Dodaj do ulubionych

Cactus Beach - wróciliśmy !!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 20:15
Proponuję , aby kazdy kto wrócił z cactusa wydał swoją opinie. powiem jedno
hotel jest przereklamowany i ja osobiście go NIE POLECAM !!!!
Pozdrawiam całą ekipę z forum która była i jest jeszcze w cactusie !! To są
naprawde świetni Ludzie i dlatego było super !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.chello.pl 23.06.06, 20:22
      Dlaczego nie polecasz tego hotelu? Po przeczytamniu zachęcających opinii na tym
      forum zamierzałam do niego wyjechać, ale teraz się zastanawiam. Napisz co było
      nie tak.
      • Gość: dora 69 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:05
        Napiszę jutro , bo dziś jestem padnięta , wróciliśmy o 18.oo a to jest naprawde
        dużo pisania.
        • 2003.m Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 24.06.06, 07:17
          Ja też tak zrobiłam , przeczytałam dobre opinie i leciałam pewna , jednak
          niemile sie rozczarowałam, zaznaczam ,ze to jest moja opinia a każdy odbiera
          jednak inaczej,zacznę od przyjemniejszej strony:
          Zalety:
          1.Hotel blisko ładnej plaży
          2.Dużo zieleni
          3.Dobra kuchnia
          4.Fajny Miniklub dla zieci (jednak w j. niemieckim)
          5.Urozmaicone wieczory (występy, itd).
          6.Dużo polaków, sympatycznie jak się słyszy swoich i to bardzo miłyc ludzi
          Wady:
          1.Zatłoczona i płatna plaża (może taki zwyczaj w Grecji, bo plaże publiczne)
          2.Hotel nie jest obiektem zamkniętym, przeż srodek hotelu biegnie mała uliczka,
          do prywatnych posesji, z każdej strony każdy może wejść do hotelu
          3.90% Polaków zmienia pokoje,nam akurat dostał sie ładny pokój
          4.Ładne pokoje to tylko pokoje Superior
          5.Karaluchy na 2cm, spacerują sobie i po pokojach i wokół
          6.Hotel ma formę all i hb, w związku z tym osoby mające all, są w każdej karcie
          upominane aby brały napoje dla siebie
          7. W all poza dodatkowym obiadem nie ma praktycznie nic , lody od 15.00 do
          16.00, skorzystałam z tego raz i więcej nie bo pani , która te lody podaje
          najchętniej poszłaby za tobą sprawdzić ile naprawde mam dzieci
          8.Obsługa niemiła (oprócz 2 panów niskokłaniających sie przy wejsciu na posiłki)
          9.basen dla dzieci ( a jest ich tam naprawde sporo)malutki, raniutko trzeba
          było iść i zająć miejsca
          10.Brak materacy na basenach
          11.Ogólnie prócz restauracji niezaczysto,
          12.Mimo tak wielkiej ilości Polaków NIC w j.polskim
          13.Częsty brak wody w bocznych budynkach m.in. u nas
          14.Stary plac zabaw dla dzieci, wszystko z metalu i na piasku , nagrzane to
          wszystko od słońca nie dało się z tego korzystać
          Zastanawiam się jakie osoby wydają takie dobre opinie i myślę , że pewnie muszą
          to być rodziny które lecą 1-wszy raż na taki urlop, ja mam duż porównania
          z innymi hotelami i z takim all nigdy się nie spotkałam.

Nadmienam , że ja nie popsułam sobie urlopu tylko świetnie się bawiłam ,
          pozałam wspaniałych przyjaciół z Forum, którzy byli tam z nami a co niektórzy
          jeszcze są
          • mala28 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 24.06.06, 15:59
            Zmartwiłaś mnie strasznie, bo wybieramy się tam z córką w sierpniu...
            Zobaczymy co reszta "czerwcowej ekipy" napisze po powrocie?
            Pozdrawiam przyszłych Cactusowiczów:-)
            Kasia
            • Gość: dora 69 Re: Do P. Mala 28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 17:53
              Nie martw sie , daj w recepcji 5 lub 10 euro i dostaniesz dobry pokój, jeśli nie
              masz superior, ja przed wyjazdem też przeczytałam niedobre opinie na temat tego
              hotelu, a na forum wakacje 'ostrzeżenie" przed cactusem, i wcale nie załamałm
              się , rozczarowanie dopiero nastąpiło po przyjeżdzie, jednak jak już wiesz
              świetnie się bawiłam z ludzmi z forum, chociaż nieżle mi się za to dostało od
              Pana xzy , może jesteś mniej wymagającą osobą jak ja, na lotnisku spotkaliśmy
              ludzi, którzy byli również w hotelu 4* z neckermana i mieli w all zupełnie inne
              warunki 100 razy lepsze, trudno w przyszłym roku będę ostrożniejsza w wyborze
              hotelu, wkońcu sama sobie go wybrałam. Kończe bo znowu mi ktoś zarzuci , że jest
              mnie tu pełno, dziwne nieprawdaż ???.
              jak wrócisz napisz !!!
              Pozdrawiam
              • mala28 Re: Do P. Mala 28 25.06.06, 19:12
                Jadę sama z corką, a dla 1 osoby dorosłej z dzieckiem chyba nie ma pokoi
                superior.
                Trudno, napewno jakoś będzie:-) może akurat trafimy super?;-)))
                Nastawiam się pozytywnie, dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam,
                Kasia
                • Gość: dora 69 Re: Do P. Mala 28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:19
                  nieszkodzi że jedziesz sama z córką , daj 5 euro i poproś o ładny pokoj, i
                  naprawde nie martw się !!!!
          • Gość: Ewi Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 18:22
            Rozumiem Wasze opinie.
            Moje zdanie o pobycie w tym hotelu jest jednak zupełnie inne, pomimo tego, że
            dużo podróżuję i znam inne hotele 4* i 5* w Grecji.

Staram się zawsze spędzać wakacje w Grecji w maju, ponieważ pogoda jest już
            przepiękna, a nie ma tam tłumu ludzi. W maju plaża koło Cactusa była prawie
            pusta, troszkę może więcej ludzi koło brodziku dla dzieci, ale nadal nie zbyt
            dużo. Tak się też zdarzyło, że nie widziałam tam żadnych karaluchów, które są
            jednak częstym zjawiskiem w Grecji (nawet obok szczurów!, które widziałam
            kiedyś w 5*).
            Pokój, który otrzymałam był wspaniały - oczywiście superior. Nie spotkałam się
            też z takimi nieprzyjemnościami, jak brak wody lub nieprzyjemna obsługa, ale
            może to kwestia szczęścia?

Zresztą nie chcę się powtarzać, bo już kiedyś o tym pisałam.

Plac zabaw rzeczywiście słaby.

Pozdr.
            Ewi
            • Gość: dora 69 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:38
              to może bys cos poleciła na przyszły rok ???
              • Gość: Ewi Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:42
                Dziękuję, ale wolę nie :)

Ewi
            • Gość: Jureczek Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 16:27
              Witam i pozdrawiam całą ekipę z Cactus Beach z drugiej połowy czerwca.
              Wróciliśmy z małymi problemami (samolot miał opóźnienie 10 godzin) ale i tak
              jesteśmy bardzo zadowoleni.

Pozdrawiamy,
              Ola, Jurek i Maciuś

P.s. Dorotko czy możecie mi wysłać fotki, które twój mąż "pstrykał" :) nam ???
        • Gość: xyz Do Dory IP: 213.195.139.* 24.06.06, 08:00
          Ponieważ wszędzie Cię było pełno, więc nie trudno było Cię nie zapamietać.
          Jechałaś tylko na jeden tydzień, a robiłaś wokół swojego wyjazdu tyle szumu.
          Wszystkim wychwalałaś ten hotel, udzielając rad i wskazówek. Dlatego
          zastanawiałem się kiedy się odezwiesz, i byłem pewien takiej właśnie negatywnej
          opinii. I powiedz, jak mają się czuć ludzie, którze wkrótce tam wyjeżdżają?
          Może lepiej byłoby (w przypadku Twojej osoby) nic już nie pisać.
          • Gość: dora 69 Re: Do Dory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 08:15
            Nigdy nie pisałam , że jest jest to super hotel bo go znam TYLKO , że piszą na
            forum o nim, że jest fajny , jestem szczera i rozczarowana i chce uciąc ten mit
            o tym hotelu, nie czuję się winna , a Tobie nikt nie zabrania pisać pisać i
            pisać , ja żyłam tym wyjazdem od marca i bardzo się rozczaraowałam , ale jestem
            osobą która nie popsuła sobie tym humoru tylko świetnie się bawiła, a ludzie
            którzy tam jadą niech bawią się dobrze !!!!!
            A dlaczego przepraszam w przypadku mojej osoby ?????
            A cóż ja ci takiego zrobiłam, chyba prawda jest taka , ze pewnie tam lecisz i
            jesteś wściekły , a na dodatekj esteś tym jednym małym procentem Polaków,którzy
            poza swoją osobą nikogo nie lubią.
            mam na imię Dorota a nie xxxyyyyyzzzz
            Pozdrawiam
            • Gość: małgosia Re: Do Dory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:59
              Wiaj Dorota i inni którzy byli lub byc może wybierają się do Cactusa
              Też wróciliśmy 23.06
              Moje dwa grosze:
              1/ przed wyjazdem wysłałam maila do hotelu i dostaliśmy od razu dobry pokój bez
              5-10 Euro, fakt bardzo dużo osób zmienia pokój i nikomu zmiany nie odmówiono
              2/ oceniam bardzo dobrze kuchnię
              3/ all jest faktycznie słaby w naszym wypadku to był obiad i napoje dla nas
              dorosłych, dziecku "soki" nie smakowały a woda była lodowata, a takiej mu nie
              dajemy
              4/ wieczorem jest co robić bo hotel organizuje różne imprezy, uważam że Quiz
              był poniżej pasa, święto wina z tym samym winem które jest dostępne z automatów
              to też przegięcie
              5/hotel jest zatopiony w zieleni, a to dla mnie duży plus
              6/ nie zdarzyły nam się braki wody lub tym podobne
              7/ sprzątanie jak to w Grecji, byłam któryś raz z kolei więc przywykłam,
              ręczniki zmieniane codziennie, pościel 3 razy w ciągu naszego tygodniowego
              pobytu
              8/ karaluchów nie spotkałam
              9/ nie braliśmy pod uwagę pokoju innego niż superior
              10/ z plaży korzystaliśmy 8:30 do 10 i 16-19 zawsze za darmo
              11/ basen OK zwłaszcza dla dzieci, fakt leżaki zajmowaliśmy przed śniadaniem a
              że wstajemy bardzo wcześnie nie było problemu

Konkluzja:
              Jesteśmy bardzo zadowoleni, owszem były małe niedociągnięcia, ale 8 dni dla
              trzy osobowej rodziny z opcją jaka by ona nie była "all" w pokoju superior za 6
              tys total z wydatkami na miejscu bez oszczędzania uważam że warto.
              • Gość: Dora 69 Re: Do Małgosi !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:12
                Ludzie !!! Ja Was poprostu nie rozumiem, czy ja nie moge wydać swojej opini ????
                Nie kwestionuje naprawde ani Twojej ani nikoogo innego opini !!!!
                Forum jest po to aby, pisać jak kto spedził wakacje, ja spędziłam je cudownie,
                ale hotelu nie polecam, fakt ,że w Grecji jestem 1-wszy raz i zwyczaje np, co
                do plaż są zupełnie inne.
                Nie jestem osoba która waruje na plaży od 10 rano by leżeć za darmo , kiedy mam
                ochote ide na plażę, nie słyszałam o tym, że o tej porze jest gratis dziwne ???
                W naszym przypadku zdarzało sie , że nawet leżaków brakowało !!!!Do tej pory
                gdziekolwiek byłam czy w Turcji czy w Egipcie nigdy przy all nie płaciłam za
                leżaki !!!
                Licze na to, że osoby które tam jeszcze sa napisza o tym, tak samo o
                karaluchach, które szły razem z nami na imprezki wieczorne zdarzylo sie, że jak
                trio rosyjskie tańczyło karaluch tańczył razem z nimi!!!
                Byłam z neckermanna i jestem bardzo zadowolona z ich jakiejkolwiek interwencji,
                jednak hotelu NIE POLECAM.
                Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko !!!!
                • Gość: małgosia Re: Do Małgosi !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:28
                  Dorota moja opinia nie była do ciebie była po prostu maja. Na plaży byliśmy do
                  dziesiętej nie dla tego że było za darmo tylko, że niestety nasz syn wolał
                  basen a rano woda w nim była zimna i nie był nasłoneczniony więc szliśmy lepić
                  babki z piasku. W związku z tym że my dorośli woleliśmy jednak morze
                  targowaliśmy z nim że po południowej drzemce i basenie idziemy jeszcze nad
                  morze. To że akurat nie płaciliśmy za leżaki to zupełny przypadek.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Iwona Re: Do Małgosi ! IP: 213.195.139.* 28.06.06, 11:47
                    Małgosiu, mam do Ciebie kilka pytań. Jak długo czekaliście w Heraklionie na
                    transport do hotelu, i jak długo trwała rzewista podróż na miejsce (piszą że
                    ok. godziny)? Czy rezydent oczekiwał was na lotnisku, i czy w trakcie pobytu
                    był dostępny?
                    Czy ręczniki w pokojach (też mam superior) były duże, czy na osobę przypadał 1
                    czy 2? Nadmieniam, że nie chodzi mi o ręczniki plażowe (te biorę sama) ale do
                    kapieli. Czy uczestniczyłas w wycieczkach, jeżeli tak , to które polecasz? I
                    ostatnie - czy były komary?
                    Jak widzisz trochę Cię pomęczę, ale będę bardzo wdzięczna za wszystkie
                    odpowiedzi. Pozdrawiam Iwona
                    • Gość: małgosia Re: Do Małgosi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:59
                      Na transport nie czekaliśmy wcale, zabraliśmy walizki rezydent skierował nas do
                      autokaru i po 10 minutach w drogę. Przejazd okoł 25 minut, ale to zależy pewnie
                      od tego przy ilu hotelach po drodze sie zatrzymujemy, nasz był drugi w
                      kolejności więc było szybko. Nie wiem czy rezydentka była cały czas dostępna,
                      było spotkanie informacyjne, nr telefonów, ze dwa razy spotkałam ją w hotelu na
                      posiłkach. Nie miałam potrzeby kontaktu więc nie odpowiem. Być może dla
                      niektórych to ważne transter do hotelu i zameldowanie odbywa się bez rezydenta.
                      Ręczników w pokoju było dużo, codziennie zmieniane.
                      Jako że był to mój kolejny pobyt na Krecie z wycieczek nie korzystaliśmy,
                      wzieliśmy tylko C3 na 1 dzień i pojechaliśmy na wschód. Komarów o dziwo nie
                      było.
                      Życzę udanego pobytu
                      Małgosia
                      • Gość: Iwona Re: Do Małgosi ! IP: 213.195.139.* 28.06.06, 13:05
                        Serdecznie dziękuję.
                        Iwona
                        • Gość: Dora 69 Re: Do Małgosi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 16:08
                          Małgoiu mysle że celem tego forum nie jest "kłócenie się" i udowadnianie kto ma
                          rację, tylko napisanie indywidualnych odczuć, wiadomo, że każdy odbiera
                          inaczej, napisałam też o atutach tego hotelu , a było ich sporo , jednak ja
                          porównując dotychczasowe hotele tego nie polecę. Mam wymagania i niestety tym
                          razem nie udało mi sie strzelić w "10"
                          Ale już myślę o przyszłych wakacjach i znów będzie mnie tu pełno !!!1
                          pozdrawiam cię
                          • Gość: małgosia Re: Do Małgosi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:23
                            Popieram w całej rozciągłości.
                            Nie zniechęcaj się do Grecji, jeżeli to był twój pierwszy raz to możesz mieć
                            dziwne odczucia. Ja byłam czwrty raz więc wiedziłam czego się spodziewać, stąd
                            może brak rozczarowania. Też byłam w innych stronach ale coś mnie ciągnie w ten
                            kierunek, więc za rok pewnie jakaś inna wyspa lub znów Kreta. Napisz o jakim
                            hotelu tak dobrze mówili turyści na lotnisku.
                            Małgosia
                            • Gość: dora 69 Re: Do Małgosi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:33
                              Nie pamiętam tej nazwy hotelu , ale mąż ma wizytówke , jak wróci bo go teraz
                              chwilowo nie ma to napiszę.
                              Ja mam zamiar wrócic wprzyszłym roku do Grecji, tylko jeszcze niewiem gdzie
                              może jakas inna wyspa ?
                              Pozdrawiam
                              • Gość: dora 69 Re: Do Małgosi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:18
                                Małgosiu !!!
                                Hotel nazywał sie Sirens Beach Hotel Village, nie znalazłam go w katalogu
                                neckermanna , nie mam pojecia jak Ci Państwo znależli sie w naszy autobusie z i
                                na lotnisko ? może to z TUi ??
              • Gość: KasiaW Re: Do Dory IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 06.07.06, 21:04
                Witaj Małgosiu, czy mogłabys odpisac z jakim biurem podróży wybrałas sie do
                Cactusa? i czy poleciłabyś je.
                Pozdrawiam
                Kasia
                • Gość: małgosia Re: Do Dory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:10
                  Chyba cała ekipa była z Neckermannem. Hotel ma jeszcze TUI ale różnica cenowa w
                  przypadku naszej 3 osobowej rodziny to było ok. 1500 zł, oczywiście drożej. Do
                  biura nie mam zastrzeżeń.
                  Pozdrawiam Małgosia.
                  • Gość: KasiaW Re: Do Dory IP: 217.153.180.* 07.07.06, 10:46
                    Małgosiu , a jak wygląda sprawa wycieczek i wynajmu auta, czy lepiej jest
                    zapłacić za wszystko w Polsce czy raczej na miejscu.
                    Czy znasz jakieś opinie na temat pokoju 1 osobowego z dostawką?

Pozdrawiam i dziekuję za wczesniejszą odpowiedź
                    Kasia

• Gość: andzia i mati Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.centertel.pl 01.07.06, 23:47
      Witamy wszystkich cactusowiczów!!!
      Wróciliśmy z Krety 23.06.Jest to górzysta wyspa o ciepłym,czystym,kolorowym
      morzu.Za rok na pewno tam wrócimy,ale...niekoniecznie do cactus
      beach.Wybraliśmy ten hotel,ponieważ miał dobre opinie,a my lecieliśmy z dwójką
      małych dzieci.Hotel oferał łóżeczko dla niemowlęcia,menu dla dzieci,plac
      zabaw,piaszczystą plażę,mini club dla dzieci i to wszystko było dostępne
      aczkolwiek mini club tylko po niemiecku,chociaż liczba Polaków była
      porównywalna do Niemców.W dniu przyjazadu przydzielono nam pokój dwu-pokojowy z
      rozwalającym się brodzikiem,klimą i widokiem na kawałek wyschniętej trawy.A my
      prosiliśmy o pokój cichy z widokiem na morze.Po naszej interwencji dostaliśmy
      pokoj o wyższym standardzie,ale jeden pokój(zaznaczam,że zapłaciliśmy za synka
      1,5 rocznego 1000zł,żeby przydzielono nam 2 pokoje).Po 2 dniach przydzielono
      nam pokój za który zapłaciliśmy,wiec gdybyśmy lecieli na 7 dni,to 3 dni mamy
      wyjęte z urlopu.All inclusiv jest źle pomyślane.Lody są liczone na osobę,nie
      zawsze jest możliwość zabrania drinka do pokoju,a na plaży all nie
      obowiązuje.Wypożyczyliśmy ze znajomymi samochód i widieliśmy pięknie położone
      hotele w zatoczce z pokojami na morze.Tu trzeba przejść przez ulicę dość
      ruchliwą(jeżdżą tam autobusy,auta,motory,skutery,quady i dzieci bardziej
      ruchliwe mogą pod nie wpaść).Ogólnie jesteśmy z wakacji zadowoleni, ale uważamy
      że nie za te pieniądze.Pozdrawiamy wszystkich cactusowiczów,a w szczególności
      Dorę ktorą mieliśmy przyjemność poznać!POZDROWIONKA!!!
      • Gość: dora 69 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 17:53
        Witajcie !!! Andzia i Mati
        Zapomniałaś napisać o gościu jakiego spotkałaś w łazience (czarny prawie 2
        centymentrowy przystojniak, na którego widok ażżż piszczałaś)no ale cicho
        sza......
        Pozdrowionka i odemnie
        Dora
        • tomskey Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 02.07.06, 18:02
          Jakby ten "przystojniak" był 20-to centymetrowy to na pewno by piszczała;)
        • Gość: andzia i mati Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.centertel.pl 02.07.06, 18:51
          rzeczywiście,chodziły tam robale.Jeden nawet w naszej łazience,ale nie mogę
          powiedzieć,że było tam brudno.Panie sprzątające przychodziły
          codziennie,wymieniały ręczniki,a pościel co drugi dzień.Pozdrawiam!
          • Gość: mati Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 20:10
            Ja ogólnie uważam że ten hotel jest poprostu przereklamowany ogólnie lipa
            Plaża mała, all inclusive to totalna porażka byłem tam 2 tygodnie juz w drugim
            tygodniu modliłem się zeby czas szybciej uciekał gdyby nie mistrzostwa świata
            to nuda total zwłaszcza ze byliśmy z dziećmi i wszelkie animacjie i zabawy po
            niemiecku a jest to dziwne zwłaszcza że co 3 osoba to polak W ulotkach nawet po
            rosyjsku było ale po polsku kompletnie nic oprucz pani rezydentki która była 2
            godz na dyżurze w tygodniu. HE HE uważam że neckerman to ściemniacze nie dbają
            o polakow wogole tylko o swoich rodaków czyli niemcuchow HAHA opinia moja
            CACTUS BEACH to totalna porażka wydaliśmy kupe kasy za 2 tygodnie za 2 osoby
            dorosłe i 2 dzieci i juz na samym początku bujaliśmy sie 3 dni po pokojach bo
            chcieli nas wstawić do jakiejś nory oczywiście zrobiliśmy afere wiec jakosik
            bylo ale to juz za nami
            teraz troszke plusów tego hotelu
            1. nie wiedza ze polak moze miec komputer ze soba wiec internetu nie ma
            jest za to w recepcji za 5 euro - 30 min fucking cactus beach
            2. piwo w all to takie regionalne ścieki w barze na terenie ośrodka mały
            hajnekenek 4 euro
            3. Platne leżaki to juz przesada
            4. Same stare baby hihiihih
            5.Ostrzegam młodzież nie jedżcie tam

Jedyne co tam jest to błękitne niebo piekne góry i widoki no i oczywiście gorąco

Cmok pozdrawiam wszystkich nie mogłem zaszalać tam za bardzo bo byłem z 2
            małych dzieci ale nie mialy one tam co robić oprucz siedzenia na plazy i
            budowania babek z piasku.

BROŃ BOŻE NIE POLECAM TEGO HOTELU NIKOMU SAMI PADLIŚMY OFIARAMI NASZEGO FORUM
            NAPRAWDE MIALO BYC EXTRA A BYLO TYLKO FAJNIE
            NECKERMAN TO ŚCIEMNIACZE
            PAPAPA

ps. pozdrawiam dorę i pawła
            chłopaków z wawy z żonami i dzieckami
            kolesia z białego stoku
            drukarza z wawy
            mateusza z żoną z krakowa i ceramiczną rodzinkę
            • safjanekt Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 03.07.06, 13:05
              Witam, witam
              no to widzę, że jednak moja opinia bedzie podobna. Urlop, ludzie super. Hotel
              i obsługa NIE. Zmieniałam pokój, bo jak mnie zaprowadzili do " baraku" bez
              klimatyzacji gdzie w nocy temp. sięga 30 stopni to mnie przeraziło. Łazienka
              gdzie ledwo miesciła się jedna osoba. 4 gwiazdkowy hotel!!!!!!
              Ale tak jak pozostali urlop uważam za bardzo udany. Wszystko rekonpensuje
              pogoda, piękne widoki i ludzie ( polacy), których tam poznaliśmy.
              Wrócilismy 30-06 i całe szczęście bo tłumy urlopowiczów jakie tam przyjechały
              mnie przeraziły. Miejscowość jest maleńka, w hotelu dużo miejsca też nie ma.
              Nie wiem ale w sezonie napewno bym tam nie przyjechała.
              Jeszcze jedno, nie ma tam żadnej promenady aby spokojnie sobie pospacerowć.
              Samochody i skutery - szok. Uważajcie na dzieci jak będziecie wychodzić z
              hotelu. Mozna spotkać piratów drogowych. Karaluchy są i to duże. Pierwszy raz
              takie widziałam. oczywiście podkreślam, że to są moje spostrzeżenia z wakacji w
              stalidzie w cactus beach. Kreta jest piękna- radzę trochę pozwiedzać. Wynająć
              samochód. Odrazu lepiej.

Serdecznie pozdrawiam
              Dorotę i Pawła z dziećmi, Mateusza z żoną i dziećmi,
    • aniab_24 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 03.07.06, 13:09
      Witam wszystkich!!!!
      Wróciliśmy wczoraj po 2-tygodniowym pobycie na Krecie. Jestem trochę padnięta,
      bo mielismy "przygodę" z CentralWings. Czekaliśmy tylko 9 (!!!!!) godzin na
      lotnisku, więc wybaczcie, że rozpisywac teraz się nie będę. Ale to inna
      historia, nie dotyczy tego wątku. Teraz do rzeczy...
      Tym razem Cię doro nie poprę!!!!! Jesteśmy BARDZO zadowoleni z pobytu w tym
      hotelu i mogę go polecić z czystym sumeniem. Nie rozumiem skąd aż tak różne
      opinie na jego temat....???? Może wyobrażenia tych, którzy wrócili niezadowoleni
      były duzo na wyrost... Ja wiedziałam gdzie jadę, co mnie czeka i dokładnie to
      otrzymałam. Co więcej jeżdząc po wyspie oglądaliśmy inne hotele i żaden nie
      wydał nam sie tak fajny jak ten.
      1. Pokój otrzymałam od razu taki o jaki prosiłam w biurze, zamawiając wyjazd w
      styczniu (!!!!). Nie musiałam nic dawać, zadnych euro, przypominac się, nic. Co
      więcej gdy kręciliśmy nosem, że pokój chcieliśmy na parterze ze względu na wózek
      dziecka to recepcjonista nas namawiał, żebysmy go zobaczyli, a jak coś będzie
      nie tak to chętnie go wymienią. Pokój okazał się fajny, na I piętrze, ale była
      winda, w cichej części hotelu, nienasłoneczniony, lóżeczko przygotowane.
      Słyszałam, że inni Polacy wymieniali pokoje, ale obsługa hotelu nie robiła z tym
      zadnych problemów.
      2. Teren hotelu tonie w zieleni. Hotel składa się z wielu niewysokich budynków
      połozonych na całkiem sporym terenie. Dzięki temu nie odczuwa się ilości osób,
      które są gośćmi tego hotelu. Fakt, przebiega tam maleńka uliczka prowadząca do
      kilku prywatnych domów, ale my jako goscie też z niej korzystaliśmy skracając
      sobie drogę. Wcale nie jest uciążliwa - oczywiście wg mnie!!!
      3. Co do robali - żadnych podejrzanych "typów" na oczy nie widziałam!!!! Może
      jeżeli ktoś miał pokój bardzo nisko i zostawiał drzwi otwarte to coś właziło. Ja
      takich przygód nie miałam. Komarów też nie spotkałam.
      4. Co do czystości. Teren hotelu czysty. W pokojach ręczniki i pościel zmieniane
      bardzo często, ale panie sprzątaczki nie za bardzo przejmują się swoimi
      obowiązkami (podobno to taka grecka przypadłość). Sprzątają tylko po "rynku". My
      zwróciliśmy uwagę pani, żeby dokładniej posprzątała podłogę i po sprawie.
      5. O animacjach sie nie wypowiadam - raz - nie korzystałam za wiele ze względu
      na bobasa, dwa- takie atrakcje nie za bardzo mnie kręcą. Ale jak miałam okazje
      raz zobaczyc Dora super się bawiła. Dodam jeszcze, że ZDECYDAWANA częśc gości to
      Niemcy więc wcale się nie dziwię, że animacje były w tym języku. Polaków było
      sporo, ale w stosunku do Niemców to bez przesady...
      6. Rzeczywiście przy basenach brakowało leżaków, trzeba było zajmowac rano.
      Brodzik całkiem spory, nasz roczny maluch świetnie się tam czuł. Dzieci było
      dużo i miejsca dla każdego do zabawy nie brakowało. O tym , że na plaży leżaki
      są płatne (6 euro)wiedziałam przed wyjazdem, więc na miejscu nie byłam tym
      zaskoczona. z tego co wiem, na większości greckich plaż płaci się za leżaki.
      Jeżeli chodziliśmy na plażę, to po południu (ok 16) i nie zdazyło się nam
      płacić. Dojście na plażę przez uliczkę przed hotelem, ale to nie autostrada - po
      prostu przechodzi się przez nią i jest się już na plaży. Nasz roczny synek
      chodził tam na piechotę.
      7. Jedzenie jest zdecydowanie największym atutem tego hotelu - jest go duzo i
      BARDZO !!!!!! smaczne. Znakomite desery!!!!! Jeżeli chodzi o all to wyznaczenie
      godziny między 15 a 16 na wydawanie kawy i lodów dla dzieci jest nie za dobre,
      ale zdarzało nam sie brać kawę póżniej i nie płaciliśmy. Lody były też
      codziennie do kolacji w dowolnej ilości. My wzieliśmy opcję all ze względu na
      napoje - nasz starszy syn pije bardzo dużo, w czasie posiłków często kursował do
      automatów i gdybyśmy mieli za to płacić to by nas póścił z torbami.
      8. Wynajeliśmy auto na 5 dni, bo nie lubimy siedzieć tylko w hotelu.
      Zwiedziliśmy dużo, choć nie wszystko co zamierzaliśmy. Nasze dzieci dzielnie to
      znosiły. Kreta jest naprawdę bardzo pieknym miejscem i koniecznie będąc tam
      trzeba ruszyć się z hotelu i coś zobaczyć. Hotel wydaje tzw. lunch basket
      składający sie z wody mineralnej, owoców, ciasta i "papierowej" buły. W naszym
      przypadku buła szła do kosza, jedliśmy w małych górskich tawernach, ale reszta
      basketu sie przydawała.
      Moja konkluzja jest taka: bardzo polecam ten hotel, ale nie tym , którzy myślą,
      że znajdą się w jakimś super komfortowym miejscu. Nie raz na forum czytałam, że
      "greckie gwiazdki" są zawyżone i jest to racja. Ja bym mu przyznała 3 gwiazdki z
      WIELKIM plusem za jedzenie.
      Będę bardzo miło wspominac nasz pobyt w tym miejscu, za rok planujemy wrócic na
      Kretę, ale nie do tego hotelu (niestety!!!!!). Po prostu chcemy zwiedzić zachód
      wyspy, bo jak słyszałam od prawdziwych znawców jest jeszcze piękniejszy. Gdyby
      było możliwe "magiczne" przeniesienie tego hotelu gdzieś na zachód, zrobiłabym
      to bez zastanowienia. Myślę jednak, że kiedyś wrócimy i na wschód wyspy, bo jak
      napisałam nie zobaczyliśmy wszystkiego i wtedy na pewno wybierzemy Cactusa.
      Pozdrawiam wszystkich. Miło Was było poznac w realnej rzeczywistości. Chętnie
      odpowiem na pytania zainteresowanych. Miałam sie nie rozpisywac, a wyszło
      inaczej. :-) :D

• mala28 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 03.07.06, 13:28
        Nawet nie wiesz Aniu jak mnie ucieszył Twój opis i podniósł na duchu:-)
        Bardzo się cieszę, że jesteście tacy zadowoleni z urlopu i wierzę że nasz też
        się uda.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Kasia.
        • Gość: małgosia Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:50
          Przy dobrym nastawieniu na pewno będzie dobrze. Skorzystaj rad osób
          zadowolonych m.in.mine oraz uodpornij sie na niedociągnięcia o których piszą
          mniej zadowoleni.
          Pozdrawiam Cię Aniu (spotkałyśmy sie na basenie).
          Chciałam też podziękować na forum Ani i Marcinowi którzy udostępnili nam swój
          pokój w dniu wyjazdu, fajnie jest spotykać na urlopie takich ludzi.
          Pozdrowienia.
          • aniab_24 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 03.07.06, 15:33
            Małgosiu z ust mi wyjełaś, ze najważniejsze jest nastawienie - oczywiście
            pozytywne. Pozdrawiam równie serdecznie, pamietam nasze spotkanie.
        • aniab_24 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 03.07.06, 15:41
          Powtórzę to co napisała Małgosia - dobry humor i pozytywne nastawienie są
          najważniejsze. Napewno będziesz zadowolona z pobytu - pokój mozna zawsze
          wymienić, jedzenie jest super, pogoda murowana. Czy trzeba czegos więcej.
          Pozdrawiam serdecznie. Gdybys miała dodatkowe pytania - pisz.
          • Gość: hmmmm Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:10
            Jeśli dla Kogoś problemem na odprężających wczasach jest juz przed wyjazdem
            taki oto problem : cytuje za znanego wątku"

Re: Przeczytajcie to!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: dora 69 01.06.06, 10:19 + odpowiedz

Ewi ! a czy w pokojach superrior są suszarki do włosów ??

• Re: Przeczytajcie to!!!!!!!!!!! IP: 80.50.91.*
            Gość: Ewi 01.06.06, 10:21 + odpowiedz
            Tak, w pokojach superior są suszarki do włosów.
            Znajomi mieli nawet zwykły pokoj i też otrzymali wszystkie te dodatki z
            superiora, tylko że pokój nie wyg

• Re: Przeczytajcie to!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl
            Gość: madzinka2 01.06.06, 13:55 + odpowiedz

ehheh mnie tez zawsze te suszarki zastanawiają:)Nawet w polszy nie używam a co
            dopiero tam gdzie za lada moment włosy same schną:)

• Re: Suszarka !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: dora 69 01.06.06, 16:40 + odpowiedz

To Wam powiem mili Panowie , bo Panie napewno wiedzą o co chodzi , ja akurat
            potrzebuje suszarki np. po to żeby fryzure ułożyć !!!!
            czy to takie dziwne ????

• Re: Suszarka !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
            Gość: hmmm 01.06.06, 16:48 + odpowiedz

Na luźnych wakacjach i to w ciepłych krajach nawet bardzo dziwne ....
            Bez urazy oczywiście.
            Ps, jestem kobietą.

• Re: Suszarka !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: dora 69 01.06.06, 17:19 + odpowiedz

i inne ciekawsze... na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=203&w=38353578&v=2&s=1

to nic dziwnego że się hotel nie podobał ,
            Eh współczuje współtowarzyszom tej pani ,... taka turystka to i w
            dziesieciogwiazdkowym hotelu , znalazłaby jakies ale.....

• Gość: kaka Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:12
              ja mam pytanie do miejscowowsci, czy jest gdzie potanczyc, czy trzeba
              koniecznie jechacdo pobliskich miejscowowsci???
            • Gość: dora 69 Reg Do p. hmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:19
              Myślę , że jesteś bardzo złoślwą osoba która potrafi być tylko w ukryciu !!!!
              dałabys sobie spokój z ta suszarką.
              Bardzo wiele osób poznałam w Cactusie i myśle ,że oni najlepiej wiedzą co o
              tobie pmyśleć.
              Współczuje Ci bardzo
              • Gość: Dora 69 Re: Reg Do Ania B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:49
                Witaj Aniu !!!
                Ciesze , że jesteście zadowoleni i o to chodzi. Moje odczucia sa zupełnie inne.
                Wieczorem po przyjeżdzie byliśmy naprawde zachwycni piękna restauracja, pyszne
                jedzonko i wino do kolacji, potem ładny pokój itd. Jednak z każdym dniem
                spotykałam sie z wieloma mankamentami tego hotelu. dla mnie wielkim
                nieporozumieniem jest tzw All, byłam przyzwyczajona , ze przy takiej wersji
                jest więcej rzeczy. Pamietasz , zreszta nie wiem czy Ci mówiłam jak jest z
                lodami od 15 do 16.00. Kobieta z baru prawie wydarła mi z ręki loda, dopiero
                jak zobaczyła ,że mam 2 dzieci "oddała loda" ŹENUJĄCE,gdzie za 2 godziny na
                kolacji tych lodów było w brud.Nigdy więcej po te lody nie poszłam.
                Aniu miałas okazje troszeczke mnie poznać więc wiesz, że swietnie sie bawiłam i
                w żadnym wypadku nie popsułam sobie urlopu tymi mankamentami. W końcu sama ten
                hotel sobie wybrałam , ale niestety nie spełnił moich oczekiwań.
                Kreta mnie zauroczyła i w przyszłym roku planuje urlop w okolice Chani, jednak
                nie będe już słuchać opini ludzi na forum bo sa naprawde zupełnie odmienne.
                Jak byscie prześledzili wszystkie opinie o Cactusie na forum gazety i
                wakacji .pl to zdecydowanie wiecej jest opini złych , podobnie jak w tym
                przypadku.
                Na końcu napisze tylko tyle , ze są to moje odczucia i mam do nich prawo bo po
                to jest w końcu to forum, a to że płace i wymagam to jest podsstawowa rzecz
                której nam Polakom brakuje, kto zna niemiecki to napweno słyszał w Cactusie o
                co mieli pretensje Niemcy, bo oni sie szanują my NIE , dadzą nam byle co to sie
                tym trzeba cieszyć i nie odzywać bo już sie jest czymś gorszym, jak to co
                niektórzy tak na tym forum uważają . (cyt. Mi nawet 10********** hotel nie
                wystarczy)
                Pozdrawiam serdecznie Ciebie Aniu i Twoja rodzinę i pozostałe osoby, które leca
                do Cactusa. Grunt to sie nie przejmować tym co piszą tu ludzie bo jak widać
                kazdy ma inne zdanie.
                ps. jestem ciekawa tylko czy teraz jak przyjdzie zamienic pokój to bedzie tak
                łatwo jak za nas !!!!!
                • aniab_24 Re: Reg Do Ania B 03.07.06, 20:26
                  Witaj!
                  Niestety kolejny raz nie mogę się z tobą zgodzić co do opinii o tym hotelu na
                  forum - zdecydowana większośc jest pozytywnych (i nie mam na myśli tego wątku).
                  Co więcej w styczniu zanim wybrałam ten hotel nawiązałam kontakt z chyba 7 - 8
                  osobami, które były tam w zeszłym roku i wszystkie były zadowolone z pobytu.
                  Trudno raczej przypuszczać, ze miałam takiego pecha i natrafiłam na tych
                  nielicznych (???) zadowolonych.
                  Tak więc swoją wiedzę o tym miejscu czerpałam nie tylko z tego forum, ale
                  równiez od osób, które tam były, jak równiez z forum niemieckiego. Może dlatego
                  wiedziałam czego mogę się spodziewać i te wg mnie drobne niedociągnięcia nie
                  były dla nas uciążliwe.
                  Ja jak najbardziej się szanuję, mój mąz należy do tych z grupy wymagających ,
                  jeżeli miałam jakiś problem (np. ze sprzątaniem w pokoju) to go zgłaszałam i
                  sprawa była załatwiana. Bez żadnych problemów, tak normalnie. nigdy nie odczułam
                  , że jestem turystą gorszej kategorii. Innych problemów z obsługa nie miałam.
                  Pozdrawiam Cię serdecznie.
                  • Gość: dora 69 Re: Reg Do Ania B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:47
                    Aniu !!!
                    cieszę sie , ze byłaś zadowolona naprawde może byłam zbyt krótko , żeby
                    dostrzec wiecej pozytywnych cech, ale wybacz Aniu to jest moje zdanie i jak
                    widzisz Anety i Małgosi (safjanek ) również , a oni byli 14 dni.
                    Nie ma sie co sprzeczać każdy ma prawo do swojego zdania i ja go nie zmienie,
                    bo czym były by moje słowa napisane wcześniej ????
                    Jedno wiem w przyszłym roku polece na Krete moze Rodos zobaczymy , ale nigdy
                    juz nie wybiore hotelu m.innymi bez własnej plaży !!!
                    Pozdrawiam Cie Małgosiu
            • mala28 Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 03.07.06, 18:33
              A ja wszystkich prosze o troszkę luzu...
              Nie chciałabym aby zrobiła się z tego wątku zwykla pyskówka.
              Myślę, że większość osób zagląda do tego wątku po informacje, i te lepsze i te
              gorsze, choć oczywiście te lepsze są przyjemniejsze i myślę, że się sprawdzą!:-)
              Nie straszcie ludzi bo w końcu będę jedynym gościem w Cactusie:-)))
              Grunt to pozytywne nastawienie.
              Miłego popołudnia życzę wszystkim:-)
              Kasia.
              • Gość: małgosia Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:25
                Będzie na pewno dobrze.Nawet Ci którzy nie są zadowoleni z hotelu są zadowoleni
                z urlopu.
                Myślę że trzeba dokładnie czytać opis w katalogu, co do ALL było ni mniej ni
                więcej jak jest napisane.Nie wiem skąd przypuszczenie, że przy basenie będą
                materace? To że leżaki na plazy są płatne jest napisane w katalogu, na tym
                forum, oraz jest wiadome ogólnie, że zasadniczo wszystkie zagospodarowane plaże
                są w Grecji są płatne z nielicznymi wyjątkami potwierdzającymi regułę.
                To że pokoje inne niż superior są bez klimy i ogólnie gorsze te ż jest w opisie
                więc jeżeli druga Małgosia do takiego trafiła to nie rozumiem skąd zdziwienie.
                Jeżeli wybrała superior i klima nie działała lub chciano ją zakwaterować w
                zwykłym to zwracam honor. Sytuacja taka nie powinna mieć miejsca.
                Pozdrawiam
        • Gość: Iwona Re: do Mali 28 IP: 213.195.139.* 24.07.06, 09:36
          Kasiu! Ja również jestem zadowolona z pobytu w hotelu Cactus Beach. Cactusa
          wybrałam już w ubiegłym roku, a rezerwacji dokonałam w styczniu. Wcześniej dużo
          czytałam na jego temat, również na stronach niemieckich.
          Byłam tam dwa tygodnie i wróciłam 17 lipca. Hotel i sam pokój (przy basenie
          Delfin) spełnił moje oczekiwania. Uważam, że dostałam to, za co zapłaciłam.
          Największe wrażenie zrobiło na mnie otoczenie hotelu - niesamowita roślinność.
          Jedyne zastrzeżenia mam do Pani Gaczorek, naszej rezydentki. Pod koniec naszego
          pobytu Pani ta zniknęła (chyba na skutek wielu skarg).
          Leżaki i parasole na plaży są płatne, ale o tym było wyraźnie napisane w
          ofercie. Podczas swojego pobytu nie spotkałam jeżowców, komarów i karaluchów .
          Mam nadzieję, że również będziesz zadowolona z urlopu, czego Ci serdecznie
          życzę. Pozdrawiam, Iwona
          • aniab_24 do Iwony 24.07.06, 12:54
            Pociesze Cię, że do p. Gaczorek (czyt. "rezydentki") nie tylko ty masz
            zastrzeżenia. Lepiej ją omijać szerokim łukiem jak sobie człowiek nie chce
            zepsuć humoru. Gdy wiozła nas do hotelu to zamiast zająć się turystami,
            zabawiała pana kierowcę (było im super wesoło) , po czym nagle znikła, wysiadła,
            nic nie mówiąć, np. "Do widzenia", albo "beee", albo "kukuryku" :D
            Z kolei gdy nasz samolot miał 9 godzinne spóxnienie to zamiast nam jakoś pomóc,
            poinformowac, robiła wszystko aby nam popsóc nerwy. I ta pani była równiez
            jedynym "słabym" punktem naszego wyjazdu.
            • Gość: Iwona Re: do Ani IP: 213.195.139.* 24.07.06, 15:01
              Ty 2 lipca czekałaś 9 godzin w Heraklionie, a ja od 5 rano do 15-tej siedziałam
              na Okęciu. Pani Gaczorek, po przywitaniu nas w Heraklionie o 20-tej (zamiast
              planowo o 12-tej) nie raczyła nas nawet przeprosić. A przecież straciliśmy 1
              dzień w Grecji. W drodze do hotelu również ulotniła się, zostawiając nas samych
              z greckim kierowcą. Później również było wiele wpadek, ale to pozostanie
              jedynym niemiłym wspomnieniem.
              • mala28 Re: do Ani 31.07.06, 09:57
                Będzie fajnie, będzie fajnie!:-)) To moja mantra ostatnio i tak sobie ją
                powtarzam:-)
                Iwonko, cieszy mnie bardzo kolejna pozytywna opinia o hotelu.
                Nie spodziewam się cudów, czytałam sporo o Grecji więc myślę, ze nie będzie tak
                źle, a poza tym przecież nie jedziemy siedzieć w hotelu:-)
                Pozdrawiam ciepło,
                Kasia.
      • mala28 Aniu masz @ w skrzynce gazetowej 04.07.06, 14:34
        :-)
    • Gość: andzia i mati Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.centertel.pl 03.07.06, 21:28
      Ja i mąż jesteśmy ludźmi wyluzowanymi i pojechaliśmy na wakacje z dobrym
      nastawieniem i humorem, szczęśliwi,że jedziemy sami a nie z babciami(to dopiero
      była klapa).Szczena nam opadła dopiero po obejrzeniu pokoju, który mieścił się
      za boiskiem w starych budynkach hotelu.Ania B, podobnie jak Mateusz i Ania z
      Krakowa(pozdrawiam cieplutko)mieli szczęście dostać pokoje w nowym
      budynku.Druga nasza wersja to był też ten budynek,ale jeden pokój w związku z
      czym nie mieściło się tam łóżeczko dla niemowlęcia, bo były 4 łóżka.Ostatecznie
      mieszkaliśmy w budynku gdzie była resturacja, ale na drugim piętrze, więc nie
      było słychać hałasu.Gdyby dali nam ten pokój o tym standardzie od razu byłabym
      dużo bardziej zadowolona.
    • Gość: andzia i mati Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! IP: *.centertel.pl 03.07.06, 21:40
      Spędziłam 3 dni na walizach z 1,5roczniakiem i 3latkiem.Ale nie mogło mi to
      popsuć urlopu, bo jak już pisałam pojechałam wyluzowana.Trochę go tylko
      okaleczyło.Pisząc o tym nie chcę się z nikim kłócić, tylko ostrzec, że tak może
      się zdarzyć.Zaznaczam, że nic nie płaciłam w recepcji tylko poprosiłam
      grzecznie o zmianę.Mój urlop zaliczam do udanych, super się bawiłam(na ile
      mogłam przy dzieciach),poznałam ziomali i przy tej okazji pozdrawiam
      cieplutko:Dorotkę i Gosię(safjanek).Życzę wszystkim udanych wakacji i napiszcie
      po powrocie:D Nara
      • safjanekt Re: Cactus Beach - wróciliśmy !!!!! 04.07.06, 08:44
        Witam,
        dziwię się, że na tym forum jest tyle złośliwych uwag. Forum powstało chyba po
        to aby każdy mogł wymienić się swoimi spostrzeżeniami i uwagami. Jezeli komuś
        to przeszkadza to niech się nie włącza do dyskusji. Każdy z nas ma inne
        wymagania i oczekiwania i ma to tego prawo! Ja będąc w innych krajach i
        hotelach podobnej kategorii akurat cactusem się rozczarowałam i co z tego? mimo
        to Urlop był super. Złosliwe uwagi typu " po co suszarka" uważam za kretyńskie.
        Suszarka kobietom jest potrzebna! Jeeli któras z Pań nie wie to pozostawienie
        włosów aby same sobie wyschły jest bardzo niekorzystne ale to juz temat z innej
        dziedziny.(ha ha). Życze wszystkim wybierającym się na Kretę wszystkiego
        dobrego i duuuuuuuuuużo słońca. Wczoraj oglądałam pogodę na Krecie- pada!!!!
        pozdrawiam
        • Gość: Dora 69 Re: Do Oli Jurka i Maciusia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 15:59
          Witajcie ! dziś przez przypadek zobaczyłam wątek od Was , nie wiem czy Paweł
          wysłał Wam zdjęcia jeżeli nie, to ja to zrobię.
          pozdrawiam serdecznie
          Dorota
          • Gość: Jureczek Do Dorty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:12
            Napisz maila na jureczek/plusnet/pl to będziemy w kontakcie.

Pozdrawiam,
            Jurek
            • Gość: dora 69 Re: Do Jurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:30
              Nie pasuje mi adres maila ????
              mój dorotam@list.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka