Dodaj do ulubionych

Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościowanie

13.08.06, 12:05
Witam.

Kilka dni temu, jak co roku zresztą, spędziłem krótki urlop w Wałbrzychu. Bywam tu (u rodziny) kilka razy w roku. Już ostatnio, w styczniu, będąc w Auchan, zauważułem, wielkie kolejki do kas, ale pomyślałem sobie, że to chwilowe. Jednak teraz, tzn. w sierpniu br. zjawisko się powtórzyło!
Na 36 stanowisk kasowych, czynne było 8 (OSIEM !!!) a po mojej interwencji u jakiegoś, "kręcącego" się po markecie "menedżera"(???), już po ok. 10-ciu minutach, otworzono dotatkową, 9-ątą!!! kasę!!!
Kolejki do owych (wszystkich) kas, sięgały AŻ do regałów z towarem, co w innych tego typu marketach jest nie do pomyślenia - zresztą sami to wiecie!

Oddzielną sprawą, jest praca samych pań kasjerek.
Każdy towar, "przeciągnęty" przez czytnik, najpierw sprawdzają wizualnie, jakby chciały stwierdzić(?), czy aby kod paskowy na opakowaniu jest właściwy dla danego towaru.
A wszystko to trwa i trwa!
Korzystając więc z tego czasu, wdałem się w dyskusje z współuczestnikami nieszczęścia, czyli innymi kolejkowiczami, z której to dyskusji dowiedziałem się, że nie jest to zjawisko przejściowe, a praktyka dnia codziennego!
Że idąc na zakupy do Auchan, należy się przygotować na kolejki przy kasach.
"Tak to już TU jest!" - SPOKOJNIE skomentowała pani stojąca za mną!

I ten właśnie spokój i bezsilność klientów, skłoniły mnie do napisana tego postu. Uważam, że kolejki do kas w Auchan Wałbrzych, to taki sam absurd, jak zestaw kluczy w Rolsie, czy kolejki w Mc Donald's i że coś z tym należy jak najprędzej zrobić!

I na koniec;
obecnie mieszkam na Śląsku i robię zakupy głównie w Auchan, ale takie kolejki do kas, widuję tylko przed świętami!

Wałbrzyszanie! Pozdrawiam Was i ...
NIE DAJCIE SIĘ "OSZOŁOMIĆ"!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: S Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 13.08.06, 12:15
      dlatego tam nie chodze..w TESCO nawet w piatek wieczorem nie stoisz dluzej do
      kas niz 10 minut bo pootwierane sa wszystkie
    • Gość: Bleki Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: 81.15.135.* 13.08.06, 12:40
      i jeszcze ten spowalniający wszystko mechanizm do pakowania zakupów...i
      osłabiające, kretyńskie pytania o kartę skarbonka.
      chodzę tam tylko z powodu dużego wyboru piw (oryginalny pilsner-urquell no i
      lubelska perła) i gdyby Tesco lepiej popracowało nad tą półką, to nie wahałbym
      się zmienić destynacji mojego alkoszopingu.

blq
      • Gość: msr Perla ponad wszystko!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:27
        wybor piwek jest naprawde niezy. szkoda ze nie ma Lwowka i Namyslowa.
    • Gość: Justyna Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:09
      Skoro ludzie tak narzekają to po co tam chodzą. Jest tyle innych marketów w
      Wałbrzychu.
      • Gość: Bleki Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: 81.15.135.* 13.08.06, 20:32
        bo jest dużo większy wybór niż w innych marketach - zwłaszcza w Techo:
        - alkohole - zwłaszcza wina i piwa,
        - ubranka dla niemowląt i młodszych dzieci,
        - ryby, sery
        reszta mnie nie interesuje, ale pewnie też coś się jeszcze znajdzie. jasne?

blq
    • Gość: ADHD Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:54
      dołanczam sie do wątku, kolejki tam sa zawsze
      jak tam jestem i widze że jest kolejka do tych otwartych kilku kas
      wychodze, a jak mam coś w koszyku to zostawiam i jadę do tesco tam
      kupie to samo i bez kolejki.
    • Gość: maga Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 00:20
      Dziwne, a ja nigdy nie stałam tam w kolejce, bo ich nie było! Raczej pustki
      przy kasach. Ale ja tam byłam tylko kilka razy, i widocznie miałam farta ;)
      • Gość: RO Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 07:12
        Z tego wynika,że są dni gdzie jest mnóstwo klientów(tzw.promocja i przed
        promocją,gdzie ludzi mało,przeważnie tzw.APACZE).Sam o dziwo oniemiałem w
        sobotę ok.godz.14.00,gdy podszedłem do kasy i od razu byłem kasowany,pierwszy
        raz Mnie to spotkało.Zdziwiony zauważyłem,że kasy środkowe miały po jednym
        kliencie,zewnętrzne 5,6 osób,czyżby gapiostwo? Swoją drogą kierownictwo już
        dawno powinno się zająć tymi kolejkami,ponieważ w innych marketach faktycznie
        tak długo się nie oczekuje przy kasach.
    • Gość: fujufuj (OT) piwo z Lwówka IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 14.08.06, 07:18
      (OT) gdzie na podzamczu lub w Wałbrzychu można kupić piwo z lwówka ?
      • Gość: msr Re: (OT) piwo z Lwówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:48
        W schronisku Andrezjowka jest lane.
        • Gość: Bleki Re: (OT) piwo z Lwówka IP: 81.15.135.* 16.08.06, 17:30
          w Chełmsku też jest do kupienia lane z kija w knajpce w Domach Tkaczy. dziś
          jadąc ul. 1 Maja zobaczyłem logo browaru z Lwówka na sklepie spożywczym i już
          się prawie zatrzymałem, ale w porę dostrzegłem że sklep to już ze dwa lata
          nieczynny. na Podzamczu był kiedyś Lwówek u Stasia, ale już od roku nie
          kooperują. ech...

blq
    • Gość: ADHD Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:36
      RO napisał
      """Z tego wynika,że są dni gdzie jest mnóstwo klientów(tzw.promocja i przed
      promocją,gdzie ludzi mało,przeważnie tzw.APACZE)."""

przecierz u nas teraz nigdzie nie ma miejsa gdzie by nie pisało że to promocja
      niektóre sklepy i stoiska na bazrze mają ten napisa namalowany na stały.
      To jest ciekawe zjawisko "Promocjomania".
      • Gość: RO Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:45
        Jaka to promocja,ogłupili ludzi i kupują ten szajs.W marketach na żadnym
        towarze nie tracą,ludzie oparci na wózkach,przeglądając gazetkę promocyjną
        kupią wszystko.Mało kto widzi,że większość towaru ceny zmienia kolorystycznie
        (promuje),z czarnego na czerwony kolor.
    • Gość: Rydz Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:46
      Czyżby jakiś manager z Tesco kopie w ten sposób dołki pod Ołszą?
    • Gość: gornoslazak Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 12:27
      auchan to jedna z lepszych sieci w polsce , jesli macie problem z kolejkami w
      walbrzyskim sklepie - powiadomcie centrale , gwarantuje ze szybko to sie
      zmieni , pozdrawiam
      ps. nie jestem wlascicielem ani takie tam .... hahaahha
      • Gość: o Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.08.06, 15:07
        Kiedys spotkala mnie w Auchan bardzo dziwna sytuacja. Kupilam odswiezacz
        powietrza do kontaktu, ktory oryginalnie byl zapakowany w kartonowe pudeleczko,
        ktore bylo ZAKLEJONE, pani przy kasie bezczelnie je rozdarla, a na pytanie
        dlaczego tak zrobila, powiedziala ze ich na szkoleniu tak uczyli.. totalny
        nonsens.. niestety mialam zbyt malo czasu, zeby 'porozmawiac' na ten temat z
        kims bardziej kompetentnym.. dodam ze nie byla to jednorazowa akcja, bo znajomym
        przydazylo sie to samo.. przesadny profesjonalizm, czy totalne lamerstwo??;)
        • Gość: lab.. Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.08.06, 22:04
          to tylko wykonywanie polecen przełożonych
    • Gość: Lab.. Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.08.06, 22:08
      Miedzy Auchan a małymi Schiever'ami sa pewne rożnice ale marka handl jest ta sama. Wałbrzyski Auchan to taki......niedorobiony Auchan.
      • Gość: RO Re: Kolejki w Auchan?Czyżby sposób na dowartościo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 07:34
        A szkoda...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka