Dodaj do ulubionych

Hiszpanski w Londynie

16.11.06, 15:44
Dziewczyny czy mozecie polecic dobra szkole jezykowa do nauki hiszpanskiego? Chodzi mi o kurs dla
poczatkujacych w malych grupach i jezeli to mozliwe wolalabym gdzies w centrum londynu...
Po wstepnych poszukiwaniach dobrze brzmi The Spanish Machine i LSI - moze ktos korzystal?
Z gory dziekuje za info, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mi74 Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 16:26
      Co do kursow to nie wiem, ale jakies 2,3 lata temu przychodzila do mnie
      nauczycielka hiszpanskiego - Hiszpanka, ktora wykladala na uniwerku i byla
      autorka podrecznikow. Dosyc duzo placilam, ale musze powiedziec, ze byla
      absolutnie rewelacyjna. Mieszkala wtedy w centrum i dojezdzala do klientow.
      Jesli bedziesz chciala, to moge poszukac jej numer telefonu - mam nadzieje, ze
      jeszcze go gdzies znajde.
      • beesok Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 16:42
        Dzieki za info :)
        Mam "native speakera" w domu z ktorym moge cwiczyc ale wole chodzic na kurs i uczyc sie w grupie :)
        pozdrawiam
        • mi74 Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 18:27
          Kurcze, przydalby mi sie taki 'native' w domu :) Z zaawansowanego hiszpanskiego
          spadlam tak nisko, ze nie wiem czy bym normalne zdanie zbudowala - brak
          praktyki od paru lat :(... A tak, to bym sobie cwiczyla na biezaco :)
          Pozdrawiam.
          • beesok Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 20:14
            he he he - wiem cos o tym, ja sie uczylam francuskiego i niemieckiego przez 6 lat i teraz nic!
            No ale z hiszpanskim mam o wiele wieksza motywacje i przynajmniej bede mogla cwiczyc na biezaco :)
    • chihiro2 Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 18:45
      Mysle, ze na pewno niezawodnym miejscem jest Instytut Cervantesa.
      • beesok Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 20:11
        Dzieki!!! O to mi chodzilo wlasnie :)
        pozdrawiam
        • vygotsky Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 20:25
          Ja rowniez polecam Instytut Cervantesa. Wiekszosc nauczycieli ma b
          profesjonalne przygotowanie. Jedynie trzeba uwazac na kursy bardziej
          zaawansowane/konwersacyjne bo czasem niefortunnie dobieraja uczestnikow. W
          mojej grupie kiedys byl gosciu ktory byl 2 tygodnie w Hiszpanii i ledwo mogl
          zdanie sklecic wraz z Hiszpanka ktora do 14 roku zycia rozmawiala tylko po
          hiszpansku. Po naszej skardze nic nie zdolano zrobic!!
          • beesok Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 21:25
            Dzieki Vygotsky :) chyba sie tam jutro wybiore po wiecej info - strona www jakos nie zawiera wszystkich
            informacji o kursach a moze ja po prostu gapa jestem :)
            Ja mam zamiar zaczac od podstaw wiec poziom uczestnikow tutaj chyba nie bedzie mial wiekszego
            znaczenia a generalnie wole byc w "mocniejszej" grupie poniewaz zawsze to motywacja, zeby sie wiecej
            uczyc! ;)
            • jaleo Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 23:02
              Nawet jesli uczysz sie od podstaw, to ma znaczenie, czy znasz jeszcze jakis
              inny jezyk. Ja tez kiedys poszlam na kurs od podstaw, i lektor przez kilka
              zajec wyjasnial, na czym polegaja rodzaje meski-zenski, a potem przez nastepne
              kilka zajec, jaka jest roznica miedzy tu i usted, bo i jedno i drugie to jest
              dla brytyjczyka zupelnie nienaturanlny koncept, jesli sie z innym jezykiem
              obcym nie zetkneli.

Przenioslam sie na srednio - zaawansowany (taki dla "drugoroczniakow" a i tak
              bylam orlem w tej grupie :-))) chociaz nigdy przedtem nie uczylam sie formalnie
              hiszpanskiego. Znam tez francuski, a to tez sporo pomaga.
              • beesok Re: Hiszpanski w Londynie 16.11.06, 23:31
                zupelnie sie zgadzam, dlatego wole porozmawiac z kims bezposrednio w Instytucie poniewaz jak znam
                zycie nie bede musiala zaczynac od zupelnych podstaw (ktore mi zreszta tesciowa co nieco wyjasnila :)))))
                A monologi babci S. rozumiem i ona sie cieszy poniewaz jako jedyna jej nie przerywam :) bo na razie nie
                mam "vocabulary" :)))))
                Ja mam latwosc do nauki jezykow - jestem "mieszanka" i od dzieca zaczelam mowic w trzech
                rownoczesnie wiec z hiszpanskim chyba nie bede miala problemow :)
                • chihiro2 Re: Hiszpanski w Londynie 17.11.06, 19:09
                  Nie, nie bedziesz miala problemow. Chodzilam na hiszpanski przez kilka miesiecy
                  w Oxfordzie, bylam gwiazda :) Anglicy maja problem z czytaniem slow dokladnie
                  tak, jak sie je pisze, trudno im pojac roznice miedzy "pero" i "perro", roznice
                  osob, rodzajniki itp. Srednio bylam zadowolona z moich zajec, bo bylo za wolno
                  i za latwo. W Londynie zapisze sie za kilka miesiecy chyba wlasnie do
                  Cervantesa, mam nadzieje, ze bedzie intensywniej. Kiedys uczylam sie w liceum,
                  ale od tego czasu minelo dobrych 10 lat i zdazylam sporo zapomniec.
                  Podaje jeszcze ciekawy link, z ktorego kiedys sama probowalam sie uczyc, ale
                  zabraklo mi determinacji: www.studyspanish.com/
    • basia313 Re: Hiszpanski w Londynie 17.11.06, 18:27
      www.morleycollege.ac.uk/
      moze tu warto zagladnac. COllege dosyc dobry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka