Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co do TAKIEJ figury?

IP: *.chello.pl 23.04.05, 16:28
    Idzie lato i humor mi się kwasi. Ogólnie nie jestem gruba, mieszczę sie w
    rozmiarach XS i S, mam 160 cm wzrostu i ważę 49-50 kg, niestety mam dwa
    kłopoty: bardzo pulchne łydki i pęcinki oraz brak talii, mam lekii brzuszek-
    w pasie 63-4 cm ale do tego totalne zero bioder. W dzinsach biodrówkach jakos
    daję radę ale lato jest koszmarem, chciałoby się załozyc spódniczke...
    ale... :(
    Od pasa w górę jestem nawet chuda.
    Obserwuj wątek
      • Gość: m Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.saska.krakow.pl 23.04.05, 16:50
        długie, raczej wąskie spódnice
        • Gość: aga Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.chello.pl 23.04.05, 17:40
          własnie takich nienawidzę :(((
          A dlaczego wąskie?
          • Gość: m Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.saska.krakow.pl 07.05.05, 20:12
            poniewaz rozszerzające się od samej góry źle wyglądają perzy braku talii
      • zettrzy Re: co do TAKIEJ figury? 23.04.05, 21:32
        stwarzasz sobie problemy - zadna z nas i tak nie jest Venus z Milo, smialo nos
        spodnice jakie chcesz, pulchne nogi zawsze wygladaja bardziej sexi niz jakies
        bocianie patyki - nie bede radzic zadnych krynolin (zebys sobie dorobila
        biodra), masz normalny wyglad i nie powinnas miec klopotow z ubraniem
        • Gość: aga Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.chello.pl 23.04.05, 21:41
          ALe te gice naprawde nieproporcjonalne, wiele razy słyszałam na ten temat
          niemiłe komentarze, w ttym roku chcę ich sobie jednak oszczędzić zawsze mam
          stracha ze ktoś krzyknie "łydy jak bakłażany"
          • kamisia22 Re: co do TAKIEJ figury? 23.04.05, 21:46
            nie przejmuj sie. znam dziewczyne ktora wogole wcięcia w talii nie ma-jakies 70
            cm to obwod.brzuch ma jak w 4 miesiacu ciazy ;) a pokazuje cialo jakby byla
            modelka. nogami tez sie nie martw-popatrz na ulice ile kobiet chodzi teraz w
            miniowkach nawet mimo ze ich nogi pozostawiaja wiele do zyczenia:)nos to w czym
            dobrze sie czujesz i bedzie ok:)
          • zettrzy Re: co do TAKIEJ figury? 23.04.05, 21:49
            olewaj takie komentarze, one mowia wszystko o tym kto krzyczy a nic o Tobie - i
            w koncu, cham zawsze cos skomentuje, nawet jak bedziesz wygladac jak gwiazda filmowa
            nogi maja to do siebie ze mozna je ukryc zupelnie, pod spodniami lub dluga
            spodnica, ale przy krotszej kiecce nie bardzo da sie zmienic optycznie ich
            ksztalt - spodnice krotkie maja to do siebie, ze optycznie wydluzaja nogi, albo
            spodnice z rozcieciami, byle nie po srodku, bo rozciecie na srodku jest bardzo
            klopotliwe w noszeniu i siedzeniu - moze spodnica bardzo szeroka by nieco
            zbalansowala optycznie lydki, ale najlepiej byloby pojsc do sklepu i przymierzyc
            rozne kiecki w rozmaitych dlugosciach i fasonach
            • kamisia22 Re: co do TAKIEJ figury? 23.04.05, 21:55
              hmm.moge jeszcze napisac ze istnieja przeciez spacjalne cieniutkie rajstopy
              ktore optycznie zmieniaja ksztalt lydek.takie niewidoczne rajstopy nosza np
              modelki na wybiegach-temu wydaje sie ze maja szczuple czy super zgrabne nogi a w
              rzeczywistosci wcale tak nie jest.no ale z drugiej strony latem rajstopy tez nie
              pasuja:/
              • Gość: aga Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.chello.pl 24.04.05, 19:26
                no co ty???? Skąd się bierze takie rajstopy????? chce rajstopy wyszczuplające!
                rany koguta, czego to się człowiek nie dowie!!!
                • kamisia22 Re: co do TAKIEJ figury? 08.05.05, 22:18
                  jak pracowalam jako modelka to takie widzialam dlatego o tych modelkach pisalam
                  ;) ale gdzie je kupic-bladego pojecia nie mam bo jakos mnie to nie
                  interesowalo..nie potrzebowalam ich nosic. nie wiem naprawde
        • Gość: ilaria Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 19:30
          > pulchne nogi zawsze wygladaja bardziej sexi niz jakies bocianie patyki

Yyy... że co?
          Ty chyba zartujesz :), pulchne nogi to fatalny mankament figury.
          • Gość: aga Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.chello.pl 24.04.05, 21:00
            dzięki, to badzo mi pomaga w doborze ubrań :)))
            • Gość: ilaria Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:28
              Pewnie, że pomaga, bo mankamenty raczej się ukrywa. Nie polecam krótkich
              spódnic, nawet takich za kolano. Na talię radzę bluzki kopertówki i
              różne "fikuśne bluzki" - broń Boże takie proste, obcisłe z okrągłym dekoltem.
              Raczej żadnych poziomych pasków.
      • miumiu75 Re: co do TAKIEJ figury? 24.04.05, 19:36
        Bardzo wiele moga zmienic odpowiednio dobrane buty, konstrukcja i obcas.
      • umaa Re: co do TAKIEJ figury? 24.04.05, 19:43
        a ja bym Ci polecila zebys troche popracowala nad swoim cialem, zapraszam na
        forum fitness i zycze powodzenia
        • calella Re: co do TAKIEJ figury? 07.05.05, 18:14

Czy mogłabyś podac link do tego forum fitness?????,
          bo nigdzie nie moge znaleźć:)
      • Gość: ewunia do ilarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 19:46
        zgadzam sie
        • Gość: aga Re: do ilarii IP: *.chello.pl 24.04.05, 21:06
          ludzie, nie chciałabym zeby ten wątek stał się wątkiem pt. "oceń mnie"
          ani "lepsze patyki czy grubasy" więc wolałabym zeby wpisały się osoby które
          potrafią odpowiedziec na moje pytanie dotyczące, o dziwo,... MODY

Choć swoją drogą: kazdy chciałby mieć łydki w sam raz, ale jeśli nie są w sam
          raz to chyba wolę moje bakłażany niż pajęczaki :)))

Pozdrawiam wszystkich
      • kochanica-francuza Re: co do TAKIEJ figury? 24.04.05, 21:26
        Gość portalu: aga napisał(a):

> Idzie lato i humor mi się kwasi. Ogólnie nie jestem gruba, mieszczę sie w
        > rozmiarach XS i S, mam 160 cm wzrostu i ważę 49-50 kg, niestety mam dwa
        > kłopoty: bardzo pulchne łydki i pęcinki

Noś rozszerzane kiecki do kolan i buty na koturnie albo słupku.

oraz brak talii, mam lekii brzuszek-
        > w pasie 63-4 cm ale do tego totalne zero bioder. W dzinsach biodrówkach jakos
        > daję radę ale lato jest koszmarem, chciałoby się załozyc spódniczke...
        > ale... :(
        > Od pasa w górę jestem nawet chuda.

to żeby "wyrównać" figurę,noś góry jaśniejsze niż doły
        • przemkowa.b Re: co do TAKIEJ figury? 24.04.05, 21:32
          Podpisuję się pod kochanicą rękami i nogami.
          Nie jesteś gruba,nie masz nadwagi,jesteś w normie i ciesz się z tego...
          Ale rozumiem Cię świetnie: mam podobną figurę,tylko że talię akurat mam:)) la
          eza to wąskie biodra i pełniejsze uda i łydki:)
          Spódnice rozszerzane za kolano i do tego buty na obcasie,byle nie szpilce
          (szpilka uwydatnia grubą łydkę). Poza tym proponuję marsze conajmniej
          półgodzinne i gimnastykę nóg i brzucha:)
          Pozdrawiam i trzymaj się!
          • Gość: ilaria Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:34
            Z moich obserwacji wynika, ze masywne łydki w spódnicy za kolano bardzo rzucają
            się w oczy, chyba nawet bardziej niż w mini.
            • przemkowa.b Re: co do TAKIEJ figury? 24.04.05, 21:40
              Owszem,spódnica za kolano o linii ołówka przy ciele...ale rozszerzająca się
              pomoże każdym łydkom:)
              a poza tym nie wierzę żeby aga,przy wzroście 160 i wadze 49/50, nawet przy
              niezbyt proporcjonalnej budowie miała jakieś bardzo koszmarne łydki:)))
              • kochanica-francuza Re: co do TAKIEJ figury? 24.04.05, 21:42
                przemkowa.b napisała:

> Owszem,spódnica za kolano o linii ołówka przy ciele...ale rozszerzająca się
                > pomoże każdym łydkom:)
                > a poza tym nie wierzę żeby aga,przy wzroście 160 i wadze 49/50, nawet przy
                > niezbyt proporcjonalnej budowie miała jakieś bardzo koszmarne łydki:)))
                no,to jest normalna waga i ok:-)
          • kochanica-francuza Re: co do TAKIEJ figury? 24.04.05, 21:34
            przemkowa.b napisała:

> Podpisuję się pod kochanicą rękami i nogami.
            uch,uch,chyba stylistką zostanę;-)))
            • Gość: hair Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.04.05, 23:20
              www.bbc.co.uk/lifestyle/tv_and_radio/what_not_to_wear/whattowear_index.shtml
      • Gość: jasna_79 Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:11
        ja nie mam takiego problemu jak niektóre z was. Jestem dość wysoka, szczupła a na brak biustu nie mogę narzekać.
        • Gość: qwertasdfg Re: co do TAKIEJ figury? IP: *.com.pl 07.05.05, 16:59
          to nie wiem po co Ty tutaj cokolwiiek piszesz, chcesz zebysmy miały wiecej
          kompleksów czy co?

Ja tez mam grube łydki moge nawet powiedziec ze bardzo..w ogóle nie chodze w
          spódnicach, spódkiczkach co dopiero w minuówach, chciałabym to zmienic ale nie
          umiem...pomózcie jak schudnac z łydek
          • bebiak Re: co do TAKIEJ figury? 07.05.05, 19:16
            Gość portalu: qwertasdfg napisał(a):

> Ja tez mam grube łydki moge nawet powiedziec ze bardzo..w ogóle nie chodze w
            > spódnicach, spódkiczkach co dopiero w minuówach, chciałabym to zmienic ale
            >nie umiem...pomózcie jak schudnac z łydek

Hmm, mam podobny problem. Ostatnio ktoś na forum Fitness napisał, że mięśnie
            łydek trzeba rozciągać, ale nie bardzo znam takie ćwiczenia (poprosiłam, może
            odpowie?). Takie łydki to moja zmora (choć nie wpadam w kompleksy), ale
            krótkie spódniczki noszę (czasami!) wyłącznie na wakacjach.
            Zajrzyj czasem na Fitness - może ten ktoś odpowie jak to czynić.
            To jest ten wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=23363523
            Pozdrowienia. B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka