Dodaj do ulubionych

kawalek ,,miesa,, w srodku.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 11:09
Moj chlopak twierdzi,ze czasami przy uprawianiu sexu czuje na koncu pochwy
taki jakby kawalek miesa,wystajaca ,,gule,, itp.Wczesniej bylam u lekarki ( z
innego powodu)-nie mowila mi nic na temat jakiejs nieprawidlowosci. Dodam,ze
moj chlopak twierdzi,ze czasami to cos jest(wyczuwa to) a czasami nie ma.
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 11:10
      szyjka macicy
    • hippophae Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 11:11
      czyżby szyjka macicy?
    • joisana Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 11:11
      A moze by tak zajrzeć do atlasu anatomicznego? Może odkryłabyś niesamowitą
      prawdę, ze ten kawałek mięsa to szyjka macicy?!

Matko jedenasta, jest się wystarczająco dorosłym, zeby sex uprawiać, ale nie na
      tyle aby anatomię własnego narządu rodnego znać:/.
    • kocio-kocio Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 11:12
      To najprawdopodobniej szyjka macicy.
      Jest tam zawsze i to bardzo dobrze :o)
      Tyle że jej położenie zmienia się w zależności od fazy cyklu: czasem jest
      nisko, łatwowyczuwalna, a czasami wysoko i trudno ją znaleźć.
    • Gość: marta Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: 83.168.106.* 21.03.06, 11:13
      czasami wyczuwa, a czasami nie, bo to "mięso", czyli szyjka czasami
      jest "nisko", a czasami "wysoko"
      • Gość: zielona Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: *.echostar.pl 21.03.06, 11:16
        A w której fazie cyklu szyjka jest nisko, a kiedy wysoko??? Czy jak jest nisko
        to świadczy to o zbliżającej się owulacji?
        • maialina1 Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 12:08
          Jak jest nisko to masz dni nieplodne.
          Ale po co ci ta informacja, skoro ty nawet nie wiesz do czego to MIESO sluzy.
          • Gość: zielona Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: *.echostar.pl 21.03.06, 12:43
            A skąd wiesz, że nie wiem? smile))
    • kwietniowe_cappuccino Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 11:20
      mam tylko nadzieję, źe państwo nie rozstali się z powodu tego mięsa....
      pan partner mógł pomyśleć, że partnerka nieco nie tego
      • Gość: marta Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: 83.168.106.* 21.03.06, 13:17
        albo, że to np. jakaś rączka lub nóżka malutka jest... smile
    • maialina1 dobreee!!! 21.03.06, 12:07
      Hahahahahah! smile
      Zaraz cie dodam do najsmieszniejszych watkow!
      I twojego chlopaka - eksperta w dziedzinie kobiecej fizjonomii, rowniez!
      smile)
      Ale sie ubawilam.
      MIESO W POCHWIE smile)
      Dobre!
      A odpowiedz mi na jedno pytanie (albo moze twoj chlopak chetnie odpowie?):
      wedlug ciebie jak to sie dzieje ze kobiety zachodza w ciaze, skoro pochwa jest
      niczym innym jak zakonczonym slepo woreczkiem? smile
      • Gość: Ja Re: dobreee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:12
        Nie wiem skad tyle zlosliwosci-moj partner ma juz troche lat ( ja 25 ),wiec nie
        jestesmy juz gowniarzami.Uzylam terminu,,mieso,, bo trudno bylo okreslic mi co
        to jest.Wiem,ze pochwa sie konczy szyjka macicy i macica,ale nie wiedzialam ze
        jest wyczuwalna przez partnera.Wczesniej mialam tez innych chlopakow,mimo to
        zaden na to nie zwrocil uwagi i nie mowil o tym,wiec sie troche zaniepokoilam.
        • kocio-kocio Re: dobreee!!! 21.03.06, 13:14
          Pewnie inni wiedzieli co to jest...
          • albertyna666 Re: dobreee!!! 21.03.06, 13:43
            kocio-kocio napisała:

> Pewnie inni wiedzieli co to jest...

wink)))))))))))))))
        • maialina1 Re: dobreee!!! 21.03.06, 13:20
          Gość portalu: Ja napisał(a):

> Nie wiem skad tyle zlosliwosci-moj partner ma juz troche lat ( ja 25 ),wiec
          nie
          >
          > jestesmy juz gowniarzami.Uzylam terminu,,mieso,, bo trudno bylo okreslic mi
          co
          > to jest.Wiem,ze pochwa sie konczy szyjka macicy i macica,ale nie wiedzialam
          ze
          > jest wyczuwalna przez partnera.Wczesniej mialam tez innych chlopakow,mimo to
          > zaden na to nie zwrocil uwagi i nie mowil o tym,wiec sie troche zaniepokoilam.

Zaden poprzedni nie zwrocil na to uwagi, bo najprawdopodobniej twoi poprzedni
          partnerzy sluchali w podstawowce na lekcjach biologii.
      • pepegi Re: dobreee!!! 21.03.06, 16:22
        Gdyby kobiety miały szyjkę® na FIZJONOMII, toby się działo smile))))
    • Gość: biedronka Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: *.chello.pl 21.03.06, 14:19
      to ze ma 25 lat wcale nie oznacza jak widac doswiadczenia
      zyciowego.rzeczywiście, jeden z lepszych wątków do tych najsmieszniejszych
      • towot Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 14:59
        Super, nie ma co. A tak na marginesie, to nigdy nie wkładałaś sobie tam
        paluszka, choćby z ciekawości?
    • mmagi Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 21.03.06, 15:10
      moze to penis Twojego brata blizniaka???czasem blizniak sie rozwija w ciele
      brata lub siostrysurprised? jak myslisz???
    • emilia_a Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 13:56
      Skąd tyle zdziwienia z powodu tego postu... Na lekcjach biologii w ogólniaku
      uczyliśmy się o rozmnażaniu roślinek, o cyklu rozwojowym glisty, o
      pantofelkach, itp. nie było słowa o fizjologii cyklu kobiecego i anatomii
      narządów płciowych (może dlatego, że chłopcy w tym wieku przeszkadzali by w
      lekcjiwink) - a co za problem zrobic choć jedna lekcję oddzielnie dla dziewcząt i
      chłopców, albo w mniejszych grupach?). Posty przerażonych dziewczyn typu "mam
      guza w pochwie" pojawiają się tu często. Obecnie wydają mi się zabawne, ale ja
      sama wyczułam szyjkę macicy dopiero jak musiałam zakładać jakieś globulki, a
      było to w wieku 23 lat. Nie wiedziałam co to jest, ale że niedawno byłam u
      ginekologa stwierdziłam, że tak musi być. Mój chłopak również stwierdził, ze
      tak musi być, bo jego poprzednia dziewczyna też to miała. O tym, że jest to
      szyjka macicy i że jej położenie zmienia się w zależności od faz cyklu
      dowiedziałam się jakiś rok temu, gdy zaczęłam stosować NPR. Sama fizjologia
      cyklu - istne olśnienie, że tyle rzeczy można wiedzieć. A z innym chłopakiem
      (to było jak mieliśmy po 21 lat) myśleliśmy sobie, że tak fajnie byłoby
      wiedzieć, kiedy jest owulacja, czy 14 dnia cyklu, czy 14 dni przed końcem
      cyklu, szkoda, że nie można tego określić... a można. To chyba jasno dowodzi,
      że nie_uczą_tego_w_szkołach.
      O szyjce:
      www.lmm.pl/npr/kurs/7.html
      Fizjologia cyklu:
      embrion.pl/npr/
      • zaba_pelagia Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:04
        ale powiedz - czy tak trudno dziewczynie, gdy dorasatć zaczyna i zabiera się za
        współżycie poświęcić jeden wieczór na przeczytanie mądrej książki o własnym
        organiźmie i obejrzenie kolorowych obrazków?
        • maialina1 Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:22
          O nie, nie, nie. To nieprawda ze tego nie ucza w szkole. Musialas przeoczyc
          ktoras lekcje.
          Ja pamietam dobrze ze tyo bylo.
          Faktycznie wtedy niewiele z tego rozumialam, ale po latach jak przyszlo co do
          czego to przynajmniej wiedzialam ze nie mam guza w pochwie. Nie wiedzialam co
          prawda jak wyglada szyjka macicy, bo takiego opisu nie bylo w podreczniku, ani
          rysunkow anatomicznych z tego zakresu tez nie bylo. Natomiast dopbrze
          wiedzialam ze macica "wchodzi do" pochwy, i wiedzialam ze pochwa to nie jest
          zaden woreczek bez wyjscia. Wiedzialam ze jest ciag dalszy, tak jak nos czy
          uszy (ok, moze smieszne porownanie, ale chce przez to powiedziec ze jesli palec
          w nosie nie siega do srodka glowy, to wcale nie znaczy ze dziurka sie konczy
          kawalkiem zamknietej skory.)
          • maialina1 Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:23
            *"uchodzi do" pochwy
          • emilia_a Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:43
            Natomiast dopbrze
            > wiedzialam ze macica "wchodzi do" pochwy, i wiedzialam ze pochwa to nie jest
            > zaden woreczek bez wyjscia.

Halo, w tym poscie nie było pytania czy pochwa ma jakieś połączenie z macicą,
            bo żeby tego nie wiedzieć, to już sobie nie wyobrażam - to było w podstawówce.
            Mnie chodzi o to, że w ogólniaku nie było nic o anatomii i fizjologii cyklu, a
            już na pewno nie było informacji, że szyjka macicy "aż tak" wystaje i że w
            dodatku zmienia się w zalezności od faz cyklu wraz z temperaturą i śluzem - i
            to tak wyraźnie, że można tę wiedzę zastosować w celu zajścia bądź nie zajścia
            w ciążę.
            • emilia_a Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:46
              Ale na forum NPR kiedyś czytałam, że ponoć coś o NPR jest już w nowym
              programie, więc będzie lepiej z tą wiedzą.
        • emilia_a Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:32
          Jeśli chodzi o mnie to poświęciłam kilka wieczorów na przeczytanie rozdziału w
          książce Wisłockiej na temat pierwszego stosunku a później o tym jak osiągnąć
          orgazm podczas stosunku. Szyjka - to pewnie szyjka i koniec. I pewnie niejedna
          dziewczyna przygotowała się z książką i przeczytała wszystko, co wpadło jej w
          ręce o antykoncepcji, a nadal nie ma podstawowej wiedzy o szyjce macicy.
          To bardziej chodzi o to, że się nie wie, że można wiedzieć. Że w kolorowych
          czasopismach tylko pigułka, spirala, a metody naturalne są nieskuteczne - więc
          po co szukać informacji o fizjologii cyklu, przecież wiadomo, że okres
          występuje co około 28 dni i gdzieś tam po srodku jest owulacja - podobno nic
          więcej nie da się określić. Tym bardziej po co szukać informacji czy zmiany w
          szyjce macicy pozwalają określić fazę cyklu i czy w ogóle można stwierdzić,
          kiedy jest owulacja. Najpierw trzeba wiedzieć, że takie książki istnieją.
          • Gość: QQQQ Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: 213.17.171.* 22.03.06, 14:43
            Dziewczynki najpierw poznajcie anatomię i fizjologię cyklu, a dopiero potem
            weźcie się za Wisłocką.

Podstawowa wiedza o mięsku wink)))
            "Pochwa i zewnętrzne narządy płciowe

Szyjka macicy przechodzi od dołu w pochwę. Ten narząd ma kształt spłaszczonego
            cylindra, w którym wyróżniamy ścianę przednią i tylną. Ważnym elementem budowy
            pochwy są też jej sklepienia: przednie i tylne. To tutaj właśnie pobiera się
            wymazy wydzieliny pochwy. Ujście pochwy zamknięte jest u dziewic prawie
            całkowicie błoną dziewiczą.

Narządy płciowe zewnętrzne nazywane są u kobiety zbiorczą nazwą - sromem.
            Szparę sromu zamykają wargi sromowe większe, po rozchyleniu których widzimy
            wargi sromowe mniejsze. Odpowiednikiem prącia u kobiet jest leżąca ku przodowi
            od nich łechtaczka. Wargi sromowe mniejsze przykrywają ujście cewki moczowej i
            ujście pochwy. Objęta przez nie przestrzeń nazywana jest przedsionkiem pochwy.
            Jej ściany zwilżone są wydzieliną produkowaną w gruczołach przedsionkowych
            większych."
            Wystarczy poszperać w internecie i są nawet obrazki. Szok normalnie!
            • emilia_a Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:47
              to chyba nie do mnie?
              • Gość: QQQQ Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: 213.17.171.* 22.03.06, 14:51
                sorki zwracam honor - nie zauważyłam Twojego wcześniejszego posta z
                wyjaśnieniem i linkami.
                ale zielonej się przyda wink
          • lilith76 Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. 22.03.06, 14:46
            znam fizjologię kobiety, budowę jej ciała, mechanizmy, którymi rządzi się cykl,
            ale gdybym własnoręcznie ("własnopalcowo") natrafiła na swoją szyjkę macicy, to
            też bym była skołowana. może kiedyś natrafiłam aplikując globulki, ale nie
            zwróciłam uwagi.
    • Gość: QQQQ Re: kawalek ,,miesa,, w srodku. IP: 213.17.171.* 22.03.06, 14:20
      A może to ciąża w pochwie rośnie ; )))))))))))))))))

ale lubię takie posty.
      Rany !!! I jak tu się dziwić 16-tce, która pyta czy przez spodnie można zajść w
      ciążę? itp itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka