Dodaj do ulubionych

No-spa czy mozna?

25.08.05, 13:46
Kochane, ale doświadczone. Można w ciąży zażywać no-spę? Jak jakieś napięcia
w brzuchu, prawdopodobnie związane z jedzeniem (np. owoce).
Obserwuj wątek
    • iwka24 Re: No-spa czy mozna? 25.08.05, 13:48
      pewnie ze mozna stosowac nospe
      • nina78 Re: No-spa czy mozna? 25.08.05, 14:41
        Moj gin tez zalecil mi nospe w razie bolu brzucha, ale na ulotce wyczytalam, ze
        w okresie ciazy podawac tylko w szczegolnym wypadkach i tylko po konsultacji z
        lekarzem. Ciazy nie mam zagrozonej, a brzuch bolal mnie z powodu niestrawnosci.
        Wypilam ciepla herbate i poszlam spac. Co innego, jak laski maja skurcze, czy
        mocne bole, to pewnie lepiej wziac tabletke. Jednak radzilabym ostroznosc.
        Nina
        • aguska231 Re: No-spa czy mozna? 26.08.05, 18:41
          witajcie, ja biore nospe o poczatku ciazy jestem juz w 4 miesiacu, mialam bole
          brzucha i napieta macice, lekarka kazala mi na poczatku brac 3*1 tabletka i w
          razie czego jeszce 1 tabletke teraz biore 2 tabletki dziennie i jak sie cos
          dzieje to jeszcze 1. Konsultowalam to z innym lekarzem, nospa jest lekkiem
          rozkorczowym i przeciwporonnym, i jest bezpieczna, lepiej wziasc nospe niz
          jakies prochy na trawienie czy przeciw bolowe od bolu brzuszka, zaznaczam ze
          mialam dokladne badania i usg wszystko jest oki z dzidzia tezsmile pozdrawiam
    • jolanta8 Re: No-spa czy mozna? 25.08.05, 13:49
      jeden z leków rozkurczowych podawanych kobiecie w ciązy,z tym,ze powinnaś
      zawsze przed każdym spożyciem leków skonsultować toz lekarzem,ja biorę no-spę
      na skurcze przedporodowe
      pozdr
    • tola_25 Re: No-spa czy mozna? 25.08.05, 14:32
      można, a nawet "trzeba" - jak to okreslił moj lekarz - jeśli masz bóle (np. w
      dole brzucha). Podobno zaciskają się mięśnie, skurcza się macica i dziecko może
      być niedotlenione. Może to powodować nawet poronienie lub przedwczesny poród.
      Tak więc kazał mi brać jeśli takie bóle będą się pojawiać (i oczywiście
      zgłaszać się w przypadku problemów). Tak więc no- spę mam zawsze w torbie.
      • ewazak3 ograniczac 25.08.05, 14:39
        mi lekarz rowniez zalecil nospe na bole brzucha ale jak zaznaczyl w ciazy od
        lekow lepiej jak najdalej.
    • visenna2 można 25.08.05, 14:46
      Ale najlepiej wszystko konsultować z lekarzem.
      • aglas Re: można 26.08.05, 14:23
        dzięki, pewnie się dopytam lekarza, bo to na razie pytanie teoretyczne, czasami
        po prostu zażywam i tak się zastanawiam
        • malgolkab Re: można 26.08.05, 14:41
          nie wzielabym bez konsultacji z lekarzem
    • triss_merigold6 Re: No-spa czy mozna? 26.08.05, 14:45
      tak, można
      • dorro1 Re: No-spa czy mozna? 26.08.05, 15:17
        Mój lekarz jest zdania, że w ciaży jak najmniej leków. i z Nospą tez uważać.
        Mam przepisany magnez na ciągnięcia w dole brzucha spowodowane rozciaganiem się
        macicy. Zjem doraźnie dwie tab. i kładę sie do łóżeczka. Na pewno bezpieczne.
      • aguska231 Re: No-spa czy mozna? 26.08.05, 18:43
        a co do magnezu, to ja bralam tylko miesiac i lekarka powiedziala ze juz nie
        musze a nospe nadal biore, tez gdzies czytalam ze nawet w szpitalach daja
        kroplowki z magnezem na skorcze...
    • mamadawidka Re: No-spa czy mozna? 27.08.05, 11:25
      lekarz zalecił mi nospę nawet trzy razy dziennie po dwie tabletki w miare
      konieczności, ale na ulotce pisze, że w ciąży nie powinno się brać
      postanowiłam więc brać w ostatecności smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka