mily_olo 28.11.05, 18:19 Jest mi przyjemnie ,gdy moja żona, siedząc tuż koło mnie,je winogrona, figi,morele albo konfitury i z wdziękiem plecie jakieś bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wizytka Re: Małe radości codzienności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:30 Jest mi przyjemnie, gdy mój mąż leżąc blisko mnie, milczy drapiąc po plecach mnie wciąż i mając na mnie apetyt wilczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: Małe radości codzienności 28.11.05, 20:31 Jest mi przyjemnie gdy moje dzieciatko, za dnia fika i bryka, a nocka mruczy jak grzeczne kociatko, niczym najmilsza muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
oktomvre Re: Małe radości codzienności 28.11.05, 21:54 Jest mi przyjemnie, gdy moja papuga nie krzyczy, nie gwiżdże, nie syczy, nie ruga. Gdy daje nura łbem w swoje pióra,(oj!) niech nie zadzwoni teraz komóra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe42 Re: Małe radości codzienności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 23:13 Jest mi przyjemnie, gdy mróz na dworze, a ja w mieszkaniu, w dobrym humorze, siedzę w fotelu i czytam sobie, albo po prostu nic nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Małe radości codzienności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:12 jest mi przyjemnie gdy wstanę rano zanim obmyję gębę zaspaną ciepłej kawusi wzmę dwa łyki by nie zwariować od polityki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haritka Re: Małe radości codzienności IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 29.11.05, 14:33 Jest mi przyjemnie,gdy po pracy w domu usiądę w fotelu a obok drepczą moje gołębie -ot tak bez celu. Patrzę na ich powrót do zdrowia i myślę - jaki to Cud ta nasza przyroda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Małe radości codzienności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 16:18 A mi jest przyjemnie kiedy noc nadchodzi I kiedy już melony zjedzone Jabłka nadgryzione i takie tam skonsumowane I mogę zasnąć i objąć na amen. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
nawus Re: Małe radości codzienności- łyżeczka dziegciu 29.11.05, 18:27 A żona leży i narzeka, Że ją dziś nie czeka Żaden akt przemocy Tej upojnej nocy ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
exman Mały miętowy listeczek ...... 29.11.05, 19:05 Gratuluję powyższym autorom cudownej poetyckiej flauty, zerowego wyczucia poezji tudzież jarmarcznych rymów. Rymokleci od siedmiu boleści. Moje kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Mały miętowy listeczek ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:15 Ej marudo,uśmiechnij się. Przecież to miło że razem się bawimy rymowankami, że odpoczywamy choć króciutko od polityki. A że rymy nie norwidowskienie szekspirowskie no to co??? Trochę rymowanek ściągne i przyjaciołom prześlę, mogę//:)) Anna, seniorka chyba wszystkich Forum i to nie stażem a wiekiem. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nawus Re: Mały miętowy listeczek ...... 29.11.05, 19:20 no właśnie , nikt nie mówił (pisał) ,że ma być poetycko, zgodnie z kanonami i inne tam.... ileż można czytać o Jurczyku, PiS, czy PO czy innych politycznych dywagacjach, kłótniach, sporach i wyzwiskach.... pogody ducha życzę Carpe diem ( czy jakoś tak ;P ), Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Mały miętowy listeczek ...... 29.11.05, 19:58 nawus, ja bardziej carpe diem niż to się roi w twoim rozumie, pozdrawiam też bez nienawiści...a to że te rymy częstochowskie mnie rozbrajają, to tylko dlatego żem trzeźwy chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
nawus Re: Mały miętowy listeczek ...... 29.11.05, 19:15 daj se siana!! laureacie Nobla w dziedzinie literatury..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Mały miętowy listeczek ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:50 Mały miętowy listeczek ...... Ponawtykał nam szpileczek. Skąd w nim tyle zgryźliwości? Skąd tak mało jest radości? Oczko zmrużyć się nie dało? A ironii już nie stało? I zabrakło wesołości? Czy też może to z zazdrości? Gdy się dobrze czują inni, choć dorośli a dziecinni, na bok rozum, na bok głowa, same się rymują słowa. Nie pasują kondolencje wyrzuć te żałobne wieńce. Weź na luz i baw sie z nami. Baw się z nami i rymkami. Bo chwilami wierszokleci, wrzucą co na język wleci, i na fali grafomanii walczą dzielnie z zasadami rymu, rytmu, składni wiersza, a im gorsza jest tym lepsza ;-) Od poezji oddaleni bawią się słowami swemi. Nie zarzucaj exman mrówce, że rozmiary ma nieduże. Małe często jest szczęśliwsze, niż to wielkie, gdzieś tam w górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Małe radości codzienności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:11 Małe radości codzienności przychodzą do mnie często w gości. Ze spamów życie szybko czyszczą, i pokazują co jest ważne. Lubię ich krótkie odwiedziny i cenię sobie te przyjaźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Małe radości codzienności IP: *.osk.szczecin.pl 29.11.05, 19:35 Jest mi przyjemnie, gdy czytam na forum częstochowskie rymy pełne humoru, a dla wiadomości niejakiego eksmana, nikt tu nie pretenduje do poety miana. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Małe radości codzienności 29.11.05, 20:18 babo, tyś mi najbliższa z tego towarzystwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: Małe radości codzienności IP: 217.153.19.* 30.11.05, 07:51 Jest mi przyjemnie, nawet gdy wiersze kłują rymami na forum jak jeże, czekam na dalsze próby jeszcze, by z Wami pośmiać się szczerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe42 Re: Małe radości codzienności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 07:56 Oj Exmanie, Exmanie! Powinieneś dostać lanie. Nie psuj nam humoru ni z rana, ni z wieczora, bo Cię wsadzimy do dużego wora. Wszyscy czekamy -napisz poemat, może być nawet nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Małe radości codzienności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 08:29 małe radości codzienności dobrze robią mi na kości pod warunkiem, .... że bez złości! Odpowiedz Link Zgłoś
al_magra KUMULACJA LOTTO 30.11.05, 09:01 Wraca facet do domu i od progu krzyczy: > - Jessss wygralem w lotto, jest udalo sie SZEŚĆ, SZOSTKAAA! >wydziera sie zadowolony z siebie. Patrzy, a tu zona siedzi smutna i >placze. > - Co sie stalo - pyta. > Na to żona: - Mama mi dzis umarla. > Facet wrzeszczy: - Yessssssssssss KUMULACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Teściowa in spe IP: *.osk.szczecin.pl 30.11.05, 17:54 Dostałam ataku podagry, po przeczytaniu dowcipu al-magry. Ja - teściowa in spe powiem szczerze, dowcip o teściowej mnie nie bierze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Małe radości codzienności IP: *.internet.v.pl 30.11.05, 20:07 Jest mi przyjemnie, bo przyszlas zimo jakze smakuje mi grzane wino humor poprawia, dobre na spanie moze napijesz sie tez exmanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YXZ Re: Małe radości codzienności IP: *.biot.ar.szczecin.pl 01.12.05, 12:13 Tak mi rób, tak mi dobrze A propos wina , tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie- stara maxyma ale zaaaaawsze aktualna. p. Odpowiedz Link Zgłoś