f.l.a 28.09.06, 12:50 zapraszam na spotkanie z Marcinkiewiczem i wojewodą Tomaszem Kozińskim w najbliższy wtorek o godz 18.00 do szkoły im. B. Prusa przy ul. Zwycięzców 7/9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trew11 Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. 29.09.06, 12:57 W nawiązaniu do artykułu zamieszczonego na łamach Super Expressu nr 73 z dnia 27 marca 2006 roku, którego fragment cytuję poniżej pragnę dodać kilka być może nieznanych faktów. 'Jest za krótka ławka. Nie mamy tylu wykwalifikowanych osób, ile trzeba - mówi jeden z polityków PiS-u (nazwisko do wiadomości redakcji). Nastały więc złote czasy dla byłych asystentów burmistrzów i rzeczników prasowych. Maciej Maciejowski (28 l.), były asystent burmistrza Pragi Południe - Tomasza Kozińskiego (50 l., PiS), obecnego wojewody mazowieckiego, na brak ofert pracy narzekać nie może. Jeszcze dwa lata temu był "cieniem" Kozińskiego w południowopraskim urzędzie. Później objął stanowisko naczelnika sekretariatu zarządu na Woli, a kilka dni temu wybrano go na wiceburmistrza w dzielnicy Włochy! ; Otóż Pan Maciejowski jako działacz partyjny bardzo mocno wspierany i protegowany przez prezesa warszawskiego PiS-u Wojciecha Dąbrowskiego jest na tyle zaradny, że możliwościami, jakie posiada potrafi się podzielić z rodziną. Żona pana Macieja Maciejowskiego, Agnieszka Maciejowska, po krótkim okresie pracy w WOM Praga Północ, potem w sekretariacie Zarządu Praga Północ pracuje obecnie w urzędzie dzielnicy Śródmieście pełniąc obowiązki rzecznika prasowego. Siostrze Pana Macieja, Aleksandrze Maciejowskiej, też się nieźle wiedzie w pracy pod skrzydłami burmistrza-prezesa Wojciecha Dąbrowskiego w WOM na Żoliborzu. Klanowe zatrudnianie się jest możliwe w urzędzie miasta trzeba tylko mieć odpowiednie koneksje. Im wyżej pan Maciej Maciejowski pnie się po drabinie partyjnej za pomocą i z poparciem prezesa Wojciecha Dąbrowskiego tym wyższe, lepsze i bardziej intratne stanowiska w urzędzie m. st. Warszawy zajmuje on sam oraz członkowie jego rodziny, oczywiście za pomocą i z poparciem prezesa Wojciecha Dąbrowskiego. W ostatnich publikacjach pokazało się nazwisko Maciejowska jak rzeczniczki Śródmiejskiego ZGN-u lecz tu nie wiem czy to zbieżność nazwisk czy powiązania rodzinne. Dodatkowo wiem, że Maciej Maciejowski jest liderem list w Białołęce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.crowley.pl 02.10.06, 11:02 i co to ma wspólnego? a swoją drogą Maciejowski to zdolny chłopak. Czas nadszedł na nowe osoby, i im wiecej takich dobrze przygotowanych bedzie tym lepiej warszawa bedzie rządzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszafiak Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.chello.pl 02.10.06, 11:19 dzięki ale i tak nikt z nas nie jest zaintereswany.Ściągnijcie ludzi z Gorzowa.Może będą oklaski hahahahahh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.aster.pl 02.10.06, 12:50 ja nie chcę go tu widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tupek Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.dedyki.pl 02.10.06, 14:47 ja sie natomiast bardzo chetnie wybiore, Kazimierz bedzie WIELKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.aster.pl 02.10.06, 16:11 nie idę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 00:52 Na Pradze Południe mówisz? No proszę, a ja myślałem że dla każdego warszawiaka ulica Zwycięzców to jest Saska Kępa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trop Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.aster.pl 03.10.06, 08:12 A Saska Kępa jest według Ciebie dzielnicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eFka Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.crowley.pl 03.10.06, 09:57 Mat - czyli matoł A Saska Kępa gdzie leży? Na Bielanach? buahahahahahahahaha No tak, jak tacy ludzie się uważają za warszawiaków to chyba przestanę się przyznawać, że jestem z Warszawy!!! W każdym razie będę na pewno!! Ten człowiek to przyszłość Warszawy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trop Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:10 Chyba przyszłością Gorzowa? Odpowiedz Link Zgłoś
masstah Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. 05.10.06, 18:52 Sam jesteś matoł. Dla każdego prawdziwego warszawiaka ta ulica leży na Saskiej Kępie. Praga Południe to tylko kreska na mapie, nikt tak nie mówi. Poza może warszawiakami przywiezionymi w teczce z Gorzowa którzy poznawali miasto czytając mape. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trop Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.aster.pl 05.10.06, 19:51 Saska Kępa to Praga Południe...SK to tylko osiedle nie dzielnica i ty tego nie zmienisz. Ale mieszkańcy SK zawsze mieli jakieś kompleksy wyższości. Odpowiedz Link Zgłoś
masstah Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. 06.10.06, 12:45 Tak się składa że akurat nie mieszkam na Saskiej Kępie tylko na Grochowie. Ale na Grochowie a nie na Pradze Południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eFka Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.crowley.pl 06.10.06, 14:49 No to masz problem. Nie załatwisz żadnych spraw w urzędzie bo nie ma urzedu dla Grochowa, tylko dla Pragi Południe. Wracając do poczaqtku dyskusji to Marcinkiewicz ma spotkania w każdej dzielnicy, a nie na każdym osiedlu. Dlatego "Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd.", a nie na SK!!!! jak się nie znasz na założeniach i podziale kompetencjach kampanii wyborczych to nie wymądrzaj się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trop Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:36 masstah mieszka na Grochowie, a nie w Warszawie czy Polsce. Szkoda, że nie mieszka na Uranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Spotkanie z Marcinkiewiczem na Pradze Płd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:38 A saska kepa to dzielnica??? Odpowiedz Link Zgłoś