Dodaj do ulubionych

Na rozstępy - mnie pomogło :)

11.09.05, 17:10
Podzielę się z Wami, skoro mi pomoglo. Teściowa polecila mi na rozstępy maść
na blizny CEPAN (ok. 12 zł, w aptece), po niemal dwóch tygodniach stosowania
rozstępy z piersi prawie zniknęły, a leczenie trwa kilka tygodni, więc mam
nadzieję, że jeszcze trochę zejdzie. Wadą jest cebulowy zapach... Ale i tak
polecam smile
Obserwuj wątek
    • sylwiapiotrowska Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 17:48
      dzieki za rade, na razie tylko tam mam, a bez recepty dostane?
      Sylwia i Klaudia 39 tc
      • medicatrix Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 18:26
        Cepan jest bez receptysmile
        • marchefka27 Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 18:42
          nie ma przeciwskazań do stosowania w ciąży ?
          • ania_pannonia250 Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 18:52
            Żandych przeciwskazać do stosowania w ciązy. Sprawdziłam sto razy, bo nieco
            histeryzuję w sprawie rozmaitej "chemii".
            • medicatrix Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 19:37
              Cepan jeszcze nie taka straszna chemia, znam gorsze świństwawink
              Pocieszcie się, że teraz już nawet 14latki mają rozstępy i lekarze nie wiedzą
              skąd w tym wypadku to cholerstwo się bierze. (nie chodzi o nadmierne tycie)
              • medicatrix Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 19:41
                z tym że Cepanu używałabym "po" zaistnieniu nieprzyjemności, a tak
                zapobiegawczo na rozstępy można spróbować specjalnego kremu dla kobiet w ciąży
                firmy Ziaja "Ziajka Mamma Mia" stosuje się go od 4 miesiąca ciąży lub przy
                gwałtownej zmianie wagi.
              • ani-ta Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 19:47
                > Pocieszcie się, że teraz już nawet 14latki mają rozstępy i lekarze nie wiedzą
                > skąd w tym wypadku to cholerstwo się bierze. (nie chodzi o nadmierne tycie)

to akurat jest dosc proste - nastolatki dosc szybko rosna, po czym "nagle"
                wybucha im biust, biodra... skorze zdarza sie nie zdazyc.
                • medicatrix Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 19:51
                  nie o taki aspekt mi chodziłosmile raczej rozważa się zaburzenia hormonalne w
                  gospodarce kortykosteroidami co sie coraz częściej spotyka, eh cywilizacja...
                  poza tym do roztstępów potrzeba tłuszczyku i to nie tego widocznego o jakim
                  wszyscy myślimy... co przy rosnących nastolatkach raczej jest niemożliwe, chyba
                  że mówisz o rośnięciu w szerokośćbig_grin
                  • sofi84 mozna podczas karmienia piersia? 11.09.05, 20:09

• medicatrix Re: mozna podczas karmienia piersia? 11.09.05, 20:41
                      ale co można? Cepan czy Ziajke? I czy chodzi Ci o wmasowanie w piersi?
                      1) mysle ze Ziajke można bo w końcu po to ją stworzyli
                      2) co do wmasowania w piersi raczej mała szansa ze przedostanie się do mlekawink
                      jesli o to chodzi, budowana gruczołu mlecznego raczej to uniemożliwia... no i
                      radze nie smarować powierzchni do której przystawiasz dziecko.
                  • elennara Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 22:03
                    Ja dostałam rozstępów na pupie w wieku 14 czy 15 lat, po prostu nagle w ciągu 8-
                    9 m-cy, przytyłam 12kgsmile, byłam bardzo chudym dzieckiem, w którym wybuchła
                    burza hormonów. Jednak uważam, że nie trzeba być w ciąży, czy nagle sporo
                    przytyć aby dostać rozstępów. Moja koleżanka cała jest w rozstępach, po prostu
                    ma mało elastyczną skórę.
                    • medicatrix Re: Na rozstępy - mnie pomogło :) 11.09.05, 22:08
                      no własnie i to jest to owe: albo sie ma to w genach albo niesmile
                      szkoda ze nic sie nie da na to poradzic eh... marzeniasad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka