Dodaj do ulubionych

Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelioze

16.06.05, 18:26
Nie zainteresowal bym sie tym gdyby nie to ze w Tych artykulach pojawiaja sie
nazwiska takie jak Lida Mattman(nominowana do nagrody Nopbla w Medycynie)
,informacje ze jej laboratorium bylo zamkniete przez wladze uczelni ,bo
znajdywala krętki w kulturach krwi gdzie nie powinno ich być wg tych władz.Tą
informacje które słyszałem wcześniej od Dr`a Marshalla.
Oraz nazwisko Dr Andrew Wright`a ,bakteriologa z Wielkiej Brytanii ,ktory
występował między innymi na konferencji w chicago z Dr`em Marshallem ,który
stosując semento na swoich pacjentach z CFS (Chroniczny Zespół Zmęczenia)
doświadcza 60% poprawy.
Informacje o samento przetłumaczę najszybciej jak się da ,dopiero na nie
wpadłem ,więcc kto zna angielski to niech se poczyta.

A i samento wywołuje reakcję Herxheimera co jest też dla mnie baaardzo ważne. smile
www.health4youonline.com/article_%20lyme_disease_its_evolving_and_the_time_is.htm
www.health4youonline.com/newsletter_samento_lyme_disease.htm
www.health4youonline.com/samento-testimonials.htm
www.samento.com.ec/sciencelib/sarticles/toascirev.pdf
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 18:36
      Wrotek, to nie jest panaceum. Owszem zdarza sie, ze ktos doznaje po vilcacorze poprawy, ale nie jest to az tak czeste. Wiekszosc, jezeli nawet nie wszyscy z tych ktorym to pomoglo doswiadcza natychmiastowego nawrotu po przerwaniu leczenia. Pisalismy o tym w watku Leczenie Naturalne Boreliozy.

Nadto, nie ma wielkiej roznicy miedzy TOA-free z zwyklym preparatem vilcacory.
      • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 18:53
        trwałe ,nitrwałe , jeżeli pomaga to dobrze . A jest co chociaż pomaga chwilowo ?
        Poza tym Samento ma chyba wiecej Tao ,nie wiem czym sie roznia , kiedys czytalem
        .zobacze ,poczytam,
        • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 18:57
          Nie ma jakis tam glikozydow w tym TAO free. Ale za to jest to preparat trudno dostepny i drogi. Ktos tam kiedys mi mowil, ze vicacora mu pomagala ale, ze nie widzial najmniejszej roznicy miedzy zwykla vilcacora a ta samento TAO-free.

Mozesz sprobowac, ale szansa, ze pomoze nie jest az tak wielka. W kazdym razie nie 60% jak pisales.
          • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:01
            To badanie Wrighta te 60% ,wlasnie chodzi o to ze TAOs Blokuja POAs ,znalazlem
            strone gdzie to sprzedaja www.herbik.pl/6.html i kuyrde krople kosztuja
            180zl !!! chyba sie potne
    • wawan1 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 18:54
      Od dość długiego czasu już na polskich stronach można znaleźć opis tego
      specyfiku. Obawiam się, że samento jak i noni to tylko wielki interes
      finansowy. Jakoś nigdy nie spotkałam się z nikim, kto potwierdziłby skuteczność
      np. soku noni. Więc z tym Samento może to tylko potężny chwyt marketingowy
      • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 18:56

• wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:05
      no 600 ktropli tam jest ,zalozmy ze biore 3x7 dziennie ,21 dziennie.
      600/21 to jest tylko 28 dni sad
      • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:06
        Z tego co wiem, to dawke podwyzszasz i szybko dochodzisz do 50 kropli dziennie.
        Takie sa zalecenia.
        • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:09
          Uf ,a nie mozna posadzic tego w ogrodku ? to jest drzewo czy co
          • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:11
            Takie krzako-drzewo. Wymaga dzungli amazonskiej.
            • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:13
              To kupie troche dżungli i posadze , a potem w tej dżungli posadze samento hyhyhy
              ,sprytny ze mnie drań
    • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:09
      Działa ,chyba zamówie te kapsułki sad ponoc krople najlepsze ale nie mam skarbca
      wujka sknerusa

Vilca kora dziala na zasadzie TAOs tetracyclic oxindole alkaloids
      a Samento na zasadzie PAOs Pentacyclic oxindole alkaloids

Samento nie zawiera TAOs bo TAOs blokuje PAOs ,

Vilca kora zawiera 80% TAO , a nawet 1% moze blokowac w 30% modulacji systemu
      przez PAOs
      • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:25
        wlasnie zapisalem sie na grupe dyskusyjna na yahoo - samento ,zobaczymy co
        gadaja. Na jakiejs grupie dyskusyjnej z yahoo na temat boreliozy probowali
        samento i caly czas mowili ze im chrosty jakies powstaja ,wysypka czy plamy ..
        cos takiego
        • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:27
          Kazde leczenie preparatmi roslinnymi grozi alergia i czesto sie tak wlasnie konczy. Po czosnku rowniez.
          • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:30
            a moze to herx ?
            • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 19:41
              Alergia a nie herx: wysypka, krosty, swedzenie, liszaj itp
    • freshka Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 16.06.05, 20:56
      Oj Wrotek, Wrotek, walkowalismy to juz wczesniej w watku o medycynie
      naturalnejsmile
      Jak to jest z tymi POA i TOA to troche zalezy od producenta.
      W badaniach in vitro odkryto, ze POA stymuluja biale krwinki do zwalczania
      patogenow.

Jesli chodzi o dawki, to ludzie stosuja rozne 30-50 dziennie, ale b. wazne
      jest, zeby dochodzic do tego bardzo powoli, bo moga wystapic podraznienia
      np.zoladka i watroby, jak rowniez negatywne objawy typu bole glowy, zawroty (to
      pewnie od herxa). Warto stosowac rownoczesnie detoksykacje.

Znalazlam FAQ dotyczace Samento i sposobu dawkowania w boreliozie (zaczyna sie
      od 1 kropli)
      www.samento-faq.eu.kz/
      A tu jest Samento science library:
      www.samento.com.ec/
      • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 17.06.05, 00:18
        freshka ,ja chce kupic tabletki bo tansze ,to od ilu mam zaczac ?
    • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 17.06.05, 00:20
      Pierwsze slysze, ze ktos tocznia nazwal alergia.

Z tym toczniem to nie jest tak jak z alergia, bo jak go rozwiniesz to nawet jak przestaniesz uzywac Mino to toczen zostanie.
      • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 17.06.05, 15:31
        Nikt napeawde nie wie w jaki sposob minocyklina wywoluje toczen. Dlaczego
        bardziej prawdopodobne mialo by byc ze jest to cos innego niz herxheimer
        • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 17.06.05, 15:57
          Herx ma swoja dynamike i zalezy od dawki.
    • freshka Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 19.06.05, 17:48
      Jedyne, co znalazlam, to relacje jakiejs pani, ktora bierze TOA Cat's Claw
      (czyli vilcacore) w kapsulkach 600mg. Zazywa 2 kazdego ranka, co ma odpowiadac
      5 kroplom 3x dziennie.
      A jakie tabletki chcesz kupic? Bo jak te z Andean Medicine to oni maja
      infolinie i mozna zadzwonic i skonsultowac dawki ich preparatow przy danej
      dolegliwosci. Zdaje mi sie, ze u nas nie ma tego TOA w kapsulkach...sad

Co do minocykliny i tocznia, to przykro mi, ale nie mam pojecia wink
      • wroteknowynick Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 20.06.05, 00:19
        To co chyba znalazlas to Cat`s Claw TAO free ,czyli pozbawione TAO.
        Ja kupuje samento silver 120mg ,bo najtansze,.Zobaczymy jezeli sprawi to jakas
        roznice to kupie wiecej.

Tu jest www.herbik.pl/7.html cat`s claw w kapsulkach

A tu samento zawierajace PAO (to ja kupiem)www.herbik.pl/6.html
        • freshka Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 20.06.05, 15:16
          wroteknowynick napisał:

> To co chyba znalazlas to Cat`s Claw TAO free ,czyli pozbawione TAO.
          A samento to tez cat's claw tylko jakas specjalna odmiana sama z siebie
          pozbawiona TAO. Ta informacje podalam jako przelicznik - jak mniej-wiecej
          przeliczyc plyn na kapsulkesmile

> Ja kupuje samento silver 120mg ,bo najtansze,.Zobaczymy jezeli sprawi to jakas
          > roznice to kupie wiecej.
          Moze i najtansze, ale pewnie najmniej oplacalne. No bo zobacz - skoro dawka,do
          ktorej mozna dojsc to 2x 600mg to bedzie 10 tabletek dziennie...
    • nadia78 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 24.06.05, 14:02
      www.newswithviews.com/Howenstine/james26.htm
      • artur737 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 15.04.07, 22:33
        up by nie zniknal
        • baska192 Re: Samento -Chyba naturalne lekarstwo na Borelio 05.08.07, 18:48
          robie to samo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka