etrusek 08.09.04, 13:21 www.rivahotels.com/zena/eng/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etrusek Re: Riva Zena (5*) - Çamyuva/Kemer 24.10.05, 21:35 autor: Paweł, taternikuss@gazeta.pl Gorąco polecam ten hotel. Przepyszne jedzenie, piękna prywatna plaża, czyściutkie pokoje, super program animacyjny, super miła obsługa. Hotel wyśmienicie wyposażony (siłownia, łaźnia turecka, dwa baseny - kryty i na wolnym powietrzu, kort tenisowy oraz wiele innych atrakcji). W razie czego odpowiem na dodatkowe pytania. Piszcie na adres taternikuss@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Riva Zena (5*) - Çamyuva/Kemer 07.07.06, 16:55 autor: ika, gazeta.pl Niestety ale ten hotel nie zasługuje na 5 gwiazde moze 3,5. Zakwaterowali nas na poddaszu :( strasznie gorąco! klimatyzacja centralna,działa kilka godzin dzienie to było straszne. Zarządaliśmy zmiany pokoju na 1 lub 2 piętrze ale niestety od razu nie było to możliwe. Zmienili nam pokój za 2 dni, otrzymaliśmy na 2 piętrze i dało sie żyć chłodniej i większy pokój. Mam duży żal do biura GTI gdyz obiecali mi,że wysla do hotelu moja prośbę o zakwaterowanie na 1 lub 2 piętrze. Niestety nie zrobili tego. Jak wybierałam hotel mówiono mi w GTI że to taki kameralny cich hotel;) może jest kameralny w lutym czy marcu ale teraz nic z tej kameralności nie ma. Niestety w hotelu prawie sami Rosjanie Polaków malo wtym czasie kiedy my byliśmy (14-21 czerwiec) było tylko 4 ( z nami) i może 10 Niemców. Jeśli ktoś chce odpocząć to stanowczo odradzam Rive Zena do 4 rano głośna muzyka z sąsiednich hoteli, karaoke w wykonaniu Rosjan ... Niestety ale następny minus mało lezaków na plaży , Rosjanie zajmują je chyba o 6 rano ! Niestety aby zdobyc jakiś leżak zmuszeni byliśmy ranow wstać i zjać no może nie o 6 ale o 8 rano. Niestety całe Kemer to Rosjanie Turcy ładnie się przestawili i mówia tylko po rsyjsku czase po niemiecku. My mieliśmy trudności gdyż znamy angielski i naprawde ciężko sie z nimi dogadać. Nie jestem zadowolona z tego wyjazdu ale były też dobre strony tzn. pogoda, ciepłe morze no i nawet dobre jedzenie choć dosyć monotonne. Myślę że sieć hoteli Riva jest dosyć mocno przereklamowana ... Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Zena (5*) - Çamyuva/Kemer 19.02.08, 18:16 5 gwiazdek zobowiazuje - a tu: zepsuta klimatyzacja, po naprawie okazalo sie, ze hotel wlacza ja miedzy 16 a 17 i od 22 do 2, w pozostalym czasie mozna zwariowac z goraca, bylismy z synkiem, ktory w upale nie potrafil spac. Lazienka mala, zlew nie byl myty ani razu w trakcie naszego pobytu. Mialo byc lozeczko dla dziecka - bylo normalne lozko w pokoju, nie nadajace sie dla rocznego dziecka. Problemem bylo podgrzanie obiadku w sloiczku (dla dziecka) - nie udostepniono mi mikrofalowki, kelner nalal wody do miski i tak kazal podgrzac. Oczywiscie obiadek w najlepszym razie byl letni. Zdarzylo sie, ze rozrabiali alkohol z woda (wino). Podczas kolacji ala carte kelner pospieszal nas, abysmy szybciej dokonali wyboru. Nie do pomyslenia! No i regula jest, ze zawsze sa obsugiwani mezczyzni jako pierwsi. W pokoju halas okropny - za oknem dyskoteka bardzo glosna, wiec nie mozna uchylic balkonu. A mielismy miec pokoj cichy ze wzgledu na dziecko. Najwazniejszymi klientami w hotelu sa Rosjanie i to widac i czuc. jako polski turyta czulam sie tam turysta drugiej kategorii. Super baseny, zjezdzalnie czynne od 10-12 i 15-18. lezaki, parasole, reczniki - o ktorej sie przyszlo miejsce bylo. Obsluga bardzo uprzejma, uczynna, usmiechnieta. Podczas naszego turnusu pobilo sie dwoch pracownikow na oczach gosci i nastepnego dnia juz tam nie pracowali. Turcy uwielbiaja dzieci i to widac, jest to bardzo mile. Kolacje - zawsze cos z grilla, makarony, frytkki, ryby, mnostwo innych rzeczy - czesciowo to co na obiedzie, ale tez i nowosci. Jedzenia mnostwo i bardzo smaczne. tylko maslo bylo czasami zjelczale. Urokliwe bary, plaza, bardzo czysto. Nasze lunch packi (wyjezdzalismy o 2.30 w nocy) byly beznadziejne - stara bulka (czerstwa), soczek, plasterek sera. Nie popisal sie hotel *****. Animowane wieczory - dyskoteki, przedstawienia, zabawy w ciagu dnia, nie mozna sie nudzic. Autor: KSek, wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Zena (5*) - Çamyuva/Kemer 19.02.08, 18:16 Przyjechalismy w nocy, wiec nie wiedzielismy co nas czeka. Obsluga hotelu była na tyle uprzejma, ze przygotowała nam nocna uczte w restauracji :) Zmeczeni podroza rozeszlismy sie do swoich pokoi. Pokoiki czysciutkie i zadbane. Pierwszy widok z balkonu zrobił oszalamiajace wrazenie: po prawej stronie widok na gory Taurus a po lewej na Morze Srodziemne, a wokol palmy, ktorych w Polsce nie mamy... Poranka nie mozna bylo sie doczekac... Ludzie niesamowicie sympatyczni i przyjaznie nastawieni. Gdziekolwiek sie pojawialismy kazdy wital nas cieplym slowem. Pomimo tego, ze hotel lezy w kameralnej okolicy rozrywki w hotelu nie brakuje. Zespol animatorow Rivamation od rana do poznej nocy troszczy sie o to, by nikt nie poczul co to nuda :)) Jesli ktos wybiera sie na wakacje z dziecmi to szczerze polecam ten wlasnie hotel- rodzice nie beda musieli sie martwic o swoje pociechy dzieki tamtejszym opiekunkom. Bo przeciez rodzicom tez nalezy sie chwila oddechu :) Jedzonko w restauracji przepyszne i bardzo urozmaicone. Niestety nie zdazylam wszystkiego sprobowac, moze nastepnym razem :)) bo mam zamiar tam wrocic :)) Autor: Anna K. wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Zena (5*) - Çamyuva/Kemer 19.02.08, 21:29 Łazienka bardzo malutka, kotara z ceraty nad wanną nie pasuje do hotelu 5*, pokoje duże, jasne, bardzo ładne, jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne, plaża kamienista, ale bardzo fajna, woda czysta, hotel pod Niemców, sporty wodne OK. Miejscowość malownicza, wycieczki: Pamukale, Hierapolis, Alania, Hamam. Rezydentki b. mile i ciekawie opowiadają o Turcji. Na plażach dużo piesków, są łagodne, przychodzą do turystów po jedzenie, kotki na stołówkach również czekaja na jedzenie. Wieczorem do kolacji pięknie śpiewała i grała na organach elektrycznych miła pani. Ludzie uprzejmi i mili (zostawiliśmy zakupy na bazarze w Alanii i poszliśmy zwiedzać starem miasto, nie było nas 2 godz. Po powrocie Pan u ktorego kupiliśmy oddal nam zakupy, poczęstował herbatą, dal nam prezenty). Warto bylo pojechać, było super. Wanda Odpowiedz Link Zgłoś
k-jag Re: Riva Zena (5*) - Çamyuva/Kemer 25.04.08, 23:49 Hotel juz nie w sieci RIVA, więc zmiana strony internetowej hotelu www.zenaresort.com.tr/ Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Zena (5*) - Çamyuva/Kemer 08.04.09, 12:39 Hotel bardzo przyjemny, ale nie bez wad. Plusy: bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, przyjemna plaża, zawsze wolne miejsca przy basenach, spa. Minusy: klimatyzacja a raczej jej brak w określonych przez hotel godzinach co bardzo utrudniało życie, niemiła obsługa przede wszystkim w recepcji, bo barmanów udawało się obłaskawić tipami. Hotel ogólnie godny polecenia, pod warunkiem, że wywalczysz pokój na 1 lub 2 piętrze (poddasze ze względu na klimatyzację jest fatalne). Mała rada: w recepcji za 10EUR depozytu można dostać drugą kartę otwierającą drzwi, dzięki czemu można \"odpalić\" klimatyzację nawet jeśli nie ma nas w pokoju. Recepcja oczywiście nie informuje o tej opcji, ale jest to możliwe aannii7, wakcaje.pl Odpowiedz Link Zgłoś