Dodaj do ulubionych

Dla naszych cywilizowanych....

30.03.05, 22:01
...braci za wielkom wodom....

serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35077,2627394.html?x=0
Obserwuj wątek
    • Gość: dfw Re: Dla naszych cywilizowanych.... IP: *.tgfnet.com / *.tgfnet.com 30.03.05, 22:05
      Bardzo fajne zdjecia.
      • angelika_20 Re: Dla naszych cywilizowanych.... 30.03.05, 22:06
        Powiedz to fokom sad
        • Gość: dfw Re: Dla naszych cywilizowanych.... IP: *.tgfnet.com / *.tgfnet.com 30.03.05, 22:11
          A ja myslalem ze ma 1-szym zdjeciu to Ty.
    • angelika_20 Re: Dla naszych cywilizowanych.... 30.03.05, 22:20
      Zazdroszczę poczucia humoru....
    • Gość: Polka Re: Dla naszych cywilizowanych.... IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.03.05, 22:36
      Coz moge powiedziec - biedne zwierzatka....
      • Gość: بولندة Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowych IP: *.dyn.optonline.net 30.03.05, 22:38
        gnido antynarodowa

• Gość: Polka Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowyc IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.03.05, 23:30
          Nie mam nic przeciwko bys do siebie ta latke dopial.
          • jeet-yet Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowyc 31.03.05, 01:59
            w USA wszystkim powodzi sie wyjatkowo, klopot jest w Polsce
            bez ukladow, szybko stracisz to co Ameryka pozwolila ci zarobic
            jedyna roznica to, ze bedziesz mogl bardziej swobodnie
            glosic swoja nienawisc do innych nacji, w Polsce duzo jeszcze ciemnoty i
            zacofania tego ci brakuje czlowieczku tutaj w USA
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=9915132&a=10087683
            • Gość: Polka Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowyc IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 09:45
              Wiesz czlowieczku...mam to gdzies...Tobie brakuje duzo wiecej
              • Gość: bolanda بولندة A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PL nie bijom IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:33
    • Gość: بولندة Naszym nieucywilizowanym kwadransom rolniczym IP: *.dyn.optonline.net 30.03.05, 22:59
      Poradnia jezykowa:

"dla czy komu?

Przed trzema laty usłyszałem od Pana Profesora, że nie irytuje Pana
      zdanie: "Kupiłam śrubokręt dla Janka". Do dziś nie daje mi to spokoju. Czy
      byłby Pan Profesor uprzejmy napisać parę słów, które nie zmusiłyby mnie do
      kłaniania się dla Pana Profesora, lecz Panu Profesorowi? A może jednak coś
      pokręciłem? Na wszelki wypadek przesyłam pełne szacunku ukłony.

Stanislaw Albrecht

Szanowny Panie Stanisławie!
      "Dla" denerwuje mnie nieco mniej niż innych, bo mieszkałem czas jakiś na
      Podlasiu, gdzie i "dla niego się mówi", i "dla niego robi krzywdę", co
      oczywiście jest błędne i śmieszne. Ale obok takich czasowników, które
      zdecydowanie łączą się z celownikiem, mamy i takie, które dopuszczają
      konstrukcję z dla. Od "Ten śrubokręt jest (przeznaczony) dla Janka" do "Kupiłem
      go dla niego" (z takim przeznaczeniem) droga niedaleka. W moim przekonaniu mogę
      użyć tu dla, gdy jest to np. prezent, który kupuję teraz, a wręczę za jakiś
      czas. Kłaniać się można profesorowi (nie dla profesora), ale ukłony dla
      profesora możemy przez kogoś przekazywać.

Kłaniam się Panu, Panie Stanisławie -
      — Jerzy Bralczyk"
      • angelika_20 Re: :) 30.03.05, 23:26
        Hmmm no ja w kułak w zdaniu tytułowym czasownika znaleźć nie mogę, ale może
        Miodka za mało ja oglądała to i ja nie wiem co piszem...

Ale może zamiast "dla ciebie, dla niego, dla nich to wszystko", powinno
        być "Ciebiemu to wszystko..", "Niemu to wszystko...", "Nichm to wszystko"...

Mowa polska pienknom być...
        • jeet-yet Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwonych 31.03.05, 01:54
          Powiem DLA ciebie jedno:
          DLA Anielki w żłobie dano
          a Anielka i tak i tak pozostała konopielką na całe życie
          --
          anielka_20 napisała:
          > Ale może zamiast "dla ciebie,
          • Gość: miodek doktor prof Re: Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:11
            co/kto to jest mużyk??????
            • Gość: bolanda بولندة Re: Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwo IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:21
              Mużyk

Szto ja mużyk, wsie tut znajuć

I, jak jość hety świet wialik,

Z mianie śmiajucca, pahardżawajuć -

Bo ja mużyk, durny mużyk.

Czytać, pisać ja nie umieju,

Nie chodzić hładka moj jazyk,

Bo tolki wieczna aru, sieju, -

Bo z pracy chlieb swoj zdabywaju,

Bo znoszu łajanku i kryk,

I świeta redka kali znaju, -

Halejuć dzieci wiek bez chlieba,

Padziorty żonczyn czarawik

Nie maju hroszy na patrebu, -

Zality potam horkim woczy;

Ci ja mały, ci ja staryk, -

Pracuju, jak toj woł raboczy, -

Jak chwor dy biedzien - sam biarusia

Liaczyć siabie: ja czarawnik!

Bo ja biez doktara liaczusia, -

Szto hoły ja, pawinien zhinuć

Jak toj w liesie czaszczawik,

I, jak sabaka, świet pakinuć -

Alie choć kolki żyć tut budu,

Jak budzie wiek tut moj wialik,

Nikoli, bratki, nie zabudu,

Szto czaławiek ja, choć mużyk.

I kożny, chto mianie spytaje,

Paczuje tolki adzin kryk;

Szto choć mnoj kożny pahardżaje,

Ja budu żyć! - bo ja mużyk!
          • angelika_20 Re: Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwo 31.03.05, 10:14
            Nie wiem czy kałmucka banda czewronych jakąś krzywdę ci czasem zrobiła? DLA
            tego masz taki do nich stosunek? (JEMU masz taki do nich stosunek?)

Nie ucz mnie człowieku małej wiary jak w jezyku polskim pisać, bo jeśli
            emigrantem jesteś i jak widzę żale swoje tu wylewasz to DLA ciebie polski
            językiem martwym powoli się staje (TOBIE polski martwym jezykiem się staje).

I poczytaj więcej ze zrozumieniem, ot choćby tekst encyklopedyczny powyżej
            przytoczony.

Pozdrawiam serdecznie zakało Polonii.
            • Gość: Polka Re: To nie Polonia IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 11:26
              Nie uzywaj angeliko wobec nich okreslen POLONIA, bo oni z tym nie maja nic
              wspolnego, a niepotrzebnie uwlacza to prawdziwej Polonii, to jest jakis dziwny
              odlam amerykanskiego swiatka, ludzie, ktorzy opuscili kraj i czuja sie panami z
              tego powodu (niektorzy byc moze zostali zmuszeni do emigracji), trzeba ich
              traktowac bardziej indywidualnie, kazdego z osobna, nie mozemy mieszac ich z
              Polonia, ktora sie utozsamia z nami Polakami, bo to przeciez jest wstydem dla
              niej. A oni tego chca, a ja wiem, ze Polonie reprezentuja zupelnie normalni
              ludzie, ktorzy nie pisza na tym forum.
              • angelika_20 Re: To nie Polonia 31.03.05, 11:36
                Wiem, to prawda....
                Ale właśnie z tego powodu nazwałam go zakałą Polonii, bo niestety ale taki srul
                robi im po prostu koło przysłowiowej "dupy".
                Wylewa swe żale i robi złą opinię uczciwym ludziom.

Pozdrawiam.
              • donk A co to jest Polonia? 31.03.05, 11:36
                Czy Polonia w twoim mniemaniu to jakies stare dziadki z Podhala mieszkajace od
                1925 w Chicago, i ktore sa w TVP pokazywane w goralskich strojach?
                Daj se spokoj kobito bo zyjesz w bajeczkach.
                papatki z zagranicy.
                • angelika_20 Re: A co to jest Polonia? 31.03.05, 11:40
                  www.polskiinternet.com/polski/index.html
                  to jest prawdziwa Polonia psi stolcu.

Idź, pooglądaj galerię parady z okazji 3-go maja.
                  Ciebie tam pewnie nigdy nie będzie.

smile
                  • Gość: بولندة to jest prawdziwa Polonia psi stolcu IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:09
                    obczyzna.blogspot.com/2004/05/fora-ze-dwora.html
                    • donk Re: to jest prawdziwa Polonia psi stolcu 31.03.05, 12:13
                      Pocaluj mnie w odwlok z tym linkiem.

Nie wy w PL bedziecie definiowali pojecie Polonia.
                      Parada! hehehehe, defilada zjednoczonych. hehehehehe, a co za kolko PGRu.

Takich prawdzifkow chcecie widziec, no i oczywiscie jak bida w doope zajzy.
                      • angelika_20 Re: to jest prawdziwa Polonia psi stolcu 31.03.05, 12:17
                        A może to ty jesteś taka Polonia jak wyrób czekoladopodobny jest czekoladą?
                        Może w twym małym oślim łebku nie mieści się, że ktoś wyjechał i kraj wspomina
                        najemna łachudro?

smile
                        • donk Naczytalas sie Slowackiego. 31.03.05, 12:24
                          Polacy to tenskniom za Ojczyzna, tak, tak!

! Jak jom stracom.
                          !! Jak som pijani.

Oprocz tego to scoorwiele.
                          • angelika_20 Re: Naczytalas sie Slowackiego. 31.03.05, 12:29
                            Przykład powyżej smile
                          • Gość: Polka Re: Naczytalas sie Slowackiego. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 12:32
                            Mowa o Polakach, o prawdziwych Polakach, oni sie nie zmieniaja pod zadnymi
                            wplywami, maja swoj honor i wiedza kim sa, skad pochodza, zaden sie tego nie
                            wstydzi, to szlachetny narod, nie udawaj Polaka skoro nim nie jestes, robisz to
                            po to by pokazac nas w zlym swietle? Taki masz cel? Ja jestem dumna, ze jestem
                            Polka, a ty chyba chcialbys, ale nigdy nie urodziles sie Polakiem, stad
                            zazdrosc.
                            • Gość: Polka Re: Naczytalas sie Slowackiego. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 12:34
                              Post wyzej adresuje do donk - sronk. Pojawilo sie Angeliko pod Twoim, wiec
                              zebys nie myslala, ze to Ciebie mam na mysli.
                            • donk To calkiem powazna sprawa. 31.03.05, 12:36
                              Fajnie, tylko, ze na ten haczyk sie nie zalapie. No i co?
                              • Gość: Polka Re: To calkiem powazna sprawa. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 13:00
                                To nie haczyk donk. To fakty.
                                • donk Re: To calkiem powazna sprawa. 31.03.05, 13:17
                                  heheheh, dobre! powiem nawet calkiem zabawne.

wiesz jakie som fakty?

Ty siedzisz w PL i pyskujesz mundrosci, a ja jezdem Polonia, uuuups!
                                  • Gość: Polka Re: To calkiem powazna sprawa. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 13:24
                                    Moze i Polonia, ale nie ta ktora sie solidaryzuje z Polska i Polakami, tylko ta
                                    druga przez ktora nasza Polonia (katolicka zreszta) ma same problemy.
                                    • donk Dom starcow i swietojebliwe? 31.03.05, 15:55
                                      I ty chcesz definiowac pojecie Polonii? hehehehehe
                                      Dowidzenia.

• Gość: Polka Re: Dom starcow i swietojebliwe? IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 16:53
                                        Tez mi okreslenie. Do widzenia.
                                        • angelika_20 Re: Dom starcow i swietojebliwe? 31.03.05, 17:01
                                          Nie ma co się denerwować - osiołek się jeszcze za ogonek nie ciągał dzisiaj i
                                          nerwowy trochę smile
                                          • donk teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:21
                                            Czy ja ci w majty zaglondam, co i ile ty se tam pchasz?
                                            Wyglonda na to, ze raczej ciebie chyba juz dawno nikt za dzydzla wyszarpal bo
                                            wyjesz tu na forum az chuczy.
                                            Ratunkiem moze byc tylko vipek-jedyny.
                                            Zloz podanko, doloncz czyste majty, a moze chlop zaprosi cie do swojej komorki.
                                            • angelika_20 Re: teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:25
                                              Z vip'em się razem za frędzle ciągacie. To ja wam związku rozbijała nie będę smile
                                              • donk Re: teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:29
                                                Vipek to tylko serdeczny przyjaciel mojej kozy.
                                                • angelika_20 Re: teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:32
                                                  Ja wam tam do obory zaglądała nie będę. Róbta co chceta oby tylko sąsiedzi za
                                                  głośnego kwiku nie słyszeli....
                            • Gość: bolanda بولندة cuś tak jakoś piszesz z żydowskim akcentem, Polko IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:39
                              ведь она патриот - партиот

www.answers.com/topic/jingo
                              The noun jingo has one meaning:

Meaning #1: an extreme bellicose nationalist
                              Synonyms: chauvinist, jingoist, flag-waver, hundred-percenter

Глухой Партиот
                              • angelika_20 Re: cuś tak jakoś piszesz z żydowskim akcentem, P 31.03.05, 12:45
                                Niejeden Żyd czuje się pewnikiem bardziej Polakiem niż ty bidaku.
                                I z tego powodu pasuje do ciebie definicja srul.
                                Pewnie sprzedajesz się na lewo i prawo i masz to nieszczęście, że mało systemów
                                totalitarnych obecnie. Za niemca byłbyś kapo, za czerowoych zomowcem...

Współczuję ci z całego serca, ale w Afryce są jeszcze państwa kacyków - tam się
                                udaj.
                                • Gość: bolanda بولندة Anielka kup se wienkszy wibrator dla siebie IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:56
                                  Gazeta.pl : Forum : mlodziutkie mezatki i ...:

"czy Ty na prawdę myślisz, że pierwszy stosunek buduje nierozerwalną więź
                                  między
                                  ludzmi? Czy jest tak dla tego, że wyczytałaś o Tym w jakiejś książce
                                  współczesnego psychola? Ciągle podajesz cytaty na potwierdzenie swoich racji, a
                                  sama ich nie potwierdzasz swoimi odczuciami. Czy czujesz związek z twoim
                                  pierszym bzykniętym? Wiekszość z nas tego nie potwierdza. Czy jest to związek
                                  niewidoczny i znany tyli li w niebiesiech? I czemu bzyknięcie? A nie pierwsze
                                  wspólne gotowanie czy inne tam takie? I co począć z rzeczonym wibratorem?
                                  Co na to powiesz?

I najważniejsze napisz jak ty to czujesz a nie cytuj faceta, który nijak błony
                                  dziewiczej stracić nie mógł smile"
                                  • angelika_20 Re: Anielka kup se wienkszy wibrator dla siebie 31.03.05, 13:00
                                    Kolejny wielbiciel wyszukiwarki smile
                                    Podaj namiary na swoją towarzyszkę życia to poradzę jej też jakiś sprzęt
                                    porządny bo z ciebie pewnie pożytku nie ma smile
                              • Gość: Polka Re: cuś tak jakoś piszesz z żydowskim akcentem, P IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 12:57
                                Byc moze mylisz z soba, jestem Polka najczystszej krwi bez (zadnych) domieszek,
                                to taki male wyjasnienie tego zarzutu. Oj... bolanda te twoje komentarze
                                przedziwnej tresci?! Z jakim one akcentem sa pisane...? Az ciezko wyczuc...
                    • angelika_20 Re: to jest prawdziwa Polonia psi stolcu 31.03.05, 12:15
                      He he rozczuliłeś mnie....
                      Lewatywę już ci dzisiaj robili czy dopiero na zabieg czekasz smile
                      • donk A kolezanka z kolejki czego pyskuje? 31.03.05, 12:18
                        Nie rozpychaj siem tak.
                        Na resekcje macicy jest inna kolejka. hehehehe
                        • angelika_20 Re: A kolezanka z kolejki czego pyskuje? 31.03.05, 12:20
                          No normalnie dzisiaj osiągasz wyżyny intelektu...
                          smile
                          • donk Re: A kolezanka z kolejki czego pyskuje? 31.03.05, 12:25
                            Forumowy standart.
                    • Gość: bolanda بولندة dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Anielki IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:28
                      dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Anielki_20 w temacie planowego
                      deletowania witryn polonijnych i planowego zastępowania ICH fałszywkami
                      finansowanymi przez W-wę.

obczyzna.blogspot.com/2004/12/9-kategorii-diaspory-polskiej.html
                      obczyzna.blogspot.com/2004/05/fora-ze-dwora.html
                      • angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 12:31
                        He he ciebie człowieku chyba jakieś specsłużby kiedyś skrzywdziły...

smile
                        • Gość: wq Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: 199.185.26.* 31.03.05, 12:59
                          juz ci mowilem kurewko zebys spdala z tego forum..poszla won do Lomzy
                          • angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 13:02
                            Łomża piękne miasto. Ludzie tam mili i sympatyczni smile
                            • Gość: w Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:05
                              jak widac nie wszyscy ...
                              • angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 13:07
                                A co ja ci zrobię, że zakałą miasta jesteś....
                                • Gość: qwe Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:15
                                  powiedz..co cie tak cieszy..siedzisz tu i wypisujesz bzdury od rana do
                                  wieczora...jestes dumna polka (polakiem raczej)? To bardzo dobrze ...nie
                                  zmienia to faktu ze polska to kraj III swiata ... nie poprawisz wizerunku
                                  swojego kraju probujac przedstawiac w zlym swietle USA i inne kraje...
                                  Bez pozdrowien ty glupia cipo
                                  • donk Gadka szmatka. 31.03.05, 13:20
                                    Nie gadajta z tymi babami! Une wiedzom wszystko!

Byly przeciesz 3 miesionce w Londynku i sprzontaly u hindusa patelnie.
                                    Baby wiedzom co piszom. hehehehehe, bzdety.
                                  • angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 13:22
                                    Widzisz, ale z każdym dniem i z każdym srulusem tobie podobnym opuszczającym
                                    granicę tego trzeciego świata robi się tu lepiej.

I to mnie cieszy. Zapewne martwi to jednak Polonię, której przedstawicieli na
                                    tym forum jak na lekarstwo.

Ja nie muszę też stawiać USA w złym świetle. Za to stawianie sruli w takowym
                                    oświetleniu, zachłyśniętych swym sukcesem, plujących na przeszłość i
                                    utwierdzonych w przekonaniu, że dostali się do raju w swoich lśniąco
                                    wypucowanych gumiakach jest jak najbardziej kuszącą opcją.

Pozdrawiam,
                                    Angelika.

(DLA ciebie/Tobie Angelik*)

*wybrać proszę.
                                    • Gość: Polka Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 13:26
                                      Tak trzymaj Angeliko.
                                    • Gość: bolanda بولندة A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie bijom IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 13:26
                                      • Gość: qw Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:44
                                        Posluchaj cipo ... w tym raju trzeba ciezko pracowac na sukces ...ale co ty
                                        mozesz o tym wiedziec? Stac cie tylko na bezsensowne mielenie jezykiem ..zachod
                                        znasz z wypadow do NRD ...
                                        • angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 13:47
                                          No nie watpię, że ciężko pracujesz. Praca fizyczna nigdy nie należy do łatwych.

A teraz dałeś dokładny przykład myślenia typowego srulasa - jestem wartościowy
                                          bo wyjechałem dalej niż 50 km za miedzę - o takie właśnie pustaki mi tu cały
                                          czas chodzi smile
                                        • angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 13:50
                                          P.S. Jak Ci się żyje w Edmonton?
                                          • Gość: asw Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:57
                                            no prosze...o IT, IP, routing etc tez nic nie wiesz... jakie masz
                                            wyksztalcenie? Po tonie twoich wypowiedzi zgaduje ze skonczylas/slonczyles
                                            ogolniak i nic wiecej ...
                                            • angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 13:59
                                              No co ty nie powiesz...
                                              Wytłumacz mi co to routing smile
                                              • Gość: A Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 14:26
                                                zamiast rosyjskiego trzeba bylo sie angielskiego uczyc...no ale nigdy nie jest
                                                za pozno ...nie marnuj wiec swojego drogocennego czasu na tym forum
                                              • Gość: A Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 14:26
                                                zamiast rosyjskiego trzeba bylo sie angielskiego uczyc...no ale nigdy nie jest
                                                zapozno ...nie marnuj wiec swojego drogocennego czasu na tym forum
                                                • angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 14:31
                                                  No a ja ciągle nie wiem co to routing...
                                                  O etc nie wspomnę. Co ja bidna zrobię. Może oświecisz mnie jednak w tym
                                                  śpiewnym, poetyckim języku angielskim?
                  • Gość: bolanda بولندة Portal gorąco rekomendowany przez Anielkę IP: *.dyn.optonline.net 01.04.05, 02:39
                    Gorąco rekomendowany www.polskiinternet.com/polski przez Anielkę w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=22214260&a=22231537
                  • filipek.us Re: A co to jest Polonia? 30.07.05, 14:24
                    angelika_20 napisała:

> www.polskiinternet.com/polski/index.html
                    > to jest prawdziwa Polonia psi stolcu.
                    >
                    > Idź, pooglądaj galerię parady z okazji 3-go maja.
                    > Ciebie tam pewnie nigdy nie będzie.
                    >
                    > smile

www.poloniawchicago.com/kw/2004parada.htm
    • Gość: VIP-1 ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 14:43
      w ten pusty leb walnac
      i kozikiem ze skory obedrzec
      • angelika_20 Re: ciebie ktos powinien tak palka 31.03.05, 14:47
        Idź spać dalej, tylko cegłą folię zabezpiecz bo ci podwiewa i budzi
        niepotrzebnie...
        • Gość: VIP-1 Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 14:51
          cegla to ja ci moge resztki zebow powybijac
          a w folie to bedziesz je mogla sobie zawinac
          i pod poduszke wlozyc
          z nadzieja, ze tooth fairy przyjdzie, hehehe
          • Gość: kjhkh Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 199.185.26.* 31.03.05, 16:12
            hahahaha...zwriowac tu mozna...taa.. wszyscy sa odwazni gdy sa anonimowi ...
            • Gość: VIP-1 Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 17:07
              to ty myslisz, ze odwagi trzeba
              zeby w ten malpi leb cegla walnac?
              • donk Re: ciebie ktos powinien tak palka 31.03.05, 17:22
                hehehe, cegla by siem splalila ze wstydu, lub co najmniej zrobila by sie
                czerwona.
                • Gość: VIP-1 Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 17:29
                  przynajmniej kolorystycznie
                  do jej czerwonej geby bedzie pasowac
                  a po przywaleniu, juz nie tylko kolorystycznie
                  dopasowana bedzie, hehehe
                  • angelika_20 Vip to czasem nie o tobie? 31.03.05, 17:49
                    Pewien gość chciał polować na białe niedźwiedzie, kupił sobie giwerę oraz cały
                    osprzęt i wybrał się na Alaskę. Chodzi po tej Alasce, patrzy, coś się w
                    krzakach poruszało wypalił w te krzaki, idzie zobaczyć co upolował, a tu nagle
                    nadszedł niedźwiedź i mówi:
                    - Słuchaj, stary, tu jest ciężkie prawo alaskańskie, kto nie trafi zwierzaka
                    musi ciągnąć druta!
                    Gość się wkurzył, ale co było począć - zrobił niedźwiedziowi laskę, ale
                    przysiągł że w następny sezon kupi sobie lepszy sprzęt i tego niedźwiedzia
                    upoluje, no ale sprawa powtórzyła się i tak kilka razy. Aż pewnego razu gdy
                    znowu mu się nie udało ustrzelić niedźwiedzia, ten podszedł do niego i
                    powiedział:
                    - Wiesz co, stary, ty tu chyba nie przyjeżdżasz polować...
                    • Gość: VIP-1 Re: Vip to czasem nie o tobie? IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 17:54
                      to tak jak ty nie idziesz do obory krowy doic
                      • angelika_20 Re: Vip to czasem nie o tobie? 31.03.05, 18:15
                        Wątek krowy Ci żyć nie daje więc mam jeszce jedną o tobie przypowiastkę:

Była sobie pewna rodzina chłopska: mama tata i trójka synów oraz jedna krowa w
                        oborze, która całą tę rodzinę żywiła. Pewnego ranka ojciec poszedł jak zwykle
                        dać jej jeść i pić. Wchodzi do obory i patrzy a tam szczątki krowy porozwalane,
                        pełno krwi na ścianach. Ojciec nie mogąc znieść tej myśli łapie powróz robi
                        pętle i wiesza się. Ponieważ długo nie wracał, matka zdenerwowana poszła
                        sprawdzić co się dzieje. Weszła do obory i widząc to wszystko też się
                        powiesiła. Po pewnym czasie najstarszy syn poszedł do obory i widząc rozwaloną
                        krowę i wiszących rodziców postanowił pójść nad jezioro i złowić złotą rybkę,
                        żeby wszystko odczyniła. Po kilku godzinach łowienia udało mu się, ale rybka
                        powiedziała że spełni jego życzenie, jak jej dogodzi 10 razy, ale jeśli mu się
                        nie uda to ona go zabije. Chłopak zabrał się ostro do dzieła, ale już po 6
                        razach nie miał już więcej siły więc go rybka zabiła. Następnym który wszedł do
                        obory był średni syn i ten także postanowił złowić złotą rybkę. Wziął wędkę i
                        poszedł nad jezioro. w końcu mu się udało złowić złotą rybkę, ale ona wysunęła
                        takie samo żądanie co do najstarszego. Średniak wziął się do roboty ale po 8
                        razach wysiadł no i stracił życie. Kolejnym który wszedł do obory był
                        najmłodszy i ten także wziął wędkę i poszedł nad jezioro. Po kilku godzinach
                        wreszcie ją złapał, ale ona znowu: 10 razy dogodzić to spełni jego życzenie,
                        jak się mu nie uda to zginie. Mały był niezły więc się dobrze sprawił i jej
                        dogodził tyle ile chciała, ale jemu nie było dość, więc pyta:
                        - Złota rybko mogę jeszcze 10! Złota rybka na to:
                        - No ... Możesz chwile to trwało a mały zaraz potym znów pyta:
                        - Złota rybko mogę jeszcze 10!
                        Złota rybka na to:
                        - No ... Możesz....
                        I takich rundek było jeszcze ze dwie, w końcu mały pyta:
                        - Złota rybko?... Ale ty nie pękniesz jak ta nasza krówka?
                        • Gość: VIP-1 Re: Vip to czasem nie o tobie? IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 18:33
                          troche dlugie, ale moze byc, smile
                        • prawdziwawadera2 Re:Angeliku- 30.07.05, 15:17
                          tyle masz do zarzucenia Polonii !
                          Moze zdefiniujesz "pojecie" Polonia?
                          Czego Ty wymagasz od Polonii, kim powinna byc Polonia zeby "ciebie" godnie
                          reprezentowala!Jak mi to wyjasnisz, podyskutuje z toba.
                          Ps. Polonia jestem juz 23 lata , zatem daruj sobie uwagi pod katem gramatyki
                          czy ortografii"dla ciebie, tobie, mnie, im , kt u ry" itd,itp.
                          Mnie to wcale nie przeszkadza "jak kto pisze", interesuje mnie co pisze.
                          Pozdrawiam - Prawdziwawadera
                          • kup_pan_paszport Ja tam żadnej Anielki nie reprezentuję 30.07.05, 18:43
                            Anielkę reprezentuje pan Pastusiak w brudnych skarpetkach hehehe na kanadyjskim
                            lotnisku. Niech żyje Kanada a Kanadyjczykom niech się żyje jeszcze dostatniej
                            niż dotychczas.

--
                            prawdziwawadera2 napisała:

> tyle masz do zarzucenia Polonii !
                            > Moze zdefiniujesz "pojecie" Polonia?
                            > Czego Ty wymagasz od Polonii, kim powinna byc Polonia zeby "ciebie" godnie
                            > reprezentowala!Jak mi to wyjasnisz, podyskutuje z toba.
                            > Ps. Polonia jestem juz 23 lata , zatem daruj sobie uwagi pod katem gramatyki
                            > czy ortografii"dla ciebie, tobie, mnie, im , kt u ry" itd,itp.
                            > Mnie to wcale nie przeszkadza "jak kto pisze", interesuje mnie co pisze.
                            > Pozdrawiam - Prawdziwawadera
                            • prawdziwawadera2 Re: Ja tam żadnej Anielki nie reprezentuję 31.07.05, 21:22
                              Ja tak!Urodzilam sie Polka i umre Polka. Dlatego do konca moich dni bede
                              reprezentowac Polske poza jej granicami! Nie tylko ja, moich 2 synow urodzialam
                              w Poslce i Oni tez beda Polakami do konca swoich "dni".
                              Do Angeliki- zbyt trudne pytanie tobie zadalam, widze ze nie umiesz na nie
                              odpowiedziec. Masz swoja wimaginowane wyobraznie o Polonii i to w/g tej opini
                              oceniasz nas! Nie bede sie ustosunkowywac do twoich zarzutow stawianych
                              Polonii. Powiem ci tylko, ze :TO WY!!!!!!!!
                              TY I TOBIE PODOBNI POLACY W POLSCE PSUJECIE OPINIE POLONII!!!!.W 90-tym roku
                              bylam u urny wyborczej, nie mglam jednak glosowac bo nie bylam
                              zarejestrowana.Tam po raz 1-szy ujrzalam 1-sze/ nie ostatnie blazenstwo Waszego
                              Prezydenta.
                              ! W ameryce na kazdym kanale tv to pokazywali , z odpoiwednim kometarzem! O
                              czym mowie: przypomne Ci jak nie pamietasz! W momencie kiedy zostaly policzone
                              glosy i bylo wiadomo, ze Walesa zostal prezydentem, wystapil pan prezydent z
                              malzonka w oknie na balkonie/wzorowal sie na oknie w ktorym ukazywal sie
                              Papierz w swojej rezydencjii w wakytanie/mnie ejdnak to okienko skojarzylo sie
                              z Misiem Uszatkiemsmile)Oboje w czarnych "ancugach",on
                              z matka Boska w klapie, ona z bukietem bialoczerwonych gozdzikow! Oboje
                              trzymali kileiszki z szampanem w "dloniach" . PO wielkim aplauzie ze
                              strony "apaczy" Walesa wzniosl toast tymi slowami,dokladnie powtarzam: DZIEKUJE
                              WAM BARDZO, ZESCIE MNIE WYBRALI NA PREZYDENTA! A TERAZ WZNOSZE TOAST ZA ZDROWIE
                              WASZE W GARDLO NASZE< MOJE I MOJEJ ZONY!,pozostawie to bez komentarza/
                              Wstyd nam przynosicie jezdzac do Niemeic na zarobki, podcieracie tylki starym SS
                              -manom, bylym oficerom wermachtu,czyli mordecom 6 milonow Polakow. Gdzie Wasza
                              ambicja narodowa?Pytam!
                              Juz o tym zapomnieliscie? Jezdzicie do balerow niemieckich i austryjackich na
                              sezonowe rolne prace! Za taka prace podczas II Wojny sw. ludzie wywozeni pod
                              przymusem , otrzymuja do dzis odszkodowania! Ciagle ziejecie ogniem w kierunku
                              dziecka zydowskiego!Poptarz na zdjecia Polakow w Anglii i calej skandynawii! Co
                              tam sie dzieje! Az strach pomyslec! Nie bede siebawic w szczegoly, mysle ze
                              mozesz ten temat "rozwinac" sama. Jak myslisz, ze swiat tego nie widzi, jak
                              myslisz , ze to przynosi hlube Polsce i Poloni- to nie mam oczym ztoba
                              rozmawiac. Jestes zwykla glupia istota, ktorych Polska wydala na swiat
                              conajmniej 1/3 pokolenia!
                              Nie wiem ile masz lat, i nie wiem ile wiesz na temat emigracjii lat 80-tych. Ja
                              naleze do niej i wiem na jakich warunkach wyjezdzalismy wtedy z Polski. Mysmy
                              nie uciekali z Polski- Polska wrecz nam umozliwiala wyjazd. W 81 roku/lipiec/w
                              telewizjii pokazali 2 razy 2 godzinny program "Polacy we Wiedniu", z tego to
                              programu mialam mapke do Trajskirchen! Ten program nie byl pokazany zeby
                              odstraszyc Polakow przed wyjazdem, byl ;pokazany, zeby zachecic nas do wyjazdu!
                              Kto byl MADRY to z tego skorzystal. Pewnie nie wiesz dlaczego rzadowi w Polsce
                              zalezalo na tym, ze by madrzejszych sie pozbyc! Odpowiedz jest prosta- zostali
                              tylko malowyksztaceni, malointeligentni, ci ktorych nie bylo stac na wyjazd w
                              tym czasie! , a takich jest latwo trzymac za "mordy" i manipulowac nimi! I o to
                              Komunistom chodzilo!Gdyby nie to, ze swiat bacznie obserwowal sytuacje w
                              Polsce, popieral Solidarnosc i Papierzem byl Polak, pewnie powtorzyliby
                              Katyn!!! To byl Katyn "bis" tylko w bardziej "eleganckim " wydaniu! Nie pytaj
                              mnie czy znam historie Poslki ostatnich 300 lat. Pzrypomne Ci tylko mordy na
                              wlasnym narodzie poczynione przez komunistow juz po wojnie: Poznan 1956, Gdansk-
                              1970, wiele mniej istotnych ale nie bez znaczenia- Katowice-zalani
                              gornicy.Jeszcze? A moze o aktualnej sytuacjii w Polsce, ktora w/g ciebie
                              powinna nam Polonii przynosic hlube. Lodz- afera "Skorki", jak myslsisz, ze o
                              tym nie pisano tutaj w gazetach to sie mylisz, New York Times pisal szczegolowo
                              na ten temat! Mysle, ze dosc tego!! Angeliko- uwazam, ze Polska powinna nas
                              przeprosic za to! To my ciezka praca,bojetnie jaka,budujemy image Polsce i
                              Polakom, to my wysylalismy miliony dolarow dla powodzian woj. Dolnoslaskiego!
                              To my wydajemy miliony dolarow pomagajac rodzinom w Polsce. To my Polonia lat 8-
                              -tych zmienilismy opinie o Polakach! To dzieki nam nie slyszymy od 10+ lat
                              glupich dowcipow o Polakach opowiadanych przez Amerykanow> Pojawiaja sie one
                              jak jakis "idiot z wyzszej sfery" pojawi sie tutaj i pieprezy glupoty!To wy przy
                              laliscie Polska "artystke" piosenkarke, ktora to powinna wygrac w
                              programie "poszukujemy mlodych Talentow/ moze nie dokladnie
                              tlumaczenie "idoll",akiedy to sie nie stalo odwazyla sie pyskowac do Jurry w
                              nieznanym nikomu jezyku! To o jej menadzeze pwoiedzial czlonek jurry: O czym
                              ten idiot mowi?zabierzcie mu mikrofon i wyprowadzcie delikfenta z sali!
                              Wszystko to dzialo sie na chanal 2CBSogolnokrajowy program ogladany przez
                              conajmniej 150 milionow Amerykanow!Angeliko, moglabym ksiazke napisac , gdybym
                              chciala z detalami pokazac ci wasze powody dla ktorych my Polonia musimy sie
                              wstydzic za Was! Zamilcz zatem! Jeszcze raz ci mowie! TO WY POLACY PRZYNOSICIE
                              WSTYD POLONII. Dlatego tylu ludzi zyjacych na stale poza granicami Polski
                              chetnie pozbyloby sie polskiego obywatelstwa, gdyby tobyl latwiejszy proceder w
                              zalatwianiu!
                              Ps. Nie wytykaj mi bledow ort. gramatycznych, stylistycznych i takich tam ...
                              Wiem, ze w tym jestes "mocna"smile))
                              Pozdrawiamtongue_outrawdziwawadera

• angelika_20 Ech wadera wadera... 31.07.05, 22:09
                                Rozpisałaś się że hej tylko po co....
                                No to krótko:
                                -nie szkaluję polonii tylko piszące tu srule. Poczytaj wpisy a zrozumiesz o
                                kogo chodzi.
                                -nie odpowiem ci co to Polonia bo to nie cel tego forum. Już pisałam, że tu
                                generlanie obrzuca się obornikiem między zwolennikami zostania w kraju i
                                emigracji. He he takie tam odstresowanie po godzinach.
                                -ty śmiejesz się z Wałęsy a ja z hamerkańskiego krzaka. I co z tego.
                                -wytykam błędy tylko tym którzy się wcześniej czepiają. Możesz spać spokojnie.
                                -podziwiam wkład piśmienniczy ale wybacz z powodów powyższych nie chciało mi
                                się czytać smile

Możesz pytać czemu nazwa forum "Polonia".
                                Niektórzy powiedzą, że to forum dla inwigilacji przez wojska łączności, portal
                                MSWiA do ścigania polaków z Polskim paszportem i zaganiania ich w pułapkę
                                paszportową. Jeszcze inni, że to miejsce agitacji przedwyborczej itp.
                                Ale na pewno nie jest to forum poruszające tematy Polonii.

Idź więc z Bogiem i poszukaj forum Polonijnego.

Powodzenia.
                                • prawdziwawadera2 Re: Ech agelika.. 31.07.05, 22:47
                                  <wytykam bledy tylko tym, ktorzy sie wczesniej czepiaja. Mozesz spac spokojnie.>
                                  Dziekuje!
                                  Od 15 wrzesnia 1982 roku spie bardzo spokojnie i NIC ani NIKT nie jest w
                                  stanie tego zmienic! Jestem szczesliwa!
                                  Pozdrawiam prawdziwawadera
                                  • angelika_20 No to. 01.08.05, 10:08
                                    > Od 15 wrzesnia 1982 roku spie bardzo spokojnie i NIC ani NIKT nie jest w
                                    > stanie tego zmienic! Jestem szczesliwa!

Cieszę się i pozdrawiam smile
                              • bialo_czerwona Re: Ja tam żadnej Anielki nie reprezentuję 26.08.05, 14:59
                                CO TY PIEPRZYSZ WADERA !? Jak widze takie wypowiedzi to dostaje odruchow
                                wymiotnych. Cala Polonia to sami inteligenci hahahahahahahahahahahahahahaha,
                                jakbym nie widziala to moze bym uwierzyla ale musialabym byc jeszcze glucha i
                                slepa. A ile tych milionow wyslalismy? Ile sama wyslalas? Ja za Polske wstydzic
                                sie nie musze bo gowno ona Kanadoli obchodzi za to za Polonie jak najbardziej a
                                swiadczy ona sama o sobie ... oj swiadczy.
                                Bez powazania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka