angelika_20 30.03.05, 22:01 ...braci za wielkom wodom.... serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35077,2627394.html?x=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dfw Re: Dla naszych cywilizowanych.... IP: *.tgfnet.com / *.tgfnet.com 30.03.05, 22:05 Bardzo fajne zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfw Re: Dla naszych cywilizowanych.... IP: *.tgfnet.com / *.tgfnet.com 30.03.05, 22:11 A ja myslalem ze ma 1-szym zdjeciu to Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Dla naszych cywilizowanych.... 30.03.05, 22:20 Zazdroszczę poczucia humoru.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dla naszych cywilizowanych.... IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.03.05, 22:36 Coz moge powiedziec - biedne zwierzatka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: بولندة Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowych IP: *.dyn.optonline.net 30.03.05, 22:38 gnido antynarodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowyc IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.03.05, 23:30 Nie mam nic przeciwko bys do siebie ta latke dopial. Odpowiedz Link Zgłoś
jeet-yet Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowyc 31.03.05, 01:59 w USA wszystkim powodzi sie wyjatkowo, klopot jest w Polsce bez ukladow, szybko stracisz to co Ameryka pozwolila ci zarobic jedyna roznica to, ze bedziesz mogl bardziej swobodnie glosic swoja nienawisc do innych nacji, w Polsce duzo jeszcze ciemnoty i zacofania tego ci brakuje czlowieczku tutaj w USA forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=9915132&a=10087683 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dla naszych cywilizowanych gnid antynarodowyc IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 09:45 Wiesz czlowieczku...mam to gdzies...Tobie brakuje duzo wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda بولندة A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PL nie bijom IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: بولندة Naszym nieucywilizowanym kwadransom rolniczym IP: *.dyn.optonline.net 30.03.05, 22:59 Poradnia jezykowa: "dla czy komu? Przed trzema laty usłyszałem od Pana Profesora, że nie irytuje Pana zdanie: "Kupiłam śrubokręt dla Janka". Do dziś nie daje mi to spokoju. Czy byłby Pan Profesor uprzejmy napisać parę słów, które nie zmusiłyby mnie do kłaniania się dla Pana Profesora, lecz Panu Profesorowi? A może jednak coś pokręciłem? Na wszelki wypadek przesyłam pełne szacunku ukłony. Stanislaw Albrecht Szanowny Panie Stanisławie! "Dla" denerwuje mnie nieco mniej niż innych, bo mieszkałem czas jakiś na Podlasiu, gdzie i "dla niego się mówi", i "dla niego robi krzywdę", co oczywiście jest błędne i śmieszne. Ale obok takich czasowników, które zdecydowanie łączą się z celownikiem, mamy i takie, które dopuszczają konstrukcję z dla. Od "Ten śrubokręt jest (przeznaczony) dla Janka" do "Kupiłem go dla niego" (z takim przeznaczeniem) droga niedaleka. W moim przekonaniu mogę użyć tu dla, gdy jest to np. prezent, który kupuję teraz, a wręczę za jakiś czas. Kłaniać się można profesorowi (nie dla profesora), ale ukłony dla profesora możemy przez kogoś przekazywać. Kłaniam się Panu, Panie Stanisławie - — Jerzy Bralczyk" Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: :) 30.03.05, 23:26 Hmmm no ja w kułak w zdaniu tytułowym czasownika znaleźć nie mogę, ale może Miodka za mało ja oglądała to i ja nie wiem co piszem... Ale może zamiast "dla ciebie, dla niego, dla nich to wszystko", powinno być "Ciebiemu to wszystko..", "Niemu to wszystko...", "Nichm to wszystko"... Mowa polska pienknom być... Odpowiedz Link Zgłoś
jeet-yet Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwonych 31.03.05, 01:54 Powiem DLA ciebie jedno: DLA Anielki w żłobie dano a Anielka i tak i tak pozostała konopielką na całe życie -- anielka_20 napisała: > Ale może zamiast "dla ciebie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek doktor prof Re: Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:11 co/kto to jest mużyk?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda بولندة Re: Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwo IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:21 Mużyk Szto ja mużyk, wsie tut znajuć I, jak jość hety świet wialik, Z mianie śmiajucca, pahardżawajuć - Bo ja mużyk, durny mużyk. Czytać, pisać ja nie umieju, Nie chodzić hładka moj jazyk, Bo tolki wieczna aru, sieju, - Bo ja mużyk, durny mużyk. Bo z pracy chlieb swoj zdabywaju, Bo znoszu łajanku i kryk, I świeta redka kali znaju, - Bo ja mużyk, durny mużyk. Halejuć dzieci wiek bez chlieba, Padziorty żonczyn czarawik Nie maju hroszy na patrebu, - Bo ja mużyk, durny mużyk. Zality potam horkim woczy; Ci ja mały, ci ja staryk, - Pracuju, jak toj woł raboczy, - Bo ja mużyk, durny mużyk. Jak chwor dy biedzien - sam biarusia Liaczyć siabie: ja czarawnik! Bo ja biez doktara liaczusia, - Bo ja mużyk, durny mużyk. Szto hoły ja, pawinien zhinuć Jak toj w liesie czaszczawik, I, jak sabaka, świet pakinuć - Bo ja mużyk, durny mużyk. Alie choć kolki żyć tut budu, Jak budzie wiek tut moj wialik, Nikoli, bratki, nie zabudu, Szto czaławiek ja, choć mużyk. I kożny, chto mianie spytaje, Paczuje tolki adzin kryk; Szto choć mnoj kożny pahardżaje, Ja budu żyć! - bo ja mużyk! Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Czy wysługujesz się kałmuckiej bandzie czerwo 31.03.05, 10:14 Nie wiem czy kałmucka banda czewronych jakąś krzywdę ci czasem zrobiła? DLA tego masz taki do nich stosunek? (JEMU masz taki do nich stosunek?) Nie ucz mnie człowieku małej wiary jak w jezyku polskim pisać, bo jeśli emigrantem jesteś i jak widzę żale swoje tu wylewasz to DLA ciebie polski językiem martwym powoli się staje (TOBIE polski martwym jezykiem się staje). I poczytaj więcej ze zrozumieniem, ot choćby tekst encyklopedyczny powyżej przytoczony. Pozdrawiam serdecznie zakało Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: To nie Polonia IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 11:26 Nie uzywaj angeliko wobec nich okreslen POLONIA, bo oni z tym nie maja nic wspolnego, a niepotrzebnie uwlacza to prawdziwej Polonii, to jest jakis dziwny odlam amerykanskiego swiatka, ludzie, ktorzy opuscili kraj i czuja sie panami z tego powodu (niektorzy byc moze zostali zmuszeni do emigracji), trzeba ich traktowac bardziej indywidualnie, kazdego z osobna, nie mozemy mieszac ich z Polonia, ktora sie utozsamia z nami Polakami, bo to przeciez jest wstydem dla niej. A oni tego chca, a ja wiem, ze Polonie reprezentuja zupelnie normalni ludzie, ktorzy nie pisza na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: To nie Polonia 31.03.05, 11:36 Wiem, to prawda.... Ale właśnie z tego powodu nazwałam go zakałą Polonii, bo niestety ale taki srul robi im po prostu koło przysłowiowej "dupy". Wylewa swe żale i robi złą opinię uczciwym ludziom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
donk A co to jest Polonia? 31.03.05, 11:36 Czy Polonia w twoim mniemaniu to jakies stare dziadki z Podhala mieszkajace od 1925 w Chicago, i ktore sa w TVP pokazywane w goralskich strojach? Daj se spokoj kobito bo zyjesz w bajeczkach. papatki z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: A co to jest Polonia? 31.03.05, 11:40 www.polskiinternet.com/polski/index.html to jest prawdziwa Polonia psi stolcu. Idź, pooglądaj galerię parady z okazji 3-go maja. Ciebie tam pewnie nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: بولندة to jest prawdziwa Polonia psi stolcu IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:09 obczyzna.blogspot.com/2004/05/fora-ze-dwora.html Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: to jest prawdziwa Polonia psi stolcu 31.03.05, 12:13 Pocaluj mnie w odwlok z tym linkiem. Nie wy w PL bedziecie definiowali pojecie Polonia. Parada! hehehehe, defilada zjednoczonych. hehehehehe, a co za kolko PGRu. Takich prawdzifkow chcecie widziec, no i oczywiscie jak bida w doope zajzy. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: to jest prawdziwa Polonia psi stolcu 31.03.05, 12:17 A może to ty jesteś taka Polonia jak wyrób czekoladopodobny jest czekoladą? Może w twym małym oślim łebku nie mieści się, że ktoś wyjechał i kraj wspomina najemna łachudro? Odpowiedz Link Zgłoś
donk Naczytalas sie Slowackiego. 31.03.05, 12:24 Polacy to tenskniom za Ojczyzna, tak, tak! ! Jak jom stracom. !! Jak som pijani. Oprocz tego to scoorwiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Naczytalas sie Slowackiego. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 12:32 Mowa o Polakach, o prawdziwych Polakach, oni sie nie zmieniaja pod zadnymi wplywami, maja swoj honor i wiedza kim sa, skad pochodza, zaden sie tego nie wstydzi, to szlachetny narod, nie udawaj Polaka skoro nim nie jestes, robisz to po to by pokazac nas w zlym swietle? Taki masz cel? Ja jestem dumna, ze jestem Polka, a ty chyba chcialbys, ale nigdy nie urodziles sie Polakiem, stad zazdrosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Naczytalas sie Slowackiego. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 12:34 Post wyzej adresuje do donk - sronk. Pojawilo sie Angeliko pod Twoim, wiec zebys nie myslala, ze to Ciebie mam na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
donk To calkiem powazna sprawa. 31.03.05, 12:36 Fajnie, tylko, ze na ten haczyk sie nie zalapie. No i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: To calkiem powazna sprawa. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 13:00 To nie haczyk donk. To fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: To calkiem powazna sprawa. 31.03.05, 13:17 heheheh, dobre! powiem nawet calkiem zabawne. wiesz jakie som fakty? Ty siedzisz w PL i pyskujesz mundrosci, a ja jezdem Polonia, uuuups! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: To calkiem powazna sprawa. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 13:24 Moze i Polonia, ale nie ta ktora sie solidaryzuje z Polska i Polakami, tylko ta druga przez ktora nasza Polonia (katolicka zreszta) ma same problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
donk Dom starcow i swietojebliwe? 31.03.05, 15:55 I ty chcesz definiowac pojecie Polonii? hehehehehe Dowidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dom starcow i swietojebliwe? IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 16:53 Tez mi okreslenie. Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Dom starcow i swietojebliwe? 31.03.05, 17:01 Nie ma co się denerwować - osiołek się jeszcze za ogonek nie ciągał dzisiaj i nerwowy trochę Odpowiedz Link Zgłoś
donk teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:21 Czy ja ci w majty zaglondam, co i ile ty se tam pchasz? Wyglonda na to, ze raczej ciebie chyba juz dawno nikt za dzydzla wyszarpal bo wyjesz tu na forum az chuczy. Ratunkiem moze byc tylko vipek-jedyny. Zloz podanko, doloncz czyste majty, a moze chlop zaprosi cie do swojej komorki. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:25 Z vip'em się razem za frędzle ciągacie. To ja wam związku rozbijała nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:29 Vipek to tylko serdeczny przyjaciel mojej kozy. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: teeee, ryczonca trzydziestka! 31.03.05, 17:32 Ja wam tam do obory zaglądała nie będę. Róbta co chceta oby tylko sąsiedzi za głośnego kwiku nie słyszeli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda بولندة cuś tak jakoś piszesz z żydowskim akcentem, Polko IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:39 ведь она патриот - партиот www.answers.com/topic/jingo The noun jingo has one meaning: Meaning #1: an extreme bellicose nationalist Synonyms: chauvinist, jingoist, flag-waver, hundred-percenter Глухой Партиот Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: cuś tak jakoś piszesz z żydowskim akcentem, P 31.03.05, 12:45 Niejeden Żyd czuje się pewnikiem bardziej Polakiem niż ty bidaku. I z tego powodu pasuje do ciebie definicja srul. Pewnie sprzedajesz się na lewo i prawo i masz to nieszczęście, że mało systemów totalitarnych obecnie. Za niemca byłbyś kapo, za czerowoych zomowcem... Współczuję ci z całego serca, ale w Afryce są jeszcze państwa kacyków - tam się udaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda بولندة Anielka kup se wienkszy wibrator dla siebie IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:56 Gazeta.pl : Forum : mlodziutkie mezatki i ...: "czy Ty na prawdę myślisz, że pierwszy stosunek buduje nierozerwalną więź między ludzmi? Czy jest tak dla tego, że wyczytałaś o Tym w jakiejś książce współczesnego psychola? Ciągle podajesz cytaty na potwierdzenie swoich racji, a sama ich nie potwierdzasz swoimi odczuciami. Czy czujesz związek z twoim pierszym bzykniętym? Wiekszość z nas tego nie potwierdza. Czy jest to związek niewidoczny i znany tyli li w niebiesiech? I czemu bzyknięcie? A nie pierwsze wspólne gotowanie czy inne tam takie? I co począć z rzeczonym wibratorem? Co na to powiesz? I najważniejsze napisz jak ty to czujesz a nie cytuj faceta, który nijak błony dziewiczej stracić nie mógł " Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Anielka kup se wienkszy wibrator dla siebie 31.03.05, 13:00 Kolejny wielbiciel wyszukiwarki Podaj namiary na swoją towarzyszkę życia to poradzę jej też jakiś sprzęt porządny bo z ciebie pewnie pożytku nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: cuś tak jakoś piszesz z żydowskim akcentem, P IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 12:57 Byc moze mylisz z soba, jestem Polka najczystszej krwi bez (zadnych) domieszek, to taki male wyjasnienie tego zarzutu. Oj... bolanda te twoje komentarze przedziwnej tresci?! Z jakim one akcentem sa pisane...? Az ciezko wyczuc... Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: to jest prawdziwa Polonia psi stolcu 31.03.05, 12:15 He he rozczuliłeś mnie.... Lewatywę już ci dzisiaj robili czy dopiero na zabieg czekasz Odpowiedz Link Zgłoś
donk A kolezanka z kolejki czego pyskuje? 31.03.05, 12:18 Nie rozpychaj siem tak. Na resekcje macicy jest inna kolejka. hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: A kolezanka z kolejki czego pyskuje? 31.03.05, 12:20 No normalnie dzisiaj osiągasz wyżyny intelektu... Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: A kolezanka z kolejki czego pyskuje? 31.03.05, 12:25 Forumowy standart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda بولندة dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Anielki IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 12:28 dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Anielki_20 w temacie planowego deletowania witryn polonijnych i planowego zastępowania ICH fałszywkami finansowanymi przez W-wę. obczyzna.blogspot.com/2004/12/9-kategorii-diaspory-polskiej.html obczyzna.blogspot.com/2004/05/fora-ze-dwora.html Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 12:31 He he ciebie człowieku chyba jakieś specsłużby kiedyś skrzywdziły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: 199.185.26.* 31.03.05, 12:59 juz ci mowilem kurewko zebys spdala z tego forum..poszla won do Lomzy Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 13:02 Łomża piękne miasto. Ludzie tam mili i sympatyczni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:05 jak widac nie wszyscy ... Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 13:07 A co ja ci zrobię, że zakałą miasta jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:15 powiedz..co cie tak cieszy..siedzisz tu i wypisujesz bzdury od rana do wieczora...jestes dumna polka (polakiem raczej)? To bardzo dobrze ...nie zmienia to faktu ze polska to kraj III swiata ... nie poprawisz wizerunku swojego kraju probujac przedstawiac w zlym swietle USA i inne kraje... Bez pozdrowien ty glupia cipo Odpowiedz Link Zgłoś
donk Gadka szmatka. 31.03.05, 13:20 Nie gadajta z tymi babami! Une wiedzom wszystko! Byly przeciesz 3 miesionce w Londynku i sprzontaly u hindusa patelnie. Baby wiedzom co piszom. hehehehehe, bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani 31.03.05, 13:22 Widzisz, ale z każdym dniem i z każdym srulusem tobie podobnym opuszczającym granicę tego trzeciego świata robi się tu lepiej. I to mnie cieszy. Zapewne martwi to jednak Polonię, której przedstawicieli na tym forum jak na lekarstwo. Ja nie muszę też stawiać USA w złym świetle. Za to stawianie sruli w takowym oświetleniu, zachłyśniętych swym sukcesem, plujących na przeszłość i utwierdzonych w przekonaniu, że dostali się do raju w swoich lśniąco wypucowanych gumiakach jest jak najbardziej kuszącą opcją. Pozdrawiam, Angelika. (DLA ciebie/Tobie Angelik*) *wybrać proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: dokształt DLA prostej wiejskiej kobieciny Ani IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 13:26 Tak trzymaj Angeliko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda بولندة A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie bijom IP: *.dyn.optonline.net 31.03.05, 13:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:44 Posluchaj cipo ... w tym raju trzeba ciezko pracowac na sukces ...ale co ty mozesz o tym wiedziec? Stac cie tylko na bezsensowne mielenie jezykiem ..zachod znasz z wypadow do NRD ... Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 13:47 No nie watpię, że ciężko pracujesz. Praca fizyczna nigdy nie należy do łatwych. A teraz dałeś dokładny przykład myślenia typowego srulasa - jestem wartościowy bo wyjechałem dalej niż 50 km za miedzę - o takie właśnie pustaki mi tu cały czas chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 13:50 P.S. Jak Ci się żyje w Edmonton? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asw Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 13:57 no prosze...o IT, IP, routing etc tez nic nie wiesz... jakie masz wyksztalcenie? Po tonie twoich wypowiedzi zgaduje ze skonczylas/slonczyles ogolniak i nic wiecej ... Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 13:59 No co ty nie powiesz... Wytłumacz mi co to routing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 14:26 zamiast rosyjskiego trzeba bylo sie angielskiego uczyc...no ale nigdy nie jest za pozno ...nie marnuj wiec swojego drogocennego czasu na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie IP: 199.185.26.* 31.03.05, 14:26 zamiast rosyjskiego trzeba bylo sie angielskiego uczyc...no ale nigdy nie jest zapozno ...nie marnuj wiec swojego drogocennego czasu na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: A w Kanadzie foki bijom hehehe - a w PLu nie 31.03.05, 14:31 No a ja ciągle nie wiem co to routing... O etc nie wspomnę. Co ja bidna zrobię. Może oświecisz mnie jednak w tym śpiewnym, poetyckim języku angielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda بولندة Portal gorąco rekomendowany przez Anielkę IP: *.dyn.optonline.net 01.04.05, 02:39 Gorąco rekomendowany www.polskiinternet.com/polski przez Anielkę w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=22214260&a=22231537 Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: A co to jest Polonia? 30.07.05, 14:24 angelika_20 napisała: > www.polskiinternet.com/polski/index.html > to jest prawdziwa Polonia psi stolcu. > > Idź, pooglądaj galerię parady z okazji 3-go maja. > Ciebie tam pewnie nigdy nie będzie. > > www.poloniawchicago.com/kw/2004parada.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 14:43 w ten pusty leb walnac i kozikiem ze skory obedrzec Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: ciebie ktos powinien tak palka 31.03.05, 14:47 Idź spać dalej, tylko cegłą folię zabezpiecz bo ci podwiewa i budzi niepotrzebnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 14:51 cegla to ja ci moge resztki zebow powybijac a w folie to bedziesz je mogla sobie zawinac i pod poduszke wlozyc z nadzieja, ze tooth fairy przyjdzie, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjhkh Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 199.185.26.* 31.03.05, 16:12 hahahaha...zwriowac tu mozna...taa.. wszyscy sa odwazni gdy sa anonimowi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 17:07 to ty myslisz, ze odwagi trzeba zeby w ten malpi leb cegla walnac? Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: ciebie ktos powinien tak palka 31.03.05, 17:22 hehehe, cegla by siem splalila ze wstydu, lub co najmniej zrobila by sie czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: ciebie ktos powinien tak palka IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 17:29 przynajmniej kolorystycznie do jej czerwonej geby bedzie pasowac a po przywaleniu, juz nie tylko kolorystycznie dopasowana bedzie, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Vip to czasem nie o tobie? 31.03.05, 17:49 Pewien gość chciał polować na białe niedźwiedzie, kupił sobie giwerę oraz cały osprzęt i wybrał się na Alaskę. Chodzi po tej Alasce, patrzy, coś się w krzakach poruszało wypalił w te krzaki, idzie zobaczyć co upolował, a tu nagle nadszedł niedźwiedź i mówi: - Słuchaj, stary, tu jest ciężkie prawo alaskańskie, kto nie trafi zwierzaka musi ciągnąć druta! Gość się wkurzył, ale co było począć - zrobił niedźwiedziowi laskę, ale przysiągł że w następny sezon kupi sobie lepszy sprzęt i tego niedźwiedzia upoluje, no ale sprawa powtórzyła się i tak kilka razy. Aż pewnego razu gdy znowu mu się nie udało ustrzelić niedźwiedzia, ten podszedł do niego i powiedział: - Wiesz co, stary, ty tu chyba nie przyjeżdżasz polować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Vip to czasem nie o tobie? IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 17:54 to tak jak ty nie idziesz do obory krowy doic Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Vip to czasem nie o tobie? 31.03.05, 18:15 Wątek krowy Ci żyć nie daje więc mam jeszce jedną o tobie przypowiastkę: Była sobie pewna rodzina chłopska: mama tata i trójka synów oraz jedna krowa w oborze, która całą tę rodzinę żywiła. Pewnego ranka ojciec poszedł jak zwykle dać jej jeść i pić. Wchodzi do obory i patrzy a tam szczątki krowy porozwalane, pełno krwi na ścianach. Ojciec nie mogąc znieść tej myśli łapie powróz robi pętle i wiesza się. Ponieważ długo nie wracał, matka zdenerwowana poszła sprawdzić co się dzieje. Weszła do obory i widząc to wszystko też się powiesiła. Po pewnym czasie najstarszy syn poszedł do obory i widząc rozwaloną krowę i wiszących rodziców postanowił pójść nad jezioro i złowić złotą rybkę, żeby wszystko odczyniła. Po kilku godzinach łowienia udało mu się, ale rybka powiedziała że spełni jego życzenie, jak jej dogodzi 10 razy, ale jeśli mu się nie uda to ona go zabije. Chłopak zabrał się ostro do dzieła, ale już po 6 razach nie miał już więcej siły więc go rybka zabiła. Następnym który wszedł do obory był średni syn i ten także postanowił złowić złotą rybkę. Wziął wędkę i poszedł nad jezioro. w końcu mu się udało złowić złotą rybkę, ale ona wysunęła takie samo żądanie co do najstarszego. Średniak wziął się do roboty ale po 8 razach wysiadł no i stracił życie. Kolejnym który wszedł do obory był najmłodszy i ten także wziął wędkę i poszedł nad jezioro. Po kilku godzinach wreszcie ją złapał, ale ona znowu: 10 razy dogodzić to spełni jego życzenie, jak się mu nie uda to zginie. Mały był niezły więc się dobrze sprawił i jej dogodził tyle ile chciała, ale jemu nie było dość, więc pyta: - Złota rybko mogę jeszcze 10! Złota rybka na to: - No ... Możesz chwile to trwało a mały zaraz potym znów pyta: - Złota rybko mogę jeszcze 10! Złota rybka na to: - No ... Możesz.... I takich rundek było jeszcze ze dwie, w końcu mały pyta: - Złota rybko?... Ale ty nie pękniesz jak ta nasza krówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Vip to czasem nie o tobie? IP: 5.6.* / 193.188.105.* 31.03.05, 18:33 troche dlugie, ale moze byc, Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re:Angeliku- 30.07.05, 15:17 tyle masz do zarzucenia Polonii ! Moze zdefiniujesz "pojecie" Polonia? Czego Ty wymagasz od Polonii, kim powinna byc Polonia zeby "ciebie" godnie reprezentowala!Jak mi to wyjasnisz, podyskutuje z toba. Ps. Polonia jestem juz 23 lata , zatem daruj sobie uwagi pod katem gramatyki czy ortografii"dla ciebie, tobie, mnie, im , kt u ry" itd,itp. Mnie to wcale nie przeszkadza "jak kto pisze", interesuje mnie co pisze. Pozdrawiam - Prawdziwawadera Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Ja tam żadnej Anielki nie reprezentuję 30.07.05, 18:43 Anielkę reprezentuje pan Pastusiak w brudnych skarpetkach hehehe na kanadyjskim lotnisku. Niech żyje Kanada a Kanadyjczykom niech się żyje jeszcze dostatniej niż dotychczas. -- prawdziwawadera2 napisała: > tyle masz do zarzucenia Polonii ! > Moze zdefiniujesz "pojecie" Polonia? > Czego Ty wymagasz od Polonii, kim powinna byc Polonia zeby "ciebie" godnie > reprezentowala!Jak mi to wyjasnisz, podyskutuje z toba. > Ps. Polonia jestem juz 23 lata , zatem daruj sobie uwagi pod katem gramatyki > czy ortografii"dla ciebie, tobie, mnie, im , kt u ry" itd,itp. > Mnie to wcale nie przeszkadza "jak kto pisze", interesuje mnie co pisze. > Pozdrawiam - Prawdziwawadera Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Ja tam żadnej Anielki nie reprezentuję 31.07.05, 21:22 Ja tak!Urodzilam sie Polka i umre Polka. Dlatego do konca moich dni bede reprezentowac Polske poza jej granicami! Nie tylko ja, moich 2 synow urodzialam w Poslce i Oni tez beda Polakami do konca swoich "dni". Do Angeliki- zbyt trudne pytanie tobie zadalam, widze ze nie umiesz na nie odpowiedziec. Masz swoja wimaginowane wyobraznie o Polonii i to w/g tej opini oceniasz nas! Nie bede sie ustosunkowywac do twoich zarzutow stawianych Polonii. Powiem ci tylko, ze :TO WY!!!!!!!! TY I TOBIE PODOBNI POLACY W POLSCE PSUJECIE OPINIE POLONII!!!!.W 90-tym roku bylam u urny wyborczej, nie mglam jednak glosowac bo nie bylam zarejestrowana.Tam po raz 1-szy ujrzalam 1-sze/ nie ostatnie blazenstwo Waszego Prezydenta. ! W ameryce na kazdym kanale tv to pokazywali , z odpoiwednim kometarzem! O czym mowie: przypomne Ci jak nie pamietasz! W momencie kiedy zostaly policzone glosy i bylo wiadomo, ze Walesa zostal prezydentem, wystapil pan prezydent z malzonka w oknie na balkonie/wzorowal sie na oknie w ktorym ukazywal sie Papierz w swojej rezydencjii w wakytanie/mnie ejdnak to okienko skojarzylo sie z Misiem Uszatkiem)Oboje w czarnych "ancugach",on z matka Boska w klapie, ona z bukietem bialoczerwonych gozdzikow! Oboje trzymali kileiszki z szampanem w "dloniach" . PO wielkim aplauzie ze strony "apaczy" Walesa wzniosl toast tymi slowami,dokladnie powtarzam: DZIEKUJE WAM BARDZO, ZESCIE MNIE WYBRALI NA PREZYDENTA! A TERAZ WZNOSZE TOAST ZA ZDROWIE WASZE W GARDLO NASZE< MOJE I MOJEJ ZONY!,pozostawie to bez komentarza/ Wstyd nam przynosicie jezdzac do Niemeic na zarobki, podcieracie tylki starym SS -manom, bylym oficerom wermachtu,czyli mordecom 6 milonow Polakow. Gdzie Wasza ambicja narodowa?Pytam! Juz o tym zapomnieliscie? Jezdzicie do balerow niemieckich i austryjackich na sezonowe rolne prace! Za taka prace podczas II Wojny sw. ludzie wywozeni pod przymusem , otrzymuja do dzis odszkodowania! Ciagle ziejecie ogniem w kierunku dziecka zydowskiego!Poptarz na zdjecia Polakow w Anglii i calej skandynawii! Co tam sie dzieje! Az strach pomyslec! Nie bede siebawic w szczegoly, mysle ze mozesz ten temat "rozwinac" sama. Jak myslisz, ze swiat tego nie widzi, jak myslisz , ze to przynosi hlube Polsce i Poloni- to nie mam oczym ztoba rozmawiac. Jestes zwykla glupia istota, ktorych Polska wydala na swiat conajmniej 1/3 pokolenia! Nie wiem ile masz lat, i nie wiem ile wiesz na temat emigracjii lat 80-tych. Ja naleze do niej i wiem na jakich warunkach wyjezdzalismy wtedy z Polski. Mysmy nie uciekali z Polski- Polska wrecz nam umozliwiala wyjazd. W 81 roku/lipiec/w telewizjii pokazali 2 razy 2 godzinny program "Polacy we Wiedniu", z tego to programu mialam mapke do Trajskirchen! Ten program nie byl pokazany zeby odstraszyc Polakow przed wyjazdem, byl ;pokazany, zeby zachecic nas do wyjazdu! Kto byl MADRY to z tego skorzystal. Pewnie nie wiesz dlaczego rzadowi w Polsce zalezalo na tym, ze by madrzejszych sie pozbyc! Odpowiedz jest prosta- zostali tylko malowyksztaceni, malointeligentni, ci ktorych nie bylo stac na wyjazd w tym czasie! , a takich jest latwo trzymac za "mordy" i manipulowac nimi! I o to Komunistom chodzilo!Gdyby nie to, ze swiat bacznie obserwowal sytuacje w Polsce, popieral Solidarnosc i Papierzem byl Polak, pewnie powtorzyliby Katyn!!! To byl Katyn "bis" tylko w bardziej "eleganckim " wydaniu! Nie pytaj mnie czy znam historie Poslki ostatnich 300 lat. Pzrypomne Ci tylko mordy na wlasnym narodzie poczynione przez komunistow juz po wojnie: Poznan 1956, Gdansk- 1970, wiele mniej istotnych ale nie bez znaczenia- Katowice-zalani gornicy.Jeszcze? A moze o aktualnej sytuacjii w Polsce, ktora w/g ciebie powinna nam Polonii przynosic hlube. Lodz- afera "Skorki", jak myslsisz, ze o tym nie pisano tutaj w gazetach to sie mylisz, New York Times pisal szczegolowo na ten temat! Mysle, ze dosc tego!! Angeliko- uwazam, ze Polska powinna nas przeprosic za to! To my ciezka praca,bojetnie jaka,budujemy image Polsce i Polakom, to my wysylalismy miliony dolarow dla powodzian woj. Dolnoslaskiego! To my wydajemy miliony dolarow pomagajac rodzinom w Polsce. To my Polonia lat 8- -tych zmienilismy opinie o Polakach! To dzieki nam nie slyszymy od 10+ lat glupich dowcipow o Polakach opowiadanych przez Amerykanow> Pojawiaja sie one jak jakis "idiot z wyzszej sfery" pojawi sie tutaj i pieprezy glupoty!To wy przy laliscie Polska "artystke" piosenkarke, ktora to powinna wygrac w programie "poszukujemy mlodych Talentow/ moze nie dokladnie tlumaczenie "idoll",akiedy to sie nie stalo odwazyla sie pyskowac do Jurry w nieznanym nikomu jezyku! To o jej menadzeze pwoiedzial czlonek jurry: O czym ten idiot mowi?zabierzcie mu mikrofon i wyprowadzcie delikfenta z sali! Wszystko to dzialo sie na chanal 2CBSogolnokrajowy program ogladany przez conajmniej 150 milionow Amerykanow!Angeliko, moglabym ksiazke napisac , gdybym chciala z detalami pokazac ci wasze powody dla ktorych my Polonia musimy sie wstydzic za Was! Zamilcz zatem! Jeszcze raz ci mowie! TO WY POLACY PRZYNOSICIE WSTYD POLONII. Dlatego tylu ludzi zyjacych na stale poza granicami Polski chetnie pozbyloby sie polskiego obywatelstwa, gdyby tobyl latwiejszy proceder w zalatwianiu! Ps. Nie wytykaj mi bledow ort. gramatycznych, stylistycznych i takich tam ... Wiem, ze w tym jestes "mocna")) Pozdrawiamrawdziwawadera Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Ech wadera wadera... 31.07.05, 22:09 Rozpisałaś się że hej tylko po co.... No to krótko: -nie szkaluję polonii tylko piszące tu srule. Poczytaj wpisy a zrozumiesz o kogo chodzi. -nie odpowiem ci co to Polonia bo to nie cel tego forum. Już pisałam, że tu generlanie obrzuca się obornikiem między zwolennikami zostania w kraju i emigracji. He he takie tam odstresowanie po godzinach. -ty śmiejesz się z Wałęsy a ja z hamerkańskiego krzaka. I co z tego. -wytykam błędy tylko tym którzy się wcześniej czepiają. Możesz spać spokojnie. -podziwiam wkład piśmienniczy ale wybacz z powodów powyższych nie chciało mi się czytać Możesz pytać czemu nazwa forum "Polonia". Niektórzy powiedzą, że to forum dla inwigilacji przez wojska łączności, portal MSWiA do ścigania polaków z Polskim paszportem i zaganiania ich w pułapkę paszportową. Jeszcze inni, że to miejsce agitacji przedwyborczej itp. Ale na pewno nie jest to forum poruszające tematy Polonii. Idź więc z Bogiem i poszukaj forum Polonijnego. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Ech agelika.. 31.07.05, 22:47 <wytykam bledy tylko tym, ktorzy sie wczesniej czepiaja. Mozesz spac spokojnie.> Dziekuje! Od 15 wrzesnia 1982 roku spie bardzo spokojnie i NIC ani NIKT nie jest w stanie tego zmienic! Jestem szczesliwa! Pozdrawiam prawdziwawadera Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 No to. 01.08.05, 10:08 > Od 15 wrzesnia 1982 roku spie bardzo spokojnie i NIC ani NIKT nie jest w > stanie tego zmienic! Jestem szczesliwa! Cieszę się i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bialo_czerwona Re: Ja tam żadnej Anielki nie reprezentuję 26.08.05, 14:59 CO TY PIEPRZYSZ WADERA !? Jak widze takie wypowiedzi to dostaje odruchow wymiotnych. Cala Polonia to sami inteligenci hahahahahahahahahahahahahahaha, jakbym nie widziala to moze bym uwierzyla ale musialabym byc jeszcze glucha i slepa. A ile tych milionow wyslalismy? Ile sama wyslalas? Ja za Polske wstydzic sie nie musze bo gowno ona Kanadoli obchodzi za to za Polonie jak najbardziej a swiadczy ona sama o sobie ... oj swiadczy. Bez powazania Odpowiedz Link Zgłoś