Dodaj do ulubionych

Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerówkę

02.12.06, 23:56
Ale nie do końca jestem zadowolona. Kupiłam Mutsy na stelażu 4 Reider z 1
szprychą. Wózeczek jest cudny i fantastycznie się prowadzi. W dodatku nie jest
taki ciężki jak Urban Reider i dzięki zmniejszonemu rozstawowi przednich kół
zajmuje mniej miejsca. Ale zauważyłam wady. Ma wg mnie za duze nieszczelności
między budką a siedziskiem obok główki [jak jest rozłożone oparcie] i przy
okryciu nóżek ,po bokach przy siedzisku.Siedzisko nie rozkłada się do poziomu
i synek mi się trochę zsuwa.I boleję , że nie ma przekładanej rączki , ale mój
mąż chciał bardzo nowatorski wygląd i poszłam na kompromis.
Jestem natomiast zachwycona obsługą w sklepie .Zakupu dokonaliśmy na Oś. Zgody
7 w Krakowie w sklepie "Świat Dziecka". Na dziale wózków pracuje fantastyczny
człowiek. Pan jest bardzo miły , uprzejmy i doskonale potrafi doradzić.W
dodatku dostaliśmy dość duży rabat .Bardzo polecam ten sklep.
Obserwuj wątek
    • sasunia73 Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 03.12.06, 14:00
      Czy mogłabyś napisać ile zapłaciłaś za spacerówkę Mutsy? Sama przymierzam się
      do zakupu tego wózeczka w grudniu, tylko na stelażu Urban Rider.
      • mama_szymonka Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 04.12.06, 23:15
        po rabacie wyszło jakieś 1450 z folią p/deszczową [ ale polską]. Całość nie jest
        z wystawy , przy mnie wózeczek był rozpakowywany. Tylko warto wcześniej dogadać
        się z ceną , a sprzedawca jest przesympatyczny. Teraz czekam jeszcze na plecak i
        mam obiecany za niecałe 200 zł.
      • mama_szymonka Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 04.12.06, 23:29
        Dodam , że jestem zachwycona zwrotnością tego wózka i lekkością prowadzenia.
        Wcześniej miałam gondolę Emmaljunga.Mutsy podbija się zdecydowanie ciężej , ale
        prowadzić i to na zakrętach można 1 ręką i w miejscu można zakręcić. Super.Przy
        Emmaljundze , mimo ,że tylne koła ma znacznie większe - wydaje się lekki i
        mały.I siedzisko w Mutsy ma pod tapicerką dość grubą piankę i mam nadzieję ,że w
        zimie od spodu nie będzie synka przewiewać.
        Najwazniejsze jednak jest to , że Szymusiowi jest wygodnie. Wcześniej w
        spacerówce Emmaljungi wysiedział 5 minut i płakał , bo chciał na ręce. Widocznie
        było za twardo i za bardzo "gonił" po szerokim siedzisku. Teraz przez 1,5 do 2
        godz wysiedzi w Mutsy bez szemrania aż zasypia.Musi się dobrze czuć.
        • sasunia73 Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 05.12.06, 15:57
          Napisz proszę, czy spacerówka nie jest zbyt waska? czy nie masz wrażenia ze za
          rok o tej porze nie uda Ci się włożyć dziecka w kombinezonie czy śpiworku? w
          koncu 27 cm szerokości siedziska to niewiele.
          • mama_szymonka Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 06.12.06, 00:01
            Trudno powiedzieć , czy za rok synusiowi nie będzie ciasno. Cały czas się nad
            tym zastanawiam , ale myślę, że jak wyrośnie na szerokość to tym bardziej na
            długość. W ostateczności sprzedam [ a Mutsy sprzedaje się dobrze ]i kupię wtedy
            nową spacerówkę. Pewnie jakąś "parasolkę" , może to już będzie odpowiedni wiek
            dla malucha na takie liche podparcie pod pleckami , jak jest w "parasolkach"
            Najważniejsze dla mnie , że na tym etapie rozwoju ,Malutki jest podparty
            odpowiednio i nie " goni" po wózku od boku do boku, ani nie wygina się w
            rogalik. Trudno powiedzieć , czy za rok będę woziła dziecko w śpiworku , bo juz
            takich dużych chyba nie znajdę , żeby mu się nóżki zmieściły , zwłaszcza , że
            wtedy już będzie miał prawie 2 lata i już zechce chodzić [ teraz ma 10
            miesięcy]. Brakuje mi jedynie lepszej amortyzacji , bo nie jestem pewna , czy by
            nie było lepiej , gdyby jeszcze jakieś resory były w tym wózku. Wcześniej brałam
            pod uwagę jeszcze Casualplay 4 czy 6 , ale tam była za krótka odległość od
            zgięcia kolan do oparcia stópek - już prawie synek dotykał , skończyłoby się na
            koślawym układaniu stóp na podnóżku i siadaniu w rozkroku , żeby nóżki się
            zmieściły. No i siedzisko w Mutsy [wg mnie] jest bezkonkurencyjne . Z nadmiarem
            wentylacji poradziłam sobie zakładając śpiworek, Ale tak myślę , że w końcu to
            nie gondola. Dziecko w spacerówce nie może być strasznie opatulone , bo często
            jest to już siedzące i chodzące , więc ubrane , tak by mu było ciepło bez wózka.
            Więc może przesadzam z troska o te przewiewy .
            A , jeszcze jak mam się czepiać , to może trochę mała budka , zwłaszcza po
            rozłożeniu w tylnej części usztywniona nad główką jakąś tekturą. Trochę mnie to
            denerwuje. Ale idealnego wózka nie spotkałam. Wczoraj i dzisiaj jeździliśmy
            tyłem do kierunku jazdy i było super. Dalej synek nie protestuje , nawet po 2
            godzinach , więc musi mu być wygodnie. Nie zmieniam jedynie głebokości siedziska
            , bo z takiej pozycji po rozłożeniu powstaje taki jakiś garbek pod pleckami .
            Jak masz jakieś jeszcze pytania to chętnie odpowiem.
            • weronka77 Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 07.12.06, 00:23
              Pan Grzegorz Wyczesany to genialny sprzedawca.Kupowałam u niego Urban Ridera
              trzyczęściowego z bajerami,foteliki,spacerówki a teraz Spidera tez u niego
              kupię;-) Rabat faktycznie mozna niemaly negocjować;-)Ale tylko jak placisz
              gotowką.
            • jj555 Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 08.12.06, 11:57
              A możesz napisać jak w tym wózku reguluje się głębokość siedziska, bo w moim
              sklepie nie wiedzieli o czymś takim, i ja też szukałam i nie znalazłam?
              • mama_szymonka Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 09.12.06, 00:10
                Odpowiadam odnośnie regulowania głębokości siedziska. Po obu stronach
                [zewnętrznych] siedziska - dokładnie w miejscu jak oparcie przechodzi w
                siedzisko i tworzy kąt ,są okrągłe przyciski.Takie czarne plastikowe , trochę
                mniejsze niż to do rozkładania oparcia i trochę niżej. Przyciskasz je
                jednocześnie prawy i lewy i tak wciśnięte przekręcasz do oporu do siebie lub od
                siebie [ zalezy jak masz ustawione].Na tych przyciskach są napisy ze strzałkami
                [ small i large].Powodzenia ,jak nie znajdziesz ich , to daj znac , może jakoś
                jaśniej wytłumaczę.
                • jj555 Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 10.12.06, 12:38
                  Wielkie dzięki za odpowiedź.
                  Jak następnym razem pójdę do sklepu to będę szukać tej regulacji. Wydaje mi się,
                  że nawet za podobne przyciski się z mężem łapaliśmy ale nam nie wychodziło, a
                  sprzedawca powiedział, że ten wózek nie ma czegoś takiego i ja mu uwierzyłam no
                  i na razie nie kupiłam tego wózka a właśnie z tego powodu bardzo go chciałam.
                  No cóż - sprzedawca był najwyraźniej trepem.
    • kroplarosy Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 12.12.06, 17:11
      Czy mogłabys wytłumaczyć mi jaka jest różnica między stelażem 4 raider a urban
      raider ?
      • mama_szymonka Re: Muszę się pochwalic -Kupiłam w końcu spacerów 15.12.06, 21:31
        stelaż 4 rider ma skrętne przednie koła [ 360 stopni] , a urban rider ma skrętną
        tylna oś. 4 rider ma z przodu mniejsze kółka [ przynajmniej ten co ja mam , ten
        z 1 sprychą] i mniejszy rozstaw kól , tylne koła są takie same jak w urban rider
        , dzięki czemu 4 rider jest lżejszy i optycznie mniejszy.Stelaż w 4 rider jest
        sztywny i przechodzi pod kątem ostrym od przednich kół w rączkę a w urban rider
        przechodzi łukiem , przez co jest bardziej miękki.Podnóżek w 4 rider jest trochę
        wyżej [ nad kołami] niz w urban rider i ma mniejszy kosz na zakupy.
        baby.com.pl/imp/4rider-stelaz.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka