tomiij 11.04.05, 12:26 pytanie jak wyzej bardzo mi zależy na odpowiedziach tym bardziej,że jedno z imion już jest nadane a teraz chodzi o zmiane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Anika czy Anita 11.04.05, 12:36 Jak mam być szczera, to zmieniłabym całkiem... Ale już chyba Anita lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anika czy Anita 11.04.05, 12:43 Oba te imiona to wersje Anny: Anita hiszpanska, Annika skandynawska. Mnie osobiscie Anita wogole nie podchodzi ale przyjela sie w jezyku polskim. Co do Anniki nie mam obiekcji, poniewaz znam takowych kilka, ale nie Polek. Dla polskiego ucha, bedzie jednak to imie brzmialo zdrobniale, i to musisz wziac pod uwage. Mnie nie razi i podoba mi sie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Anika czy Anita 11.04.05, 12:57 Ja nie za bardzo lubię imie Anita, Anika mi się podoba. Nie znam żadnej, pojęcia nie mam, jak będzie odbierane. Nie brzmi dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Anika czy Anita 11.04.05, 14:08 Ja wybrałabym Annę Wtedy mogłabym wołać na córkę i Anika, i Anita, a na dodatek nawet może jeszcze Aneta - i tylko ta ostatnia forma mi się podoba, szczeze mówiąc Pozostałe jakoś tak niepolsko brzmią. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Anika czy Anita 11.04.05, 14:33 Z tych dwóch - tylko i wyłącznie Anika. Anita kojarzy mi się jakoś nieciekawie - jakby była spóźniona o 20+ lat (wśród osób kilka lat starszych ode mnie jest sporo Anit) i trochę jak Mariola. Anika - nie zachwyca mnie, ale ogólnie kojarzy mi się pozytywnie - znam dwie Aniki i dzięki swojemu imieniu zawsze się pozytywnie wyróżniały. Problemem jest pisownia (jest jeszcze Annika). Imię może trochę brzmiące "zdrobnieniowo", ale dla ucha osłuchanego np. z Moniką nie powinno brzmieć źle. Poza tym Anika ładniej się zdrabnia - Aniczka, Nika, Nikusia itd., a na Anitę Nita raczej wołać nie będziesz . Reasumując, zdecyduj się na Anikę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Anika czy Anita 11.04.05, 14:41 Szczerze mówiąc, biorąc pod uwagę, że oba są zdrobnieniami od Anny, ja bym wybrała Anna... Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Anika czy Anita 11.04.05, 15:49 Anika podoba mi się, i znam kilka Ann, które używają takiego zdrobnienia. Też bym radziła Annę, bo Anika, Anisia mimo że ładnie to nie dla dorosłej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Anika czy Anita 11.04.05, 16:25 Ja mam sentyment do Anity i wybralabym wlasnie to imie.Jesli Annika,to tylko przez dwa n,bo taka jest forma oryginalna tego imienia.Za Annika nie przepadam,choc znam kilka Annik,Anit rowniez.Najbardziej znana Annika,to chyba ta z Pippi Långsrtump.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Anika czy Anita 11.04.05, 16:38 Anita nieste3ty nie podoba mi sie ( Aneta jeszcze bardziej ) a Anika kojarzy mi sie z Arniką i jakoś w ogóle mi nie brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anika czy Anita 11.04.05, 16:38 Za Anitą mocno nie przepadam - to dla mnie podobnie jak dla Tawi imię mariolopodobne; Anika - tak sobie, ale ujdzie. Z podobnych imion jedyne, które bym zaakceptowała, to Aniceta. A jeśli nie to imię, to Anna, jak juz pisały dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anika czy Anita 11.04.05, 17:26 Ja bym wybrala Anitę, choc nie przepadam za tym imieniem. Anika- a czemu nie Anna?! Od razu wszystko jest prostsze i... ladniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: Anika czy Anita 12.04.05, 14:23 Anita to w moim odczuciu imię w jednej stroby nijakie i nieciekawe a z drugiej "mariolopodobne". Zdecydowanie nie! Tak więc droga eliminacji zostaje przy Anice, choć szczególnie też mnie nie zachwyca Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Anika czy Anita 12.04.05, 14:36 Jesli miałabym wybierac z tych dwóch to zdecydowanie Anika. Anita absolutnie mi sie nie podoba. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Anika czy Anita 25.07.05, 19:25 Anita sama tak sie nazywam i jest ok mało popularne i o to chodzi (ANITKA,ANISIA) Odpowiedz Link Zgłoś
mercka Re: Anika czy Anita 25.07.05, 19:46 zdecydowanie aniKa - ta wersja bardziej mi sie podoba... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Anika czy Anita 25.07.05, 20:51 Jeżeli musiałabym wybierać pomiędzy tymi dwoma to raczej AniKa, chociaż ani jedno ani drugie mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś