rumianek75 13.03.06, 15:43 Na pewno temat zupek walkowany byl juz z 1000 razy. Moj maluch ma skonczone 5 miesiecy i chcialabym sama ugotowac mu zupke, ale nie wiem jak. Prosze o jakies przepisy, proporcje, albo gdzie tego szukac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicez Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 16:05 Ja podaję słoiczki, ale od czasu do czasu coś tam upichcę. Wysłałam Ci książkę kucharska dla maluchów na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
biaemi Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 18:40 Czy ja tez moge poprosic o taka ksiazke? Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 18:45 Ja od 5 miesiąca dawałam Mai zupki juz z mięskiem, ae można robić z takimi skłądnikami ale bez mięska. sama gotuje zupki. zawsze podstawowy składnik to marchew do tego dodawałam następujące składniki poniedziałek ziemniak pietruszka wtorek ziemniak jabłko środa pietruszka kleik czwartek ziemniak dynia piątek pietruszka por ziemniak sobota marchew jabłko kleik niedziela ziemniak suszona słiwka Teraz ma 8 miesięcy i dodaje inne skłądniki Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_mila Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 19:09 Ja tez poprosze. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 19:27 www.maluchy.pl/kuchnia_malucha/ można też sciągnąć ze stronki książkę kucharską dla dzieci do 12 m-ca podaję linka tarnawatka.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=MostPopular smacznego ja daję słoiczki - szybko i wygodnie ale drogo Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 20:51 luna333 podała link, to jest właśnie ta książka. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik-1977 Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 21:45 Ja też bardzo bardzo proszę,jeśli możesz to również mi prześlij. Z góry dziękuje.madzik-1977@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 prośba o tą książkę... 14.03.06, 07:53 ... i ja te z proszę! z góry dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: Piewsze zupki - przepisy. 13.03.06, 23:53 To prawda,postow tysiace Moj ma 4,5 m-ca i probowalam gotowac mu warzywka (ziemniak,marchew)bez tluszczu i soli,ale nie chcial tego jesc.No to sprobowalam ugotowac na rosolku takim jak dla "doroslych" i rewelacja!!! Jedna marchew,ziemniak,troche mrozonego kalafiora i rosolek.Gotuje do miekkosci i miksuje.Konsystencja taka polplynno-papkowata(jak zbyt geste,to nie chce jesc). Za kilka dni sprobuje brokuly. Odpowiedz Link Zgłoś