lindi02 29.03.06, 18:32 Mam takie pytanie ,co przynosi kastracja np psa? To ze niebedzie ubiegal sie za sukami i co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: Co przynosi kastracja? 29.03.06, 20:14 konsekwencje zdrowotne: www.vetserwis.pl/kastracja_pies.html zmniejszenie ryzyka chorob prostaty, ja słyszałam jeszcze o guzkach tylko nie pamiętam nazw, za powstawanie ktorych jest winiony wysoki poziom testosteronu. To już i tak dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Co przynosi kastracja? 29.03.06, 21:14 mój się stał bardziej przymilny i posłuszniejszy uważać tylko trzeba na dietę - nabieraja większego apetytu, tak wiec duzo ruchu i w razie czego przejście na karmę dla kastratów Odpowiedz Link Zgłoś
gagik.geworgian Re: Co przynosi kastracja? 29.03.06, 21:35 Witam. Pies po kastracji zwykle przestaje się interesować lub w małym stopniu interesuje się sukami. Jego charakter się nie zmienia, ale zwykle obserwuje się zmiany w zachowaniu polegające na tym, że pies jest mniej agresywny, chęteniej się bawi częsciej szuka towarzystwa swoich opiekunów. Swoim zachowaniem może przypominac nawet zachowanie szceniaka lub młodego psa. Od strony zdrowotnej kastarcja pozwala uniknąc chorób prostaty , które są częstą przypadlością u starszych psów oraz zmniejsza ryzyko wystapienia przepukliny kroczowej . O kastarcji psa można poczytać tutaj: www.vetserwis.pl/kastracja_pies.html Pozdrawiam serdecznie - Gagik Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co przynosi kastracja? 30.03.06, 10:03 lindi02 napisała: > Mam takie pytanie ,co przynosi kastracja np psa? Ja musialam swojego wykastrowac ze wzgledu na prostate. Moj pies mial problemy przy wyproznianiu, napinal sie, przykucal kilkarotnie bez widocznych "rezultatow". Teraz jest juz ok. Tyle, ze apetyt ma wilczy, niczego jadalengo nie moge zostawic na widoku, bo sobie wezmie... Odpowiedz Link Zgłoś