Dodaj do ulubionych

Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z pr...

04.02.05, 07:31
www.dlug.org.pl
Starczy za komentarz, może Prezydent weźmie to sobie do serca... Jeśli
poprzednik Kwaśniewskiego mógł ułaskawiać prawdziwych zbirów typu "Słowik"
Zieliński to może pora pomyśleć o niewinnych ludziach... bo oni de facto są
niewinni... z wymuszającymi haracze tak właśnie należy postępować...
zwłaszcza kiedy państwo jest niewydolne... a niestety jest...
Obserwuj wątek
    • Gość: kinomanka Gangsterzy na ogół dostają parę lat, góra 10... IP: *.crowley.pl 04.02.05, 10:58
      A tu łup, 25 za obronę konieczną i jedyną.
    • Gość: MB Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.tvp.pl 04.02.05, 11:47
      Wśród tych 30 tys. podpisów poparcia jest i mój pomimo, że nie jestem w żadnej
      młodzieżówce (mam 56 lat). Szczerze popieram pana Sławomira i życzę osiągnięcia
      tego celu i wszystkich następnych. Po "pobycie" na jego stronie internetowej
      stwierdzam, że jest to inteligentna i wrażliwa osoba w pełni zasługująca na
      wolność i rozgrzeszenie z czynu wykonanego pod przymusem. Tak, pod przymusem.
      Jestem z Panem, Panie Sławku!
      • Gość: mhm Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: 5.2.* / *.mnii.gov.pl 04.02.05, 11:55
        głupi jeżeli popełnili zbrodnie mogą siedzieć, inteligetni i wrażaliwi - nie
      • Gość: Sławomir Sikora Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.aster.pl 05.02.05, 02:08
        Dziękuję za wsparcie, jest dla mnie bardzo ważne.
    • lolektyrmand Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z 04.02.05, 13:57
      Z bardzo dobrego źródła wiem, że Sławomir Sikora i jego kompani byli badani
      przez biegłych psychologów i okazało się, że mają zadatki na morderców. Jednym
      słowem, nie jest pewne, czy po wyjściu z więzienia znów kogoś nie zabiją.
      Nie ulega wątpliwości, że znalezli się w wyjątkowej sytuacji i nie można ich
      porównywać ze zwyrodnialcami, którzy zabijają ponieważ impulsem był czyjś
      uśmiech, grymas twarz itp. Ich do zabicia popchnął o wiele silniejszy bodziec,
      lecz jednak zabili. Osoby w pełni normalne nie zrobiły by tego. Zważcie, że nie
      każdy, kto zabija w afekcie np. odcina głowę ofierze. Dodajmy, że w tym
      przypadku morderstwo było zaplanowane.
      Z tego wniosek, że o łasce być mowy nie może. Choć Aleksander Kwaśniewski nie
      jest człowiekiem, który cieszy się moim poparciem, w tej sytuacji przyznaję mu
      jednak całkowitą rację.
      • Gość: Sławek Sikora Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.aster.pl 05.02.05, 02:07
        I znów jeden z tych super poinformowanych. Spiskowa teoria dziejów. Mam zadatki
        na mordercę, no proszę. A Ty w takim razie na kogo masz zadatki?
        Może warto abyś się podpisywał z imienia i nazwiska. No ale nie starczy Ci
        odwagi węszący człowieku.
        • Gość: mhm Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.future-net.pl 05.02.05, 09:41
          Wyczuwam w tej wypowiedzi agresję... Może łopaty, liny i worki już na
          komentatora są przygotowane?
        • pan_pndzelek Do Sławka S. 05.02.05, 19:49
          Do Sławka S. Nie wdawaj się z takim choojami w dyskusję, nie warto po prostu...
          oni i tak wiedzą lepiej, mają "przecieki" z opinii psychologicznych (choć
          raczej sądzę że mają przecieki w dupie)...

Jestem za twoim ułaskawieniem, każdy normalny człowiek jest za tym, bo każdy
          normalny człowiejk w sytuacji tak ekstremalnej jak twoja zrobiłby dokładnie tak
          samo...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że to wolnościowe pozdrowienia...

PS. Kwaśniewski! Wałęsa ułaskawił bandziora Słowika, może ty byś łaskawie
          ułaskawił NIEWINNEGO CZŁOWIEKA!

PS2. Co to za sędzia sqrwysyn wydał taki wyrok? Zna ktoś jego nazwisko?
          • lolektyrmand Re: Do Sławka S. 07.02.05, 17:17
            Widzę, że tematyka penisów i anusów przewija się w Twojej wypowiedzi. Czy mam
            sądzić, że masz skłonności homoseksualne? Może ktoś w młodości Cię wykorzystał?
            Stąd agresja, którą chcesz zagłuszyć te okropne doświadczenia.
        • Gość: rzeźnik Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.05, 11:07
          > Może warto abyś się podpisywał z imienia i nazwiska. No ale nie starczy Ci
          odwagi węszący człowieku. <

węszący cwaniaczku podaj imie i nazwisko. jak nie podasz to sławek i tak cię
          znajdzie, bo jest inteligentny. jak by nie był inteligentny, to by siedział.
          kapito!
        • lolektyrmand Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z 07.02.05, 17:15
          Jestem odważny, nazywam się Filip Domański.
          Nie wiem, na kogo mam zadatki, lecz na razie nie wszedłem w tak ostry, jak Ty,
          konflikt z prawem.
          Nie przyklaskuję teorii spiskowej, opinię, którą przytoczyłem można było poznać
          od profesorów Wyższej Szkoły Psychologii Społecznej.
          A może sam napiszesz, czemu nie chcą Cię wypuścić? Chyba jakoś to argumentują.
      • Gość: zadatek Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.gdynia.mm.pl 05.02.05, 11:46
        czy istnieje cos takiego, jak zadatek na morderce? co za absurd.
      • Gość: prawnik Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.gdynia.mm.pl 05.02.05, 11:47
        czy istnieje cos takiego, jak "zadatek na morderce"? - co za absurd
        • Gość: logo Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.05, 11:17
          prawnik napisał:
          > czy istnieje cos takiego, jak "zadatek na morderce"? - co za absurd

jeżeli prawnik ma rację i takie rzeczy jak "zadatek na mordercę" czy "zadatek
          na porządnego człowieka" są absurdem, to prezydent nie powinien zmieniać
          prawomocnych wyroków niezawisłego sądu w oparciu o absurdy.

• Gość: aga Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:05
        W całej rozciągłości zgadzam się z przedmówcą. Czyn nie wydaje się popełnionym
        w afekcie, ale z premedytacją. Myślę, że dla morderców nie ma
        usprawiedliwienia. Dziwi mnie niesamowicie tak wielkie poparcie dla bandytów.
        Okoliczności i sposób wykonania tego "wyroku" miały wyjątkowo ohydny charakter.
        Przykro mi Panie Sławku, ale myśl, że pozostaje Pan na wolności wywoływałaby u
        mnie rozczarowanie i strach. Gratuluje Panu osiągnięć za kratkami, jednak w ten
        sposób nie odpłaci Pan winy. W końcu coś w tym wuięzieniu trzeba robić, bo
        inaczej by się Pan zanudził, prawda?
    • Gość: Mała Mi Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:03
      To już nie jest kara, to zemsta prawa albo niechęć przyznania się do zaniedbań
      naszego Wymiaru Sprawiedliwości. Wg. naszego prawa to niestety oni (czyt.
      gangsterzy)mogą liczyć na ułaskawienia. Liczę jednak na mądrość Prezydenta w
      tej sprawie. W końcu sam studiował prawo.
      • Gość: prawnik Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.gdynia.mm.pl 05.02.05, 11:45
        Kwasniewski nie studiowal prawa, ale ekonomie. Choc wydzial prawa w tym samym
        budynku tez mial wtedy swoje pomieszczenia.
      • Gość: logo Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.05, 11:34
        Mała Mi napisała:

> Wg. naszego prawa to niestety oni (czyt. gangsterzy)mogą liczyć na
        ułaskawienia. Liczę jednak na mądrość Prezydenta w tej sprawie.

to nie prezydent się tym zajmuje. prezio od tego ma ludzi. ci ludzie nie znają
        sprawy tak dokładnie jak poznał sąd, lecz kierują się mądrością która im
        podpowiada która decyzja będzie lepsza dla popularności preziowej pary.

> W końcu sam studiował prawo.

nie studiował prawa tylko łamał prawo podając, że ma ukończone studia.
        natomiast dokumentem poświadczającym ukończenie studiów jest dyplom.

• stefandetko pozwolę sobie się nie zgodzić 05.02.05, 10:19
      z tezą o "zadatkach na mordercę" - to mi pachnie hucpą ani z tezą o studiowaniu
      czegokolwiek przez prezydenta.
      Z drugiej strony muszę powiedzieć, że morderstwo popełnione na haraczowniku nie
      było potrzebne. Wystarczyło nająć dwóch osiłków, którzy obiliby mu pysk na
      rumsztyk i po sprawie. No, ale stało się i jak widać sprawcy żałują swojej
      porywczości.
      Natomiast zgadzam się ze stwierdzeniem, iż sprawcy zabójstwa porwali się na ten
      czyn z powodu niewiary w pomoc państwa i tumiwisizm policji (może trzeba było
      psom dać działkę?)
      Nie jestem sędzią i nie mam prawa do wyrażania opinii: ułaskawić, czy nie.
      Powiem tylko, co najważniejsze: każdy skazany musi mieć prawo do ułaskawienia.
      StefanDetko now@ on-line
      nowamedia.w.interia.pl
      • pan_pndzelek Do "stefandetko" 05.02.05, 19:55
        Do "stefandetko": nie można mówić, że zabicie śmieci było niepotrzebne, jest
        niestety tak, że śmieć nie ubity na miejscu będzie się nadal mścił i spirala
        przemocy będzie narastać... jedyną skuteczną metodą (a przy okazji sprawiedliwą
        karą) jest eliminacja śmiecia...
    • sosna4 To nie były haracze! To był prawdziwy dług! 05.02.05, 10:40
      Przeczytajcie co pisała prasa zanim powstał film "Dług":  
      "Nikt jednak nie chciał im pożyczyć miliarda. Wtedy spotkali Grzegorza G. -
      ochroniarza jednego z warszawskich hoteli.Nie rozstawał się z nożami i
      pistoletami. Handlował kradzionymi samochodami, rozprowadzał fałszywe banknoty.
      Pożyczył im pieniądze "z własnej krwawicy". - Ruscy dopilnują, żebyście je
      oddali - powiedział na odchodne.Kiedy policja zaczęła mu deptać po piętach,
      zaczął im się palić grunt pod nogami. Kazał natychmiast oddać dług. Nie mieli
      tyle. Zaciągnęli samobójczy kredyt w banku. Odsetki rosły. Grzegorz G. ich
      szantażował. Nie wytrzymali.8 marca 1994 roku ok. godz. 19.00 zaprosili
      Grzegorza G. i jego ochroniarza "na wyrównanie rachunków". Nie zamierzali oddać
      pieniędzy."  
      Nadal chcecie ułaskawienia mordercy?
      • Gość: czarnamamba Re: To nie były haracze! To był prawdziwy dług! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:40
        Bez przesady! Na przypadkowych ludzi z ulicy nie padło. Stosowali przemoc i
        byli dorosli, więc powinni byli liczyć się z taką reakcją swoich ofiar.
        Sławomir Sikora niepotrzebnie tylko tak nerwowo reaguje na zaczepki "domowych
        kuratorów". Pozwalam sobie na tę uwagę, bo podpisałem się pod apelem o jego
        ułaskawienie.
      • pan_pndzelek [...] 05.02.05, 19:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pan_pndzelek [...] 05.02.05, 19:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nil739 Re: To nie były haracze! To był prawdziwy dług! 06.02.05, 22:45
        Zdecydowanie TAK!!!
        Policjanci którzy odmówili pomocy do pierdla!!!
        Sikora na WOLNOŚĆ!!!

• Gość: mdom Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 21:40
      Odbiło im, to jeden z najbardziej makabrycznych mordów. Skasować pseudo partyjki
    • umfana Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z 06.02.05, 13:51
      pan_pndzelek napisał:

> www.dlug.org.pl
      > Starczy za komentarz, może Prezydent weźmie to sobie do serca... Jeśli
      > poprzednik Kwaśniewskiego mógł ułaskawiać prawdziwych zbirów typu "Słowik"
      > Zieliński to może pora pomyśleć o niewinnych ludziach... bo oni de facto są
      > niewinni... z wymuszającymi haracze tak właśnie należy postępować...
      > zwłaszcza kiedy państwo jest niewydolne... a niestety jest...

Pndzelku przecież politycy to mafia legalna, więc swoich bronią.
      Co ich obchodzą uczciwi ludzi :o(
    • Gość: zako Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.chello.pl 06.02.05, 14:01
      Nawet najbardziej łagodny pies ugryzie kiedy zostanie zaszczuty- to normalny
      odruch istoty która została doprowadzona do ostateczności. Dobrze się wymądrzać
      osobom które nigdy nie były w podobnej sytuacji- łatwo kogoś oceniać, potępić...
    • Gość: zako Re: Apel o łaskę dla Sławomira Sikory, jednego z IP: *.chello.pl 06.02.05, 14:14
      Powodzenia Panie Sławku!
    • Gość: pele www.tomek.most.org.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:12
      jego niech ulaskawi...
      • miltonia Re: www.tomek.most.org.pl 07.02.05, 19:52
        Czyn nie wydaje się popełnionym w afekcie, ale z premedytacją. Myślę, że dla
        morderców nie ma usprawiedliwienia.

To czyn popelniony w sytuacji osaczenia, a ze zaplanowany to co z tego? Jakie
        mieli wyjscie? Albo oni albo on.

Dziwi mnie niesamowicie tak wielkie poparcie dla bandytów.
        Okoliczności i sposób wykonania tego "wyroku" miały wyjątkowo ohydny charakter.
        Przykro mi Panie Sławku, ale myśl, że pozostaje Pan na wolności wywoływałaby u
        mnie rozczarowanie i strach. Gratuluje Panu osiągnięć za kratkami, jednak w ten
        sposób nie odpłaci Pan winy. W końcu coś w tym wuięzieniu trzeba robić, bo
        inaczej by się Pan zanudził, prawda?

Nie dla bandytow tylko dla ludzi, ktorzy sie bronili. Mnie tez dziwi sposob w
        jaki rozkawalkowywali truchlo tego gangstera, lepiej bylo starannie zakopac,
        tak zeby sie nie znalazlo, to by siedziec nie poszli z braku corpus delicti.
        Najwyrazniej byli w stanie silnego wzburzenia, co powinno stanowic okolicznosc
        lagodzaca.
        Moj strach wywolaloby pozostawanie na wolnosci tego ubitego smiecia raczej a
        nie jego zabojcow, ktorzy szczesliwie uwolnili spoleczenstwo od groznego
        przestepcy. A jaka wine ma odplacac? Za co? Za to, ze nie bedzie nastepnych
        ofiar bandziora?
        Tak na marginesie, taki sam wyrok dostal seryjny morderca, niejaki Pekala,
        ktory zabil kilkadziesiat bezbronnych kobiet i ludzie, ktorzy dzialali w
        obronie wlasnej. Takia to nasza "sprawiedliwosc".

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka