Dodaj do ulubionych

uwaga na odłoszenie z GW

15.12.06, 16:48
Uwaga na ogłoszenie z GW
"Anglia praca od zaraz odpowiedzialne osoby kobiety i mężczyźni "royal mail"
sortowanie listów i paczek, angielski niewymagany 00447796926351"

szczegóły mojeforum.awardspace.info/viewtopic.php?t=299
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: uwaga na odłoszenie z GW 15.12.06, 16:57
      "angielski niewymagany".

nie slyszalem o uczciwej ofercie w ktorej z gory sie twierdzi ze jezyk jest w
      ogole niepotrzebny.
      • Gość: Kosmo Re: uwaga na odłoszenie z GW IP: 217.153.6.* 15.12.06, 17:15
        No to fajnie...bo mialem 5 stycznia leciec...
    • ha-jo Re: uwaga na odłoszenie z GW 15.12.06, 18:38

link podany przez autora postu odsyla do strony www, i tam szczegoly:

PostWysłany: Pią 15-12-2006, 16:46 Temat postu: 00447796926351 Odpowiedz z
      cytatem
      Dostałam dzisiaj tego maila

Witam,prosze zamieścić informacje o oszustach z Wielkiej Brytanii.
      Oferta pracy umieszczona była w gazecie wyborczej o treści:

"Anglia praca od zaraz odpowiedzialne osoby kobiety i mężczyźni "royal mail"
      sortowanie listów i paczek, angielski niewymagany 00447796926351"

Oferuja prace na poczcie w luton w Londynie zarobki 7,2 funtów,/h, ale oferty
      mogą być zmieniane, ponieważ są poszukiwani przez angielska policje, oferują
      prace od zaraz umawiają się na lotnisku w luton, gdzie obiecują odbiór przez
      kierowcę, w naszym przypadku było tak ze przylecieliśmy do luton o 7.30
      dzwoniliśmy pod podany numer gdyż nikogo po nas nie było, telefon włączyli
      dopiero przed 10 i tłumaczyli, że nie maja kierowcy i abyśmy pojechali busem do
      heathrow tam juz na pewno nas ktoś odbierze, po przyjeździe na lotnisko w
      heathrow szanowna pani, co chwila ma wymówki, że kierowca nie może nas znaleźć,
      nie może znaleźć lotniska itp. na lotnisku spotkaliśmy 2 chłopaków, którzy
      również czekali na owego kierowcę. Po 8 godzinach oczekiwania ja i moja
      dziewczyna byliśmy juz zrezygnowani zbluzgaliśmy tą babkę przez telefon i
      chcieliśmy wracać wiec poszliśmy szukać samolotu powrotnego. Tych dwóch
      chłopaków czekało dalej. Nie było nas ok.5min i nagle kierowca się zjawił i
      zabrał tych dwóch chłopaków(prawdopodobnie byliśmy cały czas obserwowani) i
      powiedzieli im ze nas nie mogą zabrać.Ale owa pani wysłała nam sms ze kierowca
      ich znalazł i ze jak ich znajdziemy to możemy się z nimi zabrać i zawiozą nas na
      mieszkanie.
      Jedyne opłaty, jakie mieliśmy zrobić to 140funtów za mieszkanie i 110 za home
      office. W samochodzie do ściemy pytają o rozmiary butów i ze o 18 mamy
      szkolenie, ale najpierw jedziemy na mieszkanie się rozpakować. Gdy byliśmy w
      samochodzie dzwoni do mnie ta babka i mówi, że mamy kierowcy dać każdy po 250
      funtów, bo ona juz musi zacząć wszystko załatwiać.Po drodze psuje się im jeszcze
      samochód kolejna godzinę spędzamy marznąć na dworze. W końcu go naprawiają i
      zawożą nas niby pod nasze mieszkanie. W tym momencie chcą od nas pieniądze i
      potrzebne wszystkie dokumenty(ksera dowodów, świadectw pracy, aby być
      wiarygodnym. Wyciągają nasze walizki i chcą kase. Mówimy żeby nas wpuścili do
      mieszkania a oni ze dobrze jeden z nich zostanie z nami a kierowca musi juz
      jechać z pieniędzmi i dokumentami i ze nie ma czasu wchodzić na mieszkanie. Ja z
      dziewczyna mówimy ze rezygnujemy i znowu dzwoni ta wredna baba pokrzykując sobie
      ze są cały czas ze mną problemy i ze mamy im dać kasę, bo nie wpuszcza nas na
      mieszkanie. Wiec my odeszliśmy stamtąd jakieś 20m, ale niestety tamci dwaj nie
      dali się namówić zostali i dali kasę kierowcy. Jeden z nimi został, ale tylko na
      chwile, bo kierowca zatrzymał się 2m dalej i go zawołał ze zapomniał kluczy
      podszedł do auta wsiadł i tamci zostali bez mieszkania i bez kasy. Zadzwonili na
      policje pojechaliśmy tam razem w czwórkę i zjawiły się tam jeszcze dwie osoby
      oszukane w tym samym dniu w ten sam sposób.My następnego dnia wróciliśmy do
      polski, ale co się stało z tamtymi nie mam pojęcia zostało im 10 funtów bez
      pracy i bez mieszkania. Tak kończy bardzo wielu polaków oszukanych przez ta
      firme. Prosze umieścić to jak najszybciej, bo okradają ludzi z całej kasy i nie
      maja, za co wrócić, którzy kończą później na dworcach lub ulicach. Pozdrawiam

w sumie zlapac tych gnojkow nie powinno byc tak trudno...
      • Gość: damianp Re: uwaga na odłoszenie z GW IP: 89.100.176.* 15.12.06, 18:45
        ja bym jeszcze raz polecial....zabral kilku duzych kolegow i tak im
        wpier.... wywiozl do lasu i mlotkiem w kolano...na wozku inwalidzkim to sobie
        niech robia szwindle....normalnieznalazl bym sposob i kase...100f za bilet to
        nie koniec swiata,,..moze za rok, moze za dwa...ale bym wrocil...pozemste!!!!!
    • wk350 Re: uwaga na odłoszenie z GW 15.12.06, 19:27
      Royal Mail ma swoja stronę z ofertami pracy , także dla sortujących:
      https://rmg.i-grasp.com/fe/tpl_royalmail01.asp?KEY=6394831&C=569912259814&PAGESTAMP=sefjeitshvfxntjqxd&nexts=INIT_JOBLISTSTART&nextss=&mode=1&newQuery=yes&searchrefno=&searchpostcode=&searchpostcodedistance=0&searchjobgenerallist3id=807&searchpositiontype=0&searchjobgenerallist1id=0&searchtext=&formsubmit4=Search+and+Apply

Jeśli potrzebują pracowników tymczasowych, to zwracają sie do agencji znanych
      np. takiej:
      www.jobsinkent.com/jobseekers/jobdetails.php?id=141793
      Taka poważna firma nie nawiąże współpracy z jakimiś polakami którzy podają tylko
      numer komórki.Gdyby to ogłoszenie dał polski pracownik angielskiej agencji
      ,podałby adres witryny i email.
      Wcześniej był podobny numer z pracą w fabryce Hondy - polak dał w ogłoszeniu
      numer komórki, a ona ma kontakt tylko z jedną angielską agencją
      • Gość: Mwaruwari Re: uwaga na odłoszenie z GW IP: *.autocom.pl 15.12.06, 20:48
        Nie tylko, że zajmują się tym agencje i to te powazniejsze np. reed. Więcej:
        kazdy kandydat do pracy w jakichkolwiek służbach HM jest dość gruntownie
        sprawdzany pod wzgledem np. tego, co robił w przeszłości.
        • ha-jo Re: uwaga na odłoszenie z GW 15.12.06, 21:44

coz, a naiwnych nie brakuje...dla mnie osobiscie, podejscie sporej grupy ludzi
          szukajacej pracy tez jest swego rodzaju fenomenem, bo tyle sie mowi o oszustach,
          przestrzega, a tu taka jazda.
          • Gość: no mans land Re: uwaga na odłoszenie z GW IP: *.nott.cable.ntl.com 15.12.06, 22:05
            dzwonilem i tylko przekazalem,ze nie znaja dnia ani godziny kiedy ja i kilku
            znajomych podajacych sie za osoby szukajace prace zlapiemy ich pod tym niby
            domem i im wierdolimy za mojego brata czy kuzyna-brak odzewu...
            • Gość: szlomo ale jaja tez dzwonił bo brzmiało to dosyć fajnie IP: *.chello.pl 15.12.06, 22:45
              ale nikt nie odpowiadał hm i dobrze ale głoszenie było kuszące morał taki nie
              wkładaj trampek do lodówki
    • Gość: johan Re: uwaga na odłoszenie z GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:40
      Uwazajcie tez na to ogloszenie z wyborczej:

Anglia legalna praca przy remontach
      oraz układanie i pakowanie kwiatów
      Tel: 0044 77 68 07 19 93

Moj stary pojechal i... zabrali cala kase, o zadnej pracy nie ma mowy!! pod tym numerem kryje sie totalny OSZUST!!! Praca miala byc pod Luton, wiec jesli podobne ogloszenia sie pojawia uwazajcie!!!
      • Gość: art Re: uwaga na odłoszenie z GW IP: 75.117.65.* 14.01.07, 17:13
        wszystko rozumie tylko jedno mnie martwi,jak moze polak-polakowi taki los
        zgotowac.jak mozna cos takiego nikczemnego uczynic drugiemu czlowiekowi juz nie
        wazne czy to polak czy kto inny i zostawic bez zadnych srodkow do
        przezycia.ludzie uwazajcie i ograniczcie swoje zaufanie co do osob nowo
        poznanych.
        • kicior99 Re: uwaga na odłoszenie z GW 14.01.07, 17:15
          akurat to ze Polak Polakowi, dziwi mnie najmniej
    • urbanskaewa Re: uwaga na odłoszenie z GW 28.01.07, 12:29
      Co tydzień wychodzi GW z dodatkiem praca i co tydzień jest kilka ciekawych
      ogłoszeń. Ostatnim hitem była fabryka filtrów do papierosów i wytwórnia wód
      gazowanych. Oszuści mają głowy pełne pomysłów jak nas zabawić. Tylko że nie
      wszyscy czytający te ogłoszenia znają się na żartach i myślą że to prawda.

1. Praca Anglia - Zakłady tytoniu - zakwaterowanie tel. 0044 785 8120150
      2. Praca Anglia - Rozlewnia wód gazowych i napoi. Tel 0044 790 8016995 i 0044
      8018167

Przypominam więc że te ogłoszenia to tylko niewinny żart i pod żadnym pozorem
      nie dajcie się nabrać.
      Zapraszam na moją stronę o oszustach www.oszukany.pl

---------------------------------------------
      • Gość: bu Re: uwaga na odłoszenie z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:44
        nie każdy też zrozumie twoje poczucie humoru, nie pisz więc o oszustach i
        bandytach w kategoriach niewinnego żartu
        • urbanskaewa Re: uwaga na odłoszenie z GW 29.01.07, 04:29
          Pewnie masz rację, myślałam że jak dosadne ostrzeżenia nie działają to może
          czarny humor pomoże.Dziś wychodzi dodatek z ogłoszeniami. Wieczorem znowu będe
          zawalona mailami w stylu:
          ,,facet przez telefon wydaję się wiarygodny, chce tylko kasę za mieszknie. Czy
          można mu zaufać?"

www.oszukany.pl
    • venity_fair Re: uwaga na odłoszenie z GW 17.03.07, 20:41

W gazecie wyborczej na poczatku marca okazalo sie ogloszeniee o pracy za
      granica ( wa anglii) do ktorej nie wymagana jest znajomosc jezyka>praca miala
      byc przy kwiatach w miejscowosci Marlow.Podane byly dwa numery komorkowe
      07902700750 lub 07902700751.Telefon odbierala kobieta obiecujaca stawke 7.50
      za godzine,zakwatereowanie w innym miesice ( dojazd do miejsca pracy busem) i
      wypalte po dwoch tygodniach.
      Po przyjezdzie do anglii Odboir osob zainteresowanych na lotnisku ( w tym
      przypadku w Luton).W opisywanej przeze mnie sprawie bylo to dwoch mezczyzn
      jeden mlody (dresiarz) drugi starszy łysawy (prawdopodobnie Wojtek), ktorzy
      odebrali pare z lotniska, wysadzili na ulicy ( wziawszy przed tem pieniadze po
      200.00 funtow na glowe)i stwierdzili ze zapomnieli kluczy do mieszkania ( tzn
      zostawili je w samochodzie).Po czym zawineli sie i znikneli zostawiajac ludzi
      na ulicy!!!!!
      Uwazajcie na tego typu ogloszenia!!!!!!!!!!!to moga byc roznego rodzaju, nigdy
      nie dawajcie zadatkow.Jesli szukacie to probujcie przez agancje angilskie (
      dobrze znane) albo przez znajomych!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka