Dodaj do ulubionych

Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dziecka?

14.05.05, 16:26
Mam pytanie dotyczące nowego produktu firmy Henkel. Producent pisze na
opakowaniu że jest to proszek dla alergików czyli podobnie jak podaje
producent Jelp'a i Lovella. Jednak firma Henkel produkuje też proszek Bobas,
który jest ewidentnie dla małych dzieci. Moja córka wkrótce ukończy 6-ty
miesiąc i zastanawiam się czy mogę używać do prania jej rzeczy właśnie
proszek Persil sensitive, nie ukrywam że chodzi mi o cenę tego proszku
ponieważ w bardzo dużym opakowaniu cena za 1kg to ok. 6zł czyli zdecydowanie
mniej niżeli Jelp czy Lovella a nawet Bobas. Do tego niestety muszę
segregować rzeczy córeczki wg kolorów i w związku z tym muszę raczej też
nasze rzeczy prać w jej proszku ponieważ jej ubranek byłoby zbyt mało do
prania w danym kolorze więc proszek w takiej cenie jak 6zł/1kg byłby dla mnie
bardzo wygodny ponieważ mogłabym prać jej i rzeczy dla dorosłych, w
przeciwnym razie koszty prania w proszkach typu Jelp czy Lovella są dużo
większe. Wiem że w podobnej cenie jest proszek Dzidziuś jednak ja robię
zakupy w dużych marketach a te nie mają takiego proszku w swojej ofercie. Kto
produkuje proszek Dzidziuś?
Obserwuj wątek
    • anus1113 Re: Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dzieck 15.05.05, 08:34
      Proszek DZIDZIUŚ produkuje POLLENA OSTRZESZÓW www.pollena.com.pl Ja zapłaciłam
      za 1,5 kg 8.5zł. Tudno było go kupić, na półkach sklepowych stoiją JELP I
      LOVELA Ja poprosiłam kobietę z targu który jest w obok żeby mi go sprowadziła.
      Po problemach dotarł po tygodniu
    • ewa.m.kaminska Re: Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dzieck 15.05.05, 17:25
      1. Proszek Dzidziuś produkuje Pollena Ostrzeszów.
      2. Persil sensitive nie nadaje się dla dzieci. Był do nas zgłoszony do badań,
      ale nie uzyskał naszej pozytywnej opinii. Nie radziłabym go też stosować dla
      alergików.
      3. Znam wiele osób, które piorą "cały dom" w Loveli i nie narzekają, ale to
      kwestia gustu.
      • ewa.m.kaminska Re: Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dzieck 16.05.05, 15:53
        Niechcący wprowadziłam Was w błąd - nie badaliśmy proszku Persil Sensitive,
        tylko płyn do prania o tej samej nazwie. Wszystko, co napisałam o proszku odnosi
        się więc do płynu, za co bardzo przepraszam.
    • venom01 Re: Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dzieck 17.05.05, 12:06
      witam
      mam coreczke ktora w wieku 2 m-cy miala stwierdzone AZS dosyc silne(teraz ma 21 m-cy) tylko na poczatku pralam jej rzeczy w dzieciecym proszku teraz piore jej rzeczy w tym co sama urzywam i jak na razie jest dobrze radzilabym ci sprobowac wtedy bedziesz wiedzala najlepiej
      pozdrawiam
    • rapunzel1 Re: Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dzieck 18.05.05, 14:01
      Jak nasze dziecko skończyło 6mies, to wypraliśmy eksperymentalnie 1 koszulke w
      VIZIRze. Nie było problemów - więc od 8/9 miesiąca pierzemy wszystko w VIZIRZE
      Nie używam tylko płynów do płukania, bo eksperyment z Coccolino Sensitive w
      wieku 2mies skończył się wysypką.
      Wcześniej prałam w proszku Coccolino, który zniknął z rynku.
      BTW coccolino pachniał mocniej niż VIZIR
      • krasulas Re: Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dzieck 25.05.05, 14:20
        Ja natomiast przez okres prawie roku używałam dla całego domu Jepla i Lovelli
        (wcześniej inne proszki dla dzieci). Koszt wysoki paskudniesad ale Zuzia jest
        atopowcem. Teraz nie widać zmian skórnych na jej ciałku i zaryzykowłam z
        Persilem (proszek). Mam nadzieję, że będzie ok.
        • shiva772 Re: Persil sensitive? - dla 6 miesięcznego dzieck 16.09.05, 20:31
          Testuję na moim maluszku Persil sensitive (polski nie niemiecki)- włożyłam mu
          tylko śpiochy uprane w tym proszku. Czy jeżeli po 2 -ch dniach nic nie pojawiło
          się na skórze to znaczy że test wypadł pozytywnie? Czy czekać dalej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka