Dodaj do ulubionych

Znaleziono tablicę rejestracyjną !

27.08.06, 16:57
Znalazłem tablicę rejestracyjną - SC 30xx (nie podam całej)
Leżała w krzakach niedaleko baru "Pierożek" - oddam właścicielowi, jak udowodni, że jego. Wygląda, jakby była od motoru bądź skutera - taka mała.

Przysyłać mi na Harry1983@gazeta.pl poprawny nr rejestracyjny, żebym wiedział, że gadam z właścicielem, a nie kimś, kto się podszywa.

Jak nikt się nie zgłosi w ciągu 2-3 dni, zanoszę ją do baru i tam się zgłaszajcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Frantic Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.06, 17:01
      Moze zanies to po prostu na policje? Do baru...
      • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 27.08.06, 17:07
        Gość portalu: Frantic napisał(a):

> Moze zanies to po prostu na policje? Do baru...

Oczywiscie, ze na policje, a nie publikowac sie z tym na forum!

"Do baru...
        Zupelny brak zdrowego rozsadku.
        • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 27.08.06, 19:46
          Sądzę, że zgubił ją ktoś ze stałych bywalców, dlatego mówię, że do baru - oczywiście na policję też mogę, tylko potem ktoś będzie miał masę problemów z odbiorem - biurokracja rulez.

To mniej więcej jak przy zgubieniu dokumentów, sami wiecie ile jest latania.
          • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 27.08.06, 20:13
            harry1983 napisał:

> Sądzę, że zgubił ją ktoś ze stałych bywalców, dlatego mówię, że do baru - oczyw
            > iście na policję też mogę, tylko potem ktoś będzie miał masę problemów z odbior
            > em - biurokracja rulez.
            >
            > To mniej więcej jak przy zgubieniu dokumentów, sami wiecie ile jest latania.
            >

Skad ta pewnosc, ze to ktorys ze stalych bywalcow? Jestes detektywem?
            Rownie dobrze rejestracja moze pochodzic ze skradzionego motocykla.
            Badz jest dowodem przestepstwa. Nie wiesz tego.
            Odebranie zaginionych dokumentow z policji to kwestia umowienia sie,
            udowodnienia tozsamosci i odbioru. Z tym, ze bezpieczniej, zwlaszcza w przypadku
            anonimowej rejestracji. Czy mam dluzej Tobie to wyjasniac?

Harry, ile Ty masz lat?

PS Najlepiej bedzie gdy poprosisz rodzicow, aby w razie twojej nieobecnosci
            czekali na nieznajomego, ktory przyjdzie odebrac znaleziona w krzakach rejestracje.

• Gość: fg Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 23:17
              Gościu znalazł chce uczciwie oddać i jeszcze pretensje. Weź tą rejestrację i
              wywal dalej w krzaki to si nikt nie będzie czepiał.
              • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 00:08
                Gość portalu: fg napisał(a):
                > Gościu znalazł chce uczciwie oddać i jeszcze pretensje. Weź tą rejestrację i
                > wywal dalej w krzaki to si nikt nie będzie czepiał.
                To ze moze to byc rejestracja z kradzionego motocykla, tez do Ciebie nie
                dociera? Czytac potrafisz, ale sens tego co czytasz jakos Ci umyka.
                Zdrowy rozsadek nie przychodzi samoistnie. Nabywa sie go ciezka praca i
                doswiadczeniem zyciowym. Kiedys moj maz znalazl w wiezowcu w ktorym mieszkalismy
                portfel z dowodem osobistym i gotowka w srodku. Sprawdzilismy spis lokatorow,
                nie nalezal do zadnego z nich. Przykleilismy informacje o jego znalezieniu na
                drzwiach do windy. Po kilku dniach zjawil sie u nas jego wlasciciel z
                milicjantem... Wlasciciel oznajmil, iz portfela nie zgubil lecz ze zostal
                okradziony. Sprawdzajac jego zawartosc stwierdzil brak pokaznej sumy pieniedzy.
                Wynikla afera bo oskarzyl mojego meza o kradziez. Bylo to dla nas wszystkich
                zrozumiale, ze mamy do czynienia jesli nie z oszustem to z pewnoscia z
                czlowiekiem niezrownowazonym. Jeszcze wyrywkowo przez kolejne kilka tygodni
                budzilo nas nocne dobijanie sie do naszych drzwi. Od tego czasu z mezem,
                zaprzysieglismy sobie, ze w kazdym takim przypadku oddamy zgube na komisariat.
                Przeciez nie przejde obojetnie obok znalezionych dokumentow i nie wyrzuce ich do
                kosza! Mam nadzieje, ze teraz czytajac, zrozumiales? Harry, postapi tak jak
                bedzie uwazal. Byloby dobrze gdyby poradzil sie rodzicow.

• harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 01:15
                  > Gość portalu: fg napisał(a):
                  > > Gościu znalazł chce uczciwie oddać i jeszcze pretensje. Weź tą rejestracj
                  > ę i
                  > > wywal dalej w krzaki to si nikt nie będzie czepiał.

Wiesz, w tym kraju faktycznie lepiej tak zrobić.
                  Logiki to widzę tu brakuje coniektórym - po cholerę bym głosił, że mam taką rejestrację, jakbym sam ją rąbnął ?

Ludzie, mam tyle lat, że mi nikt nie musi doradzać - mogę ją zanieść od razu na policję i nie bawić się w uczciwego, liczyłem na to, że może właściciel czasem bywa na forum - z doświadczenia wiem, że świat jest mały.

A co do stałych bywalców - mieszkam w okolicy, i często chodzę obok, często też widuję gości na motorach jedzących coś w barze, stąd moje przypuszczenie, że tablica należy do kogoś z nich.

Wygląda tak, jakby była oderwana, jest pogięta i ze śrubami - na odkręconą raczej nie wygląda.

Jeszcze jedno : jest w miarę nowa, bo ma już gwiazdki unijne zamiast Polskiej flagi.

Zajrzę tam jutro i spytam właściciela o motocyklistów, jak to nic nie da zaniosę na komendę i niech oni szukają.
                  • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 01:26
                    harry1983 napisał:
                    > Logiki to widzę tu brakuje coniektórym - po cholerę bym głosił, że mam taką rej
                    > estrację, jakbym sam ją rąbnął ?

Mlody czlowieku. Nie wiem ile masz lat, ale z twoich kolejnych wpisow wynika, ze
                    czytac to czytasz, ale nic z tego nie rozumiesz. Kto rzucil na Ciebie
                    podejrzenie ze ukradles tablice??? Jak pisalam: zrobisz jak bedziesz uwazal.
                    Nikt Ci do niczego nie zmusza, a zachowujesz sie tak jakbys wszystkie rozumy
                    pozjadal. Coz, rozumiem , mlodzienczy buntownik, ale przynajmniej zachowalbys
                    szacunek wobec starszych i doswiadczonych zyciem osob.

Zycze Ci przede wszystkim pokory.
                    • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 02:07
                      jatubylam napisała: (styl mi do kogos pasuje, zdaje sie ze to ktos znany pod innym nickiem, albo ta sama opcja)

Mlody czlowieku. Nie wiem ile masz lat, ale z twoich kolejnych wpisow wynika, z
                      > e
                      > czytac to czytasz, ale nic z tego nie rozumiesz

Starsza ode mnie kobieto, czytać ze zrozumieniem to widać sama nie potrafisz, bo wystarczy spojrzeć na mój nick i wiadomo ile mam lat.

Tyle w tym temacie, z ludźmi o tego typu mentalności w pyskówki się wdawał nie będę i zniżał do pewnego poziomu.

Szkoda tylko, że to nie twoja rejestracja, bo wywaliłbym ją spowrotem w te krzaki, bo widać nie rozumiesz po co ten wątek.

Co za kraj, człowiek chce uczciwie oddać, znajdzie się jakaś co jej wszysko przeszkadza i będzie morały prawić.

Nie masz do powiedzenia nic sensownego, to nie udzielaj się w tym wątku.

A właściciel jak tu jest niech się streszcza, w poniedziałek wieczorem tablicę zawożę na komendę, bo jeszcze mnie gotów jakiś oszołom o coś oskarżyć.

>Kiedys moj maz znalazl w wiezowcu w ktorym mieszkalismy
                      >portfel z dowodem osobistym i gotowka w srodku. Sprawdzilismy spis lokatorow,
                      >nie nalezal do zadnego z nich. Przykleilismy informacje o jego znalezieniu na
                      >drzwiach do windy. Po kilku dniach zjawil sie u nas jego wlasciciel z
                      >milicjantem... Wlasciciel oznajmil, iz portfela nie zgubil lecz ze zostal
                      >okradziony. Sprawdzajac jego zawartosc stwierdzil brak pokaznej sumy >pieniedzy.
                      >Wynikla afera bo oskarzyl mojego meza o kradziez. Bylo to dla nas wszystkich
                      >zrozumiale, ze mamy do czynienia jesli nie z oszustem to z pewnoscia z
                      >czlowiekiem niezrownowazonym. Jeszcze wyrywkowo przez kolejne kilka tygodni
                      >budzilo nas nocne dobijanie sie do naszych drzwi. Od tego czasu z mezem,
                      >zaprzysieglismy sobie, ze w kazdym takim przypadku oddamy zgube na komisariat.

No widzisz, to masz traumatyczne przeżycia, tyle, że nie każdy oskarży Cie o kradzież - ja z ojcem znaleźliśmy kiedyś taśkę - w środku było prawo jazdy, dowód rejestracyjny, sporo innych dokumentów, telefon komórkowy, i jakieś tam jeszcze pierdółki - po krótkim przejrzeniu zawartości ustaliliśmy, że to samochód z obsługi pielgrzymki - znaleźliśmy faceta na parkingu pod Jasną Górą - chłop z radości skakał, jeszcze nam na flaszkę dał, mimo, że w środku podobno było 500 zł na paliwo (pieniądze już sobie ktoś wcześniej wyjął).

Jedno co mnie dziwiło w tej całej sprawie to to, dlaczego złodziej zostawił telefon komórkowy ? W końcu chodliwy towar, zwłaszcza parę lat temu, a było to gdzieś w 2001 roku.

A ile się nowe dokumenty wyrabia też wiem, bo ojciec kiedyś wszystkie stracił - jemu już nikt nie odesłał, taki kraj - dlatego póki co chcę oddać właścicielowi bez szemrania - zwisa mi to co robił z tą tablicą, jak pokaże dowód rejestracyjny, że jego to reszta mnie nie interesuje.
                    • Gość: Frantic Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.pools.arcor-ip.net 01.09.06, 00:51
                      Jatubylam chyba mocno przesadzasz. Wyluzuj troche. Nie wszyscy musza CZYTAC ZE
                      ZROZUMIENIEM, TAK JAK TY TO ZAWSZE ROBISZ.
                      Troche tolerancji Ci nie zaszkodzi i takiej jakiejs... ludzkiej zyczliwosci.
                      • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 01.09.06, 00:57
                        Gość portalu: Frantic napisał(a):

> Moze zanies to po prostu na policje? Do baru...
                        Co pisalam zawiera sie w twoim pierwszym komentarzu watku.
                  • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 02:12
                    harry1983 napisał:

> Wygląda tak, jakby była oderwana, jest pogięta i ze śrubami - na odkręconą
                    raczej nie wygląda.
                    >Jeszcze jedno : jest w miarę nowa, bo ma już gwiazdki unijne zamiast Polskiej
                    > flagi.
                    Przyznaje, ze mnie z lekka zbulwersowales.
                    Rozwazmy logiczne mozliwosci.
                    Tablica zostala oderwana i rzucona w krzaki (tak, aby jej nikt nie widzial)bo:
                    a) Ktos komus zrobil glupi i zlosliwy dowcip
                    b) Przeciwnik Unii Europejskiej zerwal rejestracje bo nie bylo na niej polskiej
                    flagi
                    c) Ktos ukradl motocykl (prawdopodobnie nowy, bo z nowa tablica rejestracyjna),
                    niebawiac sie w jej odkrecanie. Mam nadzieje, ze dlaczego nie zabawial sie
                    odkrecaniem, wyjasniac juz tego nie trzeba.
                    Szkoda tylko, ze sam nie przemyslales logicznych mozliwosci, mimo tego, ze o
                    jednej z nich pisalam wczesniej wyraznie i po polsku.
                    Najwieksza szkoda jest to, ze ktos za Ciebie kilka najbardziej prawdopodobnych
                    opcji przedstawil. Chyba czas, abys zajal sie logicznym mysleniem sam i za siebie.
                    • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 02:23
                      W dalszym ciagu popisujesz sie arogancja. To, ze ktos ma jakies cyfry w nicku
                      nie jest rownoznaczne z jego data urodzenia. Przyklad pierwszy z brzegu:
                      watek o rozwodzie:
                      "rozwód (6) ja1998", a innych jest na forach bez liku.
                      Czyli kierujac sie twoja zwichrowana logika, mam przyjac do wiadomosci, ze
                      forumowicz ja1998, 8. latek, bedzie sie rozwodzil? Okazales sie byc smarkaczem
                      na tym watku.
                      Jak to sie mlodziezowo mowi, Butny Arogancie,
                      "bez odbioru".
                      • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 10:51
                        Logiką trzeba umieć się posługiwać - wtedy się dojdzie do wszystkiego.
                        A na marginesie - styl pisania, teksty, pisanie paru postów jeden pod drugim - jak nic Storima - nowy nick, tym razem żeński ?

Wstawiaj dalej te swoje kawałki.

Do ewentualnego właściciela : zawożę tą tablicę dzisiaj na komendę, bo nie ma co, potem jakiś oszołom jak wyżej zrobi ze mnie złodzieja.
                        • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 12:25
                          harry1983 napisał:
                          > jak nic Storima - nowy nick, tym razem żeński ?

A co niby "storima" nie jest nickiem zenskim?
                          Oczywiscie, ze jest.
                          Ta "storima"; Halina; Jarzyna; Kobieta; Dziwczyna, itd.

O ile sie nie myle to Jatubylam pisuje na forum od dluzszego czasu.

Nie intersuje mnie dyskusja z Toba.
                          Przyczyne znasz i zostawmy to polubownie.
                          Co nie zmienia faktu, ze tak
                          jak Ci zyczylem, tak dobrze dalej Ci zycze.

PS Powodzenia w pisaniu i
                          obronie pracy magisterskiej
                          oraz
                          generalnie w Twoim Zyciu.

Pozdrawiam,

Ta Storima
                          • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 12:34
                            PS2
                            zreszta dla mnie to komplement, bo Jatubylam pisze bez bledow,
                            precyzyjniej niz ja
                            i nie daje sie poniesc emocjom.
                            Jest bezwzglednie logiczna i zajbojczo szczera.
                            Taka Dobra Mama.
                            Tak ja przynajmniej tutaj odbieram;)
                            Ot to wsjo.

Zciastliwa,
                      • Gość: KAmci!A OLA MUTKE - TO TY???!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:07
                        Ola Mutke!! jeśli to ty jesteś tą "jatubylam' odezwij się koniecznie!!!!
                        Kamcia. pozdrooofki!!!!!
                    • Gość: icco Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.pl / *.sfc.pl 28.08.06, 11:11
                      > c) Ktos ukradl motocykl (prawdopodobnie nowy, bo z nowa tablica rejestracyjna),
                      > niebawiac sie w jej odkrecanie. Mam nadzieje, ze dlaczego nie zabawial sie
                      > odkrecaniem, wyjasniac juz tego nie trzeba.

Jeśli ktoś by ukradł motocykl to raczej napewno nie odkręcił by tablicy, bo jak
                      myślisz czy policja zailteresuje się motocyklem z tablicą czy bez?

Zanieś to lepiej na policje, oni znajdą adres i powiadomią tą osobe.
                      • Gość: zet Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 212.160.86.* 28.08.06, 12:58
                        ludzie...."jatubyłam" razem ze "storimą" to chyba małżeństwo...nasienie chyba
                        jakieś nieczyste...do wszystkiego się przyczepią...Chłopak chciał komuś pomóc,
                        oddać tablicę w ręce właściciela bez zbędnej biurokracji i takich tam, ale
                        nieeeeee... najlepiej znaleźć milion powodów dla których nie warto pomagać
                        innym...racjonalne arguenty rulez, a czynnik ludzki - jak ja to ładnie nazywam -
                        czyli pomoc bliźniemu i nieobojętność od razu została zganiona...bez pozdrowień
                        będzie dla babci "jatubyłam"
                        • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 13:21
                          Gość portalu: zet napisał(a):

> ludzie...."jatubyłam" razem ze "storimą" to chyba małżeństwo...nasienie chyba
                          > jakieś nieczyste...do wszystkiego się przyczepią...Chłopak chciał komuś pomóc,
                          > oddać tablicę w ręce właściciela bez zbędnej biurokracji i takich tam, ale
                          > nieeeeee... najlepiej znaleźć milion powodów dla których nie warto pomagać
                          > innym...racjonalne arguenty rulez, a czynnik ludzki - jak ja to ładnie nazywam
                          > -
                          > czyli pomoc bliźniemu i nieobojętność od razu została zganiona...bez pozdrowień
                          >
                          > będzie dla babci "jatubyłam"

No właśnie... i jak my mamy mieć w tym kraju życzliwość obywatelską i takie tam inne, brak znieczulicy, jak ludzie sami za próbę pomocy jeszcze op...

Storima nie strzelaj, styl pisania jak nic pasuje do Twojego stylu, stąd podejrzenie - nie wiem jak inni, ale ja podobieństwa widzę na pierwszy rzut oka.
                          ------------------------------------------------------------------------------
                          A co do tematu :

Mimo moich usilnych starań, na własną rękę nie odszukałem właściciela - tablicę przed godziną zawiozłem na I Komisariat Policji, więc tam teraz jej szukajcie.

Wątek można wywalić.
                          Have A Nice Day.
                          • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 13:33
                            Tak, Ta Storima i Ta Jatubylam to sa dwie Kobiety w jednym astralnym ciele.
                            I sa bardzo szczesliwe, bo jest jeszcze miejsce na Tego Storime;)

Gość portalu: icco napisał(a):
                            > Jeśli ktoś by ukradł motocykl to raczej napewno nie odkręcił by tablicy, bo jak
                            > myślisz czy policja zailteresuje się motocyklem z tablicą czy bez?

Zapomniales o scigaczach na ulicach Czestochowy. Niektorzy jezdza z zamazanymi
                            celowo tablicami, czyli bez widocznych tablic, aby nie zostac zidentyfikowanym
                            przez policje, ktora i tak ich nie dogoni, ale mandat moze przeslac poczta.
                            Niekazdy zlodziej dziala wedlug logicznych zasad. Skoro nie mial przy sobie
                            narzedzi (bo tablice wyrwal, a nie odkrecil) oznacza, ze dzialal impulsywnie.
                            Impulsywnie w pospiechu kalkulujac, ze lepsza jest szybka jazda na motorze,
                            ktory nie zostanie rozpoznany jako skradziony. I takie rozwiazanie wydaje sie
                            byc logicznym w przypadku kradziezy impulsywnej. Ilez to razy zdarzylo sie, ze
                            zlodzieje zrywali tablice skradzionych samochodow? Co oczywiscie w przypadku
                            wylapania takiego delikwenta konczylo sie policyjna oblawa. Motocykl to jednak
                            nie samochod. Motocyklem uciekniesz, samochodem raczej nie. I jeszcze jeden
                            szczegol. Motocykl niekoniecznie musial byc nowy. Mozna przeciez nabyc naklejki
                            unijnych gwiazd i zalepic nia bialo-czerwona flage. Czuje sie jak autorka
                            powiesci kryminalnej. Niezla rozrywka.

> Zanieś to lepiej na policje, oni znajdą adres i powiadomią tą osobe.
                            I nie trzeba bylo tak postapic od razu? Przeciez pisal o tym Frantic, ja zaraz
                            po nim w mym pierwszym poscie;)
                            "Dobra Mama",
                            pozdrawia.
                            PS Frantic to tez jest Storima, tyle ze poza cialem astralnym;)

• Gość: fg Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:54
                              A może razem sklecimy scenariusz do jakiegoś kryminału bądź dreszczowca?
                              Widać wyobrażnię masz bujną(komplement).Jak sie zdecydujesz daj znać , bo ja mam
                              propozycje dot. tytułu " Brudny Harry"
                              • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 17:15

> A może razem sklecimy scenariusz do jakiegoś kryminału bądź dreszczowca?
                                > Widać wyobrażnię masz bujną(komplement).Jak sie zdecydujesz daj znać , bo ja ma
                                > m
                                > propozycje dot. tytułu " Brudny Harry"

Jesli piszesz to do mnie to ja mam wlasnie ochote napisac
                                "Harry Potter i Tajemnica Wyrwanej Tablicy Krzaku Niepodlanej Rozy"
                                Rzecz sie dzieje w oklicach baru "Pierozek", jak Harry1983 napisal (Harry, czy
                                1983 to rok Twoich Urodzin?)
                                U mnie w zarysie powiesci rzecz sie dzieje na przedmiesciach Baru
                                PierreRzek, otoczonym murasitym mrowiem plynacych murawin po pobliskich krzakach
                                (to taka egzotyczna roslinka). Pierre (po fr. imie jak i kamien)
                                Niestety, wiem, ze popelnilbym plagiat.
                                Postaram sie inspiracje tego watku wykorzystac bez bohatera imieniem Harry.
                                Napisz do Jatubylam, moze "Starsza Pani zaskoczy"?
                                Ale tak, aby przebic Christy i Chmielewska;)
                        • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 13:55

> jakieś nieczyste...do wszystkiego się przyczepią...

Ja nie wpycham sie pomiedzy wodke a
                          zakaske. Ograniczylem sie komentarzem
                          stylu Jatubylam.
                          Jedno stwierdze jako
                          bonus
                          stwierdze,
                          z wiekszosci wpisow na tym watku
                          wynika jasno:
                          macie panowie problemy
                          ze zrozumieniem czytanego tekstu.
                          To odnosnie tematu (aby bylo "O" watpliwosci)
                          "Re: Znaleziono (wyrwana) tablicę rejestracyjną (w krzakach)!"
                          (na przedmiesciach Baru Pierro Z Rzek)
                          by Harry Potter (SubtelNieWinnyDowcip:)))

• Gość: zet Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 212.160.86.* 28.08.06, 15:28
                            dla mnie wątek jest skończony bo chłopak dostarczył tablice na komisariat. A
                            teraz odpowiedź do "jatubyłam"...O ile dobrze zauważylem to storima używa
                            zwrotów "ograniczyłem", "stwierdze" więc szkoda, że masz już męża bo oto
                            idealny kandydat dla Ciebie. A teraz coś do "storimy". Pozwolę sobie niesmiało
                            zauważyć, że ja nie mam problemów z rozumieniem tekstu...dałem chyba jasno do
                            zrozumienia, że szukanie włąściciela tablicy takimi metodami wydaje mi się
                            słuszne...Inaczej nie narzekałbym na "jatubyłam" i jej spiskowe teorie. Tak
                            swoja drogą ograniczyłeś się tylko do niejakiego komentarza stylu osoby
                            piszącej wcześniej...no takkkkkkkkk, a jak niby ma się to dotyczyć znalezionego
                            przedmiotu???..."kto mieczem....."reszte znasz.
                            • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 16:03
                              Dla mnie temat również jest skończony - naoglądali się za dużo filmów.
                              Może wogóle powinienem wezwać saperów, bo gdzieś w krzakach pewnie stał motocykl pułapka.

Ludzie...

Admin jednego z moich ulubionych forów ma taki podpis :

Nie chcesz pomóc ? Nie masz nic sensownego do napisania ? Nie pisz lepiej nic !" jak ulał pasuje do tego wątku.

Pytałem czy ktoś wie czyje to, albo czy jest tu właściciel - jak zwykle pojawiło się parę osób z teoriami spiskowymi.
                              Kiedyś tacy amatorzy władzy zapisywali się do ORMO, teraz już tego nie ma, to się produkują na forum.

Niech admin wywali ten wątek bo już powoli mam odruchy.
                              Dla mnie sprawa jest skończona

Over and out.
                            • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 16:42

> jakieś nieczyste...do wszystkiego się przyczepią...

Zet, moj wips dotyczyl tylko i wylacznie cytatu.
                              Czego niby ja sie czepiam przed tym twoim wpisem?

>A teraz coś do "storimy". Pozwolę sobie niesmiało
                              > zauważyć, że ja nie mam problemów z rozumieniem tekstu...

Patrz i przeczytaj, niesmialo prosze raz jeszcze powyzszy cytat.

Wiesz dlaczego nazwalem Jatubylam "Dobra Matka"?
                              Bo dla mnie jest to oczywiste, ze ona pisala chcac uchronic Harrego od
                              ewentualnych klopotow. Wedlug niej i wedlug mnie (teraz wypowiadam po raz
                              pierwszy zdanie Storimy w tej kwestii)
                              najbezpieczniej i najrozsadnie jest oddac ta sprawe w rece policji. Inni
                              forumowicze wpisali identyczne opinie. To, ze zostala ona "lekko zbulwersowana "
                              odpowiedzia Harrego, sklonilo ja do opisania historii. Napisala wyraznie, ze
                              prafrazuje: nie przejdzie obojetnie obok zgubionego portfela i nie wyrzuci go do
                              kosza!
                              Podniesie i zaniesie na policje! Dla mnie jest to logiczne, ze niepotepia czynu
                              znalezienia "czegos" i proby dostrczenia tego "czegos" do jego wlasciciela. Ona
                              tylko pisze, ze nie popiera spotkania z anonimowa osoba i bawienie sie w
                              policjanta.
                              Ona pisze, ze moze, choc nie musi, ale moze byc to niebezpieczne!
                              Popiera to swoim doswidczeniem.
                              Wiesz, ja to doskonale rozumiem, bo zupelnie podobny przypadek spotkal mnie w
                              pierwszym roku pobytu w USA. Tam ludzie oddaja takie rzeczy na policje, a nie
                              rozlepiaja ogloszenia zapraszajac do spotkania z obca osobe.
                              Stad rozumiem jej dywagacje i calakiem rozsadne mozliwosci zwiazane z oderwana
                              tablica rzucona w krzaki.
                              To sie nazywa "zdrowy rozsadek" i sztuka przewidywania. Ukladania sobie
                              mozliwych do zaistnienia opcji, aby byc przygotowanym na kazda mozliwa ewentualnosc.
                              Posiadasz 100 procentowa pewnosc , ze ten motocykl nie zostal przypadkiem
                              skradziony?
                              Posiadasz 100 pewnosc, ze byl to tylko zlosliwy i chamski 'zart' kolegi ?
                              A mze sam wlascicie, sie wkurzyl i zerwal tablice z nieznanych nam powodow?
                              Nie wiesz tego, a nie ja tez tego
                              Nie wiem.
                              Jatubylam, kiedy dowiedziala sie od Harrego, ze jest on posiadaczem dowodu
                              osobistego, napisala mu wyraznie:
                              parafrazuje, zrobisz jak bedziesz chcial.
                              A Harry zrobil z niej "straumatyzowana" starsza pania.
                              I wmawial jej, ze przeciez to jest dla kazdego oczywiste, ze 1983 to rok urodzin
                              Harrego!!!
                              Przeczytales jej odpowiedz z watkiem "ja1998" o rozwodzie?
                              Drugoklasista, ktory pyta o rozwod!
                              Bo Harry napisal wyraznie rocznik forumowicza jest umieszczony w jego nicku!
                              To sa bzdety i dziwie sie jej, ze wogole podjela sie 'dyskusji' z Harrym, ktory
                              urobil sobie z niej jej personalnego wroga.
                              To juz niezly przechyl, kogos kto mysli, ze swiat kreci sie jedynie wokol jego nosa.
                              Jest tego wiecej, w tym klasycznym watku gdzie troska kogos dijrzalego zycie
                              spotyka sie buta 'wojejujacego i kotestujacego mlodego czlowieka'.

Teraz mozesz napsac rowniez i o mnie, ze mieszam i potepiam dobre obywatelskie
                              uczynki.
                              Bo ja nie przechodze objetnie, badz tez nie wurzucam do kosza--rowniez odnosze
                              znalezione portfele czy inne dokumenty na posterunek policji.
                              Swietna riposta!

Zalosne, naprawde, zalosne, delikatnie mowiac.
                              Przeczytaj z jak klasa ta kobieta odpowiada na nrmalny
                              n o r m l n y
                              wpis Icco!

• storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 16:48
                                Czlowiek tylko unosi sie emocjami i tyle bykow strzela. (To o mnie)
                                Szkoda czasu na bzdety.
                                • Gość: Gosc Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 17:03
                                  Niech Chary spyta sąsiadów,babcię i przechodniów co z tablicą najlepiej zrobić?
                                  Ja bym oddał na złom bo ona jest z aluminium.
                                  Zawsze to kilka groszy więcej do winka.
                                  • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 18:28
                                    Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Niech Chary spyta sąsiadów,babcię i przechodniów co z tablicą najlepiej zrobić?
                                    > Ja bym oddał na złom bo ona jest z aluminium.
                                    > Zawsze to kilka groszy więcej do winka.

Podejrzewam, ze on mial lepszy plan.
                                    (To sa tylko podejrzenia, nic pewnego)
                                    "O czym mysli teraz Arry?
                                    Arry mysli przede wzystkim po francusku.
                                    Stad zjadl "asz" bo zaden porzadny Francuz nie wymowi "...h...".
                                    "Az" tyle mam do powiedzenia?
                                    To zamalo.
                                    We francuskim jest "cE-hA".
                                    Wymawia sie "sz"
                                    Jak Szarik z zalogi 102.
                                    Nazwe siebie:
                                    Szarry.
                                    Jako Szarry, cichociemny wlepie wlepke w forum:
                                    "Znaleziono Tablice."
                                    Troche moze jest wygieta
                                    Jakies sruby stercza
                                    Sila wielka ,
                                    przyznac trzeba
                                    wyrwala je z tarcza
                                    tylu kola, no...
                                    Dwusladu.
                                    Bo tablica taka mala
                                    Skuter to
                                    Motocykl?
                                    Hej, z pewnoscia nie
                                    Rower.
                                    Ale sila!
                                    Bez narzedzi!
                                    Nawet srubokreta!
                                    Prosze:
                                    Pisze o tym
                                    Tu na forum:
                                    Sila to jest
                                    Niepojeta!
                                    Trzeba znalesc mi silacza
                                    Niech sie u mnie
                                    Szybko stawi
                                    Oddam ja mu
                                    Zgieta tarcze
                                    (zarejestrowana)
                                    W zamian za to
                                    Niech ustawi
                                    Mnie do pionu
                                    Zebym ja byl
                                    Piorun
                                    Chronem
                                    Mej dzielnicy forumowej
                                    I na forum niech drza trolle
                                    Bo ja wysle pierwszym biegiem
                                    Mojego silacza
                                    On admina
                                    wNet przytrzyma
                                    Siecia nieodgietej
                                    Tajemnicy:
                                    "SC 30xx (nie podam całej)"
                                    No i co cwaniaczku?
                                    Potem jeno sie tu zlales.
                                    Nastepnego prosze!"

A kolejka
                                    Dluga
                                    Dluga
                                    Niby lina sie rozciaga
                                    Tuz nad nia
                                    Szarry sobie fruwa
                                    Bialym Spadochronem
                                    Czasem slizgnie sie
                                    Po Teczy.
                                    Fantazyjnym blyskiem
                                    Marzen
                                    Wrazen
                                    Snem.
                                    O Frumowej
                                    Potedze.

(ale gledze, ale gledze) to do mnie, do Storimy.

• independent-girl Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 17:09
                                  A ja się tak zaczytałam w tym wątku,że mi się spalił...czajnik. Eeeh, człowiek
                                  tyle lat gotuje i nic nie przypala,żeby później przypalić wodę :)))))) I jeszcze
                                  oparzyć rękę!
                                  :)

Życzę pomyślnego końca historii :)
                                  • Gość: rak Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:03
                                    Zacznę tak,stanołem na chwilę przed biurem w prawie centrum Cz-wy by sprawę
                                    chwilową załatwić ok.5min. wychodzę i mam brak tablicy rej.Komórka i dzwonie na
                                    policję ,a Oni - niemal od razu ----
                                  • Gość: fg Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:18
                                    A fajny to był czajnik?
                              • Gość: zet Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 212.160.86.* 28.08.06, 19:14
                                miał być wątek skończony ale jak widzę <storima> ma masę wolnego czasu...a jak
                                ma masę wolnego czasu to wypisuje na forum długie
                                pouczające "przemówienia"...generalnie MUSI ostatni się wypowiedzieć...nigdy
                                nie kończy gdy trzeba...ech....na moment się rozmarzyłem, bo storima musiał się
                                pochwalić, że był w USA.....ech....zasmakować amerykańskiego
                                powietrza...ech...nio ja nie byłem...ale jak już wszyscy wiemy storima
                                BYŁ....Pochwalił się, znalazł przykład...ech...światowiec...to pewnie tam mu
                                zrobili pranie mózgu...powiem tak...nie przemawiają do mnie Twoje argumenty z
                                tak prostego powodu, że mam swój rozum...pouczać potrafi każdy, choć w
                                pouczaniu i dobrych radach jesteś mistrzem - RESPEKT. Zawsze wszystko wiesz, a
                                odpowiadanie ludziom na FCz sprawia Ci olbrzymią frajde - wszak wiesz wszystko
                                lepiej. Generalnie nie jestem grzecznym i ułożonym chłopcem, więc z mojej
                                strony nie będzie wyrafinowanych odpowiedzi. Olewam ten Twój logiczny tok
                                postępowania i myślenia. Te wyrafinowane odpowiedzi. Generalnie śledzę twoje
                                posty od
                                dłuższego czasu. Nie trzymam niczyjej strony, ale generalnie Twojej trzymać nie
                                będę nigdy..."To nic osobistego...Po prostu Cię nie lubię"
                                Radzę zająć się robieniem filmów o graniu na bębenkach. Bez pozdrowień.
                                Wiem wiem...to nie miejsce aby na siebie naskakiwać...ale nie mogłem się
                                powstrzymać.przepraszam innych na forum, ślędzących ten wątek.
                                • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 19:45
                                  > Radzę zająć się robieniem filmów o graniu na bębenkach.

Nie tylko, ze nie potrafisz czytac z sensem (homofobia: "Po prostu Cię nie lubię")
                                  to nie potrafisz zrozumiec Twymi zmruzonymi oczetami spogladasz.
                                  To nie jest film (pisalem wyraznie wczesniej), to filmik, czesc dokumentacji
                                  Miedzynarodowych Warsztatow Wymiany Doswiadczen, "Handy Art", czyli sprawny w
                                  sztuce. Na filmiku widziales rowniez osoby z autyzmem, ktore dzieki terappii
                                  poprzez sztuke, z pewnoscia sa wartosciowszymi ludzmi niz Ty.
                                  Onie przeszli poprzez traumatyczne doswiadczenia, Ty niby pelnosprawny,
                                  okazujesz sie byc jednostka niedojrzala.
                                  I to nie o to chodzi czay mnie lubisz czy nie.
                                  Chodzi o Twoje zawezone spojrzenie na swiat i przekrecanie, chocby moich wpisow;
                                  (o Jatubylam, owszem, wspomne)
                                  Dla odprezenie:
                                  Panie Janie po polsku, rosyjsku, angieslsku i francusku:
                                  www.youtube.com/watch?v=A3JTg4N-fgU
                                  Moj pomysl, moj filmik; moja rezyseria, moj scouting w odkrywaniu Regionu Ziemi
                                  Czestochowskiej i zaangazownaie jednego z najlepszych osrodkow pomocy i
                                  rehabilitacji dzieci niepelnosprawnych w Polsce.
                                  Bogumilek k/Lelowa.
                                  Pod patronatem Unii Europejskiej.
                                  Podskocz wyzej to Ci podtawie materac, abys sie niepolamal.

PS Z "trudna mlodzieza" to w USA pracowalem, ty jestes roztrzepionym pylkiem wobec
                                  dzieci i mlodziezy getta Zatoki San Francisco.
                                  • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 19:57
                                    zet napisal:
                                    wiesci trolla homofoba.
                                    0 logiki. Prostackie wpisy. O czytania za zrozumieniem.
                                    A taki 'miluski';)

Tym bardziej Harry1983(czy to jest rok twoich urodzin?) winien obciac swa
                                    sygnaturke.
                                    • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 20:12
                                      O'Harry
                                      w
                                      y
                                      w
                                      O_O
                                      l
                                      a
                                      l
                                      e
                                      s
                                      Wilka z Lasu.
                                      O_O
                                      O_O
                                      O_O
                                      • Gość: zet Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 212.160.86.* 28.08.06, 20:12
                                        musiałeś odpowiedzieć....no cóż...skręcało w brzuszku...generalnie Ty masz zbyt
                                        rozszerzone spojrzenie na świat...choć czubek nosa na pierwszym planie. A teraz
                                        najważniejsze: uderzasz ponieżej pasa wykorzystując temat chorych dzieci. Nie
                                        naśmiewałem się z nich, nie robiłem sobie jaj. Jakimś dziwnym trafem to Ty
                                        wplątałeś je do rozmowy.Kazałem Ci kręcić filmy - byłbyś moze zajęty i byłby
                                        spokój na forum. Chcesz zdobyć sympatie tłumu? Musze Cie rozczarowac bo raczej
                                        wrażliwy na krzywde ludzką jestem. Znam mase osób które dokonały wiele więcej
                                        dla ludzi i tym się nie chwalą. Nie piszą w CV, że opiekowały się dziecmi w
                                        sierocińcu. Według mojego mniemania jestes osobą która w CV napiszę, że w tym i
                                        w tym dniu pomogła staruszce przejść przez ulice. No proszę byłes w San
                                        Francisco....na początek dla pokory, radzę pomóc dzieciom i młodzieży która
                                        żyje w trudnych warunkach w naszym mieście...
                                        • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 20:21
                                          chlam.

Konkrety homofobie, a nie przywalac sie
                                          do uczciwych ludzi
                                          bez ladu i skladu.

Skocz nizej, (tylko mnie o tym uprzedz)
                                          podstwie Ci materac, abys sie nie polamal.
                                          • Gość: zet to juz nie jest temat dotyczący tablicy.... IP: 212.160.86.* 28.08.06, 20:51
                                            Oj storima, storima... dlaczego matka ziemia kiedyś Cię spłodziła...?
                                            Jeden taki psychopata musi być - pewnie stwierdziła.
                                            A może się strasznie pomyliła, ale z pomyłką się pogodziła?
                                            Właśnie...pomyliła się...a potem z żalu przez cały rok piła.
                                            Prawie się wymiocinami udusiła, wtedy rozwiązanie wymyśliła.
                                            Banalną kontrolę jakości w tworzeniu ludzi wprowadziła.

Jeden tylko taki jej się niewypał zdarzył.
                                            Taki, o którym wciaż diabeł marzył.
                                            Bo diabeł chciał człowieka któryby innych słowami parzył,
                                            takiego, którego nikt sympatią by nie darzył...
                                            Kto wie, może się diabeł teraz cieszy...
                                            Gdyż storima wypowiedziami na forum ciężko grzeszy....

Przykro mi, że we wcześniejszych wypowiedziach były błędy, literówki itp. Tylko
                                            jedna osoba ma taki dar, że pisze ładnie i w ogole super. Przykro mi storima.
                                            Jestem inżynierem, nie polonistą...Nie podkładaj materaca...Spadnę na Ciebie.
                                            • storima Re: to juz nie jest temat dotyczący tablicy.... 28.08.06, 21:09
                                              Harry1983(czy to jest rok twego urodzenia?)
                                              Homofob, pisze w liczbie pojedynczej:)))
                                              Nie tak dawno wypowiadali sie "mnogo":
                                              "Nie lubimy cie" itd.
                                              Obecnie podsuwa sie jeden odszczepieniec
                                              uzywajac arcychamskich zagrywek.

PS jestem za forumowym gilotynowaniem, obetni wreszcie Harry1983...
                                              Przepraszam, ze zapytam,
                                              czy to jest twoj rocznik?

Szkoda, ze Cie tu z nami niema

"odsyfmy forum...

Przepraszam z glupia frant ponownie zapytam:
                                              czy to poczatek drugiego poziomu
                                              Twojej sygnaturki?
                                        • Gość: fg Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 20:22
                                          a miało być o tablicy rejestracyjnej!
                                          • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 20:36

> a miało być o tablicy rejestracyjnej!

I o przypalonej wodzie.

PS. Wspolczuje przegrzania dloni przypalona woda z wypalonego czajnika.
                                            • independent-girl Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 21:05
                                              Czajnik będzie zdatny do użytku :)))) Spaleniznę zeskrobałam, ręka jeszcze
                                              trochę boli,a w domu już prawie nie śmierdzi :D

A żeby było o rejestracjach to właśnie wróciłam ze spacerku z niejakim
                                              Niezależnym-Grilem i żadnej rejestracji nie znaleźliśmy, więc niewiele się mogę
                                              dołożyć do tego wątku ;-)
                                              • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 21:13
                                                independent-girl napisała:

> A żeby było o rejestracjach to właśnie wróciłam ze spacerku z niejakim
                                                > Niezależnym-Grilem i żadnej rejestracji nie znaleźliśmy, więc niewiele się mogę
                                                > dołożyć do tego wątku ;-)

Slusznie, bo nie jest to juz watek dla wrazliwych, milych sobie osob.
    • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 20:25
      Harry1983(Twoj rocznik?)

Koniecznie zgilotynuj sobie polowe twej sygnaturki.
      • Gość: policja Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 20:51
        Dawać tą rejestrację!!!
    • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 21:15
      Przypomne ci homofobie, ze szmaty nie zapomne, jak rowniez nie zapomna Ci,
      ktorzy o niej pamietaja.
      Radze,
      w y l u z o w a c .
      • Gość: zet Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 212.160.86.* 28.08.06, 21:23
        storima napisał:

> Przypomne ci homofobie, ze szmaty nie zapomne[...]

To chyba mój ostatni wpis...storima mi grozi...szkoda, ze się gotuje w
        sobie...oj szkoda...ale jak się zagotuje to może pęknie i będzie spokój...oj
        pięknie by było...jak dla mnie koniec tego tematu, tego wątku, bo i po co...?
        Pisałem już wcześniej co sądzę o Twoich dobrych radach...To się nie zmieniło
        storima.
        • independent-girl Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 21:28
          Cisza chłopcy! Mamy piękny wieczór,a Wy go sobie wzajemnie zakłócacie... ;-)

Wyluzuuujcie :)
        • Gość: detektyw Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:30
          A może ja znajde rozwiązanie? Rutkowski vel Rutek
    • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 23:08
      Haryy1983(czy to...hm)
      Zaluj , ze Cie nie ma wlasnie jeden z ostatnich forumowych homofobow padl.
      Padl pomiedzy zlwozmywakiem , a pokojem goscinym.
      Wyobraz sobie, ze donosil potrawy do stolu razem ze strasza pania:
      Jatubylam.
      Malo tego, obecnie wiernie zmywa pogosciaciach naczynia.
      Harry19, jak to tam dalej?
      Niewazne.
      Co u Ciebie, jak tam samodzielne zycie z dowodem osobistym w kieszeni?
      Czy dzis tez bedziesz zagadywal starsze panie w Alejach, latajac z tablica?
      Bos niezle na forum, starszej pani przysolil.
      Swietna gadka, prawie ja wyprowadziles z rownowagi.
      No nie dokonca, moze nastepnym razem?
      Swietnie ja uspiles swymi wczesniejszymi postami, ze zostales wychowany w duchu
      szacunku dla osob starszych.
      Czy jak to tam bylo?
      Przypomnij prosze.
      No i ten twoj cudowny wpis, ze kazdy powinien wiedziec, ze Harry1083, czy jakto
      tam bylo? Niewazne, show to byl jak kazales starszej pani sie wpisac, ze
      "ja1998" prosi o rozwod. Wejscie hippo, stary, zyciwy twoj numer, uczennica
      drugiej klasy szkoly podstawowej sie rozwodzi.
      Jak na to w)padles?
      Media jeszcze o tym nie pisaly!
      Posiadasz wylacznosc praw autorskich?
      W kazdym badz razie niezle kombinujesz.
      Zgodnie z twa podstepna , najnizsza sygnaturka wiesz ten wulgaryzm "odsyfmy, cos
      tam, tez niezle wykobinowales.
      Pjawil sie homofob troll , rasista, swietnie sobie daje rade na twym watku.
      Gratukacje.
      Szkoda, ze Cie tu nie ma.
      Powrocisz kiedys?
      W koncu wiele syfu, odrodzilo sie dzieki Tobie.
      M u si s z to zobaczyc.
      Brak mi Cie.
      Jak tam zlewozmywak?
      Zartuje, przeciez kobieta...
      Ach Ty to masz chomikowe zycie.
      • Gość: aaa Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 23:13
        Nudno się już zrobiło.I monotematycznie....
        • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 28.08.06, 23:38
          Gość portalu: aaa napisał(a):

> Nudno się już zrobiło.I monotematycznie....

A zapowiadalo sie na niemal ,
          moze nawet lepiej niz
          "Kod da Vinci"

harry1983 napisał:
          > Znalazłem tablicę rejestracyjną - SC 30xx (nie podam całej)

I nie wiemy cwiartke podal policji?

Zawracanie glowy.
          Policjanci rozwiazuja kod, a Harry,
          milczy.

A tak sie gosciu wstawial za oszczednym panstwem.
          Na policje narzekal, ze za malo ich widac i ze posterunkow wiecej byc powinno.
          Chyba z czystej wygody.
          Aby mu bylo blizej donosic rozerwane tablice
          (zarejestrowane)
          na komisariaty zamiast do dzielnicowego baru.
          Ach ta mlodziez.

PS nawet szczyl wie , ze wyrwana tablice reklamuje sie w domu. Po trzech dniach
          odnosi sie do baru.
          Tradycja zanika.
          A to Polska , wlasnie.
          Wymyslil, komisariat. Ech...
          • Gość: zet Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 212.160.86.* 28.08.06, 23:55
            przepraszam osobę podpisujacą się nickiem "jatubylam" za wcześniejsze swoje
            wypowiedzi. emocje wzięły górę nad zdrowym rozsądkiem.przykro mi z tego powodu.
    • citimen Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 29.08.06, 00:17

ach cóż za złośliwa osoba ... storima bo o niej mowa ...

juz kiedys napisalem do ciebie i powtórze .. naczytałes sie głupot i na siłe
      próbujesz zainteresowac tym innych ... poza tym jestes jak lepper, duzo go
      wszedzie ale zero konkretów tylko wiele postów z ktorych wynika tylko tyle ze
      chcesz co kolejnym osobom dopiec ..

------------------------------------------------
      pies w niebieskim kubraku - twój wróg !
      • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 29.08.06, 01:05
        citimen napisał:
        > jestes jak lepper,

odpowiem cytatem Wlodka:
        Storimo Szanowny!
        Jakie to koltunstwo z Blitza???
        Toz klasyczny koltun przy nim, to ekselencja:)))
        Szkoda czasu i atlasu.
        Gzy i komary, to upierdliwe stworzenia, ale skoro Najwyzszy je powolal do
        zywota, to widocznie mial jakies powody.
        Szkoda sobie nimi glowe zawracac.

> Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze on jest pelnosprawny.
        Tu jestem przeciwnego zdania.
        Widziales kiedys pelnosprawnego umyslowo, doroslego czlowieka plci kazdej, zeby
        brudzil wewnetrznie swoja garderobe bez dolegliwosci zoladkowych?
        Ja nie.
        I tak to trzeba traktowac. Inaczej sprawisz mu radosc....
        W dawnych latach szkolnych mialem takiego klasowego "kolege" [co ...dojezdzal].
        W czasie szkolnego wyjscia np do obowiazkowego kina np. z okazji Dni Filmu
        USSR, czlek ow "bawil sie" pluciem na plecy przechodniom, uwazajac, ze jest
        gierojem klasowym.
        To widac podobny przypadek.
        Szkoda nerwow i zdrowia.
        Mam prosbe. Nie uzywaj w tym przypadku takich slow, jak "ego", "homofobia" itd.
        To dla niego jezyk obcy.
        On jest dopiero na etapie: "ubek" i podobne, bo uslyszal w telewizji. Nie
        bardzo wie co to znaczy, ale intuicyjnie wie, ze to znaczy brzydko, wiec uzywa.
        Dawniej gowniarzeria pisala na murach IIIII i laczyla to odpowiednio. Dzis sie
        to pisze inaczej, wiec nie pisze, bo za trudne:)))

> chcesz co kolejnym osobom dopiec ..

Wiec mam swa wlasna ukryta piekarnie

"A jak dotarł do Ośrodka Marek Pacholec? - Kiedy poznałem pana Dubona, jego
        osiągnięcia i metody pracy, podsunąłem mu pomył nawiązania kontaktu z Polakami.
        Zacząłem poszukiwania przez internet i tak znalazłem artykuł o 35-leciu Ośrodka
        w Bogumiłku, a że Częstochowa jest bliska memu sercu, uznałem, że lepszego
        partnera trudno byłoby mi znaleźć - mówi M. Pacholec. "

Strzez sie!!!
        W mojej piekarni, piekarni MP, tacy jak ty*
        sie nie utrzymaja.

STORiMAREKP.

• Gość: zet Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 212.160.86.* 29.08.06, 01:12
      przepraszam za wszystkie wcześniejsze wypowiedzi zarówno kierowane
      do 'jatubylam' jak również do 'storimy'.moje wypowiedzi wzbudziły zbyt duże
      kontrowersje.za wszystkie odpowiadam ja czyli człowik pospisujacy się
      jako 'zet'.Nie chcę aby łączono je z jakąkolwiek inną osobą. Uważam równiez ten
      wątek za całkowicie zamknięty.Uważam również że ataki na moją osobę są w tym
      momencie niewłaściwe.Myślę, że czas powiedzieć dość.
      • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 29.08.06, 01:19
        Wyzwolmy swe matki od zlewozmywkow.
        Popieram Twoj apel
        Zet.

Powodzenia,
        • harry1983 Mania wielkości,czy zwykłe oszołomstwo ? 29.08.06, 01:41
          Na Storimę jest jedna metoda : zignorować - ten człowiek ma jedną przypadłość - którą obserwuję się dość często u małych dzieci - gdy chcą zwrócić na siebie uwagę, wkładają palce do gardła, aby ktoś się nimi zainteresował - jak się nie zwraca uwagi to po jakimś czasie przestają, bo widzą, że nie daje to efektów.

Storima rozbudował tą metodę, pisząc kolejen posty, z których nic nie wynika,jeden pod drugim, w dodatku powtarzając się w każdym, zaśmiecając forum, i usiłuje mnie sprowokować - ale raczej mu się to nie uda - ot, kolejny filozof, jakich wielu - wpisy twoje, storima, budzą u mnie jedynie uśmiech politowania, i generalnie wstyd mi, że na świecie mają Polaków za debili - ale trudno się dziwić, przy takich przedstawicielach Polonii jest to absolutnie zrozumiałe.

Mam nadzieję, że moje pokolenie zmieni ten stereotyp.
          • storima Znalazlem blache w krzakach 29.08.06, 01:52
            > Mam nadzieję, że moje pokolenie zmieni ten stereotyp.

Rzecz w tym , ze masz tyle wspolnego z twoim pokoleniem...
            Ile masz lat?
            W twoim wieku chlopcze bylem niezaleznym czlowiekiem.
            Szanowalem starszych respektujac ich rady. Nawet jesli nie po drodze to bylo.
            Nie deklarowalem jak ty wszem wobec wartosci na pokaz.
            Pkaz mi ten wpis, gdzie mowisz, ze wychowany jestes w szcunku do starszych osob!
            Zjechales starsza pania jak smiecia, gowniarzu, i ty masz czelnosc wypowiadac
            sie jeszcze w imieniu pokolenia???

Po twym nieobliczalnym linczowaniun starszej pani
            i uaprtgo podcierania sobie zasmarkanego nosa udowodniles publicznie, ze jedynie
            dowod nosisz w kieszeni,
            w dodatku
            zasmarkany.
            Wstydu nie masz ani ambicji.
          • taniarada Re: Mania wielkości,czy zwykłe oszołomstwo ? 03.09.15, 05:47
            Tyle lat prowokacji ,mącenia i przekręcania faktów przez tego człowieka.Tyle ubliżania ,oszukiwania i udawania grzecznego prowokatora.Tyle lat.{Twoją powinnością było już dano zniknąć z tego forum.Ze wstydy się spalić.Ale ty ni masz honoru ,ambicji i za krzty wychowania obywatelskiego.
    • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 29.08.06, 01:16
      Coz wiecej ci moge powiedziec?
      Takich jak ty, w mojej piekarni, MP,
      dopieka sie rowno.
      Masz racje.
      Wiec po co sie wpychasz na przemial?
      Idz swoja droga, moja piekarnie, MP,
      omijaj.
      I wszystkim nam bedzie lepiej.
    • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 29.08.06, 01:59
      Panie Harry chce skontaktowac sie z panskimi rodzicami, badz opiekunami.
      Sprawa jest powazna.
      Starsza pani,
      Jatubylam
      • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 30.08.06, 10:05

Odpowiadasz na :

jatubylam napisała:

> Panie Harry chce skontaktowac sie z panskimi rodzicami, badz opiekunami.
        > Sprawa jest powazna.
        > Starsza pani,
        > Jatubylam

Skoro lecimy sobie "ofycjalnie" per Pan/i...

A co, chce Pani na mnie naskarżyć ?
        Proszę się nie ośmieszać...
        • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 30.08.06, 17:26
          harry1983 napisał:

>
          > Odpowiadasz na :
          >
          > jatubylam napisała:
          >
          > > Panie Harry chce skontaktowac sie z panskimi rodzicami, badz opiekunami.
          > > Sprawa jest powazna.
          > > Starsza pani,
          > > Jatubylam
          >
          > Skoro lecimy sobie "ofycjalnie" per Pan/i...
          >
          > A co, chce Pani na mnie naskarżyć ?
          > Proszę się nie ośmieszać...
          >

Skarzyc? Skad! Pochwalic Cie twymi wypisami!!!
          Widac tkwisz emocjonalnie w mundurku ucznia sakrzypiety.
          Zajrzyj do szafy. I koniecznie pochwal sie twa forumowa dzialalnoscia wobec rodziny.
          Tylko to. Nic wiecej.
    • Gość: Wskrzeszony Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:19
      storima i jatubylam(towarzyszka niedoli storimy)jestescie monotematyczni jak juz aaa wspomnial(a).Zbawcy narodu i prawiciele moralnych hasel.Zet zgadzam sie w 100 % z Toba odnosnie sympatii do storimy-sorry ale twoje wypociny(storima) sa zalosne-sztuka to nazywasz?Myslisz ze piszac bzdetne fragmenciki zaimponujesz komus na forum no prosze cie...nie tedy droga!!!Harry chcial pomoc w odnalezieniu wlasciciela tablicy rejestracyjnej poprzez forum-jak wiadomo mnostwo ludzi korzysta z internetu i przebywa na FCz.tak wiec nie wiem dlaczego na niego tak naskoczyliscie i nie prawcie tutaj o tym iz to dla jego dobra...jeden mial pecha oskarzyli go o kradziez ale to nie znaczy ze tak jest w kazdym przypadku tak wiec POPIERAM pomysl Harrego,nikt sie nie zglosil po nia...oddal w rece policji wiec o co tyle szumu,ale niektorzy nie mogli sie powstrzymac i musieli z normalnego tematu (ktory po kilku dniach by juz nie istnial) wywolac wojne na teksty(jakze wysublimowane-niezrozumiale dla czytelnika-bo prostakiem sie urodzil-taki jego los)...Tak wiec prosze cie napisz jakis tomik wierszy i opublikuj go,lub wpisuje je w jednym temacie na forum, a nie mecz nas swoimi "dzielami"
      • Gość: Dawid Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.i-dsl.info 30.08.06, 20:31
        To moja rejestracja!!! Szukam jej od niedzieli!! Dane podane do osoby która
        znalazła ją MAILEM. Dziękuje uczciwy znalazco!!!
        • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 30.08.06, 20:44
          Gość portalu: Dawid napisał(a):

> To moja rejestracja!!! Szukam jej od niedzieli!! Dane podane do osoby która
          > znalazła ją MAILEM. Dziękuje uczciwy znalazco!!!

Wysłałem Ci przed chwilą mailem informację gdzie i do kogo oddałem tablicę.
          Pozdrawiam.
          • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 30.08.06, 21:13
            Właściciel podał prawidłowy nr rejestracyjny - skierowałem Go do Policjanta, który przejął ode mnie tablicę.

Łyso wam teraz, ignoranci ?
            • Gość: Dawid Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.i-dsl.info 30.08.06, 21:17
              No właśni łyso wam?? Już jest zabronione zeby rejestracje zgubić na ulicy... Co
              za ludzie!!!
            • Gość: Dawid Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: *.i-dsl.info 30.08.06, 21:20
              Heh.. Szukałem jej razem z dziewczyną ale to było około 18 więc już chyba jej
              tam nie było. Jak byłem na stacji benzynowej to widziałem ze sie odkreca i jak
              wróce ze stacji miałem ją przykręcic ale jej juz nie było. Dziękuje jeszcze
              raz. Zgubisz rejestracje i ludzie od razu z Ciebie złodzieja zrobią!!!
      • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 00:15
        Gość portalu: Wskrzeszony napisał(a):
        bzdety w stylu harrego

moja sygnaturka
        --
        o d s y f m y sex od chorob wenerycznych!
        • paulinka1303 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 11:19
          Dla mnie to jest debilstwo pisać na forum o jakiś innych tematach jak wiadomo
          czego dotyczy forum... Opanujcie sie
        • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 12:14
          Storima napisał:

> Gość portalu: Wskrzeszony napisał(a):
          > bzdety w stylu harrego
          >
          > moja sygnaturka
          > --
          > o d s y f m y sex od chorob wenerycznych!

Storima, wal dalej taką propagandę, dla mnie słowo "dziękuję" od właściciela pozwala mi wierzyć w to, że mimo wszystko warto być w tym kraju uczciwym.
          Jeżeli Ci ten wątek nie pasuje, to nie musisz się w nim wypowiadać.

Dla mnie sprawa jest zakończona.
          • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 13:16
            Harry, najwazniejsze w tej historii dla mnie jest jej dobre zakonczenie.
            Pozdrawiam,
            • paulinka1303 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 14:56
              Dziękuje jeszcze raz w imieniu moim i Dawida wlasnie wróciliśmy z komisariatu i
              już tablica rejestracyjna jest u tego właściciela co powinna;)
              • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 15:12
                paulinka1303 napisała:

> Dziękuje jeszcze raz w imieniu moim i Dawida wlasnie wróciliśmy z komisariatu i
                >
                > już tablica rejestracyjna jest u tego właściciela co powinna;)

No i o to właśnie chodziło.
                Pozdrawiam :)

P.S. tym razem przykręćcie mocniej ;)
            • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 15:10
              storima napisał:

> Harry, najwazniejsze w tej historii dla mnie jest jej dobre zakonczenie.

Moim zdaniem powinieneś trochę myśleć, zanim cos napiszesz i zmieszasz kogoś z błotem.

Moje działanie jak widać było skuteczne - niezależnie od środków.
              • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 15:18
                harry1983 napisał:

> storima napisał:
                >
                > > Harry, najwazniejsze w tej historii dla mnie jest jej dobre zakonczenie.
                >
                > Moim zdaniem powinieneś trochę myśleć, zanim cos napiszesz i zmieszasz kogoś z
                > błotem.
                >
                > Moje działanie jak widać było skuteczne - niezależnie od środków.

Nie kwestionwalem dzialania. Twoj styl rozmowy.
                To wszystko.
                • jatubylam Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 18:13
                  storima napisał:
                  > Nie kwestionwalem dzialania. Twoj styl rozmowy.
                  > To wszystko.
                  Storimo
                  przykro mi ze zostales poddany na tym watku egzaminacji przez osoby pozbawione
                  wrazliwosci. Harry ublizyl mi, ublizajac starszym, doswiadczonym osobom.
                  Pogodzilam sie z nim na innym watku. Fakt pozostaje faktem.
                  Przyjmuje przeprosiny wpisane tu wczesniej.
                  I jak zawsze, zycze kazdemu wszystkiego dobrego.
                  Szczerze,
                  "Dobra Matka".
                  • paulinka1303 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 20:48
                    Napewno przykręcimy. Znaczy Dawid to zrobi;) Najpierw trzeba ją młotkiem
                    wyprostować. Naprawde dziękujemy;) A ten policjant w kryminalnym to bardzo
                    fajny gość można było z Nim pożartować i w ogóle... Zna nawet osoby które są
                    recydywą i miedzkają w tej klatce co ja;) A wy sie juz nie kłóćcie:)
                    • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 20:52
                      paulinka1303 napisała:

> Napewno przykręcimy. Znaczy Dawid to zrobi;) Najpierw trzeba ją młotkiem
                      > wyprostować. Naprawde dziękujemy;) A ten policjant w kryminalnym to bardzo
                      > fajny gość można było z Nim pożartować i w ogóle... Zna nawet osoby które są
                      > recydywą i miedzkają w tej klatce co ja;) A wy sie juz nie kłóćcie:)

Swietnie!
                      Nikt sie nie kloci.
                      Gdyby Harry od razu oddal tablice z wystajacymi srubami wyrwana;) na policje,
                      cieszylibyscie sie wczesniej;)
                      Najwazniejsze, ze sie cieszycie. Jakby nie bylo dzieki Harremu1983:)))
                      • basil-bambuko OLAAAA!!!! MUTKE!!! czy to ty jestes "jatubylam"? 31.08.06, 21:21
                        plis! tu KAmci!A
                      • paulinka1303 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 22:02
                        No tak ale ona sie sama odkrecila i wcale nie musial wczesniej dawac tylko
                        gdybym znalazla to ogloszenie byloby ok. A z reszta wcale tak duzo zalatwiania
                        nie było. Ciesze sie tylko ze to byla uczciwa osoba
                        • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 31.08.06, 22:11
                          Piekne zakonczenie tego watku:

paulinka1303 napisała:

> No tak ale ona sie sama odkrecila i wcale nie musial wczesniej dawac tylko
                          > gdybym znalazla to ogloszenie byloby ok. A z reszta wcale tak duzo zalatwiania
                          > nie było. Ciesze sie tylko ze to byla uczciwa osoba
                          • paulinka1303 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 01.09.06, 12:08
                            Ja też sie ciesze ze piekne zakończenie wątku bo w dzien w który przeczytalam
                            ogloszenie to mielismy isc do urzedu miasta wyrabiac nowa a jednak nie trzeba
                            bylo. Nie chcialo nam sie isc do urzedu. Widocznie tak miało być Dawid to
                            zawsze ma takiego farta że łoooo buziaki dla Niego:*
                            • harry1983 Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 01.09.06, 14:02
                              :]
                              • Gość: angela Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! IP: 190.129.233.* 28.04.13, 00:56
                                forum.gazeta.pl/forum/w,55,9688331,144163373,Re_zwierzaki.html
                                Wykopałam Twój Rejestracyjny Wątek.
                                Czy oddałeś tablice?
                                • Gość: angela Moja stara wagina usycha !!!!!! IP: *.30.48.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.13, 01:32
    • storima Re: Znaleziono tablicę rejestracyjną ! 29.04.13, 18:49
      Zabawny watek Jak "reality show" ktoś gotuje wodę w czajniku czekając na kolejny wpis!

To było lata temu gdy FCZ spełniało to co dziś daje FACEBOOK.

Pozdrawiam, z UśmiecheMarek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka