiec musi byc to solidna robota . blacharka w subaru to rownierz
      majserszyk rdza pojawia sie na odslonietej blasze dopiero po jakis 2-3
      tygodniach. wewnatrz duzo miejsca fotele bardzo wygodne i wszystkie elementy
      dobrze ze soba zestrojone. naprawde dobry samochod polecam pozdrawiam
    • tomeeeek Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? 08.01.05, 13:32
      Jeżdżę takim. Najsłabszą wersją 2.0 kombi. Porównywałem z Accordem, Mazdą 6,
      Mondeo i Avensisem. I zrobiłem naprawdę dobrze decydując się na legacy. O ile w
      kwestii wyposażenia to auto nie odbiega jakoś strasznie na korzyść od standardu,
      o tyle kwestie trakcji, przyjemności prowadzenia, jakości wykonania biją
      konkurentów na głowę. Jeździłem każdym z porównywanych aut i żadne nie umywa się
      do legacy.

Jesli weźmiesz wersję z reduktorem, to możesz urwać jeszcze sekundę do setki,
      choć nie jest to auto sportowe, a raczej do przyjemnej, bezpiecznej jazdy.
      Niemniej na reduktorze spod świateł rusza bardzo żwawo.

Ogólnie bardzo polecam. Spalanie zupełnie przyzwoite. W mieście 10.5, na trasie
      do 130 km/h - 7.5-8 l, 140-180km/h ok 9-10 l, powyżej 180 to już pije jak smok
      (ale który nie pije przy takich prędkościach). Nic nie trzeszczy, nic nie stuka,
      branie zakrętów to bajka (dzięki bokserowi środek ciężkości jest nisko
      zawieszony). Odchudzony z ciężaru, aluminiowa pokrywa silnika i tylna klapa.
      Śliczne drzwi bez ramek. I jeżdżąc nim nie czujesz się na mieście jak
      przedstawiciel handlowy... Nie za miękki, nie za twardy. Mówią, że subaru, to
      Twoja ostatnia marka. Jestem skłonny się z tym zgodzić.
      • Gość: Michu Re: Subrau Legacy co o nim sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:35
        Zgadzam się z tą opinią, ja mam służbowe Mondeo 2,o i swojego forestera
        nabytego miesiąc temu.Chociaż z Forda jestem bardzo zadowolony to jednak
        różnica w jeździe miedzy tymi dwoma autami po śliskiej nawierzchni jest
        ogromna, w zasadzie nie przypuszczałem że aż tak to może wyglądać. Jeżdrząc
        Legacy na jeździe próbnej nie dostrzegłem tej różnicy, która jest podawana w
        danych co do przyspieszeń z Fordem, nawet silnik w Legacy wydał mi się
        elastyczniejszy a auto bardziej przewidywalne, choć raczej są to osiągi bardzo
        porównywalne. Przewaga Mondeo to wielkość bagażnika i przestrzeń w środku oraz
        lepsze wykończenie w szczegółach ale tu też nie ma jakiejś przepaści.Jeśli to
        zsumować to wnioski są dla mnie proste- w tym roku zmieniam służbówkę(co 3
        lata) i biorę Legacy 2,0 kombi(ciężarowa hahaha)Pozdro
    • Gość: hejJo Rozmówki dealerów Subaru między sobą :-)) o/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 00:37
      • wowo5 Re: Rozmówki dealerów Subaru między sobą :-)) o/t 09.01.05, 04:06
        Jezdzilem Subaru Legacy GT Limited z silnikiem 2.5 L turbo (wersja
        amerykanska). Swietne auto, bardzo dynamiczne, prawie nie czuc turbo-dziury.
        Doskonale hamulce, swietne trzymanie sie drogi, calkiem przyjemne wnetrze. Do
        wad mozna zaliczyc duze zuzycie paliwa, okna bez ramy (typowa cecha Subaru -
        trzeba sie przyzwyczaic) oraz nieco ciasnawe z tylu wnetrze. Ogolnie jednak
        auto bardzo dobre - moim zdaniem lepsze niz Audi A4. Audi ma co prawda lepsze
        wnetrze.
        • tomeeeek Re: Rozmówki dealerów Subaru między sobą :-)) o/t 09.01.05, 10:37
          wowo5 napisał:
          > Do
          > wad mozna zaliczyc duze zuzycie paliwa, okna bez ramy (typowa cecha Subaru -
          > trzeba sie przyzwyczaic) oraz nieco ciasnawe z tylu wnetrze.
          >

Wg mnie okna bez ramek to zaleta. Drzwi się zamykają po prostu bajecznie, no i
          wygląda to bardzo efektownie. IMHO funkcjonalnie nie ma różnicy, a wszyscy
          wsiadający do auta zwracają na to uwagę, mówiąc "ooo, jakie masz fajne drzwi".

Natomiast przestrzeń jest rzeczą względną. Ja mam 180cm i bardzo wygodnie mi się
          jedzie z tyłu. A jeżdżę często gdy małżonka prowadzi... W poprzednim modelu nie
          siedziałem z tyłu, więc trudno porównać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka