Dodaj do ulubionych

opłaty lotniskowe - wyjasnienie dla nowicjuszki

IP: 82.139.45.* 06.05.06, 13:15
witam,
chcialabym znależc jakis tani lot na wakacje. Czy mozecie mi powiedziec ile
wynosza opłaty lotniskowe, jak to znależć w internecie, bo widze tu ceny za
lot plus informacje , że trzeba doliczyc opłaty lotniskowe, a ja nie wiem ile
i gdzie to znalezc... czy te opłaty sa stałe dla danej firmy?
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: opłaty lotniskowe - wyjasnienie dla nowicjusz 06.05.06, 15:09
      Opłaty są różne na różnych lotniskach. Jeżeli znajdziesz sobie w necie jakiś
      konkretny lot, to tam będą wyszczególnione wszystkie opłaty.
      • Gość: zaloguj się Re: opłaty lotniskowe - wyjasnienie dla nowicjusz IP: *.icpnet.pl 07.05.06, 11:34
        podatki i opłaty lotniskowe zależne są głównie od lotnisk w których dokonujesz
        wylotu przesiadki i dolotu. zawarte są w nich tzw. security charge, fuel charge
        etc. im większe miasto w którym się przesiadach im większe koszty utrzymania na
        lotnisku tym większe podatki. linie lotnicze nie mają większego wpływu na
        wysokość podaktów i opłat lotniskowych
        • Gość: tlen Re: opłaty lotniskowe - wyjasnienie dla nowicjusz IP: 82.139.45.* 07.05.06, 14:26
          Dziekuje za odpowiedzi. Zależy mi jednak na informacji, gdzie na stronach
          internetowych znajde ile te opłaty lotniskowe wynosza, bo nie moge znalezc. Czy
          to trzeba dzwonic do przedstawicieli tych linii jak kupuje w necie bilet? skad
          mam wiedziec ile wynosza cale koszty biletu? Przepraszam za może głupie
          pytania, ale jeszcze nie kupowałam nigdy w necie a nie mam kogo sie zapytać.
          Nie chce tez byc później zaskoczona cena, bo byłam czegos nieswiadoma...

Czy ktos może mi podac jak mam to szukac?
          • iberia30 Re: opłaty lotniskowe - wyjasnienie dla nowicjusz 07.05.06, 14:51
            informacje o calkowitym koszcie biletu znjadziesz na stronie danego
            przewoznika.Zrob sobie symulacje wylotu i wtedy zobaczysz ile kosztuje bilet
            wraz z oplatami , pamietaj aby do tej ceny doliczyc ewentualnie oplate jaka
            Twoj bank pobierze (albo i nie) za platnosc karta kredytowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka