Dodaj do ulubionych

zespół z Damiana ?????

17.12.06, 10:45
Zdecydowałm się tam rodzić, i mam nadzieję że sie nic nie zmieni smile
Chodzę do Kucharskiego, jestem bardzo zadowolona, nie przeszkadza mi Jego
luźny styl. Tylko kogo dalej wybrać? Szczególnie mam problem z pediatrą.
Możecie polecić sprawdzone nazwiska? Serdecznie pozdrawiam już włąściwie
Świątecznie smile
Obserwuj wątek
    • misiek25 Re: zespół z Damiana ????? 17.12.06, 11:40
      Może odpowiedź nie na temat, ale kiedy spodziewasz się dzieciątka? Ja zamierzam
      tam rodzić drugie szieciątko w pierwszej połowie stycznia.
      Jeśli możesz to napisz jaka położną wybrałaś i czy też będzie Cię znieczulać
      Gralińska- dla mnie super lekarz i kobieta.
      pozdrawaim
      m.
      • alfa156 Re: zespół z Damiana ????? 18.12.06, 11:08
        rodze w marcu, w styczniu na wizycie bede rozmawiac z kucharskim z kim on
        wspolpracuje. zniczulac sie bede koniecznie, mowisz Garlinska????? a wiesz moze
        jak dlugo po porodzie jest sie w szpitalu u nich, i jak to jest z ta zoltaczka
        u malucha??
    • anka197406 Re: zespół z Damiana ????? 17.12.06, 18:10
      Nie wybieraj Potockiego.
      • mim288 Re: zespół z Damiana ????? 19.12.06, 15:40
        Aja polecam dr Potockiego. Badał dwoje moich dzieci po urodzeniu i jest ich
        pediatrą. Wg mnie super lekarz, choć nie jest histerycznym panikarzem widzącym
        wszędzie potencjalne kpmplikacje, ale dla mnie to zaleta (z histerycznymi
        reakcjami - zresztą całkowicie nieuzasadnionymi - też się spotkałam (również w
        Damianie - tyle że nie na położnictwie). Na temat położnych trudno mi coś
        powiedzieć, miałam cc więc "współpracy" z położną nie ma, po porodzie wszystkie
        były miłe, fachowe i pomocne w opiece nad dzieckiem.
        • psotna Re: zespół z Damiana ????? 26.01.07, 15:42
          wiesz też taką miałam o nim opinię ale....
          1) mojej córce wprowadził w 5 miesiącu danonki i do tej pory nie moge jej
          wyleczyć ze skazy białkowej. Nie wykrył u niej skazy, kazał podawać mleko a
          waga spadła już do 3 centyla a on nie reagował. Okazało się, ze córka dzięki
          jego diecie ma bardzo zniszczony przewód pokarmowy.

2) mojemu ginekologowi, który także u niego leczył swoje dziecko zbagatelizował
          pneumokoki i przez to, że nie zareagował odpowiednio szybko, dzieciak teraz
          wegetuje.

• supernowakk do Psotnej-co tzn.'dzieciak wegetuje'??????? 27.01.07, 15:00
            • psotna Re: do Psotnej-co tzn.'dzieciak wegetuje'??????? 29.01.07, 14:56
              tu jest link do strony tego chorego dziecka

www.dlamichala.pl/index_pliki/Page503.htm
    • anka197406 Re: zespół z Damiana ????? 17.12.06, 18:12
      Dr Gralinska - super, polecam. Polecam tez polozna,
      Agnieszke Danaj
    • spa76 Re: zespół z Damiana ????? 18.12.06, 10:51
      bardzo polecam ci Agnieszkę Danaj. sprawdziła sie nie tylko podczas porodu, ale
      opiekowała sie nami podczas całego pobytu. potrafiła zauważyc i rozwiązać
      niektóre problemy zanim je zgłosiłam.
      pewnie będziesz też rodzic z dr. Gralińską - bardzo ciepła, serdeczna osoba, a
      przy tym świetny specjalista - z wymiany doświadczeń z koleżanki, które rodziły
      gdzie indziej wynika, że mało która miała tak mistrzosko wykonane znieczulenie.
    • ewa_bb Re: zespół z Damiana ????? 18.12.06, 15:05
      rodzilam tam w listopadzie . Moim lekarzem byl Kucharski .Polecam .Gralinska
      super , rewelacyjna anastezjolog i osoba .danaj nie polecam , nie miala czasu
      dla nas wcalez.i uwazaj na jedno : ja bylam umowiona na porod najpierw mial byc
      naturalny , potem okazalo sie ze jednak cc.przyszlam na cc i okazalo sie , ze
      NIE MA miEJSC, zaproponowano mi pokoj z inna osoba .nie bylam jedna
      pacjentka ,inna zostala odeslana dzien wczesniej , kazano jej przyjsc dzien
      pozniej. mi Pani DANAJ Z usmiechem zaproponowala inny szpital ....wszysko sie
      skonczylo ok , ale upewnij sie, ze nie ma podobnej sytuacji , maja coraz wiecej
      pacjentek, a uwierz to potworny stres jak nie ma miejsc ...
      • alfa156 Re: zespół z Damiana ????? 18.12.06, 16:29
        tzn. co mam zrobić aby uniknąć takiej sytuacji ??? Zakładam, że rodze sn, i co
        jade cholera tam a oni mi mowia ze nie ma miesc ??? Jeszcze się nie
        dowiadywałam jak to ma wygladac, wiem ze z kucharskiego jestm bardzo
        zadowolona, mam tam abonament i chce rodzic bez stresu smile
      • misiek25 Re: zespół z Damiana ????? 18.12.06, 20:26
        Ja rodziłąm 4 lata temu i oprócz mnie były jeszcze dwie dziewczyny, z czego
        jedną wypisano w dniu mojego porodu. Pustki. Byłam miesiąc temu i słyszę że
        wszystkie sale mają zajętę...
        No nic. Jestem po weryfikacji i w razie czego nie ma mowy o zmianie miejsca.
        Nie po to wcześniej wybieram szpital aby ktoś odsyłal mnie z kwitkiem.
        Co do Twojego opisu reakcji pani Danaj to jestem w szoku. Ja z nią wprawdzie
        nie rodziłam ani teraz nie zamierzam rodzić, ale to fakt, słyszałam o niej same
        dobre opinie. Może jakoś się na nią wydarłaś i chciała Ci pokazać kto tu
        rządzi...? Sorry za takie skojarzenia, ale tak jakoś sobie pomyślałam. Swoją
        drogą współczuje, bo właściwie byłaś w kropce. Każda z nas chce rodzić tam, aby
        nie rodzić w państwowym, to chyba jasne.
        No nic, rozpisałam się, trochę mnie nastraszyłaś, Pozdrawaim
        M.
        • makufka Re: zespół z Damiana ????? 23.12.06, 16:45
          Właśnie z powodu wielu chętnych od stycznia podnoszą ceny. CHYBA cc 10 tys, a
          sn 8 tys. Porodówki nie rozciągną, ale cenami mogą odstraszyć część pacjentek.
          Życzę Wam, żebyście się dostały, bo to dobra klinika.
          • justakoko zmiana cen????? 26.12.06, 13:29
            hej makufka, skąd wiesz o tej zmianie cen w Damianie? trochę mnie tym podłamałaś
            bo ja rodzę właśnie w styczniu a różnica w cenie ponad 2 tys to sporo...
          • yola13 do makufka 28.12.06, 13:08
            podwyzka o ponad 40%,chyba lekka przesada, skad masz takie info?
          • yola13 Re: zespół z Damiana ????? 28.12.06, 13:16
            zamiast podnosic ceny i odstraszać, mogliby swój interes rozwinąć na całą
            Polskę, tzn. zacząć otwierac oddziały w innych regionach kraju, mysle ze
            mogliby na tym tylko zyskać
            • juliaaaaa Re: zespół z Damiana ????? 28.12.06, 18:29
              Od mojego gina, który tam pracuje. Pwoiedział, że ostatnio coraz częściej mieli
              sytuacje, gdzie wszystkie sale były zajęte i nie mieli co zrobić z nowymi
              pacjentkami. Może jak umawiałaś się ze swoim ginem na inną cenę, to nie obejmie
              Cię nowy cennik. Spytaj się.

Co do otwierania nowych oddziałó, to im się nie opłaca. Skoro mogą podnieść
              ceny w Warszawie a i tak znajdą chętnych. To biznes...
              • yola13 Re: zespół z Damiana ????? 09.01.07, 20:05
                właśnie o to chodzi ze biznes jest wtedy jak się go rozwija, a podnosząc ceny,
                i utrzymujac ten sam stan łożkowy w pewnym momencie nie bedzie juz to takie
                opłacalne, bo konkurencja rosnie w siłę, Damian wygrywa jedynie tym ze jako
                prywatna klinika ma chyba najlepszy sprzęt
    • szpilki Re: zespół z Damiana ????? 29.12.06, 14:09
      z pediatrów polecam dr. Drzewiecką - strasznie żałuje że nie ma jej teraz w
      Medicoverze gdzie dziecko przeniosłam...
    • kasiczek23 Re: zespół z Damiana ????? 29.12.06, 15:47
      Dzisiaj podczas badań w CM Damiana pytałam o zmianę cen od nowego roku.
      Pracownice informacji/recepcji nic o tym nie słyszały
      • justakoko Re: zespół z Damiana ????? 31.12.06, 10:08
        oj to mnie pocieszyłaś kasiczek23, sama będę w Damianie 4 stycznia więc się
        wypytam swojego lekarza, ale może jednak nie przewidują na razie podwyżek i to
        takich sporych...
        • aleksandra1977 Re: zespół z Damiana ????? 01.01.07, 20:06
          byłam w Damianie 31.12. na badaniach.
          W rejestracji powiedziano mi, że od 1.01.2007r. ceny wzrastają o 10%.
    • joannas74 Re: zespół z Damiana ????? 01.01.07, 19:24
      Rodziłam tam 22.12 właśnie z Kucharskim i jego zespołem, czyli polożna A. Danaj,
      anestezjolog - Gralińska (super kobieta), pediatra Balicka. Jak przyjechałam
      rano to faktycznie nie mieli wolnych miejsc, a ja urodziłam ekspresowo, więc
      położyli mnie na oddziale dziennym i jak część pacjentek wypisali to przenieśli
      na położnictwo. Wypisali mnie w Wigilię, ale gdybym chciała to mogłabym być
      dłużej - tylko że Święta.., a za pobyt płacisz osobno.
      • pyszczor Po co ludzie rozsiewają ploty? 02.01.07, 13:10
        Ja dzwoniłam też. Także do położnej. Potwierdzam, wzrost o 10%. To znaczna
        różnica niż podawana powyżej...
        m.
        • kasiapfk Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 03.01.07, 10:44
          Też jestem póki co zdecydowana na Damiana. Ale martwi mnie neonatolog -czy
          faktycznie zdarza się wypuścić dziecko z niezdiagnozowana zółtaczką?

• spa76 Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 03.01.07, 13:18
            pewnie raz na jakis czas wszędzie się to zdarza, ale jest prosty sposób, żeby
            tego uniknąć: zbadaj poziom bilirubiny we krwi w 2-3 dobie. moje dziecię nie
            było żółte nic a nic i nikt zółtaczki u niego nie podejrzewał a poziom
            bilirubiny miało wysoki. profilaktycznie poleżał sobie na solarce przez noc,
            zrobili mu też dodatkowe badania, żeby zobaczyc, czy to zwykła zółtaczka
            fizjologiczna czy cos powazniejszego.
        • makufka Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 03.01.07, 21:04
          Jakie plotki??? Napisałam, że będzie podwyżka, o czym wiem od gina i napisałam,
          że CHYBA (specjalnie drukowanymi literami) do takich cen. Więc gdzie widzisz
          plotkę w tym, co napisałam?
        • aleksandra1977 Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 10.01.07, 15:00
          byłam w Damianie i odnośnie cen porodu, to wygląda to następująco:
          szkoła rodzenia: 400zł
          poród siłami natury: wpłaca się zaliczkę 3400zł plus pobyt 1 doba 500zł = 6100zł
          poród poprzez cięcie cesarskie: zaliczka 4000 zł plus pobyt 3 doby 1500zł =
          8200zl
          Cena pobytu wynosi:
          - w sali jednoosobowej 500zł/doba
          - w sali dwuosobowej 700zł/doba
          - powyżej drugiej doby po porodzie sn oraz trzeciej po cc: 600zł (o ile nie
          wynika to ze wskazań medycznych)
          - przy porodzie mnogim do ceny należy doliczyć 200zł za dobę

Jeżeli rodząca jest nosicielką wirusa żółtaczki zakaźnej, to ceny porodu sn i cc
          wzrastają o 20%.
          • cobia Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 12.01.07, 11:17
            aleksandra1977 napisała:

> byłam w Damianie i odnośnie cen porodu, to wygląda to następująco:
            > szkoła rodzenia: 400zł
            > poród siłami natury: wpłaca się zaliczkę 3400zł plus pobyt 1 doba 500zł =
            6100z
            > ł
            > poród poprzez cięcie cesarskie: zaliczka 4000 zł plus pobyt 3 doby 1500zł =
            > 8200zl

Aleksandra, nie umiem jakos dojsc, jak policzylas te kwoty - w 6100 i 8200 ile
            dob pobytu bralas pod uwage?
            Dotychczasowy cennik to 4 tys za porod sn i 350 doba - wynika z tego, ze jest
            zmodyfikowany pod katem tego, zeby jak najkrocej lezec na oddziale (drozsze
            pobyty, tanszy sam porod) - zgadza sie?
            • kasiczek23 Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 12.01.07, 11:32
              Z oficjalnego cennika CM Damiana:

Poród siłami natury PSN: zaliczka 3 400zł, poród 5 600zł + 1 doba 500zł= 6100 zł
              Cięcie cesarskie: zalczka 4 000zł, zabieg 6 700zł+3 doby 1500zł=8 200 zł

Cena doby hotelowej wynosi:
              - w sali jednoosobowej 500 zł
              - w sali dwuosobowej 700 zł
              - powyżej drugiej doby po PSN oraz trzeciej po CC 600 zł (o ile nie wynika to ze
              wskazań medycznych)
              - przy porodzie mnogim do ceny doliczamy 200 zł za dobę

U nosicielek żółtaczki zakaźnej ceny porodu lub cięcia cesarskiego wzrastają o 20%.
              • cobia Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 12.01.07, 11:36
                wlasnie znalazlam - dziekismile. Jakos nie zauwazylam tych 5600smile.

Czy ktoras z Was wybiera sie moze do szkoly rodzenia do Damiana? Cena jest
                porownywalna z innymi szkolami (oczywiscie poza tymi refundowanymiwink)
              • lipcowa_mama_2007 Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 26.01.07, 10:47
                Czy wiesz może kiedy należy wpłacić zaliczkę?
                • cobia Re: Po co ludzie rozsiewają ploty? 26.01.07, 20:18
                  przy zgloszeniu. Zglosic sie nalezy ok. 30 tygodnia.
                  pozdr,
    • kasiczek23 Re: zespół z Damiana ????? 03.01.07, 19:33
      Czy któraś z Was planuje poród z dr Pancześnikiem?
      • salvador27 Re: zespół z Damiana ????? 03.01.07, 23:32
        ja z nim rodziłam smile we wrześniu 2006 r. prowadził też moją ciążę. jak masz
        jakieś pytania to pisz
      • cobia Re: zespół z Damiana ????? 04.01.07, 17:38
        Ja planujesmile ale dopiero na przelom maja i czerwca tego rokusmile. Mam nadzieje ze
        nie bedzie chcial sobie w tym czasie wziac urlopu, bo inaczej nie urodze i
        koniecwink)).
      • black_currant Re: zespół z Damiana ????? 04.01.07, 19:29
        Ja z nim rodziłam w październiku 2004.
        Miało być naturalnie, skonczyło się cesarką, dzięki czemu mam zdrowego synka.
        Jesli moge coś pomóc - zapraszam na priv smile
        • kasiczek23 Re: zespół z Damiana ????? 08.01.07, 12:33
          Panie, które rodziły z dr Pancześnikiem, w chwili wolnego czasu prosze o krótkie
          info na priva.

Pozdrawiamsmile
          • mamka2007 Re: zespół z Damiana ????? 09.01.07, 18:09
            Witamsmile
            Czy mozecie mi polecic gin z Damiana, ktory przyjmuje wieczorami? Praca,
            praca...
            • cobia Re: zespół z Damiana ????? 09.01.07, 18:39
              Dr Piotr Raczynski - nie wiem jak w tygodniu, ale na 100% przyjmuje w soboty
              bodajze do 17 czy nawet pozniej, do tego nie robi absolutnie problemow z
              przyjeciem ponadprogramowym. To bardzo wygodne, bo tez nie ma korkow w
              okolicach Walbrzyskiej w soboty.
              Najlepiej sprawdz na stronie, ja bylam u niego jedynie awaryjnie, ale
              potwierdzam, ze jest naprawde ok, wybitnie kontaktowy, uspokaja, doskonale
              rozumie problemy kobiet w ciazy, jesli wiesz o czym mowiewink. Ponadto pracuje
              takze w panstwowym szpitalu na wypadek, jakbys chciala rodzic poza damianem.

Ja normalnie chodze do dr. Panczesnika, i uwazam, ze to najlepszy lekarz
              jakiego znam. Niestety nie przyjmuje wieczorami, wiec chodze do niego na
              pierwsze poranne wizyty (7:40, 8:00).
              • makufka Re: zespół z Damiana ????? 11.01.07, 10:39
                Dr Południewski przyjmuje w środy i piątki do 19 na Foksal. Pracuje też w
                soboty. Zawsze można się zapisać, nawet jak już nie ma miejsc, to przyjmie po 19
                • cobia Re: zespół z Damiana ????? 11.01.07, 20:48
                  tyle, ze dr Poludniewskiego, to ja bym absolutnie nie polecila - po
                  jego "diagnozie" malo brakowalo a leczylabym sie na depresje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka