Dodaj do ulubionych

Szacunek dla religii w wydaniu tropicieli nazizmu

22.06.05, 17:05
i pararasizmu:

"In
nomine Muhammadi, et eius fili Arafato, et spiritus (jesli jednak pijasz cus
wiecej niz wode):))"

dzieci, dorosnijcie do hasel, ktore glosicie.
Obserwuj wątek
    • aaki z czego/kogo ten cytat ? 22.06.05, 17:12
      • mirmilek Re: z czego/kogo ten cytat ? 22.06.05, 17:16
        z awangardy walki z ksenofobia:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25504064&a=25540141
        • marouder Zenadka Palestinian Lover....bez urazy drodzy 22.06.05, 17:52
          Palestynczycy..w watku o kolei zarzuciles z_daleka bez tzw. dania racji, ze nie
          powinna wypowiadac sie na tematy zwiazane z etyka i jej praktykowaniem..wlasnie,
          dlaczego mirmilku?..czyliz jej, poza toba o szlachetny, ktos jeszcze takie prawo
          odebral..no wiem, gdyby ja poznali Twoi ulubiency , to z racji pochodzenia, nie
          mialaby nie tylko prawa wypowiadac sie na jakiekolwiek tematy, ale takze jej
          zycie, np. w takiej Ramalli nie trwaloby dluzej niz kilkanascie minut.

mirmilek napisał:

> z awangardy walki z ksenofobia:
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25504064&a=25540141
          >
          >
          • mirmilek Re: Zenadka Palestinian Lover....bez urazy drodzy 22.06.05, 17:58
            tia, gladko zmieniles temat... gladziudko

i nadal podtrzymuje, ze w swietle forumowej dzialalnosci goscia z_daleka, nie
            jest on najlepsza osoba do zwracania komukolwiek uwagi w tematach dotyczacych
            szacunku dla zmarlych.

rozumiem, ze cie to irytuje, ale nie musiales mi z tego powodu zarzucac
            reprezentowania pogladow nazistowskich.

> odebral..no wiem, gdyby ja poznali Twoi ulubiency , to z racji pochodzenia, nie
            > mialaby nie tylko prawa wypowiadac sie na jakiekolwiek tematy, ale takze jej
            > zycie, np. w takiej Ramalli nie trwaloby dluzej niz kilkanascie minut.
            >

nie z racji pochodzenia tylko z racji bycia okupantem. wszystko obsesyjnie
            sprowadzasz do pochodzenia.
            • manny_ramirez Re: Zenadka Palestinian Lover....bez urazy drodzy 22.06.05, 18:04
              Czyz chcesz powiedziec ze gdybys byl swiadkiem smierci Hitlera to tez bys mu
              okazal szacunek?
              • mirmilek Re: Zenadka Palestinian Lover....bez urazy drodzy 22.06.05, 18:15
                manius, przy okazji porownania reakcji na smierc JPII oraz Arafata napisalem, ze
                moment smierci nawet najlepszego z ludzi i moment smierci nawet najgorszego z
                ludzi ZASLUGUJE NA TEN SAM SZACUNEK.

oczywiscie tyczy sie to i hitlera.
          • manny_ramirez marouder to Ty?????? 22.06.05, 18:03
            czy mam jakies halucynacje?????????
            • marouder maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 18:20
              manny_ramirez napisał:

> czy mam jakies halucynacje?????????
              • manny_ramirez Re: maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 18:22
                byc mzoe i calkiem mozliwe ze vice versa takze
                • mirmilek Re: maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 18:31
                  kochani, spokojnie. dla was wazna jest strona wyimaginowanej barykady w
                  wyimaginowanym konflikcie cywilizacji. wszystko inne sie nie liczy. poklepta sie
                  wiec przyjacielsko i do roboty...
                  • manny_ramirez Re: maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 18:39
                    mirmil Ty takze przypisujesz mi cos czego nie ma
                    Jezeli przeczytalbys moje posty dokladnie to zauwazylbys ze czego ja zrozumiec
                    nie moge to ze potepiasz tylko jedna strone podczas gdy druga ma tyle samo ile
                    nie wiecej za kolnierzem. Martwisz sie o dzieci jednych a masz gdzies dzieci
                    drugich. A to moj drogi jest przerazajace.
                    • mirmilek Re: maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 18:46
                      bynajmniej. kat i ofiara // okupant i okupowany nie zasluguja na takie samo
                      traktowanie.
                      a mowiac brutalnie: za smierc palestynskich dzieci odpowiedzialnosc ponosza
                      okupanci czyli syjonisci. za smierc zydowskich dzieci odpowiedzialnosc ponosza
                      przede wszystkim okupanci, ktorzy doprowadzili do zezwierzecenia tego konfliktu
                      czyli syjonisci. nie widze w tym nic przerazajacego. na tej samej zasadzie za
                      ofiary cywilne w wojnie z nazizmem odpowiadaja przede wszystkim nazisci, ktorzy
                      sytuacje sprowokowali.
                      • manny_ramirez Re: maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 18:49
                        aha, przynajmniej mirmil jestes szczery
                        dziekuje tylko Bogu ze AK nie uprawialo takiej moralnosci jak Ty
                        • mirmilek Re: maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 18:57
                          Owszem, uprawialo. Z akcjami AK na ukrainie roznie bywalo. Poza tym polacy
                          zorganizowali pare dosc klasycznych zamachow terrorystycznych na dworcach
                          kolejowych i w metrze w niemczech podczasz II wojny.

I zwroc tez uwage, ze wg twojego sposobu myslenia nie powinno byc wogole
                          jakiejkolwiek ofensywy na III rzesze, bo ginely przeciez dzieci.

No i jeszcze taka watpliwosc mnie nachodzi: jaki sposob walki z okupantem
                          proponuesz, jesli ten zasiedlil twoja ziemia, nie chce sie ruszyc i ma tam
                          rodzine czyli miedzy innymi dzieci? pokojowe demonstracje?

do zobaczenia
                          • manny_ramirez Re: maniek mowilem, ze mnie dziwnie sytuujesz 22.06.05, 19:00
                            1. niech walcza z okupantem, Tel-Aviwu i Haify nikt nie okupuje
                            2. widze zes chyba cos niechcaco rabka tajemnicy uchylil. Czyli intifada to
                            byla palestynska ofensywa na Izrael?
                            • manny_ramirez ps 22.06.05, 19:05
                              o i daj mi namiary na te AKowskie ataki na dworce w Niemczech
                              • migselv Re: ps+ 22.06.05, 20:12
                                Manny, atak na dworcu w Berlinie byl, ale dowodctwo AK potepila to.
                                • manny_ramirez Re: ps+ 22.06.05, 20:14
                                  dzieki
                                  roznica wiec raczej ogromna
                                • krystian71 Re: ps+ 23.06.05, 13:02
                                  masz jakies namiary na ten atak i to potepienie.
                                  Dla mnie to zupelnie nieznana a wiec ciekawa sprawa.
                                  dzieki z gory
                                  pozdr.
                                  • mirmilek to cytat 23.06.05, 13:56
                                    jak wpiszesz w googla, to ci wyskoczy caly art. o potepianiu niech napisze
                                    kolega, bo akurat tego fragmentu nie ma:

13 lutego 1943 roku, Berlin, stacja metra Friedrichstrasse. "Wczesnym wieczorem,
                                    w okresie największego nasilenia ruchu, na zatłoczonym berlińczykami podziemnym
                                    peronie rozległa się straszliwa eksplozja. Tłum ogarnęła panika" - pisze dowódca
                                    wywiadu Kedywu Armii Krajowej, kpt. Aleksander Kunicki "Rayski". Początek
                                    kwietnia 1943 - kolejna eksplozja przy Friedrichstrasse, kilkanaście trupów
                                    (oczywiście cywili), kilkudziesięciu rannych. 10 maja - bomba na Dworcu Śląskim
                                    w Berlinie, dwa dni później - na dworcu w niemieckim wówczas Wrocławiu. Po
                                    kilkanaście trupów.

Nie były to działania jakiejś zdesperowanej i przez nikogo niekontrolowanej
                                    grupki. Były to akcje specjalnej, akowskiej komórki o kryptonimie "Zagra-lin",
                                    dowodzonej przez kapitana Bernarda Drzyzgę. Oczywiście zatwierdzane przez wyższe
                                    dowództwo - ze względu na wagę operacji w stolicy wroga można przypuszczać, że
                                    osobiście przez generała "Grota". Kapitan Drzyzga, kawaler wielu orderów, zmarł
                                    w Londynie w latach 80.

Gdy w ramach realizacji "Generalplan Ost" Niemcy zaczęli wysiedlać Polaków z
                                    rejonów Zamojszczyzny, które miały zostać zniemczone (przy okazji część
                                    wysiedlanych mordując i rabując przeznaczone do germanizacji "nordyckie"
                                    dzieci), polska partyzantka - bynajmniej nie komunistyczna, tylko akowska i
                                    bechowska - odpowiedziała atakami na zaludnione już przez kolonistów wsie. W ich
                                    trakcie, rzecz jasna, wycinano w pień ludność cywilną. W dodatku - co
                                    podkreślano ostatnio niejednokrotnie przy okazji opisywania biografii urodzonego
                                    na Zamojszczyźnie nowego prezydenta RFN - bynajmniej nie w całości przybyłą tam
                                    w charakterze dyszących nazistowską ideologią kolonizatorów. W sporej części
                                    byli to niemieccy chłopi z Besarabii, dwa lata wcześniej przeniesieni do
                                    wielkich Niemiec na mocy porozumienia Hitlera ze Stalinem.

Te mało pamiętane historie z II wojny przypominam nie po to, aby zgodnie z
                                    polityczną poprawnością wzywać Polaków do pokuty i proszenia o przebaczenie.
                                    Chodzi mi o to, byśmy uświadomili sobie, że robiliśmy mniej więcej to samo, co -
                                    do czasu Biesłanu, który jednak stanowi nową jakość - robili Czeczeni. I że do
                                    prowadzenia takich działań nie była nam potrzebna inspiracja Al-Kaidy, arabscy
                                    ochotnicy czy muzułmański fanatyzm. Wystarczyła desperacja i chęć odwetu.
                                    • krystian71 Re: to cytat 23.06.05, 14:13
                                      pytalem z ciekawosci, bo nigdy o tym nie slyszalem.A juz szczegolnie o
                                      potepianiu takich akcji.Wydaje mi sie to psychologicznie nieprawdopodobne, by w
                                      umeczonej okupacja Polsce,lapankach,obozach,wysiedleniach i masowych
                                      rozstrzeliwaniach ktos taka akcje mogl potepic.
                                      Np.na Zamojszczyznie , w skutek oporu i akcji partyzanckich wysiedlania zostaly
                                      wstrzymane.
                                      • mirmilek Re: to cytat 23.06.05, 14:29
                                        latwiej sie potepia po latach, kiedy walka nie jest juz potrzebna, zyje sie na
                                        swoim, a dawny okupant jest obecnym przyjacielem. wtedy nietrudno sie zdobyc na
                                        gesty pojednania itp.
                                        • krystian71 Re: to cytat 23.06.05, 15:16
                                          pamietam z jakimi dyskusjami i protestami spotkala sie tuz po wojnie sztuka
                                          Leona Kruczkowskiego, "Niemcy" i to tylko z tego powodu,ze przedstawil w niej
                                          niektorych Niemcow jako normalnych ludzi.Widocznie nie wszystkim moglo sie to w
                                          glowach pomiescic.Ja sam,jeszcze wiele lat po wojnie musialem pisac jakies
                                          esseje na temat Kruczkowskiego z wykorzystaniem cytatu z Mickiewicza "Niemcy
                                          tez ludzie",
                      • migselv Nie rozumiem wiec...? 22.06.05, 20:09
                        Napisales: "na tej samej zasadzie za ofiary cywilne w wojnie z nazizmem
                        odpowiadaja przede wszystkim nazisci, ktorzy sytuacje sprowokowali."
                        A jednak uwazasz, ze "nawet najgorszego z ludzi ZASLUGUJE NA TEN SAM SZACUNEK.
                        oczywiscie tyczy sie to i hitlera."

Jedyne "pozytywne" w Twoim przypadku jest to, ze jestes szczery w swojej
                        nienawisci:-( Dokladnie jak Hitler, zaslugujacy przez Ciebie na szacunek???
                        • mirmilek No czego nie rozumiesz? 23.06.05, 12:31
                          Ludzka smierc bez wzgledu na to, kto umiera, powinna byc traktowana z
                          szacunkiem i powaga.

Natomiast w zaleznosci od tego, kto umiera, smierc moze miec konsekwencje
                          negatywne, pozytywne albo nie miec ich wcale.

Fakt, ze smierc konkretnej osoby moze miec konsekwencje pozytywne nie upowaznia
                          do wulgarnych komentarzy, skakania z radosci itp. trzeba zachowac sie z
                          szacunkiem i powaga.

Fakt, ze trzeba zachowac sie z szacunkiem i powaga nie oznacza, ze mamy nie
                          dostrzegac ewentualnych pozytywnych konsekrencji plynacych z czyjejs smierci
                          (chocby ta pozytywna konsekwencja byla ulga, ze odszedl zly czlowiek).

Dla mnie te dwie rzeczy nie stoja w sprzecznosci.
                  • marouder Tweety, znaczy mirmilku..nawet sympatyczne z 22.06.05, 19:25
                    ciebie ptasze, ba kiedy nic nie chcesz skumac z zasad rzadzacych czlowiekim, a
                    nie takie mlode juz z ciebie chlopie;) otoz wszystko w tym swiecie porusza sie
                    dzieki przeciwienstwom, konflikt nie jest wyimaginowany, roznice w pojmowaniu
                    rzeczywistosci spolecznej, politycznej i ekonomicznej miedzy swiatem zachodu a
                    Islamem nadto widoczne, by bez prawienia komunalow po raz tysiac pierwszy sie
                    obeszlo..powiedz mi mirmil, jak widzisz sprawe rozwiazania kwestii tzw
                    uchodzcow, pomieszkujacych obecnie od Maroka po Irak..przyjmie ich Palestyna??

mirmilek napisał:

> kochani, spokojnie. dla was wazna jest strona wyimaginowanej barykady w
                    > wyimaginowanym konflikcie cywilizacji. wszystko inne sie nie liczy. poklepta si
                    > e
                    > wiec przyjacielsko i do roboty...
                    >
                    >
          • marcus_crasuss Re: Zenadka Palestinian Lover....bez urazy drodzy 22.06.05, 18:11
            marouder napisał:

z_daleka .. powinna ..... i jej ...

czyliz jej...... ja poznali

Przegapilem operacje czy jaki diabel ?
            • marouder A ktos mi objawil na privie ze z daleka jest kobie 22.06.05, 18:19
              nie wiem, z_daleka nie protestuje..

marcus_crasuss napisał:

> marouder napisał:
              >
              > z_daleka .. powinna ..... i jej ...
              >
              > czyliz jej...... ja poznali
              >
              >
              > Przegapilem operacje czy jaki diabel ?
              >
              • manny_ramirez Re: A ktos mi objawil na privie ze z daleka jest 22.06.05, 18:24
                nie jest
              • marcus_crasuss Re: A ktos mi objawil na privie ze z daleka jest 22.06.05, 18:24
                marouder napisał:

> nie wiem, z_daleka nie protestuje..

Moze uwaza, ze latwiej znalezc rycerza dla kobitki niz dla starego walka.

Uchodzi tu od dluzszego czasu za strugajacego "lorda" falszywego wapniaka.

>
                • z_daleka Re: A ktos mi objawil na privie ze z daleka jest 22.06.05, 21:53
                  dobre m_c...ale dlaczego "lorda"?
    • samsone Gdzie sie podzialy te religie ,jezyki, kultura 22.06.05, 20:13
      ktore w Polnocne Afryce kvitly, zanim tam nieproszone Araby sie wdarly.
      Moze nam opowiesz, ktory z papiezy zaczal pierwszy po lacinie pisac, bo jak on sam powiedzial, przeciez moj ojczysty jezyk - punicki w rzymie malo kto rozumie, gdzie sie ten jezyk podzial, gdzie sie podzial Numijski, berberski, muretanski, czyzby go arabskie psy zezarly.
      • wojcd Re: Gdzie sie podzialy te religie ,jezyki, kultur 23.06.05, 01:09
        samsone napisał:
        > gdzie sie podzial Numijski, berberski, muretanski, czyzby go arabskie psy zezarly.
        • samsone Re: Gdzie sie podzialy te religie ,jezyki, kultur 23.06.05, 09:17
          bo w twojej encyklopedii moze kazdy idiota sie wpisac, a tych wsrod wyznawcow
          tego pedofila z mekki nie brak.
    • marouder Tak, Tweety, tzn mirmilek, dales ty tym watkiem 22.06.05, 20:19
      zoltej, opierzonej pupki..poczytaj wszystkie posty i wlasne, wlasnym
      pomyslumkiem stworzone, oraz wlasna reka wpisane odpowiedzi:))))

mirmilek napisał:

> i pararasizmu:
      >
      > "In
      > nomine Muhammadi, et eius fili Arafato, et spiritus (jesli jednak pijasz cus
      > wiecej niz wode):))"
      >
      > dzieci, dorosnijcie do hasel, ktore glosicie.
      >
      • mirmilek Re: Tak, Tweety, tzn mirmilek, dales ty tym watk 23.06.05, 12:35
        to milo, ze tak uwazasz. mnie natomiast sie wydaje, ze zachowales sie nagannie,
        parodiujac chrzescijanska modlitwe i obrazajac przy tym wyznawcow islamu.
        • marouder Pewnie,ze nagannie, udziel mi nagany i po krzyku 23.06.05, 13:27
          ..tyle, ze wiesz z aktem skruchy u mnie krucho:)) No i postanowienia poprawy
          jakos w sobie nie odnajduje..spowiedz szcera za to, jak widzisz masz, chec
          zadoscuczynienia takze..jesli bedziesz w Polsce zapraszam na obiad i alkohole:))

Wisz mirmil, mnie daleko do swietosci i jakos chyba predyekcji do tego stanu nie
          mama:))

mirmilek napisał:

> to milo, ze tak uwazasz. mnie natomiast sie wydaje, ze zachowales sie nagannie,
          >
          > parodiujac chrzescijanska modlitwe i obrazajac przy tym wyznawcow islamu.
          >
          >
          • mirmilek Re: Pewnie,ze nagannie, udziel mi nagany i po krz 23.06.05, 13:41
            myslisz swietosc z przestrzeganiem prawa i dobrych obyczajow.
    • mirmilek a! co do z_daleka 23.06.05, 14:34
      moje zdanie na temat pana z_daleka wyrobilo sie na podstawie postow pana
      z_daleka. innych informacji o nim nie posiadam, wiec opieram sie wylacznie na
      tym, co pisze na forum.

Przyznam sie, ze poczulem sie urazony postami rodzaju:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5763927&a=5767626
      Mirmil,Benadem - dajcie glos!
      mam na mysli zaszczekajcie(prszepraszm psy, ktore moga sie poczuc slusznie urazone)

(i stad tez moje watpliwosci w kwestii prawa pana z_daleka do zwracania
      komukolwiek uwagi na temat zachowania na forum)

pzdr, m.
      • goldbaum Re: a! co do z_daleka 23.06.05, 15:33
        z daleka to prostak. Pod wzgledem terminu przydatosci miesa, ktorym rzuca w
        swych adwersarzy niewiele rozni sie od dany. To taki maly szczekacz kasajacy po
        chamsku z doskoku.
        Nie chce mi sie szukac w archiwum ale pamietam jego zaciekla (i jak zwykle
        chamska) obrone "odwetu" jako jedynej slusznej metody "obrony" Izraela...

odpowiedzialnosc zbiorowa i zemsta na niewinnych ludziach jako metoda
        prowadzenia politykli w XXI wieku... To ci dopiero autorytet moralny marudera :-)
        • i-love-2-bike Re: a! co do z_daleka 23.06.05, 15:37
          goldbaum napisał:

> z daleka to prostak. Pod wzgledem terminu przydatosci miesa, ktorym rzuca w
          > swych adwersarzy niewiele rozni sie od dany. To taki maly szczekacz kasajacy po
          > chamsku z doskoku.
          > Nie chce mi sie szukac w archiwum ale pamietam jego zaciekla (i jak zwykle
          > chamska) obrone "odwetu" jako jedynej slusznej metody "obrony" Izraela...
          >
          > odpowiedzialnosc zbiorowa i zemsta na niewinnych ludziach jako metoda
          > prowadzenia politykli w XXI wieku... To ci dopiero autorytet moralny marudera :
          > -)

z daleka to wedlug perrego kobitka, i to mlodawa,ktora nosi portki na forum,zeby
          wygladac powaznie. jezyk i docinki ma zupelnie babskie,wiec w tej kwestii pery
          chyba ja dobrze rozeznal:)))
          • goldbaum Re: a! co do z_daleka 23.06.05, 15:45
            Mysle, ze jesli zgodzimy sie na kompromis i przyjmiemy, ze mamy do czynienia z
            obojniakiem z daleka to nie popelnimy zadnej gafy.
      • mirmilek tak sie zastanawiam... 23.06.05, 15:54
        ciekawe czy po przeczytaniu podanego przeze mnie postu pan maruda, ktory domagal
        sie dowodow, zmieni zdanie na temat kolegi z daleka i tym samy odwola swoje
        oskarzania.

bo, drogi marudo, nie obchodzi mnie narodowosc z_daleka. obchodzi mnie jego
        zachowanie na forum. a jakie ono jest - kazdy widzi, bo dostal linka.

obawiam sie jednak, ze wbrew deklaracja i wbrew oskarzeniom, nie potepisz
        z_daleka. a dlaczego? czyzby dlatego, ze zyd? hmmm ciekawa sprawa, innym
        zarzucac ocenianie ludzi wg ich narodowosci, a samemu...

no coz, bye.
        • krystian71 Re: tak sie zastanawiam... 23.06.05, 16:10
          kolega z daleka miewal wejscia smoka, ja np pamietam takie
          • goldbaum "kretyn" i "szajbus" 23.06.05, 16:22
            to okreslenia tego niezwykle kulturalnego zyda pod moim adresem, gdy
            argumentowalem, ze zaniechanie slepego odwetu i bazpprawia byloby perspektywa
            dla Izreala wyjscia ze spirali przemocy.

Mam link :-)
          • nasrallah [...] 23.06.05, 16:31
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • marouder Dear mirmil, poniwaz w tamtej dyskusji nie bralem 23.06.05, 19:20
          udzialu, dlatego tez, ze nie placze nad rozlanym mlekiem, ani nie lubie
          odsmazanych ziemniaczkow, to sobie daruje jakas generalna ocene postawy z-daleka
          w dodatku, w nieco nadwartosciowym kontekscie (moim zdaniem), jakiego ty uzyles,
          mianowicie prawa do powolywania sie na etyke.

Z drugiej strony wiedz, ze nie unikam konfrontacji ze z_daleka jesli zachowuje
          sie niemilo, co mysle potwierdzi i ona sama i I love, poniewaz moje pierwsze,po
          wielu miesiacach wejscie na forum, zaczelo sie od mojego, znacznie ostrzejszego
          niz w stosunku do ciebie ataku na nia, w sytuacji, gdy, powiem eufemistycznie,
          zachowywala sie nie fair w relacji z Rachela.

Tak, ze uszy do gory stary, zaden ze mnie filo(choc anty tez nie)semita;))

PS. Ze tez ty sie dajesz tak prymitywnie wkrecic, jak z nieboszcykiem Hitlerem,
          to, po prostu z podziwu dla wasci wyjsc nie moge:)))

mirmilek napisał:

> ciekawe czy po przeczytaniu podanego przeze mnie postu pan maruda, ktory domaga
          > l
          > sie dowodow, zmieni zdanie na temat kolegi z daleka i tym samy odwola swoje
          > oskarzania.
          >
          > bo, drogi marudo, nie obchodzi mnie narodowosc z_daleka. obchodzi mnie jego
          > zachowanie na forum. a jakie ono jest - kazdy widzi, bo dostal linka.
          >
          > obawiam sie jednak, ze wbrew deklaracja i wbrew oskarzeniom, nie potepisz
          > z_daleka. a dlaczego? czyzby dlatego, ze zyd? hmmm ciekawa sprawa, innym
          > zarzucac ocenianie ludzi wg ich narodowosci, a samemu...
          >
          > no coz, bye.
          >
          >
          • mirmilek no to maruda cos ci nie wyszlo 26.06.05, 11:54
            poniewaz na innym watku uwazasz, ze biorac pod uwage dzialalnosc kolegi z_daleka
            na forum, nie jest usprawiedliwione etc., etc., etc.

czyzbys twierdzil dwie przeciwne rzeczy na raz?
    • mirmilek A co do przypisywania roznych rzeczy, maniek 23.06.05, 16:13
      to powiem ci tak: skrzetnie zanotowalem sobie liste osob, ktorzy swietowali
      otwarcie eurojihadu.

nie wypieraj sie wiec sympatii dla ksenofobow i ludzi siejacych nienawisc na tle
      religijnym, bo sam sobie przeczysz.
      • nasrallah [...] 23.06.05, 16:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • goldbaum marcuss nasrallah - kumpel z daleka 23.06.05, 16:39
          poradzil mirmilowi, zeby "stulili pysk".

Kazdy ma przyjaciol i poplecznikow na jakich zasluguje.
        • mirmilek pamietaj, maniek... 23.06.05, 16:45
          z kim przestajesz, takim sie stajesz.
          • manny_ramirez Re: pamietaj, maniek... 23.06.05, 16:56
            na tym watku przestaje z Toba, a daleko mi do ubostwiania terrorystow
            • mirmilek Re: pamietaj, maniek... 23.06.05, 17:10
              prosze o link do mojego postu o ubostwianiu terrorystow
              • i-love-2-bike Re: pamietaj, maniek... 23.06.05, 17:13
                mirmilek napisał:

> prosze o link do mojego postu o ubostwianiu terrorystow
                >
                >

na pewno go dostaniesz od manka,to specjalista od zarzucania ludziom
                ekstremalnych pogladow i obrazania ich jedynymi zanymi sobie inwektywami
                polskimi. wszystkim to samo g.. rozdaje,nie majac poparcia w cytatach. raczej
                sobie go odpusc,bo to chory psychol pokroju krasuli,ktora to oprocz wierzgania
                kopytami niewiele wnosi do dyskusji.
      • nasrallah ok. to powiem to ladniej kropka :) 23.06.05, 16:48
        otoz: szerzenie nienawisci na tle religijnym jest karalne - jak eurojihad szerzy nienawisc zglos do do odpowiednich organow. a jak nie to przestan mlec jak krowa ozorem.

moze byc kropa? :)
        • mirmilek Re: ok. to powiem to ladniej kropka :) 23.06.05, 16:51
          hehehehe tylko o takiej reklamie marzysz przy logowaniu kolejnego nicka. zeby
          was ktos do sadu podal...

widziales ty kiedy, zeby ktos babcie spod kosciola podal do sadu za antysemickie
          ulotki?

uwazasz, ze jestes wazniejszy od babci spod kosciola?

nie jestes. nikt cie do sadu nie poda.
          • nasrallah nie jestem??? 23.06.05, 16:53
            to czemu te barany z viva palestyna od tygodnia rycza od indymediow przez lewice pl i ludziom maile wysylaja z pytaniami kto to jest ten MC ?? ;))))

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzi czarny ludku
            • goldbaum Re: nie jestem??? 23.06.05, 16:54
              nasrallah napisał:

> to czemu te barany z viva palestyna od tygodnia rycza od indymediow przez lewic
              > e pl i ludziom maile wysylaja z pytaniami kto to jest ten MC ?? ;))))

Moze chca ci tylko stluc morde? Kiedys cie dorwia.....
              • i-love-2-bike Re: nie jestem??? 23.06.05, 16:56
                goldbaum napisał:

> nasrallah napisał:
                >
                > > to czemu te barany z viva palestyna od tygodnia rycza od indymediow przez
                > lewic
                > > e pl i ludziom maile wysylaja z pytaniami kto to jest ten MC ?? ;))))
                >
                > Moze chca ci tylko stluc morde? Kiedys cie dorwia.....

he,he dlatego krasula co dzien inny nick przybiera,aby sie przyczajac:)))
              • nasrallah ty tez kroliczku sie wkurzasz? ;) 23.06.05, 16:56
                no widzisz pytonku. babcie spod kosciola tak tez na ciebie dzialaja?? ;)))

ale to dopiero rozgrzewka...mc szykuje nowe atrakcje :)

buuuzi :)
                • i-love-2-bike Re: ty tez kroliczku sie wkurzasz? ;) 23.06.05, 16:58
                  nasrallah napisał:

> no widzisz pytonku. babcie spod kosciola tak tez na ciebie dzialaja?? ;)))
                  >
                  > ale to dopiero rozgrzewka...mc szykuje nowe atrakcje :)
                  >
                  > buuuzi :)
                  >

strzelanie z balonikow napelnionych woda.
                • goldbaum wkurzylbym sie gdybym nazwal cie "kroliczkiem" 23.06.05, 17:00
                  zrobilem to?

Babcie spod kosciola budza co najwyzej moje wspolczucie i to nie dopiero wtedy,
                  gdy ktos stucze je po twarzy. Czy to prawda, ze twoje dane tez tu kiedys
                  ujawniles jak jotka? To bylo chyba dosyc nieostrozne....
            • nasrallah ps- ale najbardziej mnie rozbawilo 23.06.05, 16:55
              jak arabia.pl w histerie wpadla ;)))) biedny kubicki strasznego gniota napisal a my sie pol godziny smialismy :))))
            • mirmilek Re: nie jestem??? 23.06.05, 17:00
              hehehehe i to ma byc rownowazne z podaniem do sadu? :D nie rosmieszaj mnie, jako
              autor rasistowskiego lamiacego prawo serwisu budzisz dokladnie takie samo
              zainteresowanie jak wlasnie te babcie rozdajace antysemickie ulotki.
              nie raz i nie dwa byly o nich artykuly w prasie i w internecie. mozesz liczyc na
              podobny rozglos. tego prawa nikt ci nie odmawia.

nie pros sie jednak o podawanie do sadu.

pozdrawiam, czarny ludku.
              • nasrallah fajnie sie wijesz mirmil 23.06.05, 17:12
                tylko na grzyba. wiemy wszyscy o co chodzi. jest takie przyslowie o komuchach - mozesz napluc a on powie ze deszcz pada. najbardziej irracjonalne w tobie jest to ze co innego myslisz a co innego piszesz.

splywa po mnie co tutaj napiszesz. a ogolnie co o tym sadzisz wiemy...

no nie ptysiak ? :)))

a co napiszesz tutaj - jak to sie mowi - spreza mnie i powiewa
                • mirmilek Re: fajnie sie wijesz mirmil 23.06.05, 17:19
                  fajnie czarujesz rzeczywistosc, crassusku. az nicka zmieniles, zeby tylko cie
                  zaczas czytac.

co zas do wicia sie to: na moje twierdzenie, ze nikt nie bedzie cie podawal do
                  sadu, bo jestes tyle wart co antysemickie babcie, ty odpowiadasz, ze nie, ze ty
                  jestes duzo wazniejszy, bo tobie indymedia i vivapalestyna poswiecily artykuly.
                  na co ja zauwazam, ze antysemickim babciom tez poswiecano artykuly (wiecej niz
                  tobie) wiec to zaden dowod na to, ze jestes wazniejszy od tych antysemickich
                  babc. i wracam do pierwszej mysli, ze nikt cie do sadu nie bedzie podawal, bo
                  jestes tyle samo wart, co antysemickie babcie.

a ze dopraszasz sie na prawo i lewo o podanie do sadu... hehehehehehehehehehehehe

kto tu sie wiec wije, czarny ludku?

nio, trzymaj sie cieplo karalucha.
        • goldbaum Re: ok. to powiem to ladniej kropka :) 23.06.05, 16:52
          nasrallah napisał:

> moze byc kropa? :)

Moze byc. Nawet z ta krowa nie musiales wcale odnosic sie do wlasnej osoby.
          Tez by przeszlo.
      • manny_ramirez Re: A co do przypisywania roznych rzeczy, maniek 23.06.05, 16:55
        tak pogratulowalem mu otwarcia portalu ktory mial byc czysto informacyjny

jak nazywasz to swietowaniem to niech Ci ebdzie

Ja tez pamietam ze w dniach po smierci Papieza Tobie bardziej na sercu lezal
        Arafat
        • nasrallah a portal nie jest informacyjny? :? 23.06.05, 16:57

• manny_ramirez Re: a portal nie jest informacyjny? :? 23.06.05, 17:02
            ostanio nie za bardzo marcus i musze Ci szczerze przyznac ze stacza sie pod tym
            wzgledem radykalnie. Zreszta od chwili opublikowania "opiniotworczego" artykulu
            karalucha juz rzadko tam zagladam
            • nasrallah opiniotworczy artykul karalucha byl postem z GW 23.06.05, 17:10
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=24882786&a=24887208

gazete wyborcza powinienies rowniez przestac czytac. a na pewno forum w takim razie
              • nasrallah wlasciwy link 23.06.05, 17:14
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=24882786&a=24955735
                no to licze ze od dzis manny przestaniesz czytac forum. widzisz - trzeba myslec logicznie a ty masz maly problem z filozofowaniem. filozofowaniem daleko nie zajedziesz
                • manny_ramirez Re: wlasciwy link 23.06.05, 17:19
                  i to jest wedlug Ciebie powazne zrodlo?

Ty sobie najpierw przerob jeszcze raz ten kurs z logiki bo wyraznie ten koncept
                  ma dla nas rozne znaczenia
                  • nasrallah tak.wg mnie jest to istotne zrodlo 23.06.05, 17:25
                    tak samo wiarygodne jak kazda relacja o ktorej slyszymy z mediow.

jagielski dzis opisuje bitwe z talibami. a moze nie bylo zadnej bitwy?? ps - moze czlowiek nie byl na ksiezycu.

gazety publikuja historie ludzi.tak bylo jest i bedzie.
              • manny_ramirez Re: opiniotworczy artykul karalucha byl postem z 23.06.05, 17:17
                nie o ten chodzi a o prywatne wynurzenia oparte na hearsay.chyba wiesz do czego
                pije
                powazny portal publikuje powazne reportaze a nie osobiste wynurzenia bez
                zrodlowej dokumentacji

Jakbys odebral reportaz w stylu; Uslyszalem od znajomego ze Wprost bedzie mialo
                powazne klopoty bo reklamuje portal lamiacy prawo.

I tu nie znaczenia czy on pisal prawde czy nie, tylkoze takie cos na powaznych
                serwisach miejsca miec nie moze
                • nasrallah a wiesz co to sa swiadkowie w sadzie??? 23.06.05, 17:23
                  otoz to taki pan ktory przychodzi, cos mowi ze cos widzial a potem moga kogos skazac na kare smierci.

dlaczego ten facet mialby klamac??? przeciez o takich historiach sie slyszy. nie widze nic coby podwazalo jego wiarygodnosc.

jak chcesz powiedziec ze publikowanie takich historii jest niepowazne proponuje zajrzec do gazet - tysiace reportazy sa "bo ktos powiedzial"

jak najbardziej moze miec miejsce. nie uznajesz dowodu ze swiadka?? uznaje faceta za wiarygodnego. mieszka w holandii. wie o czym mowi. tak samo moze klamac jak kazdy inny.

GW ostatnio wpuscili w maliny w sprawie policji.i co?? newsweek opublikowal topienie koranu w kibelku na podstawie anonimowego doniesienia.

manny. masz pojecie w ogole jak sie redaguje prase?
                  • manny_ramirez Re: a wiesz co to sa swiadkowie w sadzie??? 23.06.05, 17:27
                    tak i widze ze sie do doskonalych przykladow tu odwolujesz
                    jeszcze mi napisz o NYT i USA Today i bedziemy miec cala liste najlepszych
                    dziennikarskich autorytetow
                    Oczywiscie Ty mozesz redagowac portal wedle najnizej mozliwego mianownika. Nie
                    oczekuj jednak ze kazdemu bedzie sie to podobac.
                    • nasrallah pokazuje przyklady jak sie dostarcza 23.06.05, 17:33
                      materialy - jesli nie wiesz. tak dziala kazda gazeta.tak dzialaja sady. faceta w zyciu na oczy nie widzialem. tak samo jak ktos kto puscil artykul w newsweeku.

nie chodzi o przyklady. chodzi o to ze nieprawde mowisz o kwestii zrodel. kazde zrodlo jest dobre.

gdybys zobaczyl faceta na oczy jego wiarygodnosc bylaby wieksza???

powiedzmy ze nie bede zarzucal sobie ze wykrozystuje podobne zrodla jak newsweek.

jesli jestes tak wrazliwy na wiarygodnosc ze Ci taki poziom nie odpowiada zastanawia mnie tylko jedno : na cholere tracisz w ciagu dnia czas na dyskusje z osobnikami jak rachelka, szlagbaum etc - ktorzy moga w ogole nie isniec? malo tego - sie im usprawiedliwiasz, wyjasniasz.

trzeba byc wlasnie logicznym.marnujesz czas na rozmowy z takimi ludzmi a potem dowodu z takiego swiadka nie chcesz uznac.

znaczy to w skrocie manny - prze...asz kupe czasu w ciagu dnia...

srednio to o Tobie swiadczy. logika jest nieublagana. sorry
                      • manny_ramirez Re: pokazuje przyklady jak sie dostarcza 23.06.05, 17:44
                        Czy Ty wiesz jak dzialaja gazety. Napewno nie wedlug zasady kazde zrodlo jest
                        dobre.
                        Czas trace na dyskusje bo to jest miejsce na dyskusje. Forum to po prostu
                        miejsce na odprezenie i rozrywke umyslowa. Nigdy nie opralbym zas zadnego
                        powaznego artykulu na podstawie zrodla z forum bo powazny dziennikarz,
                        publicysta, historyk sprawdzaja i uwiarygadniaja swoje zrodla wielokrotnie
                        zanim cos opublikuja. Ci co zas tego nie robia to tandenciarze jak kazdy z
                        przykladow tych dziennikarskich klap ktore podales.

I uwierz mi ze na TYM akurat znam sie duzo lepiej niz Ty
                        • nasrallah "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 17:50
                          hmm..manny. przyznaj. paliles trawe ale sie nie zaciagales no nie? :D
                          • manny_ramirez Re: "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 18:02
                            nie marcus, nie palilem

a Ty rozumiesz moze znaczenie slowa lojalnosc?
                            • nasrallah Re: "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 18:04
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2783519.html
                              no wlasnie rozumiem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25540509&a=25589415
                              tak pogratulowalem mu otwarcia portalu ktory mial byc czysto informacyjny

musze przyznac ze dorownales olkowi w finezji sformulowan :D

jestem za a nawet przeciw.

no i maly joincik bez zaciagniecia :)
                              • manny_ramirez Re: "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 18:08
                                nie rozumiesz
                                przeczytales moj mail z przed paru tygodni?
                                Jak tak to dajesz najlepszy dowod ze nie znasz co to pojecie znaczy.

Gdybym byl nielojalny to bym tam mirmilkowi JASNO napisal co sadze o Twoim
                                portalu w tej chwili
                                • mirmilek Re: "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 18:20
                                  hehehe, to wytlumacz mi, prosze, gdzie w twoim systemie wartosci sytuujesz
                                  lojalnosc?
                                  • manny_ramirez Re: "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 18:22
                                    a co to ma do NASZEJ dyskusji?
                                    • mirmilek Re: "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 18:26
                                      ma o tyle, ze wyglada na to, ze osoby prowadzace portal eurojihad ciesza sie
                                      twoja lojalnoscia, co z kolei, jak sam napisales, powoduje, ze nie mowisz
                                      otwarcie, co o nim / nich sadzisz.

dlatego tez sie zastanawiam, jaki wplyw na twoje poglady ma ta lojalnosc.
                                • nasrallah Re: "rozrywke umyslowa" 23.06.05, 18:26
                                  a)nie bo nie doszedl zaden mail
                                  b)nie ma sprawy manny.ja naprawde nie boje sie krytyki. Twoj glos nie bedzie mial wplywu. moje poglady i moje stanowisko nie ulegaja zmianie. mozesz spokojnie napisac mirmilowi co sadzisz niezaleznie od tego maila.

masz swiete prawo to wyrazenia wszelkich swoich pogladow.

jest to tak samo jasne jak to ze Twoja pozytywna badz negatywna opinia nie ma zadnego wplywu na ksztalt portalu.

to w kwestii wyjasnien. ja albo nie pale jointow albo jak pale to sie nimi zaciagam.

portal jest dokladnie taki jaki mial byc w zamierzeniach.

DOKLADNIE.
                                  • nasrallah ps 23.06.05, 18:30
                                    mirmil napisal:

a niby dlaczego mam sie od nich odcinac? nie czytam tych stron zbyt czesto, ale
                                    jak dotad nie znalazlem na nich niczego, z czym bym sie nie zgadzal.

podaj prosze konkretny art z ktoregos z tych portali. (chodzilo o wiadomo o co)

Ty nic manny nie kumasz.chyba ze chcesz udawac jedynego sprawiedliwego w masie ekstremistow. ale jedyni sprawiedliwi to cienko wychodzi
                                    • manny_ramirez Re: ps 23.06.05, 18:38
                                      marcus, mzoesz to wyjasnic

Bo chyba nie myslisz ze nie rozumiem do czego mirmil dazy?
                                      A Ty tez masz wyraznie na bakier z logika.

Twoj portal byl z poczatku czysto informacyjny. Potem wdarly sie na niego epwne
                                      sprawy od strony seksualnej I ja Ci dawalem znac jakie mam do tego podejsci

A artykul karalucha jest NIEPOWAZNY

i jak bys zobaczyl Cork i innych to TAKICH tam NIE publikuja
                                      • mirmilek Re: ps 23.06.05, 18:40
                                        Niepowazna, to jest ciocia dziusia, jak sie umowi, ze na spotkanie przy herbacie
                                        przyniesie sernik, a w koncu przynosi makowca... :)

czy mozesz mi wytlumaczyc, do czego daze?
                                      • nasrallah Re: ps 23.06.05, 18:43
                                        hmm....dobra.moge uznac.artykul nadawal sie na forum a nie na artykul glowny.

nie sprzatnelismy go bo zaczal robic reklame w necie. hmmm...kwestia dyskusyjna co do tego artykulu.

mail to

administracja@eurojihad.org - tam pisz krytyki to je przeczytam.

nie wiem co do tego artykulu. nie wypowiem sie.mam mieszane uczucia. ale gdybym mial podjac decyzje puscilbym go. relacja kolesia ktory mowil ze jest naocznym swiadkiem jest warta ryzyka.

takie historie sie zdarzaja. znasz przypadki gwaltow w australii?? otoz lokalni muzulmanie stali sie rasistami i zaczeli gwalcic biale kobiety. sprawa miala miejsce w roku 2001. to co sie tam dzialo jest znacznie bardziej drastyczne od tego co opisano.

jutro ci moge przeslac link bo mam kolacje zaraz.

chodzilo o to ze grupka lokalnym muzulmanow uznala ze biale kobiety zachowuja sie niemoralnie i kilka /kilkanascie/ zgwalcilo.

jeden z tych gwaltow zostal nazwany przez prase swiatowa najbardziej drastycznym przypadkiem gwaltu zbiorowego w ostatnich latach.

masz watpliwosci ze kolesiowi uwierzylem?

chces material? jutro Ci wysle
                                        • manny_ramirez Re: ps 23.06.05, 18:46
                                          no to teraz zaczynasz gadac rozsadnie

i pamietasz ze pisalem o rozroznianiu miedzy islamem a radykalnym islamem i
                                          Twoje w tej kwestii odpowiedzi?
        • mirmilek Re: A co do przypisywania roznych rzeczy, maniek 23.06.05, 17:03
          prosze o link.
          • manny_ramirez Re: A co do przypisywania roznych rzeczy, maniek 23.06.05, 17:19
            wzajemnie
            • mirmilek O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 17:38
              Manius, do czego? ze swietowales na forum otwarcie eurojihadu? przeciez sam to
              przyznales:

"tak pogratulowalem mu otwarcia portalu ktory mial byc czysto informacyjny

jak nazywasz to swietowaniem to niech Ci ebdzie"

szczerze mowiac, nie wierze, ze jestes az tak naiwny, aby myslec, ze to bedzie
              portal "informacyjny".

ale nic to

tutaj perelka:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25397522&a=25420555

widze ze Ci bardzo ten eurojihad przeszkadza, tylko prosze daj mi link to
              jednego artykulu ktory sieje nienawisc i pierwszy Ciebie popre

zgadnij, maniek, czyj to tekst i KIEDY ZOSTAL ON NAPISANY? jakos dziwnie w tym
              kontekscie wygladaja posty, w ktorych dystansujesz sie od rasistowskiego
              eurojihadu...

a moze twierdzisz dwie rzeczy na raz?
              • nasrallah zgadzam sie manny z mirmilem o dziwo 23.06.05, 17:42
                nie mozna sie zachowywac panu Bogu swieczke i diablu ogarek.

albo sie zje ciasteczko albo sie ma ciasteczko. a Ty manny filozofujesz. twardym trzeba byc, a nie "mietkim". A Ty manny masz jakas paranoje w udawaniu "moralnie nieskazitelnego" i przez to sam dokladnie nie wiesz co masz napisac - poza tym jak zawsze dajesz sie podpuszczac na jakims forum netowym.

czemu spreza Cie to co napisze ktos kogo nick tylko widzisz? przeciez pare zdan wczesniej napisales ze to nie zaden dowod a teraz marnujesz na tych ludzi czas.

albo sie jest dziewica albo sie nie jest. na polowe nie mozna
                • manny_ramirez Re: zgadzam sie manny z mirmilem o dziwo 23.06.05, 17:48
                  marcus rozumiesz Ty cos tu napisal?
                  I jak Ci przeszkadza nieskazitelna moralnosc to Twoja sprawa

Ja pisze ze Twoj portal nie jest profesjonalny. Zle przestal byc bo an poczatku
                  sie starales.
                  Nie pisalem zas nic o tym ze siejesz nienawisc.
                  Rozumiesz roznice?
                  • nasrallah portal jest wzorowany na 23.06.05, 17:52
                    podobnych portalach na zachodzie. znasz LGF? albo cox and forkum???

jest i mial byc robiony dokladnie jak one.

to nie jest onet.to portal ludzi ktorzy maja okreslone poglady i je przedstawiaja.to chyba proste?
                    • manny_ramirez Re: portal jest wzorowany na 23.06.05, 18:02
                      Dobra. ale nie nazywaj wiec tego portalem infromacyjnym
                      • nasrallah portal bym od razu ksztaltowany 23.06.05, 18:28
                        na podobienstwo LTF albo cox and forkum. Nawet wczesniej uzgodnilem z coxami wykorzysywanie i przerobki ich grafik.

to jest portal tematyczny a nie informacyjny.
                        • manny_ramirez Re: portal bym od razu ksztaltowany 23.06.05, 18:35
                          W takim razie w poczcie na prywie wprowadziles mnie w blad chyba ze tego juz
                          nie pamietasz. Bo JASNO zakresliles co ma tam byc i JASNO bylo stwierdzone ze
                          nic w stylu takim jak napisal karaluch tam nie bedzie
                  • mirmilek UWAGA UWAGA UWAGA MANIEK STAJE PRZED WYBOREM!!!!!! 23.06.05, 17:52
                    Ma racje przedstawiciel eurojihadu: musisz wybrac.
                    • nasrallah manny spali jointa ale sie nie zaciagnie :P 23.06.05, 17:53
                      i wszystko :D
                      • manny_ramirez Re: manny spali jointa ale sie nie zaciagnie :P 23.06.05, 18:06
                        nie przyjmujac konsktruktywnej krytyki w zyciu daleko nie zajdziesz

Chyba ze jestes jednym z tych co wirtualnie bluzga a w realu zwiewa przy
                        leciutkim podmuchu wiatru.

Ale jezeli tak to znaczy ze nawet Ty rozumiesz jednak roznice miedzy
                        wiarygodnoscia forum a realnych faktow

I jeszcze raz pytam . Czy wiesz co to znaczy lojalnosc? Jesli tak to
                        zrozumilabys moje wczesniejsze milczenie
                    • manny_ramirez Re: UWAGA UWAGA UWAGA MANIEK STAJE PRZED WYBOREM! 23.06.05, 18:03
                      Nie musze. Nie widze abym musial wybierac akurat jedna z drog ekstrymizmu
                      • mirmilek Re: UWAGA UWAGA UWAGA MANIEK STAJE PRZED WYBOREM! 23.06.05, 18:16
                        W przypadku eurojihadu brak jasnego odciecia sie od ich dzialanosci jest wlasnie
                        ekstremizmem.
                        • manny_ramirez Re: UWAGA UWAGA UWAGA MANIEK STAJE PRZED WYBOREM! 23.06.05, 18:19
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25540509&wv.x=2&a=25592344
                          i jeszcze odetnij sie od viva.palestyna.pl, arabia.pl i islam-in-poland.pl

Zapraszam wszystkich do dyskusji o historii Rzeczpospolitej Obojga Narodow
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25220
                          Zapraszam takze na forum watkow swiatowych
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27433
                          • mirmilek Re: UWAGA UWAGA UWAGA MANIEK STAJE PRZED WYBOREM! 23.06.05, 18:22
                            a niby dlaczego mam sie od nich odcinac? nie czytam tych stron zbyt czesto, ale
                            jak dotad nie znalazlem na nich niczego, z czym bym sie nie zgadzal.

podaj prosze konkretny art z ktoregos z tych portali.
              • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 17:45
                moj, i ciagle zachecam abys podal link do artykulu ktory szerzy nienawisc
                • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 17:49
                  po przechwalkach crassusa wpadlem na indymedie, zeby zobaczyc, co o nim pisza i
                  tam jest piekny cytat z tworczosci karalucha o tym, ze nienawidzi arabow.

pl.indymedia.org/pl/2005/06/14469.shtml
                  nie dosc?
                  • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:01
                    szczerze
                    ten artykul karalucha to rzeczywiscie totalna tandeta i moze byc uznany za
                    nawolujacy do nienawisci. To jest jeden i jak bys sobie przeczytal juz to
                    marcusowi zasygnalizowalem. Oprocz tego innych nie zauwazylem.

• mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:14
                      wojciech mial ci podac JEDEN link, a ty miales go w zamian poprzec. no to masz
                      ten link.

mozna miec takie lub inne poglady, ale we wszystkim sa granice.

tu nie chodzi o zwykle wyrazanie pogladow na temat mozliwosci wprowadzenia
                      podatku liniowego albo o wyzszosci kuchni francuskiej nad wloska.

tutaj trzeba wybrac.
                      • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:17
                        Mirmil
                        Jak stworzysz watek w ktorym napiszesz ze mordowanie ludnosci cywilnej przez
                        KOGOKOLWIEK GDZIEKOLWIEK jest niemoralne, gdzie napiszesz ze ta definicja
                        obejmuje takze ludnosc mieszkajaca w Izraelu, i gdzie JASNO potepisz uzywanie i
                        namawianie kobiet i dzieci aby sluzyly za samobojcow to wtedy pogadamy
                        • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:18
                          manius, napisalem to sto razy, tyle tylko, ze ty czytasz, co chcesz.
                          • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:21
                            Zaspokoj moja ciekawosc i zrob to jeszcze raz
                            JA tez bowiem pisalem WIELE razy ze potepianie islamu w czambul jest KARYGODNE
                            • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:23
                              naturalnie, a jednoczesnie gratulowales powstania eurojihadu, a w poscie sprzed
                              3 dni twierdzisz, ze nie widzisz tam nic zlego...
                              • nasrallah i manny sie tlumaczy milosnikowi strony 23.06.05, 18:32
                                gdzie jeszcze rok temu sprzedawano koszulki z wizerunkami terrorystow...

wiesz co manny. ja sie zastanawiam na grzyba Ty dajesz sie ....w tylek. bo wlasnie to robi teraz z Toba mirmil

to sie nazywa mistrz seksu. nie byc z kims w lozku a go ...(przeleciec)
                                • manny_ramirez Re: i manny sie tlumaczy milosnikowi strony 23.06.05, 18:39
                                  marcus, daj spokoj i nie piernicz glupot
                                  • nasrallah napisalem tam post wczesniej. 23.06.05, 18:46
                                    jutro ci wysle material jak chcesz.

jak nie to szukaj dzis w googlach: muzulmanie, australia, 2001, gwalty zbiorowe.

po angielsku oczywiscie, poczytaj a potem zrozum dlaczego gosciowi uwierzylem.

nawet jesli klamal. nawet jesli wymyslil. to takie historie sie zdarzaja. i to samo moglby napisac kazdy kto to widzial.

masz google - znajdz.albo jutro ci przesle
                                    • manny_ramirez Re: napisalem tam post wczesniej. 23.06.05, 18:49
                                      No ale marcus jest roznica pomiedzy wierzeniem ze to sie stalo a powazna
                                      prezentacja na aspirujacym do rzetelnosci portalu. Chyba to widzisz?
                              • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:33
                                moj drogi Ty tez nie widzisz nic zlego w tym ze kobiety i dzieci palestynskie
                                wysyadzaja inne kobiety i dzieci w powietrze
                                A to jednak moj drogi troche bardziej problematyczna moralnie sprawa niz
                                kwestia jednego portalu nie uwazasz.
                                • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:34
                                  owszem widze i mowilem to nie raz.

wracajac do tych portali. gdzie linki?
                                  • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:43
                                    Te portale moj drogi niczym sie od marcusowego nie roznia
                                    zreszta czytasz counterpunch albo antiwar.com? Tam nierzadko sa artykuly o
                                    Izraelu ktore wedlug Twojej definicji takze mozna latwo zaliczyc do siania
                                    nienawisci
                                    • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:46
                                      maniek, dosc ogolnikow. chciales linka (dostales), mialo to cos zmienic - zobaczymy.

teraz zarzucasz arabia.pl, vivie i jeszcze ktoremus tam zamieszczanie podobnych
                                      art jak ten z eurojihadu. prosze wiec o linki do tych art. dosc ogolnikow.
                                      • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:53
                                        Mirmil, dosatalem ten jeden link, kajam sie. Artykul byl glupi. Jednak czy
                                        przez to eurojihad sieje nienawisc. Nie wydaje mi sie. Wszystko co tam jest to
                                        fakty. Jakby sie wiecej pojawilo tekstow jak ten karalucha to uwierz ze
                                        pierwszy bede tutaj to roztrzasal. W tej chwili nie rozni sie on niczym od tych
                                        portalow co Ci podalem a tamtych jakos nikt nie krytykuje. I wydaje mi sie ze
                                        tu nie jest problemem sam portal ile sama osoba marcusa.
                                        • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 18:58
                                          no dobrze, czyli tak naprawde to co ten link zmienil???? nic. szkoda.
                                          • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 19:01
                                            mirmil przed Toba naprawde tlumaczyc sie nie ma zamiaru bo choc tu sugerujesz
                                            inaczej zadnej krytyki mordowania niewinnych Zydow i Irakijczykow przez
                                            Palestynczykow i Arabow na tym forum z Twojej strony nie widzialem
                                            • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 19:16
                                              tia. wracamy wiec do starego czyli do wmawiania mi pogladow i postaw, ktorych
                                              nie wyrazilem.

pozwol tylko, ze zanim skoncze te nasza rozmowe, podsumuje nasza dyskusje, tak,
                                              jak ja ja widze: rozmowa przeszla na eurojihad, szerzona na jego stronach
                                              nienawisc i twoje mniej lub bardziej otwarte dla nich poparcie. wszystko to
                                              zostalo podparte odpowiednimi linkami.

zamiast dyskusji na ten temat ty zarzucasz mi pewnie rzeczy, ale nie podajesz
                                              linkow. zarzucasz potem cos jakims portalom, ale znow nie podajesz linkow.

rozumiem, ze to dla ciebie by byla jakas forumowa porazka tlumaczyc sie przed
                                              mirmilem.

tlumacz sie wiec, przed kim chcesz. bo masz z czego.
                                              • mirmilek dobranoc n/t 23.06.05, 19:17

• manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 19:22
                                                Moj drogi, napisalem na samym poczatku. Otworz watek, wloz tam co prosze i
                                                bedzie cacy. Ty kilkakrotnie zbyles mnie w tym wzgledzie wiec nie dziw sie ze
                                                biore to jako dowod ze takim pogladom holdujesz. DOkladnie na takiej samie
                                                pdostawie jak ty na dowod mojego poparcia eurojihadowskiej nienawisci, ktorej
                                                notabene w zaden sposob nie udowdniles, podajesz link o gratulacjach. Wiec o
                                                czym tu mowa?.,Moze jeszcze powiesz ze nigdy nie upominales sie o szacunek dla
                                                Hitlera w momencie smierci?
                                                • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 19:46
                                                  maniek, czy ty czujesz, ze odniosles jakas forumowa porazke albo cos takiego?
                                                  dlaczego rozmowy z toba koncza sie litania oszczerstw? ile razy trzeba ci
                                                  tlumaczyc, jakie sa moje poglady, zeby w koncu to do ciebie dotarlo? ile razy? no?

jak masz linki dowodzace czegos innego, to je podaj. po co, czlowieku, zmyslasz?

chocby to, pierwsze z brzegu:

> Moze jeszcze powiesz ze nigdy nie upominales sie o szacunek dla
                                                  > Hitlera w momencie smierci?

otoz nie. upominam sie o szacunek dla momentu smierci hitlera, a nie dla hitlera
                                                  w momencie smierci. Hitler w momencie smierci byl takim samym potworem jak za
                                                  zycia. Jednak jego smierc, jak smierc kazdego czlowieka, zasluguje na szacunek i
                                                  powage.

Jasno sie wyrazilem? czy jutro bede musial znowu pisac to samo, bo znowu
                                                  bedziesz mnie oczernial i pisal, ze szanuje hitlera w momencie smierci??? po co
                                                  ci to, czlowieku???

zdenerwowales sie, ze linki w dyskusji o eurojihadzie przecza twoim wlasnym
                                                  slowa, wiec musisz sie jakos odegrac i zmyslasz? po co? czy warto?

zamieniasz sie w jotke, ktory na kazdym watku bez sensu wypisuje wyssane z palca
                                                  brednie?

przeczytaj sobie jeszcze raz art karalucha, przeczytaj i bez przyznawania sie do
                                                  niczego mirmilowi zastanow sie, czy z takimi ludzmi ci po drodze.
                                                  • manny_ramirez Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 23.06.05, 19:50
                                                    kociol garnkowi przygonil
                                                    i nie juz nie musisz, wyraziles sie teraz o Hitlerze dosc jasno
                                                    teraz wyraz sie tak samo jasno o tych innych sprawach
                                                    a o karaluchu i Tobie i marcusowi napisalem co mysle, nie bede sie powtarzal
                                                  • mirmilek Re: O!!!! CIEKAWOSTKA! 26.06.05, 11:08
                                                    > teraz wyraz sie tak samo jasno o tych innych sprawach

manius, dla ciebie wszystko. terroryzm jest, pozwol, ze zacytuje, "niepowazny".
                                                  • j-k nieustajace brednie i klamstwa mirmila 26.06.05, 12:08
                                                    mirmil napisal:
                                                    zamieniasz sie w jotke, ktory na kazdym watku bez sensu wypisuje wyssane z palc
                                                    > a brednie? <

TaK cie denerwuje mirmilku ze wytykam Ci twoje publiczne klamstwa i brednie?
                                                    Oczwiscie nazywanie moich sprostowan bredniami i tak nic nie zmieni.
                                                    Ludzie na tym forum i tak wierza mnie,a nie tTobie,a zdanie sfory islamuskow
                                                    malo mnie interesuje.

Przypominam wiec: JEROZOLIMA JEST WYZWOLONA, a nie jak klamiesz okupowana.
                                                    najezdzcy islamscy zajeli ja sila w 7 w. ne).
                                                    W KSIEDZE, ktora i Twoi milusinscy znaja, stoi wyraznie: Jerozolima jest
                                                    stolica ludu Izraela.
                                                    Twoje zdanie i Twoich milusinskich na temat Ksiegi, nas Chrzescijan nie
                                                    interesuje.

ERGO: jestes publicznym Klamca.

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

Podzial west bank miedzy Izrael, a autonomie palestynska
                                                    (rezolucje ONZ w tej sprawie morzesz spokojniewrzucic do kosza,
                                                    sa bez znaczenia):
                                                    www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg
                                                  • mirmilek Re: nieustajace brednie i klamstwa mirmila 26.06.05, 12:09
                                                    doktorze, jedno musze ci przyznac. wierny mi jestes :DDDDDDDDDD
                                                  • j-k Re: nieustajace brednie i klamstwa mirmila 26.06.05, 12:26
                                                    mirmilek napisał:

> doktorze, jedno musze ci przyznac. wierny mi jestes :DDDDDDDDDD

wreszcie mnie rozumiesz, Zlotko?
                                                    nie moge uwierzyc?
                                                    Twoje islamskie klamstwa i przekrety zawsze z przyjemnoscia prostuje.
                                                    Ale nie licz na to, ze bede to zawsze czynil, lecz tylko wtedy, gdy popelnisz
                                                    jakas wieksza islamsko-propagandowa robotke..
                                                    I pamietaj, ze piszesz na forum proamerykanskiej i prozydoskiej GW.
                                                    co stawia cie w moralnie dwuznacznej sytuacji.

Podzial West Bank miedzy Izrael, a autonomie palestynska:
                                                  • krystian71 Re: nieustajace brednie i klamstwa mirmila 26.06.05, 12:26
                                                    nie docenilem cie,kpiasz jestes.Cofam wszystkie slowa,ktore napisalem, sadzac,
                                                    ze ty tak na serio.
                                                    j-k napisał:
                                                    > Przypominam wiec: JEROZOLIMA JEST WYZWOLONA, a nie jak klamiesz okupowana.
                                                    > najezdzcy islamscy zajeli ja sila w 7 w. ne).
                                                    > W KSIEDZE, ktora i Twoi milusinscy znaja, stoi wyraznie: Jerozolima jest
                                                    > stolica ludu Izraela.
                    • moskowit Oj manny, manny.... 26.06.05, 11:48
                      Nu wot nikak nie moge Cie zrozumiec czytajac Twoja dyskusje z tymi dwoma....

I chcialaby dusza do raju i grzechy nie pozwalaja??!! Nu co nie jest tak?
                      Rzeczywiscie zrobiles sie taki bardzo prawiczkowaty? :) Nu wierze Ci, ze nie
                      czytasz "totalnych tandet":) Na GW tez wied' bywaja kretynskie artykuly, to co
                      nie czytasz jej? Nu sam podumaj!!! Nie wdajesz sie w dyskusje na FS z
                      kretaczami, manipulatorami i innymi kretynami.... Takim jest przeciez
                      mirmil.... Tys nawet nie zauwazyl(?), ze on wtracil sie w Twoja rozmowe z tym z
                      eurodzihat (czy jak mu tam) natychmiast, jak zauwazyl Twoja "niepewnosc". Nu
                      pacan walczy o dusze i ja go rozumiem, bo dzisiaj nie wielu popiera jego
                      poglady, nu to jeszcze jednego ma okazje zwerbowac dla wybuchowcow.... Praw
                      wied' ja? Nu wot!

Nu wot byl tu na forum taki wolodia dobry chlopak, ale naiwny.... a naiwnosc,
                      czesto hraniczy z glupota.... nu sam wied' znajesh! Tez probowal strone
                      wybrac.... Troche tu, troche tam.... Nu zakrzyczeli go i chlopak znikl:(

Many, jeszcze nikomu nie udalo sie sidziec na dwoch krzeslach.... Zawsze z
                      zhopoj na podlodze wyladujesz:)))

Nu pozdrawiam Cie i ide eurodzihat poczytac:) Dla MNIE jest to portal takze
                      informacyjny i zawsze cos ciekawego tam znajde.... A jak jest jakies gawno, to
                      poprostu omijam....

• mirmilek Re: Oj manny, manny.... 26.06.05, 11:51
                        to jest moj watek i do nieczego sie nie wtracam

ale w jednym masz racje: nie mozna jednoczesnie twierdzic, ze sie ucieka od
                        ekstremizmu oraz pisac, ze rasistowskie posty sa "niepowazne".
                      • krystian71 he,he 26.06.05, 12:28
                        he,he cienko ta eurokicha przedzie, ze musi sobie takiego beznadziejnego moska
                        do obrony znalesc.
                        • mirmilek zwrociles uwage na ewolucje pogladow kolegow? 26.06.05, 12:53
                          maruda gdzies tam bronil z_daleka, a jak dostal linki do jego chamskich
                          wypowiedzi, to zaraz wyewoluowal w strone "daruje jakas generalna ocene postawy
                          z-daleka"

manius domagal sie od wojciecha JEDNEGO art z eurokiszki, ktory by sial
                          nienawisc, zeby zmienic swoje nastawienie, etc., a jak dostal link, to zaraz
                          wyewoluowal w strone "Artykul byl glupi. Jednak czy
                          przez to eurojihad sieje nienawisc. Nie wydaje mi sie. Wszystko co tam jest to
                          fakty. Jakby sie wiecej pojawilo tekstow jak ten karalucha to uwierz ze
                          pierwszy bede tutaj to roztrzasal."

i jeszcze ten zrozpaczony crassus, wciaz logujacy sobie nowe nicki...

chyba takie sytuacje zwyklo sie komentowac slowami "krecisz sie, krecisz" ;)
                          milo sie niedziela zaczyna.

pzdr., m.
                          • j-k zabawne szpagaty mirmilka i proby personalizacji 26.06.05, 13:00
                            Mirmilku ja nie otwieram zazwyczaj watkow osobistych, gdyz nie jest istotne,
                            kto pisze, tylko co pisze.
                            Jezeli zrobilem to kilka razy, to tylko dla ROZLICZENIA sie z atakami
                            ad personam.

Widze, ze zmieniles taktyke, probujac kazdemu z osobna wytykac jakies
                            nielogicznosci itd...
                            Przewidujac, klamczuszku i manipulancie islamski Twoja strategie,
                            nie zabieralem nigdy glosu na tym forum Crassusa i nawet nie zamierzam sie
                            na ten temat wypowiadac.

W koncu to - ile bomb spadnie na BANDYTOW ISLAMSKICH z HAMASU nie zalezy od
                            tego portalu, tylko od tego, czy bandyci Ci beda robic zamachy na niewinnych
                            ludzi w Izraelu, czy nie.

ZERO ZAMACHOW - ZERO ODWETU - PRAWDA?
                            • mirmilek Re: zabawne szpagaty mirmilka i proby personaliza 26.06.05, 13:08
                              wrecz przeciwnie. ostatnio wiekszosc otwieranych przez ciebie watkow to watki
                              osobite.

milusi jestes :)
                              • j-k Re: zabawne szpagaty mirmilka i proby personaliza 26.06.05, 13:14
                                mirmilek napisał:

> wrecz przeciwnie. ostatnio wiekszosc otwieranych przez ciebie watkow to watki
                                > osobite. milusi jestes :)

> Przeciez napisalem, ZLOTKO. OSTATNIO I raczej WYJATKOWO.
                                cos sie nie popisales...
                                otworze jeszcze kiedys, jak bede mial nieco czasu, watek opisujacy Twoje metody
                                manipulacji, ale na razie mi sie nie chce. nie uwazam bowiem Twojej
                                dzialalnosci na tym forum za szczegolnie istotna.

podzial west bank miedzy Izrael autonomie palestynska:
                                (rezolucje ONZ w tej sprawie spokojnie wrzuc do kosza, bo przeciez doskonale
                                wiesz, ze nie maja one zadnego znaczenia):

• mirmilek Re: zabawne szpagaty mirmilka i proby personaliza 26.06.05, 13:17
                                  jotka, kocham normalnie, jak za mna chodzisz i wciaz otwierasz poswiecone mi
                                  watki. jestes taki... wierny :D

no, dosc juz na dzis zabawy toba. bywaj.
                                  • j-k Re: zabawne szpagaty mirmilka i proby personaliza 26.06.05, 13:33
                                    mirmilek napisał:

> jotka, kocham normalnie, jak za mna chodzisz i wciaz otwierasz poswiecone mi
                                    > watki. jestes taki... wierny :D<

szlachectwo zobowiazuje, Mirmilku!

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

podzial west bank miedzy Izrael i autonomie palestynska:
                              • krystian71 Re: no wlasnie, co sie dzieje na tym forum 26.06.05, 13:49
                                ludzie z ktorymi od biedy daloby sie pogadac co innego pisza i co innego glosza
    • schlagbaum a 23.06.05, 19:54

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka